ЮНСКИ мами 2009

• 13 343
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Оо това със пипането на ръчички и щипането по бузки и аз няма да го позволя! Смятам да използвам един шал и да го мятам на количката, та се надявам да го опазя от нахалните бабки по площадките!

# 226
  • София
А аз имам един въпос: Знаете ли дали може да се използва депилатоар по време на бременност?

Досега съм го ползвала три пъти. Мисля и вечерта, преди да вляза в болницата да раждам, пак да се "омажа" цялата с него, защото не мога да се виждам вече Embarassed Страх ме е я да не се порежа, я да не си направя кръвонасядания с епилатора. А така, с кремчето, чиста работа! Laughing

И пак въпрос:
Тъй като ще са летни бебета, с какво можем да ги мажем против комари и вредни UV лъчи?
Има ли такива продукти, които да понесе едно бебе на 10 дена, например?

# 227
Относно кърменето: нали преди, а и след кърмене трябва да се измие гърдата, някак навън не става, освен че е нееститично, за мен е и грозно, колкото и естествено да е, в крайна сметка е непрактично ooooh!

PolyPoly, това вярно ли е? аз съм чувала, че след кърмене не е хубаво да се мие гърдата, защото няколко капчици кърма предпазват от образуване на рани по зърното. а пък преди хранене има специални кърпички, с които се обтрива.

много ми е интересно да чета и да сравявам с порядките тук. Тук мисля че от малки бебетата ги привикват на всякакви микроби - например много пъти съм виждала как деца пълзят по земята, после лапат ръцете, и т.н. майките не крещият и не ходят по тях - много спокойно приемат всичко. Дали и аз ще съм от тях?!?!

# 228
Ако искате ми вярвайте, но никога през живота си не съм ползвала депилатоар. Как точно действа?

Някъде бях чела обаче, че не бил препоръчителен за бременни, защото попивал в кожата, а оттам отива в кръвта, пък нали си е химия все пак  Tired

# 229
И аз днес да се включа в дискусиите Laughing
а кърменето на обществено място - това не е за мен Naughty. Като дойде време за хранене просто се прибирам или ще седна в колата и ще нахраня бебка.
vodica, да има такива продукти.Аз лично смятам да използвам серията на СебаМед.В нея има слънцезащитни кремове и всякакви такива. И най-важното е,че е подходяща за новородени бебчета
http://papagal.net/index.php?main_page=index&cPath=10_122&am … rt=20a&page=2

# 230
  • София
Ако искате ми вярвайте, но никога през живота си не съм ползвала депилатоар. Как точно действа?

Някъде бях чела обаче, че не бил препоръчителен за бременни, защото попивал в кожата, а оттам отива в кръвта, пък нали си е химия все пак  Tired

Сигурно съдържа някакви химии, защото въпреки парфюмите в него си мирише на сяра.
Със сигурност малка част може и да попие в кожата, но той действа за максимум 15 минути. Надали за 15 минути може да се абсорбира токсично за бебето количество в кръвта. Всеки сам преценява, но с епилатор е много болезнено там, на онова място Cry Аз лично така ще рискувам!

...
vodica, да има такива продукти.Аз лично смятам да използвам серията на СебаМед.В нея има слънцезащитни кремове и всякакви такива. И най-важното е,че е подходяща за новородени бебчета
http://papagal.net/index.php?main_page=index&cPath=10_122&am … rt=20a&page=2

Благодаря! Grinning

# 231
Не си мислете, че площадките са пълни с бабички, други майки и деца, които се надвесват над количките на всички бебета, щипат ги и ги пипат.
А пък и вие самите ще търсите в началото по-тихи и кротки места от кварталните площадки, където мало и голямо кара колело, рита топка, пищи, гони се....
Точно тези места не са най-подходящи за новородените. Дори и само за това че някоя топка може  "да ви кацне" в количката.
А за бутането на количката и лохиите.... връзка не виждам. А пък никой не е казал, че лохиите ги има точно 40 дни. След раждането аз кървях само 5. Peace
snowwhite , блазе ти. Супер е! Хубаво е да се мие гърдата преди и след кърмене. Но ако не го направиш не е фатално. Само си представете 3 часа през нощта, бебето плаче, на вас ви се спи до смърт...дали ще ходите да се миете, а?! Laughing Wink
vodica , поне до 1 година бебето не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. И винаги особено главата му трябва да е на сянка. Аз съм мазала само лицето на Кати, защото вечно й се зачервяваха бузките.

