Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 360
  • 379
  •   1
Отговори
# 240
KikiNiki , страхотно ти са се получили и двете единички! Да ти е живо и здраво детенцето!

Bittersweet , много добре си се справила като за първа такава...само покриването малко не се е получило,но е страхотна.Можело е и да я направиш на етажи...не изглеждат толкова обемни,че да слегнат.  Peace 

Мегита ,трюфела изглежда много апетитно! 

Pavi ,не съм правила точно такава торта,но ми се струва ,че тестото за покритието е много ... лепкаво ли,тънко ли,не знам точно,но от какво прозира така?!Това Варна ли е?Би трябвало да е по-плътно и матово.

Аз си поиграх малко с шоколад вчера...ето това се получи.

и още снимки
http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=272114&pid=11106186       

# 241
Bittersweet,добре дошла при нас и специални поздрави за тортите които си направила.Имаш желание и хъс ,така че продължавай напред и ни показвай какво си направила Hug
Мегита трюфелът изглежда апетитно  bouquet
Красимира,много оригинално с този борд.Да те питам ,като направиш украсата за борда върху хартията веднага ли го слагаш или изчакваш малко да стегне? Hug
Дарилка права си точно когато се пребие сметана  тогава изсъхва и се напуква дори и в кутия да е ,както казва Ванчето.Трябва да е мазничка и да не се рошави ,да няма шупли когато се работи.Така ,че можеш спокойно да си я оправяш с водичка до желаната твърдос ,но да не се прекалява все пак ,защото ,ако стане много рядка няма да може да се шприцова.Но все пак ако се прекали с водата може за секунди да се разбие с миксера

# 242
Супер сте, момичета  Hug Точно за тези на van444eto питах  Heart Eyes Аз си купих последния път един наръч с инструменти с какви ли не накрайници, така че ще се захвана с тях да правя. А лентичката предполагам, че трябва да е по- тъничка, нали?

Дарилка, тези са страхотни, но май още не съм дорасла да правя такива красоти  Thinking

краси.мира, много хубава тортичка си сътворила   bouquet

# 243
Страхотни торти както винаги,поздравявам ви момичета!Присъединявам се към отбора на зарибените. Laughing
Аз след много четене и  експерименти,направих няколко торти:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10987844 -пандишпанени блатове,крем дипломат и е покрита с шоколадова тесто,има много забележки ,но свекърва ми(беше за нея) се трогна.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10987848-пак пандишпанени блатове ,сметана и маслен крем,дано следващия ми опит е по сполучлив.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10987849-същите блатове ,млечен крем и шоколадово тесто

И искам да ви попитам за трансфера,може ли да не е с шоколад(много бързо ми се втвърдяваше)А например с нещо друго.

# 244
Албенче,изчаквам го маалко да се втвърди,около 5-6 минути са му достатъчни.   

# 245
краси.мира, много хубава  и апетитна тортичка   bouquet.Да, това е марципан Варна. Съхраняван е извън хладилник и резултатът е налице- лепкав, та чак гнусен. Вкъщи се отказаха да ядат от тази торта Mr. Green и аз доволно си затворих очите и я изядох Embarassed Sickна вкус си я биваше, ама на вид ooooh! Sick Whistling

# 246
  • Vaudreuil Canada
Краси борда е страхотен от кога се каня да направя нещо такова но все не се решавам - браво на теб!!!!

# 247
Bittersweet чудесно си се справила, според мен щеше да се получи и с триетажна торта.
краси.мира невероятно изглежда тортата ти, не като моят шоколадов пльок. Това отгоре само крем ли е?
rumqnka и ти си се справила чудесно с тортите, особено ми хареса маската на спайдър мен и като форма и като цветове.

# 248
  • в сърцето на моето Слънце
Здравейте и от мен.
Аз с доста усилия се преборих с тортата си за рождения ми ден и с една малка бяла минитортичка. Подобна е  на тези, които вече съм ви показвала, но е изработка по желание на определен човек. Simple Smile
Хвърлете по един поглед и кажете ще ме бъде ли мен като сладкарка или не.   chef
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350857&pid=11110544
И само още нещо да добавя. Течен шоколад "Финети", смесен с маслен крем (по идея на Ванчето) става супер за украса с шприц и не разтопява шоколадовото тесто. Пробвах.  Peace

# 249
mmmStelxen_mbdbaloni  справила си се блестящо , но нещо май розите не ми се връзват в тази декорация  newsm78 , но щом на теб ти харесва така  baloni

момичета вие милост нямате, ама никаква  Naughty с тези вкусотийки, кадето  показвате  всеки ден.......

