Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

• 47 373
  • 379
  •   1
Отговори
# 210
За КИТАРАТА, какво правих аз.

В гугъл пиша guitar и отивам на изображения. Там излизат много китари. ИЗбираш си модел. На мен ми трябваше класическа. Като си избереш картинката влизаш на нея - мойта е тази. http://www.infovisual.info/04/030_en.html и си я копваш. Аз я кропнах и отпечатах на две части - на едната част на листа беше тялото, на другия А4 беше грифа. Зумнати с едно и също съотношение. И въпреки всичко ми бяха малко по-малки от колкото ми трябваше. Не ми се правеше на три части рязането на китарата и така да напасвам, затова от двете картинки, вече изрязани по очертанията, си наслагвах с клечки за зъби на отстояние 2 см настрани по цялата обиколка на китарата, така се увеличи размера й вече върху самите блатове като тръгнах да изрязвам. Като тялото е от едни блатове, грифа е от друг и се допряни едно до друго.
Абе не знам дали успях да обясня добре.
Мойта китара е ТУК

Ако има още нещо - питай. Peace

Ванче, бебета TUK съм виждала

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 12:59 от Krische

# 211
  • Vaudreuil Canada
Ванче според това дето си го написала май най-добре намери една статуйка на Буда и си направи отливка от нея - с памперса ще го докараш до бебе  Wink Сори с друго не се сещам да помогна, но ако ми хрумне ще пиша.

# 212
  • ВАРНА морето сините вълни
PraynigПривет майсторки!Моля за помощ и съвет!Престраших се да направя торта Династия,но от 1/2 доза т.е с 5 яйца за блата.Спазих пропорциите,при печенето вървеше чудесно,пробвах дали е готов,но при изваждането  Sadспихна се ужасно, а вътре едно тестяно,нямам думи.Та питането ми е какъв маже да е проблема?

да не си прекалила с градусите блата по-скоро съхне до порозовяване аз също я направих спазих дословно рецептата и стана перфектна

# 213
  • София
Ванче, за лицето си направи отливка от миловидна кукличка, трудно се догажда това ангелско изражение, което човек очаква от бебешка фигурка:))) За гънките....ще ги докараш с инструмент, притискане на мекия материал...само тялото, щом ще е седноло...може с нещо да го напълниш, че да запази форма, да не се смачка, докато съхне. Ще потърся една снимка, която си спомням, ако отговаря, ще пратя:)

ari, моето предположение е в Т също, аз пека тази торта по различен от оригинално оказания начин (на около 100С за около 2 часа), но макар и за 15-тина мин на малко по-висока Т, не мисля, че много бухва, той си е такъв, да не би да си го сложила в малка форма, това да е довело до дебел слой, оттам да ти е направило коричка, а вътре - сурово. Този блат не се цепи по дебелина.

иглика333, много удачни са станали Том и Джери, само малко по-дебеличък и къс да беше мишокът, а като изражения си ги доближила доста до оригиналите. За глазурата - дано и Албенчето каже, но аз пробвах на рулото с розата върху охладена, нямах време да чакам да се доближи до стайна Т и много бързо стегна заливката, не ми даде шанс да поклащам и заливам равномерно...Така че, истината явно е по средата на нашите 2 опита:)

# 214
Ванче виж какво намерих аз  hahaha Шегата на страна  Laughing  тук има много торти с бебета, започнах да ги разглеждам, но те са толкова много  ooooh! От това, което видях аз, нямаше такова бебе каквото ти трябва, но ако имаш време ги разгледай, може и да си намериш това което търсиш  Peace

# 215
Момичета благодаря за бързите отговори Hug.Сега като се замисля може би наистина в печенето е проблема и действително малко дебел беше блата,тъй като идеята ми беше да го разделя.Пак благодаря ,следващия път ще спазя препоръките ви.

# 216
Тъй като чак сега видях, че трябва да маркирам въпросите си в червено, ще ги повторя, че са на предишната страница.  Embarassed

Мога ли да направя крем от мляко, захар, брашно и масло (Баварски май беше  newsm78) днес, да го сложа на тортата утре, а други ден да я консумираме? Крем Ганаш става ли за шприцоване?
Благодаря предварително.   bouquet

# 217
  • Vaudreuil Canada
Ели а защо не си сглобиш тортата с крема още днес, утре да я украсиш пък си я яжте в други ден - със сигурност 2-3 дни няма да я развалят дори с такъв тип крем ще има време да си поеме - обичайно тортите са най-вкусни точно на 2-ри 3-ти ден ако дочакат до тогава. Аз лично не съм оставяла крем за 24 часа освен ганаш така че не мога да ти кажа - подозирам обаче че ще хване коричка отгоре и може да стегне доста от престояването затова ти предлагам да сглобиш в деня в който вариш крема и само украсата да остане за на другия ден.

