Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 380
  • 379
  •   1
Отговори
# 165
Привет момичета,
пак страхотни красоти сте сътворили  bouquet

Fior - и трите торти изглеждат идеално, а калинките са много мили и симпатични. С готова черна боя ли работиш или я смесваш?
Славчева много ми харесват плодовите торти. Ягодите намаза ли ги с желатин или нещо друго или са без нищо?

Аталанта замъкът е много хубав!

Снощи беше моето първо изпитание...Що- годе го преминах.

Пандишпанови блатове на Пепи, 1/2 доза, но явно трябваше да ги разделя, а аз я пекох дозата наведнъж в 18 см форма. Станаха 3 блата. Недостатъците, които откривам, е че трябваше повече да сиропирам, тъй като е малко суха отвътре. Отгоре и вътре е със сметана, сложих и между блатовете банани.

Розите не ми се получиха нещо, но за следващия път ще знам...
Не успях и да покрия навсякъде сметаната равномерно. Сутринта на места сметаната се беше напукала. Има ли понятие преразбита сметана или нещо подобно? т.е. на какво може да се дължи

Въпрос - колко време може да се съхранява разбитата и оцветена сметана в хладилника? 2-3 дни newsm78

# 166
  • там нейде .............
Ето една тортичка и от мен

http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12371132 … 3065_DSC02388.JPG
http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12371133 … 1508_DSC02392.JPG
http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12371132 … 6475_DSC02385.JPG

пандишпанови блатове, крем - кремОле+сметана+желатин, заливка отгоре - фалшив шоколад, отстрани замазана с заквасена сметана+крема сирене+пудра захар и някълцани орехи

в момента правя още една торта - пак същите блатове и крем , но ще бъде покрита с ММФ

# 167
  • в сърцето на моето Слънце
Момичета, искам нещо да ви питам.
Мога ли да използвам течен шоколад "Финети" за декорация с шприц върху чаршаф от шоколадово тесто на Ванчето?  newsm78
Предварително благодаря за отговорите.  Hug

# 168
Момичета страхотни сте ,няма да ви изброявам по именно ,за да не пропусна някой.
Включвам се и аз с три торти от вчера.

Лек ден ви желая .

# 169
Страхотни торти,браво!няма да изброявам да не изпусна някоя
Много Ви моля за идеи за торта джунгла ,видях някъде в старите теми ,но сега не я намирам.Благодаря предварително

# 170
patriyani тук има мноооого идея за торти "Джунгла"  Peace
иглика333   благодаря, знам, че може така, но не ми се занимава да правя тесто на няколко пъти  Grinning

Отново страхотни торти видях, поздравления  Peace

# 171
patriyani виж ТУК

# 172
  • Vaudreuil Canada
Нат супер е обяснението за пандишпана а твоя изглежда чудесно.

Албенка тортите са бижу особено втората  Mr. Green  давам идея която ще ползвам самата аз при удобен случай можеш да направиш вместо цифра името на човека - примерно АНА ЕЛИ или нещо друго кратко много интересно изглежда. А иначе 18-тицата ти е много красива.

Дарилка чудесно си се справила.

Аз съм си и твоята торта е много апетитна.

# 173
  • София
shemet_neveroiaten, някак си твоята новина ми остана къто първа в главата - непременно иди на което от двете АлънДън мероприятия можеш и после, разкаааааазвай....доволна ли си била, за хора с нашия опит какво от показаното е градивна информация:)))) Мисля, че 2 дена уъркшоп е доста, особено, ако няма много хора и темата е конкретна.

Аталанта, личи й на тортата, че ни си й отдала цялото си време и възможности, но пък понитата са много сладки, реших, че са твое дело:)))

Албенче, започваш да ставаш бърза и с покритите торти, много добре си ги загладила и червеният цвят е страхотен - руска мастика, боядисана отгоре ли е, или?