# 250
mmmStelxen_m ,

и двете торти много ми харесват, ставаш за сладкарка как... Peace то иска ли питане Wink
Благодаря за споделения опит, кажи камо вътре с какво са.
rumqnka и твоите са супер сполучливи. За трансфера нека  отговорят по опитните от мен.
Албенче   bowuu благодаря за отговорите!

# 251
mmmStelxen_m - Браво, бе! Добре си се справила. разконспирирах те че си пренасяла покриитието съ хартия или нещо подобно. Личат си гънките от смачканата хартия. Длъжна съм да те сдъвча за четния брой рози на квадратната торта, защото иначе ще ме сдъвчат мен че не довиждам....  hahaha  Въженца досега не съм правила, та отстрани ми е лесно да те изкритикувам, но знам че не проста работа да ги усучеш...... Ще стане от теб "човек", само внимавай да не те изгонят колежките от Дюканската тема по обвинение в предателство.  Joy
краси.мира - много стилна се е получила тортата ти. И ефектна. Листенцата истински ли са?
Pavi - Ти сама си си отговорила на въпроса. Първо: не си размесила добре боите. Второ: стои ми доста меко и течно покритието. Трето: Не си загладила добре под покритието. Оттам е целулитния ефект. Странните мокри петна отгоре от какво са???  newsm78 . Чисти нишестето с вода ли? Или разточва на олио което допълнително ти скашка Варната??? А, иначе, циците са за завист. 100% силикон. Точно по модата и правилата......  Peace
Bittersweet - /да ти имам името... не мога да го прочета половин час/ . Стахотно изпълнение. Грандиозен проект си захванала и си го завършила даже..... специално те поздравявам за тази торта и за моделажа. За самото покриване -  като изключим  ефекта "Покривка на маса" - отстрани, си се справила отлично..... Браво на тебе. Само не разбрах диригента защо е с гръб към хора? Не че разбирам от дирижиране, ама си мисля че трябва да гледа към певците???  newsm78
Мегита - Къде изчезна бре жена? Хвърли ни този трюфел и потъна......
rumqnka - незнам колко време си прекарала в нашата библиотека, но ако цялото това изпълнение дължиш само на нея.... просто нямам думи. Три различни стила торти!  Shocked Браво на тебе. Трансфер можеш да направиш и с маслен крем. в библиотеката има дълъг пост за него. Разбито масло с мноооооооого захар. Внимавай с оцветяването обаче. Да не се пресече от боята.

# 252
  • UK
Мегита - Къде изчезна бре жена? Хвърли ни този трюфел и потъна......

Тук съм Ванче ... потънах защото ако знаеш колко проблеми ми се струпаха на главата и още не мога да се съвзема. Всичко което си бях събрала за тортоправянето отиде в боклука и сега се мъча на ново да си събера нещата... сега гледам сама малкия и малко ми е трудно и торти да правя но събера ли си всичко отново ще се завърна с пълна сила ОБЕЩАВАМ  Hug  bouquet А до тогава ще ви следя и ще ви се радвам  Hug

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 18:02 от Мегита

# 253
rumqnka , поздравления!И за ентусиазма,и за тортите!

mmmStelxen_m , като за начало даже отлично!   Peace   Давай все така!

Момичета,благодаря ви!Като чуя,окуражителни думи от вас,и ми става едно такова хуубаво...

иглика333 ,само крем е .

van444eto , листенцата са истински.Не остана време да правя захарни.   

# 254
  • София
Краси, бордът ти е чудесен!!! Разкажи малко подоробности по пренасянето му, моля! аз все не мога да преценя кога да отлепя и ми се начупва  Confused

mmmStelxen_m, много чиста изработка, браво! Освен в/у разточването, за к. е писала Ван44ето, мисля, че трябва да обърнеш внимание в/у изтъняването на листенцата на цветята, за да се получи по-фино.

Аз правих един Медовик по рецептата на Селма, украсата е бял ганаш, смлени биквити, течен фондан и фигурки от готова ММ:
и още: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#114 утре ще пробвам да снимам на дневна светлина, ако имам възможност.
Както се вижда, ганашът пак ми се втечни, почвам да си мисля, че е от белия кувертюр това трудно стягане...

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 18:28 от Rumya

Общи условия

Активация на акаунт