Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 351
  • 379
  •   1
Отговори
# 255
  • в сърцето на моето Слънце
Благодаря ви момичета.   Hug
Ванче, от снощи се чудя какво точно не и е наред на малката торта, а то било броя на розите.  Crazy Ама пусто, новобранка...
Чаршафа бях го изгладила от другата страна и нямаше гънки, но не го преобърнах правилно и опаката страна остана отгоре.  Embarassed
Иначе тортата е с готови блатове, сиропирани с карамелов сироп и слепени с крем от пудинг Йоткер и сметана. Не ми се рискуваше с мои блат, защото исках да е равна основата за чаршафа. Под чаршафа има маслен крем. Чаршафа и фигурите са от шоколадово тесто.   chef
Rumya , част от цветята са от първите ми опити, част от втори опит. Използвах шоколадово тесто, а то като е много тънко започва да ми се топи в пръстите докато оформя.
Имам идея за една торта с езерце и искам езерцето да е подобно на морето от тортата на Rumya, но се чудя как да го направя. Тортата задължително ще е с чаршаф, обаче не знам от какво да направя езерцето и да го поставя върху покритието. Моля, помагайте.  Praynig

# 256
  • София
mmmStelxen_m, да, мисля че ще стане сладкарка от теб:)) И то от тези, които работят чисто и гладко:)))

Румя, сега виждам тук, че си пуснала тортата - много елегантна идея, много хубави идеи, съчетаващи различни материали за украса ти идват...Във възторг съм!

# 257
  • София
Мерси, момичета!

mmmStelxen_m, моето "море" е от течен фондан, става доста лесно; може от готово желиращ гел "Кристалин" или от желатин да си направиш сама.

# 258
Пускам тортата от моя РД онзи ден. Това е една набързо спретната торта трюфел залята с варено конд. мляко+желатин. Не съм мислила, че тази торта може да е толкова вкусна!

# 259
Здравейте,отново страхотни торти видях,но от борда на краси.мира сам
възхитена!!
Днес направих тази торта набързо
http://www.patriyani.snimka.bg/album.php?album_id=351093&pid=11113636
много ми лепне варната от боята и затова боядисвам отгоре,незнам дали е от боите или аз не6то бъркам

# 260
Porsha ,много ефектна торта се е получила! ЧРД!

patriyani , много сладък Мики Маус! Не знам преливащото синьо търсен ефект ли е ,но се е получило много сполучливо.

Rumya , много елегантна торта!  Между другото и аз като ползвам бял кувертюр и го смеся с нещо,много трудно стяга,да не кажа хич...Следващия път ще му бухна малко кристалина,да видя дали няма да стегне по-добре. 
А за борда...като си изрисувах линиите върху хартията ,го оставих около 10 минути да започне да стяга.Като се вдигне хартията,трябва да не се разтича.И го залепих около тортата.В хладилника за 1/2 час и после много лесно се отлепя хартията.Шоколада е стегнал,залепнал е за тортата и даже не мръдна,докато отлепях хартията.
Милена много подробно го е описала в блога си.
http://mka900.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8     

надолу,4 или 5 торта -черешовата е с такъв борд
Надявам се,че няма да се сърди,че съм дала линка.
Ето и моето описание.

http://hihonas.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%A2%D0%98   

# 261
  • Бургас
Ира незнам дали не е късно,но за сметаната да ти кажа,защото аз работя предимно със нея.Правилно си прибавила захар,но когато я пребиеш,тоест станала е твърда ,можеж да я оправиш,като и сипеш малко течна сметана или вода и я разбъркаш с лопатка или шпатулка ,но не с миксер .За украса не трябва да е на шупли ,а плътна и мазна.Пробвай ,както ти казвам и докладвай дали се е получил желаният резултат.

Албена, благодаря!   bouquet  За тази е вече късно - още миналата седмица я ометохме  Mr. Green, но си записах съвета ти и ако пак стане подобна издънка ще знам какво да правя  Hug

# 262
  • София
Пак много торти, пак красоти, пак ми текат лигите...
Специални комплименти за краси.мира - обожавам торти с подобни стилни дантелени бордове и за porsha - много елегантна и вкусно изглеждаща торта (ЧРД на патерици).
Възхитена съм от "новобранките" - страхотно са ви се получили нещата, давайте все така смело напред!
И при мен само драми и ядове, та не мога нищо да сътворя, но се надявам скоро и това да стане.

# 263
  • Vaudreuil Canada
Мацки какво е това затишие повсеместно из форума ... толкова необичайно ...
Имам сметанова питанка - мога ли да разбия сметана с мед или ще се пресече, въпроса е и за течна и за заквасена.

# 264
Краси Мира моля да ми обясни как точно направи такъв чудесен борд Peace Peace Peace.
Какъв шоколад, как го топи, на какво го размаза, колко дебело беше.
На части ли го лепи или на един път.
Моля те душко обясни, че вече ooooh! ooooh! ooooh! явно аз съм тъпичка.
Не мога да го пренеса аз това чудо и това си е.
Не мога да ви изброя всички, но останах разногледа #Crazy.Умирам за торти тия дни но времето ми е кът ooooh! и не могааааааааааааааа.

# 265
  • в семейството
Не съм краси.мира, но се надявам да не се сърди, като давам обяснение, защото и аз правих черешовата торта на Милен@. В блога и е обяснено много добре.
 Аз използвах натурален шоколад на Своге. Разтопих 2/3 от него в микровълновата и след това добавих останалата част. Така шоколада е разтопен, но не горещ и може да се работи с него. Предварително съм си изрязала лента с дължина равна на обиколката на тортата. Височината на борда, според мен, не трябва да е много висок, защото после като го завивам около тортата може да се огъне. Слагам шоколада в плик и тогава отрязвам малка дупчица, ако е малко отрязвам по-голяма.Правя бордюра, като кръстосвам линиите. Изчаквам малко, колкото да не се разтича шоколада, взимам лентата хартия и я увивам около тортата. Слагам в хладилника и след около 30мин махам внимателно хортията. Лесно се маха   Peace .

# 266
Бъни,
и аз като теб нямам много време, но събирам интересни идеи през седмицата и събота-неделя вършея из кухнята... newsm64
Снощи пък ме осени музата в 22.00 часа и правих тестени изкушения за закуска на мъжа.
Но тортата на краси.мира ще се пробва...

# 267
Не мога да ви изброя всички, но останах разногледа #Crazy.Умирам за торти тия дни но времето ми е кът ooooh! и не могааааааааааааааа.
Peace

И едно въпрсче ме мъчи напоследък - трансфер само с шоколад ли се прави? може ли от сметана да се направи или от някакви друго тесто за моделиране/покритие?

# 268
Румянка,впечатлена съм .Браво бе момиче ,давай смело напред. Hug
mmmStelxen m,сладкар не ами сладкар ,ще излезе от теб. Hug
Руми много хубава торта,но как постигна този сив цвят на смлените бисквити или е от фотото? Hug
Порша ,много интересна декорация  bouquet
Патривани,Мики Маус е страхотен,но с Варната се работи по трудно отколкото с Руската мастика2 ,пробвай я ,ако искаш Peace
Шемет невероятна, за течна сметана със сигурност знам ,че не се разбива с мед,а със захар или само я разбии ,защото тя е подсладена,но за заквасената немога да взема отношение newsm78
Краставичка, освен с шоколад трансвер можеш да направиш с маслен крем ,който е описан в библиотеката,аз лично не съм правила ,така ,че нямам мнение за него,но с шоколад е много лесно.
Показвам ви една торта ,която гледах от материала дето Ванчето пусна ,за цифрите.Вчера направих клип и го пратих на Пепи за да го качи тук и още вечерта получих поръчка за юбилейна торта ,така ,че веднага се възползвах за да пробвам.

В клипа съм казала ,но и тук пак ще кажа работя с три шприца,бедна съм в това отношение ,но все пок стана както исках.Надявам се скоро да се сдобия с комплект шприцове.

# 269
И едно въпрсче ме мъчи напоследък - трансфер само с шоколад ли се прави? може ли от сметана да се направи или от някакви друго тесто за моделиране/покритие?
Точно преди 2 страници писах, че трансфер може да се прави и с маслен крем, но с повечко захар от обикновенно. Намери инфото в библиотеката. Там е описано подробно как да разбиеш маслото.
ТОЗИ ТРАНСФЕР е правен с разтопено шоколадово тесто. Разтопих го в МВ на течна дъвка и замазвах в контура. Остават дупчици, които после ти бъркат в очите. Не съм очарована от резултата и не бих повторила.

Общи условия

Активация на акаунт