Машина за хляб - 15 част

• 75 364
  • 897
  •   1
Отговори
# 240
Мама Цоцоланка, тъкмо те четох в другата тема. Само браво да кажа smile3501! Сигурно ти е едно такова гордо отвътре сега, лична победа си имаш Peace. Много е хубаво чувството Simple Smile!

# 241
  • София
Момичета, не мога да не се похваля, много съм щастлива  Heart Eyes Днес, благодарение на машинката успях да направя страхотната Болярска пита на Биляна! Стана не просто страхотна, а направо божествена ( на вкус). Ето я поетапно:
Преди втасване
Втасала
Готова
Парче

Препоръчвам който не е правил тази питка, непременно да я направи! Уникално вкусна ееее  ooooh!

# 242
  • Разград
Днес се трудих над това.

Рецептата за тези козунаци имам от над 10 години,но чак сега се престраших да ги направя с машинката.Всъщност,разделих тестото на две(да не вземе пак да излиза от машинката), единият козунак е печен в машината,а другият във фурната.Много съм доволна от резултата,но за това много ми помогнаха и съветите в темата,без тях не бих се справила.

Вивиан,много вкусна изглежда питката ти Peace.Аз не съм я пробвала,но при пръвият повод ще я спретна.

# 243
  • София
Мах мама, страхотен козунак! Браво на всички, които имат смелост да правят козунаци   bouquet Аз нямам  Crazy

# 244
  • Разград
Мах мама, страхотен козунак! Браво на всички, които имат смелост да правят козунаци   bouquet Аз нямам  Crazy

Никак не е трудно,но това за мен е втори успешен опит(след многото съвети и снимки в темата),много съм доволна.Веднъж да го направиш и ще ти стане ясно всичко.Не е сложно,по- дълго е обяснението.

# 245
Поли ако правилно се ориентирам по снимката ти у нас тоя хляб мъж ми като мине и за два пъти го няма хляба ooooh!.
Идеален е станал.Браво Peace.Що така аз прибавям брашно не знам.Дане би защото съм с Мулинекс - да е по голям контейнера знам ли newsm78
Вивиан, Макс Мама Peace Peace Peace

# 246
Все си казвам няма да надничам докато постя ,ама пусто любопитство Crazy...
Мамо Цоцоланке ,направо ми замириса на прясно изпечен хляб от монитора!
max-mama, и ти милост нямаш ........................................
Бъни ,не е тук мястото ,но държа да изкажа благодарност за рецептата ти за постен ябълков сладкиш, не очаквах толкова добър резултат Hug smile3501!

# 247
Днес се трудих над това.

страхотен козунак  newsm74 newsm10

# 248
  • Разград
Ето и моят хляб с кисело мляко и овесени ядки на бързата програма

Да ви кажа,не съм спирала процеса,за да довтаса тестото,но сложих цяло кубче прясна мая.Стана хубав,доволна съм,домочадието ще каже на вкус какъв е.

# 249
Мах мама, дай рецептата за това произведение на изкуството.

# 250
  • Разград
Мах мама, дай рецептата за това произведение на изкуството.

За хляба ли?Не съм измервала всичко,ще напиша долу-горе,пък вие си знаете,прибавяте брашно или течност,докато тестото стане на хубава топка.

200 мл по-топло прясно мляко
200гр кисело мляко
4 сл олио
1 чл сол
1 чл захар
брашно-първо сложих 500 гр,но добавях
1 кубче прясна мая
Програма за бърз хляб-1,20 часа
5 минути след като започне месенето се прибавят 1-2 сл овесени ядки,аз слагам и 1 сл овесени трици.

# 251
Не, не за козунака, извинявай не уточних - толкова много произведения да се обърка човек. Но и от хляба ще се възползва някой.

# 252
  • Разград
Не, не за козунака, извинявай не уточних - толкова много произведения да се обърка човек. Но и от хляба ще се възползва някой.

Аха,ясно,няма проблем.Рецептата съм я написала в *Рецепти за машина за хляб*.
Заповядай  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.75

# 253
# 254
  • София
При толкова много изкушения във форума, които искам да пробвам, ми писна да меся на ръка и си поръчах хлебопечка. Надявам се днес да я получа. Моя приятелка ми каза, че задължително трябва да имам електронна везна, иначе нищо няма да се получи. Като ви чета обаче, никъде не срещнах да използвате такава (не съм изчела всички теми). Някъде пише, че си добавяте брашно по време на месенето и стигнах до извода, че количеството на продуктите трябва да е абсолютно точно, когато се ползва отложения старт. Когато следя процеса на месен не е проблем да добавям брашно. Така ли е, или не е? Сигурно сте го обсъждали някъде, но не мога да изчета всичко, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт