Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 378
  • 379
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря Ви,освен 4е сте големи майсторки сте много мили Hug

# 181
  • ВАРНА морето сините вълни
Здравейте от мен.Аз продължавам с опитети за Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна.Този път стана по добре.Пудрата захар я пресях 5 пъти от страх.Мисля си че направих нещата както трябва.Сега го сложих в хладилника, но пак беше доста лепкаво.Та въпроса ми е- нормално ли е да е  лепкаво преди да се сложи в хладилника и колко трябва да стой преди да го извадя за работа.
веси  аз го слагам в хладилника за 1-2 часа и го разточвам върху леко намазнена хартия за печене и после много лесно захлюпвам върху тортата-а и не се къса така Grinning

# 182
betina33-моята идея беше да правя фигурки с него,защото пише за моделиране.Да не би да не става за това. ooooh!

# 183
Я, да видя кой ми открадна идеята с която мислех да ви шашна другата седмица. Срамота!!! Възмутена съм! Сега изненадата ми отиде на кино, заради ... /не помня кой/  hahaha hahaha hahaha
Относно тортите с цифри и имена, мога да ви дам този линк:
ТОРТИ ЦИФРИ . Разгледайте отстрани. Има торти с цифри до 100. На първо четене човек ахва като ги види, но ако се загледаш, всъщност не са чак толкова грандиозни. Всъщност има една сметанова врътка, която прави целия ефект. Но, лично на мен, много ми допаднаха.
Аз ще се захвана с ПОДОБНА ТОРТА, но буквите ще са облечени и също ще са на втори етаж. Ще има животинчета и други твари. Ще бъде за племенника ми и отсега ме втриса за "надзора" на сестра ми.  #Cussing out

# 184
Може ли да ми дадете идея за торта във форма на китара? Някъде има ли макет и който е правил да сподели за етапите. Притеснява ме и как се прикрепя по-тънката част  Rolling Eyes

# 185
  • У дома
Рая, това е рецептата, но аз на всичко намалявам захарта наполовина. С цяла чаша наистина е много сладко, но пък аз сиропирам само с чиста водичка и понякога тортите ми съвсем не са сладки.
Химия са, да. Никога не ползвам смеси за вкъщи, за подарък става, защото е сигурно, че ще се изпече добре и няма да има провал, както стана при мен вчера.

# 186
  • там нейде .............
Здравейте  Hug

Аз съм готова с днешната тортичка с която утре ще почерпя колежките за порастването си днес Crazy

клик  напред има детайли

снимките са малко лоши Embarassed на живо нишестето не се вижда, незнам защо на снимките се е появило Rolling Eyes Embarassed

Ами това е - кусури колкото искаш............

# 187
  • Vaudreuil Canada
Я, да видя кой ми открадна идеята с която мислех да ви шашна другата седмица. Срамота!!! Възмутена съм! Сега изненадата ми отиде на кино, заради ... /не помня кой/  hahaha hahaha hahaha

Хи хи признах си без бой - аз от миналата година съм им хвърлила поглед на такива торти, но само буквите облечени като отделни торти, само дето нямам повод - то все дълги имена а 7-8 торти нещо не ми се правят няма кой да ги яде.

# 188
Хи хи признах си без бой - аз от миналата година съм им хвърлила поглед на такива торти, но само буквите облечени като отделни торти, само дето нямам повод - то все дълги имена а 7-8 торти нещо не ми се правят няма кой да ги яде.
Хи хи    Stuck Out Tongue Winking Eye - аз се уредих с късичко име и с една цифричка.   hahaha
Аз съм си - Честит ти Рожден ден!!! Желая ти здраве и любов. Убий ги утре с тортата!!!! Peace
Едни пастички видях по-напред.... ама пак ме е хванала старческата деменция.... Вкусни бяха на вид....
Фиорчеееее - стига се кри за линкове ако обичаш.   Sunglasses Кажи едно ЗДРАСТИ!!! Тортите ти страхотни. Особенно тази със слънчицето..... Laughing

# 189
  • в сърцето на моето Слънце
Момичета, аз пак да питам.
Може ли да използвам течен шоколад "Финети" за украса върху чаршаф от шоколадовото тесто на Ванчето?
Помагайте моля, че утре трябва да украсявам тортата.  Praynig

# 190
  • там нейде .............
Ванче БЛАГОДАРЯ!!!! Ти си ми вдъхновението  bouquet  bouquet  bouquet Мислех да им спретна една "Грозница" ама  я оставих за друг път Crazy Crazy Crazy

Може ли да използвам течен шоколад "Финети" за украса върху чаршаф от шоколадовото тесто на Ванчето?

незнам не съм пробвала Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 191
  • Vaudreuil Canada
Хи хи    Stuck Out Tongue Winking Eye - аз се уредих с късичко име и с една цифричка.   hahaha
Връзкарка!!!! Naughty

# 192
Много се радвам че сърцата ви харесаха. Наистина се измъчих с бялото, но на вкус е страхотна. Ето и парченце:

Пави много добре си се справила с шаха. Поздравления!

Фиорче тортичките са супер. Винаги се кефя на твоя торта. Hug И следващия път без линкове моля. Wink Красотите трябва да се виждат.

Аталанта
то човек като бърза и претупва нещата, но и така си е хубав замъка.

Стефи перфектни цици. Laughing

Мама Цоци аз по принцип харесвам шоколадови торти. Медовика не съм я правила ( все още не смея да давам на детето мед), но имам една рецепта от майка ми за торта с точени блатове, която се казва Спяща торта ( много често ни я правеше едно време, а и аз я правя от време на време сега) та исках да ти кажа ,че и тя ми е любима както и шоколадовите. Ето ТУК можеш да погледнеш рецептата.

Neli^na виж в албума на Пепи и Крисче, те наскоро правиха китара.

Аз съм си ЧРД и да си жива и здрава. И двете тортички са екстра.

Иринка пастичките са страшно изкусителни.  Heart Eyes

Албена
и за трите торти -  smile3501

Днес пробвах да направя Пони и измайсторих ей това: Как ви се струва? Нещо дебело ми се вижда newsm78

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 22:37 от stasi76

# 193

Нещо не мога да разбера как искаш да украсиш с течния шоколад. С щприц ли?

# 194
  • София

Ако си ползвала вече този шоколад за украса и можеш да работиш с него, то няма да има според мен никакъв проблем да стои върху шоколадовото покритие. Ако обаче питаш, дали от този шоколад може да се прави шприцована украса, не мога да ти отговоря, защото никога не съм пробвала това. Идеята е интересна, стига технически да си наясно с украсата - експериментирай, никога не е излишна известна предпазливост - пробвай върху парче от шоколадовото тесто като начало:)

Аз съм си, да си жива и здрава! ЧРД! Тортата е много атмосферна, ако имаш и малко фарситура или глюкоза да налееш в чашките и кафенцееее:)))

Общи условия

Активация на акаунт