Нат, отивам да гледам постъпковия материал!   bouquet

Fior, какво слънце, какви калинки!!!!Тази, която пада през оградата....толкова сладка идея и изработка...страшна тортичка!!! Simple Smile

# 174
Стефи хубави и загладени цици ( че и се виждат  Mr. Greenне като моите )
Мама Цоци въпрос на вкус за Медовика. Ако харесваш шоколадови няма как да си "пленена " от Медовика . Клеърет например спомена че на нея не и е допаднала Татяната ( а всички останали са я харесали ) , аз пък за 8ми я правих - мъжа ми каза " това е най-вкусната торта която си правила досега " , а и комшиите я харесаха - Трюфела ( които ми беше 2рия етаж) се изяде последна. Така че - до вкус си е.
Фиор що така бре човек - защо не ги "изтупа" на страницата тези калинки ами със линк . Страхотни са , а слънцето. Признала съм те теб в моделирането и рисуването на детайлите. Страшно добра работа .
Аталанта не се коси - вярно тухлите щяха да открояват замъка , но понякога не стига времето ( особено ако ще я носиш някъде  ooooh! - все на става ). Пробва ли рецептата - сподели после
Дарилка за сметаната питай Албена - тя работи с нея. Добре си се справила
Албена добри торти - червените шоколадово тесто ли са или ММ?
Шемет дай да чета инфо - ти ме разби . Тези уъркшопове с Алън Дън не струват ли майка си и баща си  Shocked За мен този човек е "господ" на захарните цветя - такова нещо при нито един от "големите " не съм виждала. Предполагам цветя ще показва.
Иначе то трябва да си пише колко  продължава , какво е включено (обикновено са материалите и обяда ).

# 175
Здравейте момичета.Сърдечни поздрави и от мен.Страхотни произведения виждам тук.Искам да ви се похваля,че тортата с калинките на Fior е направена за моята дъщеря,и без да преувеличавам на външен вид и на вкус,не съм яла по прекрасна торта,и това не е само мое мнение,а на всичките ми гости.
Fior,мила БЛАГОДАРЯ ТИ!!! Hug  bouquet

# 176
  • Vaudreuil Canada
Шемет дай да чета инфо - ти ме разби . Тези уъркшопове с Алън Дън не струват ли майка си и баща си  Shocked
Пратих ти подробностите на ЛС а точно в цената е проблема  Wink и дали си струва. Още не са обявили подробностите може би тази седмица дето идва ще дадат такива.
dimitrina73 ще гледам поне на демото да ида то е по-поносимо като цена само да не е 10 минути щото трябва да изляза половин ден от работа поне за да го посетя и определено няма да е особено честно Simple Smile

# 177
  • У дома
Момичета, благодаря ви. Аз съм много разочарована, но гонехме час и дори закъсняхме снощи. Добре, че имаха поните под ръка, че аз не стигнах до тях, иначе имах инструкции и не е толкова сложно.

Най-после си намерих папката, ето екстендъра за блат от кутия:

1 яйце, 1ч ч брашно, 250 мл или 8 унции заквасена сметана или кисело мляко, 1 ч ч захар, 1/3 ч л сол, 1 ч л есенция.

Всичко това се добавя към останалите продукти, които пише на кутията - останалите яйца, олио, вода. Добавя обем и подобрява вкуса.

Рая, пробвах рецептите и изхвърлих целия йелоу кейк, но пък шоколадовия стана чуден. Много са и течностите в рецептите на Силвия и май затова не стана. Но пък самия бътъркрийм с цели яйца и жълтъци е чудесен.

Шемет, мога само да си мечтая за такъв уъркшоп, сигурно струва майка си и баща си. Дън боготворя от както видях книгите му, но има и друго. Той има всички подходящи инструменти, бои, дъстове и какво ли не. Аз нямам пресички за листата и само се ядосвам като работя.

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 17:41 от Atalanta

# 178
Здравейте от мен.Аз продължавам с опитети за Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна.Този път стана по добре.Пудрата захар я пресях 5 пъти от страх.Мисля си че направих нещата както трябва.Сега го сложих в хладилника, но пак беше доста лепкаво.Та въпроса ми е- нормално ли е да е  лепкаво преди да се сложи в хладилника и колко трябва да стой преди да го извадя за работа.

# 179
Веси нормално е всяко захарно тесто да лепне - все пак е захар. Не знам колко трябва да престои , но предполагам поне 3-4 ч ( по добре да пренощува) . След това си разточваш на натурално нишесте и готово .
Аталанта слагаш допълнително захар към готовата смес ли? Не става ли много сладко? Пробвала съм аз със заквасена и с бадърмилк - не знам , все на онзи специфичен "химичен" вкус ми докарва . Не може да докара вкуса на правеното от естествени продукти и това е. Поне аз винаги го усещам де , но те американците са си свикнали с този вкус , даже някои го предпочитат пред този фром скреч

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 17:40 от raya_рая

Общи условия

Активация на акаунт