# 218
И аз се канех да правя Династия.Ще ми помогнат тези съвети Hug.
Иренка Иринка как ги докарваш бе душко тия пастички като от сладкарниците от детството ми.Ех носталгия Hug
Стефи а кажи тоя сутиен от коя извесна фирма го купи.Ама и циците си ги бива Peace,Цоце тенкю за парчето - така се прави Медовик с много сметана не като мене - скрънза hahaha,Славчева как само си ги наредила тия сочни ягодки мммм Heart Eyes,Форче абе какво е това бе миличка - ако на някого му се гледа ooooh! как да не ни се гледа.И то какви торти #Crazy.Сега ми кажи на тази детската слънцето как го получи така изправено.Калинките няма да ги коментирам.Върха са Peace
Аталанта не знам какво не и харесваш на тортата.Понитата са супер.Ако имаше керемиди и тухли ехееееееее щеше да стане за изложба.Изяде ли се - изяде се.Кой знае колко деца са се накефили.Това е целта Hug
Нат така като гледам това за блата и ми изглежда лесно.Точно като видеата на Албенка.Ама като почна аз да правя ooooh!.Освен да се пробвам пак .
Дарилка екстра си е тортичката.И аз не мога да заглаждам сметана.Уж с дълъг нож ,старая се ама точно като при тебе се получава.Не като на Албенка примерно гладко.
Аз съм си newsm51 newsm51 newsm51 Да си жива и здрава и много обичана Hug.Много симпатични тортички.Първата по ми хареса Wink
Албенка тебе няма да те коментирам Peace
Ванчеееееееее като помня последното ти приключение със сестричката.Зареди се с търпение душицо Hug
Кики Ники е нашата гордост  - чете, учи се и ето резултата е налице.Браво Кики Ники Peace
Иглика много ми харесаха понитата, също и на Стаси понито Peace.
Момичета мен вече зверски ми се яде торта.И искам да си направя цветя от останало тесто. Дано не ми мине котка пътя и да имам време Hug

# 219
Благодаря за съветите и предложенията. Ще го мисля някак си.
Търся нещо такова БЕБЕ. Тип анимационно ли, как да го нарека и аз незнам.
Бъни -  Реших проблема със сестрИЩЕто. Заявих и директно: "ТОРТАТА ЩЕ Е ПОДАРЪК ОТ МЕН, ТАКА ЧЕ СИ ГЛЕДАЙ РАБОТАТА. ЩЕ СИ Я ПРАВЯ КАКТО АЗ СИ ПОИСКАМ. ТИ ЩЕ Я ВИДИШ НА ПРАЗНИКА. ТОЧКА!" Отговора беше: "Амииии....... добре"  Joy Joy Joy

# 220
Момичета най-накрая ми стана Варната Party
Беше лепкава и сложих още пудра захар.Но после прочетох че за фигурги най-добре било да е смес с желатин, а понеже тук няма и реших да го сложа после, след като го бях извадила вече от хледилника.Стана страхотно тесто.Изобщо не се лепеше и си беше супер за моделиране  Peace Peace.Започвам да тренирам фигурки, че целата е торта за първия рожден ден на щерката на 13.04

# 221
  • Vaudreuil Canada
Тип анимационно ли, как да го нарека и аз незнам.
Сори за спама ама покрай дебелото бебе с гънките се сетих за бебе мишелинче: http://www.ratemyeverything.net/image/9021/0/Michelin_Man_Paternity_Suit.ashx дано да се отвори линка че аз не го виждам от тук.

# 222
# 223
"ТОРТАТА ЩЕ Е ПОДАРЪК ОТ МЕН, ТАКА ЧЕ СИ ГЛЕДАЙ РАБОТАТА. ЩЕ СИ Я ПРАВЯ КАКТО АЗ СИ ПОИСКАМ. ТИ ЩЕ Я ВИДИШ НА ПРАЗНИКА. ТОЧКА!" Отговора беше: "Амииии....... добре"  Joy Joy Joy
Peace Peace Peace Ха така.
vesy1   със проба и грешка колко неща са открити Hug

# 224
Щом на вас ви харесва понито значи е добре. Ще правя поне още 3-4 такива. Тортата ще е чак за края на април. Ако си направя сега фигурките нали нищо няма да им има чак до тогава? В смисъл ще стават за ядене?

Дими
оченцето го направих като го изрязах от бяла ММ и залепих. После рисувах с маркери и оставих неоцветено бяло кръгче, като гледах от едно пони на децата.

иглика333 Том и Джери са много сладки, само Том трябваше да е мааалко по-нисичък. Понито моделирах от ГММ.

Ванче успех с тортата, нямам търпение да я видя.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт