ЮНСКИ мами 2009

• 13 345
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • София
ох, момичета, преди малко се върнахме от разходка със свекърва ми и едвам ходех от тия болежки в долната част на гръбнака.  Sad Пробвах котешкия гръб на Гъди, масажите на мишел, но явно си е от разтягането на костите. Иначе болките в кръста ми се облекчават от масаж, но това към опашката, не. Чувствам го сякаш е изгнило там. Свекър ми ми даде за самомасажиране едно въженце с дървени колелца. Идеално е за гърба и много добре ми действа на кръста.
за 40-те дена, изобщо не е добре да се вярва на такива суеверия. на втората седмица ми дойде приятелка на гости и я изведох навън. Въпроса е да не се събират много хора на едно място в затворено помещение и особено ако има и грип по това време. Габи като се роди си имаше грип, а и тя беше много слабичка и като идваха в началото да ме видят в болницата им давах по една маска да си слагат.

# 211
Аз предпочитам да нося рокли,а и са ми най-удобни. Тези панталони само ми се свличат...не знам защо така,но не се чувствам комфортно с тях  Tired

# 212
Аз също мисля да излизам с бебчо,няма да чакам 40-дни,това според мен са глупости в които са вярвали
бабите ни.Единствено ме притеснява това че мисля да кърмя и няма да мога да стоя по дълго време навън newsm78
то зависи и кога ще огладнява бебчо Simple Smile

# 213
В тази връзка да попитам как възприемате кърменето навън, пред очите на чужди хора? Аз някакси не мога да си представя да си извадя цицата и малкият да суче пред всички, некомфортно ще ми е  Embarassed

# 214
Ето една рецепта за много хубаво и лесно кремче:

Един пакет замразени ягоди-нарязват се.
2 кофички кисело мляко
2 пакетчета желатин
захар на вкус
бисквитки, бишкотки, кексчета - каквото имате.

Киселото мляко се разбива с миксер заедно със захарта, докато тя се разтопи. Отнема около 3-5 минути.
През това време разтваряте желатина с водичка.
Смесват се млякото с желатина и накрая се добавят ягодите само с леко разбъркване. /Не ги оставяйте съвсем да се размразят, че стават безформени/
Сместа се изсипва във форма или купички за крем. Добавят се натрошени бисквитки или бишкоти /може и без тях/ и крема се слага в хладилника да стегне.
В зависимост от качеството на желатина консумацията на крема става по два начина:
1. При стегнат вид на крема формата се потапя за няколко секунди във вряла вода и се обръща в/у чиния или чинийки.
2. При недостатъчна стегнатост грабвате лъжицата и ......... Добър апетит! Laughing

Крема може да се направи и с други плодове!

ооо това е страхотна рецепта. аз обаче при липса на замразени ягоди, я правя със конфитюр от ягоди, без захар - става чудесна! даже правих торта такава за рождения ден на мъжа ми - ето снимка

отдолу се слага един пласт бисквити натопени в мляко, а отгоре кремчето - за украса разтопени ягоди - лека, бърза и много вкусна торта Simple Smile) и най-важното за мен - много лесна Simple Smile

# 215
Anyto, ти питаше за САВО. Мирише си на на белина та знае ли се! трябва да се проветрява един ден ако не и два, та за това е добре да е слънчев и топъл ден.
Гъди, аз исках да си ползвам количката на МАГ ама както бях писала преди ми свиха шасито от мазето около нова година, та сега ще трябва да си купувам нова!
Сина ми го изведох на 12 ден и то защото трябваше да го водя до поликлиниката. За него бях купувала само дрехи за изписването и едно боди. Братовчедка ми точно тогава заминаваше за САЩ и ми остави едни торби с дрехи от дъщеря си, които ми свършиха работа. Обаче повечето от тях сега вече не могат да се използват, но пък кумата ми има 2 деца и каза че само чакала на кой да даде дрешките, та за това не смея да купувам. Иначе моя син беше 51 см, но пък беше 2.700 кг та всичко му беше огромно.
Не знам как е сега със храненето в болницата, но на мене ми искаха тогава НАН за дохранване, памперси и детско сапунче.
Ползвала съм шишетата на Би Фри-наистина има проблем с миенето на тръбичката ама сега модела ми се видя по-различен в сравнение с този от преди 6 години.
Общо взето разликата между децата ми ще е такава, че май не ми е останало кой знае какво актуално за ползване. Не бих искала да ползвам стари шишета.

# 216
Според мен не е някак естетично! Все пак човек може да си нахране детето и то така или иначе ще огладнее след два-три часа. Според мен по-добре да се прибера вкъщи да си го нахраня и ако имам желание да изляза навън отново! Кърмене на дете на детската площадка или в парка ми се вижда като преекспониране! Само да кажа, че не съм от хората който ги интересува какво мислят комшиите и т.н., т.е. данък обществено мнение не плащам, но това някак си не ми изглежда красиво!

# 217
Стига де с тези 40 дни! Naughty
Питайте след време и педиатрите, това са глупости и бабини девети, които битуват от времето на прапрабабите ни.
Особено за бебета родени през лятото е направо грехота да се държат у дома 40 дни. И какво ще видят от лятото особено ако са родени в края на юни. Кати излезе навън на 6-ия ден и не се е прибирала цяла зима.
За кърменето и седенето навън- има жени, които го правят без да се смущават и кърмят навсякъде, аз не мога. Една от причините за това е, в останалите хора. Българинът не е дорасъл за гледката на кърмеща в парка майка. Знаете ли че, преди 4 г., когато се роди Кати беше буквално модерно да се дава АМ и въобще да не се кърми.  ooooh!И все пак бебето се храни средно на три часа, така че, спокойно може да излиза между храненията.
за пелените за еднократна употреба и ЕБХ-то- по принцип първите месеци е доста трудно с тях, обикновено се ползват поне след 3-ия, когато бебето се изхожда по рядко. А ЕБХ-то може да се практикува и с тях и с памперси.
rosicp - има такива дъждобрани и не само на Бертони. Аз имам техен, но ставаше и на Куинито и на лятната Чиполино, т.е. са универсални.

# 218
Гъди аз мисля като го нахраня и да излизам и после пак като огладнее да се прибирам.По принцип не съм срамежлива /то и няма какво толкова да покажа,то бебчето ще ги скрива с главичка  Rolling Eyes/ и ако се наложи ще го направя.Тя морската е пълна с майки и съм виждала да кърмят.

# 219
Слагаш бебето на гърда, намяташ му една пелена отгоре и даже не се разбира, че кърмиш. Нищо срамно не виждам, естествен процес. Говоря за малко бебе, дете на 2 години навън да кърмиш и на мен ми е малко странно, ама всеки си знае Grinning
Елица е пролетно бебе, навън излязохме на 10-я ден някъде. Ако всичко е наред сега юни месец мисля, че и по-рано може да се излиза.
Кошара съм си харесала на Чико, обаче май са спрели вноса и днес мярнах  на JANEмного хубава комбинация от тъмно синьо и зелено, ако не намеря Чико ще взема тази.

# 220
Относно кърменето навън - аз ще го правя! затова и ще си ушия слинг - слагаш си го под слинга, нищо не се вижда. няма на всеки 1-2-3 часа да търча вкъщи, я!

пък и тук както има хубави полянки и плажове, си представям как цял ден си препичаме на сянка на чист въздух! да ви покава снимка от града - много ми харесва през лятото! ама през зимата - тъмно и студено!
Стокхолм през лятото - островчета, паркчета,полянки и супер чиста вода, дори в центъра на града хората се къпят в морето!  затова и ще сме навън през повечето време.

И разбира се, тук е прието - всички кърмят навсякъде - по кафета, по паркове, нито се крият, нито търсят усамотени местенце. Предполагам и аз затова не се притеснявам.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 14:52 от snowwhite

# 221
  • Germany
За извеждането - колкото по бързо толкова по добре. Това с 40те дни е отживелица.
За кърменето навън - не виждам проблем. Ако сме навън не бих тичала до вкъщи за да се храним. За мен това е естествен процес и не виждам нищо обезпокоително. Факт е, че българина не е свикнал и се заглежда, но колкото повече майки го правят толкова по безинтересно ще е на сеирджиите  Wink

# 222
  • София
За къменето и аз мисля като The1.
За 40-те дни мисля да ги спазя до толкова, че никой чужд да не идва у нас. Иначе ще си излизаме навън, но до гости едва ли ще ми е тогава.
А аз имам един въпос: Знаете ли дали може да се използва депилатоар по време на бременност?

# 223
Относно кърменето: нали преди, а и след кърмене трябва да се измие гърдата, някак навън не става, освен че е нееститично, за мен е и грозно, колкото и естествено да е, в крайна сметка е непрактично ooooh!

Относно извеждането навън преди 40 ден...има и голяма доза смисъл в самите суеверия, все пак жената трябва да се възстанови от раждането, а да вдига и бута тежка количка, докато има лохии, и свиване на матката... си мисля, че може да е болезнено, но ако всичко е наред -подрепям разходките / дано и всичко е наред с всички юнски мами Praynig /. Относно контактоите на детенцето с външни хора преди 40 ден..аз лично смятам да го огранича, разходка да, но щипане на бузки и радване и то на улицата не бих допуснала  PeaceПоне в началото е задължително да се пази хигиена, имунната система е доста крехка в началото. Също така не бих канила и гости вкъщи преди 40 ден, а и едва ли ще ми до гости ooooh!

# 224
Е, ако се прикрива с нещо, съм за кърменето. Но онзи ден, да кажем, в барчето на Токуда имаше една майка с бебето си. Точно минавах покрай нея и тя си извади гърдата и му даде да суче, с нищо не се покри. Наистина, зърното не се виждаше от бебето, ама пък останала част от гърдата се виждаше. Стана ми неприятно, въпреки че знам, че това е естествен процес и че мен, живот и здраве, ме очаква същото. Но ми стана още по-неприятно, че наоколо имаше и няколко по-възрастни роми, които жадно я загледаха  Sick

Общи условия

Активация на акаунт