ЮНСКИ мами 2009

• 13 346
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Франчи и аз го гледам то като няма какво да се прави по цял ден и аз почнах да гледам сапунки но е интересен да  Grinning

# 196
Абе майка ми и тя каза че бил хубав и нямал нищо общо със сапунките,а брат ми го гледа от нета и е доста напред със серийките.Аз като почна да си стоя вкъщи май ще почна да го гледам.
А сега като съм на работа ми е скука. Cry

# 197
  • София
Здравейте и от мен! Simple Smile
Този, турския сериал, и на мен много ми го хвалеха, ама нали е сапунка..... От 2-3 дни обаче ми прави компания докато ви чета Whistling

Имам два въпроса относно списъците:
1. Няма ли да е добре да си купим по една кутия АМ? Ей така, за всеки случай!
2. Памперси? Гледам, че в търговската мрежа има като размер 2-5кг. и следващите 3-9кг. Дали един пакет от 2-5 ще стигне като начало и после да минем на 3-9кг. ?

# 198
Туко що се връщам от Лекцийте в Мола,много интересни упражнения показаха да не те боли гърба,за тазовото дъно и как да имаш хубаво дупенце Joy
Що се отнася за шишета най хигенично е стъкленото шише, особено за вода ,тъй като стой по дълго време от млякото.
Видях ,че някой са  се спрели на моя вариант количка на Jane Slalom.
Бях пуснала демо версия колко е практична в случай ,че се колебаете. Аз много си я харесах.
Цвета ми е черно с бежаво ,но вътре ще сме цветни и беба също ще е във весели цветове. Въпрос на виждане относно цвета!!!!!!
И утре на работа и ще мога да полегвам и мързелувам
 Hugсупер.

# 199
rosicp, благодаря ти, че си проверила за тези кошарки  Hug аз се опитвам да се свържа с пловдивския "Штъркел", но нещо телефона или не е същия или е повреден  Sad
Кажете вие към какви кошарки сте се ориентирали? На мен тези ми харесваха, защото имат и цип, и джоб и стават на люлка, и са с две нива, абе всички екстри, пък и като цветове ми допаднаха и цената им е добра, само че навсякъде казват, че чакат доставки лятото  Confused
Някой спомена, че се притеснява, че бебчето риткало по-слабо... та исках да кажа, че и аз така бях почти цяла седмица, но следващата така си наваксаха, че пак стигаме до контракции  ooooh!
пия магнезий и но шпа 3х2 на ден, мисля че това беше максимума, и все пак така като си ги усещам ми е по-добре, но доки каза че и по-слабо да се усещат - не е проблем. Важното е да чувстваме движенията им!

# 200
Зависи от бебето, vodica . Ако се роди 4,5 кг. е нормално да му купиш №2.
За "стандартно" бебе 2500-4000 гр. чудесна работа вършат newborn-a  2-5 кг. За болницата са добри, а пък и за след това. Кати изкара с този размер цял месец.
за болницата- ако бебето не е при вас /както е в Шейново например/ не се "набутвайте" с хубави памперси, защото гаранция че ще бъдат слагани на бебето ви няма. Моя приятелка така си тръгна с три пакета памперси армагани от болницата, които й ги даде нейна близка акушерка. Като родих Кати тя си беше при мен и памперсите седяха в легълцето й и ги сменяха пред мен.
За АМ-то- няма смисъл предварително да се купува. В болницата след раждането ще си проличи дали бебето ще се кърми или не. А след изписването може спокойно да се купи от всяка аптека или детски магазин.

# 201
  • София
Много ти благодаря, Франческа!
За млякото питах, защото навремето синът ми определено гладуваше Sadнямах кърма.
Но сега мисля, че няма да е проблем за час-два да се реши проблема, ако възникне такъв.
А памперсите.... Мисля да купя един пакет от най-малките и докато го свършим ще се ориентирам за размера, нали!?!?

# 202
Здравейте момичета!

Въртеше ми един въпрос в главата относно мнoгoкратните пелени и ЕБХ. Нали ще са летни бебета, на мен ми се иска да сме по много време навън - но как това се сучетава с многократни пелени, които трябва да се сменят веднага? или може би първите 1-2 месеца ще сме с памперси, и когато почне по по-нарядко с мнoгoкратни пелени?

Практически не мога да си го представя...

# 203
За млякото и аз се чудя дали да не купя за болницата, защото в Окр.б-ца нищо не им даваха и бебка спадна с 300г. за 3дни-от 3600 на 3300, сучеше коластра, но нямах кърма и явно е гладувала.
За дрешките - рамер 50 не смея да купувам, че дъщерята беше 52см. и сега се опасявам, както беба върви по-едра, че няма да й стават.
За мнoгoкратните пелени не съм навита, не мисля че ще имам време с две деца, а трябва и да продължавам да работя.Ще си караме с обикновените памперси.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 14:08 от vanny_76

# 204
  • София
Ето една рецепта за много хубаво и лесно кремче:

Един пакет замразени ягоди-нарязват се.
2 кофички кисело мляко
2 пакетчета желатин
захар на вкус
бисквитки, бишкотки, кексчета - каквото имате.

Киселото мляко се разбива с миксер заедно със захарта, докато тя се разтопи. Отнема около 3-5 минути.
През това време разтваряте желатина с водичка.
Смесват се млякото с желатина и накрая се добавят ягодите само с леко разбъркване. /Не ги оставяйте съвсем да се размразят, че стават безформени/
Сместа се изсипва във форма или купички за крем. Добавят се натрошени бисквитки или бишкоти /може и без тях/ и крема се слага в хладилника да стегне.
В зависимост от качеството на желатина консумацията на крема става по два начина:
1. При стегнат вид на крема формата се потапя за няколко секунди във вряла вода и се обръща в/у чиния или чинийки.
2. При недостатъчна стегнатост грабвате лъжицата и ......... Добър апетит! Laughing

Крема може да се направи и с други плодове!

# 205
Като споменахте разходки та се сетих нещо, което повтарят бабите! А аз да си призная не зная дали това не е поредната бабешка измислица! Та става въпрос за това, че бебчовците 40 дена след като се родят не се водят никъде и никой не трябвало да идва вкъщата! Вие как мислите? Аз ще изкоментирам въпроса с педиатърката понататък, но бих се радвала и на вашето мнение!

# 206
Аз я изведох на десетия ден, но по принцип може и по-рано, нали ще са летни бебчета. Педиатърката ме посъветва за 10-тия ден, а другото са си бабини измислици. Колкото до посещенията от др.хора - не са много желателни, особено първия месец, заради опасността от пренасяне на зарази. Но на нас например ни се наложи още преди двадесетия ден да я водим много пъти по болници, пълни с хора, заради проблеми със запушени слъзни каналчета, че и операция претърпя на 20 дена с пълна упойка. Пък и на изписването се бяха събрали доста хора...

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 14:17 от vanny_76

# 207
greenlife, браво, браво, толкова се хвалих навремето с количката и даже снимки в албумчето качих още в същия ден, а ти да не си спомняш каква е  Crazy Crossing Arms

Момичета, слизах специално до магазина на Фритьоф Нансен и да се оплача - нищо не ми хареса и нищо не купих  newsm45
Имаше едни дънки, които ми стояха горе-долу добре, но не се ли харесам от раз и имам ли колебания, знам, че после ще си висят в гардероба чисто новички и изобщо няма да ги нося. Та утре пак ще съм изправена пред проблема какво да облека. Исках в събота да си почина, ние няма да работим, но май ще се наложи да отида и до другите магазини, които знам  smile3506

Mona-balona, лошите сънища са на хубаво, особено ако плачеш насън или се събидуш от сън, плачеща - това е на щастие. Така че не се притеснявай  Peace

Да не би да говорите за сериала за Шехерезада  smile3502  Аз от време на време го засичам сутрин, като се оправям за работа, ама сапунката си е сапунка - и пари да ми дават, няма да я гледам  smile3513

# 208
По принцип не е хубаво да ти идват познати и приятели в къщата до 40дни / изкл. за роднини/,за да не урочасат бебето.А за навън и аз мисля да го изкарам при първото хубаво време след като се приберем,защото в жегите незнам как ще спинка.А и по-добре на чист въздух.
Знаете ли дали се продават отделно дъждобрани на Бертони.Защото есента може да ми потрябват,а може и лятото.То тука във Варна както е слънчево и изведнъж - дъжд.Така веднъж ни изненада и на плажа.Не че не беше хубаво,но ни затракаха зъбчетата

# 209
И аз мисля да сме на вън доста време... , но ще видя..
За многократните пелени - това , което забелязвам по форумите от мамите с опит  е, че ще трябва да се сменят на всяко хранене - на 2-3 часа, а и съм решила да кърмя  Praynig , така , че не ме притеснява да си нося торбичка с пелените - напикани или не  Rolling Eyes  Зависи и от пелената , разбира се, каква е , по колко събира, колко често се изхожда бебока ... Whistling

Gydelichkova , дано  Hug

Общи условия

Активация на акаунт