Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

  • 47 364
  • 379
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 486
Девойки,благодаря за похвалите! Laughing
Тази торта с калинки ми беше голям мерак от много време и много се зарадвах като ми я поръча една мацка от форума.
Видях е в един от албумите на Пикаса и все не намирах повод за нея.
Не помня кой пита за черната ми боя-имам и оригинална черна,но си правя повечето аз,защото тази която имам е много течна и не е
хубаво черно. Sad
А слънцето е с клечки за зъби изправено
Аз да се похваля(не че някой ме е питал Mr. Green),направиха ми имитация на sugarpaste gun и съм много доволна,всичко става много
добре.
stasi76,понито е супер,я кажи колко пари даде за маркерите?

# 226
  • Мнения: 1 369
KikiNiki,  не си спимням дали коментирах синята единица, но ми се искаше, дано съм успяла - чудесно си се справила и с двете - покритие, фигурки...Да е живо и здраво детенце! Извинявай, за "интервюто" по никое време, но би ли ми припомнила - на теб ти беше за първи път да украсяваш торти, така ли? Ако е така, моля те, сподели тогава кое тесто избра за покритие, за моделиране, кои съвети ти бяха от полза, коя рецепта направи за самата торта! (Веднага пояснявам защо питам - много хора се появяват в темата за първи път, питат, получават някакви отговори, правят или не нещо и някои не се появяват отново или поне не често, спомням си, че назад в последните теми имаше твои влизания, питания - резултатът е повече от чудесен. Впечатлена съм! Но не мога да се върна и да преровя последните няколко теми, за да си изясня въпросите от по-горе, а би било добре не само за моето любопитство, а и за други опитващи за първи път украса, да имат синтезиран успешен първи опит:))) Благодаря ти предварително за отговорите:)

 Крилца ми пораснаха от този коментар:)) Много,много благодаря! Похвали в тази тема са нещо безценно:))

 Не ми е съвсем първи път, всъщност синята единица ми е трети опит с покритие,а зелената-4ти. Първия ми опит беше с Марципан Варна. / http://www.kikiniki.snimka.bg/album.php?album_id=187775&pid=10551036 / Забърках го, успях да покрия /разточих върху хартия и така го прехвърлих/,но не ми ставаше за моделиране-фигурките бяха много смачкани Cry И понеже нямах време за експерименти, направо си купих ГММ от Кадемлия. Страшно съм доволна от нея. Тя наистина се моделира като пластелин. Разточва се съвсем на тънко и се пренася много лесно. Фигурките съм ги моделирала в продължение на 2 седмици /едиственото свободно време ми беше след 10ч вечер-като заспи бебката,та ги правех от 10 до към1ч. Боичките ми са за яйца и сладки на Радиком- имаше ги снимани в албумчето на Ванчето май:) Купувала съм си ги миналата година за Великден. Взех и от течните боички, дето ги имало в Метро, но от тях ми ставаше много лепкава масата. Тях ги използвах само за рисуване отгоре-особено червеното,защото червен цвят така и не можах да постигна по друг начин. За да имам кафяво си забърках една доза шоколадово тесто с 1 черен шоколад и с него омесвах в различни пропорции с бялото, за да получа различно кафяво. Фигурките ги гледах на клипчета:
Прасето: http://www.youtube.com/watch?v=_P4Y0PwSrQY
Кучето: http://www.youtube.com/watch?v=r9u63Mh-SsY   и http://www.youtube.com/watch?v=z4RGguwXjgg&feature=related
Жабата: http://www.youtube.com/watch?v=x67heYChkNY и  http://www.youtube.com/watch?v=_GY_DJ4HpKQ&feature=related
пчелички: http://www.youtube.com/watch?v=jr9aM1taBvE
Слонче: http://www.kuharka.ru/_foto/img/1101654887.jpg
Овцата я гледах като модел оттук: http://vimeo.com/3149415 обаче я направих изцяло от ММаса,т.е. вложих малко лично творчество:)
 Калинката я гледах от една калинка-касичка:)) А малките калинки са лично творчество. Както и охлюва.
 Крокодилчето беше от руския сайт,ама линка ми се изгуби...
 Тревичките са през цедка и през преса за чесън/благодаря на Албена за което  bouquet/

Купих си формички за цветенца и за маргаритки от Кадемлия. Инструменти за моделиране не съм ги купувала. Имам си най-различни, които съм използвала като студентка или не използвам в момента в работата ми.

 Вътре ги направих с готови квадратни блатове, с бял крем Рафаело и кафяв крем масло+течен шоколад+ орехи на око.

 Общо взето всичко съм прочела в библиотеката или съм питала тук... Като се стремих да не ставам досадна.. Знам, че има страшно много инфо в темите,ама нямам физическа възможност да изчета 75 теми...

 Дано не съм станала досадна с тоя дълъг пост, ама се опитах да отговоря на въпросите на Димитрина:)

# 227
  • София
  • Мнения: 2 130
KikiNiki, много ти благодаря за отговора!

# 228
  • Мнения: 95
Kirsche, благодаря много за китарата. Още един въпрос - струните как са изработени? И този цвят- уникално е, аз едва ли ще успея да постигна този резултат  ooooh!

# 229
  • Мнения: 156
Ето и моят несполучлив опит за торта Цици EmbarassedМомичета, как толкова прецизно правите сутиена.Тестото предварително ли го изрязвате в желаната форма или го оформате като го сложите върху циците Whistling ooooh!



Кажете как да си оправя грешките за следващия опит?

# 230
  • Мнения: 2 708
Нелина, колкото и да ти е смешно, понеже нямам от тия шприцове с накрайник дупки, с пресата за чесън отново, но по нея имаше около 20 дупки и горкото ми Диденце, милото много ми помага за тази торта, та слагах от ММ в пресата, цвръкна малко, тя подхване 5 или 6 бяха струните от ресничките, а аз другите ги подхващам с ръка да не пречат на отделените 6, тия в мойта ръка са си смачкани и отново ги връщам в пресата и внимаваме да не се скъсат и така...... голяма борба падна, но нямах нищо друго подходящо. А и не мога като Пепи да си ги правя на ръка. Тя доколкото си спомням нейните си ги прави тя, като фитилче както се прави. Peace Иначе е мазана с гъбичка за цвета де, защото нямам ръце да измеся такова количество ММ, а и червеникаво кафеникаво няма как да го постигна. То се получи неравномерно, но пък все едно ефект на "лака" на китарата hahaha

КикиНики, тортата ти е страхотна, наистина Simple SmileSimple SmileSimple Smile браво на тебSimple Smile

# 231
  • Мнения: 634
Иглика ,Том и Джери са страхотни Hug
Ира незнам дали не е късно,но за сметаната да ти кажа,защото аз работя предимно със нея.Правилно си прибавила захар,но когато я пребиеш,тоест станала е твърда ,можеж да я оправиш,като и сипеш малко течна сметана или вода и я разбъркаш с лопатка или шпатулка ,но не с миксер .За украса не трябва да е на шупли ,а плътна и мазна.Пробвай ,както ти казвам и докладвай дали се е получил желаният резултат.

# 232
  • Норвегия
  • Мнения: 118
Здравейте, талантливи момичета!  Hug

Отдавна черпя знания от вашата тема и ви поздравявам за вдъхновението и желанието с които правите сладки вълшебства!

Престраших се да покажа и моята първа торт … 90;ие.

Използвах фондана на Уилтън за фигруките, исках да се застраховам като за първи опит, следващия път обаче ще се пробвам сама да забъркам моделиращата маса на Нелка (с тукашните цени фигурките ми излязоха почти скъпоценни  Crazy). Марципанът също е готов. Оцветявах с боички на прах, разтоворени с мъничко вода. При оформянето им, за да не ми лепи, омесвах с малко нишесте от тапиока, купено от азиатски магазин - тук не се продава обикновено нишесте. Tired

Блатовете са по рецептата на Пепи от "Тортената библиотека", пълнежът е от ганаш, вариация на крем Рафаело и банани. Под чаршафа намазах с американски айсинг по рецепта на Тандури, но с него тортата беше твърде сладка (май само за моя вкус, всички си я хапнаха без гък да кажат  Mr. Green).

Първоначалната ми идея беше доста амбициозна - да я направя на три етажа, но когато стигнах до сглобяването ме достраша да не се срути и я оставих така, като отделни торти.)

Всички фигурки са правени без формички, които лятото смятам да си купя от България.

Пожелавам ви много сбъднати тортени фантазии!  bouquet


Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 03:09 от Bittersweet

# 233
  • Мнения: 720
Shemet_neveroiaten, благодаря за отговора, направих както ме посъветва. Днес ще украсявам и ще покажа резултата ако си заслужава.

# 234
  • Мнения: 1 541
Момичета, тъй като имам поръчка за една торта-бюст  Wink , която обаче ще бъде транспортирана чак до Кърджали с куриерска фирма, имам следното питане: Мислите ли, че на покритието от руска мастика и ММФ ще им се случи случка с такова голямо пренасяне и все пак престояване 3 дни? Ще направя тортата тази вечер, утре ще я вземат, в четвъртък ще е доставена, а в петък ще есе яде.....

И второ питане: Как да направя къдрички от моделиращата маса? нещо като текстилни къдрици ми трябва, ако разбирате какво точно имам предвид  Praynig

# 235
  • Мнения: 492
И второ питане: Как да направя къдрички от моделиращата маса? нещо като текстилни къдрици ми трябва, ако разбирате какво точно имам предвид  Praynig
[/quote]


ако разбирам правилно въпроса ти, мисля, че с клечка за зъби ще стане. изрязваш си лентички от моделираща маса и изтъняваш и накъдряш с клечката, като я плъзгаш по дължината и върху моделиращата маса. офф, надявам се да се изразих правилно и да ме разбереш. ако някой има по-добра идея, нека ме коригира.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 10:49 от svetlane

# 236
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Записвам се с торта "Трюфел"

 
 

 с комшийката я направихме заедно  Peace

# 237
  • Мнения: 1 329
Иглика ,Том и Джери са страхотни Hug
Ира незнам дали не е късно,но за сметаната да ти кажа,защото аз работя предимно със нея.Правилно си прибавила захар,но когато я пребиеш,тоест станала е твърда ,можеж да я оправиш,като и сипеш малко течна сметана или вода и я разбъркаш с лопатка или шпатулка ,но не с миксер .За украса не трябва да е на шупли ,а плътна и мазна.Пробвай ,както ти казвам и докладвай дали се е получил желаният резултат.
Албенка, благодаря за отговора. И аз достигнат до този извод, че с  малко вода се получава гладка маса.
И още нещо по повод сметаната Има ли понятие преразбита сметана и защо се напуква на следващия ден?

Милейди, незнам за пренасянето, но на втория ти въпрос: В магазина на Кадемлия видях специална форма за къдрици и дантели. Мисля, че нещо такова ти трябва http://www.zmeeborets.com/images/upload/bdd6d02479d736ba9568bf55 … e038b5375a301.jpg

Bittersweet тортата ти е страхотна!

# 238
  • Мнения: 95
Milady, Понеже съм начинаещ, за моята торта не успях да направя къдрите и експериментирах с формички за соленки. Ако ти харесва може да опиташ и така...


А майсторите нека кажат как ги правят, защото и мен не ми се получават.

# 239
  • Мнения: 1 965
*MILADY* - и аз не разбрах за кои къдрички говориш, но ако са ТЕЗИ - правих ги с ТОВА, ако няма такъв, става и с дръжка на четка за боички. Става и с Инструмента с топчето.

Има ли понятие преразбита сметана и защо се напуква на следващия ден?
Независимо дали е ПРЕразбита или не, сметаната изсъхва и се напуква за едно денонощие в хладилника, ако тортата е без капак. Ако я държиш в кутия или с похлупак, няма да съхне. Така се запазва влагата.

Общи условия

Активация на акаунт