Машина за хляб - 15 част

• 75 637
  • 897
  •   1
Отговори
# 255
Шоши, нямам електронна везна и никога съм нямала. Работя без проблеми обаче. За отложения старт - с опита ще усетиш долу-горе какво количество брашно, течност и пр. ти трябва за определен вид хляб. Като това количество може да си го измериш и с най-обикновени чаши. Аз така работех дълго време, но заради рецепти, които да споделям тук, във форума, си купих една мензурка. Тя има за захар, брашно, течност и още нещо скали, и откак я имам се скачих с нея. С опита съм се убедила,че понякога, когато много се треса на хляба, следя го и пр. не получавам чак такива добри резултати.  Докато отложения старт, макар и сложени много плахо продуктите и колебливо, резултата е бил зашеметяващ! Факт е, че един път хляба с отложения старт стана по-хубав, отколкото другия, който дори и превтаса, а не бе отложен старт, а си го наблюдавах от-до.

# 256
.........Когато следя процеса на месен не е проблем да добавям брашно.
абсолютно вярно...аз нямам везна и никога дори не съм мерила по някакъв начин-слагам на око и после си добавям-свиква се.Желая ти да си я ползваш със здраве.

# 257
  • София
И аз не ползвам ел. везна, нямам. Ползвам такава мензурка, каквато Мама Ц. споменава. Всичко ми отмерва точно  Peace Аз все още не мога да добавям брашно или течност по време на месенето, не ми се получава, топката не поема, не знам защо. Или аз не я чакам... До момента имам само един провал, изпробвах рецепта, явно не е била точна.
shoshi , честита машинка  Heart Eyes Има да се кефиш, на воля  Crazy

# 258
  • София
Отдавна не съм се разписвала в темата, но ви следя. Hug
Ето да ви покажа снощното хлебче, което направих с цвик. Мнооого ароматно стана. Crazy

# 259
  • Разград
Гелева,направо козунак,много добре изглежда. Peace

# 260
Аз ползвам електронна везна и си я купих точно за целта. Но в момента повече я ползвам по навик. Ползвам и такава стъклена мерителна чаша, както и мерит. чашка на машинката. Мерителната лъжичка също ползвам.

max-mama, страхотен козунак Peace!
Гелева, това хлебче с цвик върви ли на режима Wink?
Бъни, имам една рецепта, която съм си я записала като "Огроооомен хляб".  Доколкото си спомням, тя е основната на Морена, но аз си увеличих продуктите с 1/3. По-голям хляб не съм правила. Ако искаш, ще ти я пусна, да не се мориш да смяташ Laughing.

# 261
  • София
polin_a, аз затова писах, че е много ароматен, а не вкусен, защото не знам как е на вкус. Wink Хлебче от време на време правя за детенце и за кученце, че те не са на режимни трици, като мен и мъжа ми. Laughing

# 262
Абе Гелева куче да си у вас hahaha.На куче вика и на детенце Joy Hug.
Страхотен ти е хляба.
Поли пускай го тоя огромен хляб иска ли питане Hug.
Макс Мама и твоя хляб запаметих Hug
Алекс развам се, че сте харесали сладкиша с ябълки Heart Eyes

# 263
  • София
Бъни, ми и то душа носи. Laughing Милата остаря вече и И ги няма половината зъби в устата, на попарка е. yes

# 264
Бъни, и друг път съм го писала сигурно, не помня вече. Заповядай:

Бял хляб - огромен

450 мл прясно мляко /вода или вода + мляко/
5 с.л. олио
3 ч.л. сол
2 с.л. захар
750 г брашно
1 п. суха мая

Основна програма 3 часа, за 1 кг хляб

# 265
ето и от мен една солена корона-рецептата е на котка:
http://media.snimka.bg/2498/011252153-big.jpg
От същото тесто направих и това:
http://media.snimka.bg/2498/011252156-big.jpg

# 266
Аз ползвам електронна везна и си я купих точно за целта. Но в момента повече я ползвам по навик.
POLIN_A , мисля си че ти преди време беше дала линк към ел.везна дето са ти я препоръчали от тортенета тема. Можели пак да дадеш този линк. Praynig

# 267
Аз ползвам електронна везна и си я купих точно за целта. Но в момента повече я ползвам по навик.
POLIN_A , мисля си че ти преди време беше дала линк към ел.везна дето са ти я препоръчали от тортенета тема. Можели пак да дадеш този линк. Praynig

Хм Thinking, ами ще потърся, че не се сещам сега къде точно я гледах.

# 268
Поли мерси  bouquet ще се прави този хляб.
Kiki_andr   Peace Peace Peace страхотно е всичко.

# 269
Зузи, това е моята везна. Не съм сигурна, че от този магазин я поръчах обаче. Струваше 23лв. Много си я харесвам.

Сега се зачетох в характеристиките. Пише, че е до 3кг, а моята е до 5 Thinking. Много странно. Моята е абсолютно същата като на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт