ЮНСКИ мами 2009

• 13 337
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Гъди, лохиите доколкото знам са след равдането -да. Но било нещо много гадно и миришело гадно  Confused Но след около седмица вече отшумявало. Било от сорта на цикъла,но много по-силно и както ти свършва цикъла с промяна на цвета, така спирали и тези лохии. Затова трябва да си носим превръзки-нощни,които да абсорбират много добре. И някой друг чаршав,ако има авария (теч) Simple Smile

п.с. Името им звучи като няк'во морско мекотело  Flutter

# 241
За болницата тук ми казаха да си нося йод, който се разтваря (няколко капки) във вода и се миеш за дезинфекция....
Аз също не бих кърмила навън... , както се писа - българите не сме узряли с мисленето ... В Италия съм  виждала да се кърми навсякъде, на никого не му пука какво става около него  Crazy

# 242
]Vodica
[quoteТъй като ще са летни бебета, с какво можем да ги мажем против комари и вредни UV лъчи?[/quote]
Аз съм от юлските мами, но ви чета от време на време  Wink винаги има нещо ново да научи човек. Та на въпроса ти за комарите с какво да се маже бебчо - вода с ванилия  Grinning действа 100% и не е скъпо става и за големи. Бебчето на моя приятелка се роди април и за лятото това сочно бебче комарите го направиха на решето. С какви ли не мазила го маза, нищо не помогна като опита тази рецепта детето се наспа милото. За UV - вече си има специална бебешка козметика, въпрос на пари и предпочитания.  Wink

# 243
За утрешната лекция на 9 месеца,аз няма да ходя,така че ако иска някой да отиде на моето място -само да каже името ми на входа-Галя Иванова.
А какво мислите за задължителните ваксини.На мен ми се изправя косата при мисълта да им забият толкова много ваксини,пък сега искали и допълнителна за менингит да я правят задължителна

# 244
Гъди, сестрите в болницата след раждането никакви хигиенни грижи не са полагали за родилките, трябваше да си носим шише със преварена смрадлика за дезинфекция, иначе течението е около 40дни, при някои доста по-малко, при мен дори беше малко повече от 40, зависи доколко кръвоснабдена е била матката. С къпането няма проблеми, колкото до прегледите на дежурните лекари, трябва да си свалиш бельото преди да дойде визитацията, само поглеждат и питат дали някой има оплаквания, няма никакви гинекологични прегледи, ако всичко е наред, след 4-5д. се свалят конците/не е болезнено/. Колкото до кърменето навън-кърмила съм в Морската градина, но в заведения и по площадки не бих, именно заради нахалните погледи. Ваксините са си гадни, но няма как-задължителни са. И аз се страхувам от тях, особено като се сетя, че на една колежка второто детенце/напълно здраво родено/ получи парализа от една ваксина. Cry

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:45 от vanny_76

# 245
Хм... абе вие тези бебета по жаркото слънце ли ще ги разхождате?  Grinning

За това не съм се интересувала,но предполагам,че има добра козметика за УВ лъчи и комари.

Приятелка ми каза,че летните бебета не трябвало да се мажат обилно с лосиони,защото се обривали...

Аз няма да кърмя - твърдо реших и това Simple Smile

# 246
Аз съм За всички задължителни ваксини и дори на Сара съм правила тази за минингит, която беше по желание.

# 247
Хубаво ще е , за ваксините, колкото и да ми е мъчно...А и менингитът си е опасен... Като се има в предвид какво се яде вече ... и колко сме защитени , с колко силни имунни системи сме... ooooh!
Ето - съседчето е на 5 годинки, от 2 дена ходи на зъболекар. Майка му пита зъболекаря за тези жълтите хапченца, които, сигурна съм, всички сме пили като малки... Оказва се, че не вършели никаква работа... лекарят й набляга за яденето на сирене и пиене на мляко и в следващия момент се удря по черлото и й казва: "И аз не съм сигурен какво ви препоръчвам" ... #Crazy

# 248
За комари: знам от един градинар, че няколко листенца здравец решават проблема! Просто се поставят на възглавницата! Не съм пробвала, но според него били много добро средство!

# 249
И аз съм ЗА всички задължителни ваксини Peace

А за прегледите след раждането - спомням си,че като бях на стаж в АГ отделение всяка сутрин минавахме визитация с лекарите. Честно ви казвам горките майчици се чувстваха ужасно при гледката на 10 стажантки и няколко лекаря и всички вперили погледи в тях и междукрачието им.Затова ви казвам не раждайте в университетски болници,макар че юни месец няма много стажанти защото всички тогава са в сесия.
Иначе кръв не кръв прегледа е задължителен.Но да не забравяме,че има бани или акушерките помагат за тоалетите ако е трудно ставането.

the1, според мен миризмата на здравеца е доста силна и мисля,че няма да е удачно да се сложи до главата на бебчето.

# 250
Излезнаха ми резултатите от изследванията, не са пред мен, но Жоро ми ги е взел и ми каза по телефона за албумина и глюкозата, защото това ме интересува най-вече. Оказа се, че албуминът ми е по-нисък - да кажем, че ако референтните стойности са между 4 и 6 (май така ми каза), моят е 3. Какво значи това - предразположена съм към подувания, липсва ми нещо или прекалявам с нещо ли  Thinking
Аууу, сега чета в нета за ниския албумин, май не е на хубаво  Cry

А глюкозата ми е по средата на референтните граници, което би трябвало да е ок и да означава, че няма смисъл да правя изследването за гестационния диабет, нали?

# 251
Гъди, аз знам, че дори да са нормални стойностите на кръвната захар /моята също е в норм. граници и нямам наследствена обремененост, но пак ме изпращат/ само при натоварването с глюкоза и трикратно изследване може да се прецени дали има гест.диабет, защото той в много случаи протича без никакви признаци. За албумина не знам какво означава, ако е по-нисък.

# 252
Гъди, от нисък албумин незнам какво следва, а глюкозата щом ти е по-средата е добре, няма да правиш другото изследване.
Моите лохии текоха почти 50 дни, след 1 седмица ми дойде и цикъла, от тогава съм с алергия към дамски превръзки, послените дни от цикъла и ужас, а тампони така и не се научих да нося Sad Дано този път се размине по-леко. Имаше в аптеката до Шейново, предполагам и в други аптеки дамски превръзки за родилки, много ми бяха удобни първите дни. Конците ми ги свалиха на 5-6 ден. Смрадлика ползвах за дезинфекция, но знам че и вода с капки йод също става.
Аз си ходех по 4-5 пъти на ден да се обливам със смрадлика в банята.
Ваксините и аз съм За, сложили сме всички, аз искам и за менингит да я направят задължителна, въпреки че са няколко вида и май не покрива една ваксина всички.

Разписах се, ама трябва да ходя да си взимам детето

# 253
Лохиите- това е течение от кръв и остатъчни тъкани след раждането. Както писах лохии имах само 5 дни.
В болницата, където родих ни водеха до банята за цялостно къпане на втория ден от раждането и всеки ден по два пъти ни правеха тоалет с дезинфекционен разтвор. Дадоха ми и такъв за вкъщи, с който се миех до 20-ия ден след раждането.
Първият гинекологичен преглед след раждането е на 15-ия ден.

# 254
Лохиите и при мене си бяха около 40 дни. В болницата ме преглеждаха, но пък не ни даваха да носим бельо newsm78. То пък на мене много неща не ми бяха ясни тогава-не че сега са ми. Но и цикъла не ми идваше после около 2 месеца и казваха че е защото кърмя-знам ли?

Общи условия

Активация на акаунт