# 232
Знаете ли, аз не бих могла да кажа на 100%, че ще кърмя. Малката някога въобще не искаше да засуче, плаче, гладна, слагам я на гърда дърпа 5 пъти  и заспива. Борих се една седмица и се отказах. Започнах да се цедя и да и давам от шишето на готово, което също беше вариант да се храни с майчино мляко. Това продължи 1 месец, докато ми забраха гърдите, вдигнах температура, имах страхотно болезнени буци и се наложи да премина към процедура - спиране на кърмата и хранене на малката с АМ. Имах страшно много кърма, явно и не съм могла да я доисцеждам до край та се стигна до тази ситуация, но уви, въпреки че имах страшно желание да си кърмя бебето не се получи. Много зависи от детето. Моята майка също е имала много кърма, но и аз и брат ми не сме искали да се кърмим, и тя се е борила два три месеца и накрая  се е отказала. И сега много ми се иска и много се надявам да го кърмя.  Praynig
Та в този ред на мисли, аз например ако кърмя ще си изцеждам мляко и ще му давам от шише, когато сме навън. Имам няколко познати които правеха така и това не попречи на кърменето им. Но всичко зависи от бебока. Сигурна съм, че всяка от нас ще си изгради режим, и ще си разпредели времето, така че да има време за всичко.
А за 40 дни вкъщи - абсурд. Е то зависи и от времето, но като се има предвид какви месеци идват мисля че няма да се прибираме. Laughing

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:19 от biskai

# 233
Но ми стана още по-неприятно, че наоколо имаше и няколко по-възрастни роми, които жадно я загледаха  Sick
Peace Да това е най-неприятното в комбинация с ниската култура на българина, които зяпа с жив интерес подобни неща сякаш е нещо необичайно. newsm78

# 234
Здравейте момичета Hug
Славена бързо оздравяване на малката Hug
Радвам се че одобрявате коментарите ми по списъка Heart Eyes само исках да добавя, че с Благо първия месец ползвах камизолки, защото милото много плачеше като го съблечах гол, после докато му облича бодито и почвах да рева и аз Sad  много му се плашех Laughing затоплях си ръцете, пеех му, нищо не помагаше, и бях навзела бодита с много копчета, да не му минават през главата и полудявах докато го закопчая цялото Laughing
За кърменето немога много да се включа, по паркове и градинки бих кърмила, ама в заведение нещо не ме влече Rolling Eyes по-миналата година на морето една мадама кърмеше и си вечеряше едновременно, ние бяхме на съседната маса, нещо не ми се стори на място, мое виждане Rolling Eyes
За кремове против слънце и комари мисля, че ще са още малки това лято, първата година не съм мазала Благо.
Първите 40 дни предпочитам да няма много навалица в нас, навън ще изилзаме със сигурност, но по-далече всички от бебето Naughty
Памперси бях взела от 2 до 5 кг един пакет и точно свърши и минахме на следващия номер. Дрешките за новородено, от марка до марка и размерите им има доста голяма разлика така че и това гледайте.

За Ам няма смисъл да взимате предварително, в болницата ще си каже, аз като видях ,че Благо неще да засуче на изписването си купих.

# 235
Гъди, това с депилатоара откъде го измислиха??????!?!? То по тази логика като си мажем тялото с лосион всичко попива в кожата и отива в кръвта - абсолютни глупости!  Crossing Arms

Много бременни жени се шашкат за щяло и нещяло...,но аз не съм от тях. Ям всякаква храна, дори и люто! Боядисвам си косата, ходя на козметик, на маникюр, на масаж на гърба ходя и се чувствам прекрасно.

А ето нещо мноооого, много сладко за мамите, които чакат момиченца:  http://disneyshopping.go.com/disney/store/Product_10002_10051_12 … Dress-for-Infants

# 236
Проблемът с лохиите (не знаех, че се казва точно така) съвсем го бях забравила  ooooh!  Веднага след раждането се появява, нали?

И добре де, нали след раждането, докато сме в болницата, всеки ден лекар минава на визитация и гледа майката отдолу - че той вижда ли нещо от кръвта?

Също ме притеснява, че ако се наложат шевове, не е ли малко болезнено подмиването отдолу и това няа ли да пречи изобщо на къпането през първите дни?

Съзнавам, че са ми доста наивни въпросите, но наистина нямам и идея как стоят нещата там  Blush

# 237
Относно кърменето: нали преди, а и след кърмене трябва да се измие гърдата, някак навън не става, освен че е нееститично, за мен е и грозно, колкото и естествено да е, в крайна сметка е непрактично ooooh!

PolyPoly, това вярно ли е? аз съм чувала, че след кърмене не е хубаво да се мие гърдата, защото няколко капчици кърма предпазват от образуване на рани по зърното. а пък преди хранене има специални кърпички, с които се обтрива.

много ми е интересно да чета и да сравявам с порядките тук. Тук мисля че от малки бебетата ги привикват на всякакви микроби - например много пъти съм виждала как деца пълзят по земята, после лапат ръцете, и т.н. майките не крещият и не ходят по тях - много спокойно приемат всичко. Дали и аз ще съм от тях?!?!

snowwhite , така ми каза акушерката на ЖК за хигиената на гърдите-имам предвид миенето преди и след кърмене. Но като се замисля на нашите баби едва ли е имало толкова "умни" акушерки да им дават подобни съвети и едва ли са го правили newsm78

Гъделичкова и аз се чудя как ще преглежда доктора при наличие на кръв, но явно само гледат дали кръвотечението намалява, съмнява ме да правят гинекологичен преглед, но дано се включи и някоя по-опитна мама. За къпането след раждане... струва ми се, че не бих посмяла....колкото нехигиенично да звучи newsm78

# 238
Гъди, едно време нашите майки като са имали шевове им се е полагало нещо наречено - душ. Идвала сестра и  правела промивки с йонирана вода (или нещо такова) ,за да не се получи инфекция.
А сега май нямало такова нещо. Т.е. има нещо ,с което дезинфекцират шевовете,но не знам какво точно.

Аз твърдо реших да раждам секцио със спинална анестезия Simple Smile

Дали ще са шевове отдолу или на корема, все тая...даже отдолу е по-гадно,че не можеш да си седнеш на дупата  Peace

Най-добрия вариант за обезкосмяване според мен остава бръснача или депилатоара понеже много жени, на които им се прави кола маска по време на бременността (особено напреднала) получават контракции. Поне мои приятелки са получавали. Но при всеки е индивидуално.

# 239
Здравейте момичета!
Днес с ayas бяхме в Тина Киркова.Вече със сигурност и аз ще раждам там-секцио при д-р Ташков. Благодарности на ауаs ЗА гостоприемството, а Стояни е страхотно детенце. Д-р Ташков ме прегледа и каза,че бебето върви едро, с 10 дена напред.
За кърменето-не бих кърмила навън.
За  първите 40 дни аз съм против стоенето в къщи-ще излизаме, все пак бебетата ни ще са пролетно-летни.
А за памперсите в ТК в момента приемат само на Памперс, а мокрите кърпички може и да са друга марка-прочетох го В мартенската тема, има доста момичета родили в ТК.

Общи условия

Активация на акаунт