Машина за хляб - 15 част

  • 75 674
  • 897
  •   1
Отговори
# 270
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Миналата неделя ходих до Кауфланд и имаше промоция на ел.везни+форми за печене(мисля),струваха 22-23 лв,Сапир.

# 271
  • София
  • Мнения: 2 019
Благодаря ви за отговорите и пожеланията!
Машинката ми пристигна, обаче съм много озадачена. Марката е Тефал, но в интернет видях Мулинекс ОV 3000 и двете са абсолютно еднакви  newsm78. Ако някой има такава и има време и желание да отговори на някои въпроси, моля да ми каже да му подосаждам на лични. А сега ако може да ми кажете как да премеря 550 гр. брашно без везна, ще съм много благодарна и ще се пробвам да направя първия хляб.

# 272
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
От тук - http://zadecata.com/vkuhniata/Spravochnik_domakiniata/Km.htm като друга мама го беше пуснала преди. Мисля че го има и на първа страница.

# 273
  • София
  • Мнения: 10 858
Благодаря ви за отговорите и пожеланията!
Машинката ми пристигна, обаче съм много озадачена. Марката е Тефал, но в интернет видях Мулинекс ОV 3000 и двете са абсолютно еднакви  newsm78. Ако някой има такава и има време и желание да отговори на някои въпроси, моля да ми каже да му подосаждам на лични. А сега ако може да ми кажете как да премеря 550 гр. брашно без везна, ще съм много благодарна и ще се пробвам да направя първия хляб.

shoshi моята е OW 5000 - ето такава http://store.bonapeti.tv/images/medium/MLX_HomeBreadXXL_OW5000_Facing_HD_MED.jpg
Ако мога да помогна, с удоволствие  Hug
За премерването на брашното - иди до първия магазин домашни потреби и си вземи мензурка за различни продукти. Много лесно ще си мериш всичко, докато си купиш ел. везна (ако решиш да си купуваш, защото мензурката ще ти върши работа). На чаши не е сигурно като обяснение, защото на всеки чашите са различни, а за успешен хляб особено в началото са ти нужни точно премерени продукти.

# 274
  • София
  • Мнения: 2 019
(х) Dorothy, тези мерки съм си ги преписала, ще пробвам, благодаря.
Вивиан, благодаря и на теб. Задължително ще се възползвам. Относно мензурата, не може ли да ползвам тази, която е в машината?
Моята машина е такава http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/moulinex-ow300001-p26441018.html

# 275
  • София
  • Мнения: 10 858
Шоши, можеш да си ползваш чашката към машината, но за отмерване на брашното - не знам ... На моята има отбелязани мл. и чаши, което не ми помага за отмерването му.
Нали каза, че машината ти е Тефал, пуснала си на Мулинекс  Thinking Ако ти е такава, каквато е на линка, значи е като моята, със същите параметри, само дето твоята е инокс.


Аз пак се захванах да правя Болярската Simple Smile По-късно ще пусна снимки. Този път ще я направя с оригиналната оплетка.

# 276
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря ви за отговорите и пожеланията!
Машинката ми пристигна, обаче съм много озадачена. Марката е Тефал, но в интернет видях Мулинекс ОV 3000 и двете са абсолютно еднакви  newsm78. Ако някой има такава и има време и желание да отговори на някои въпроси, моля да ми каже да му подосаждам на лични. А сега ако може да ми кажете как да премеря 550 гр. брашно без везна, ще съм много благодарна и ще се пробвам да направя първия хляб.

Преди да си купя везна,ходих до магазина и помолих продавачките да ми разделят 1 кг на две.Като се прибрах вкъщи измерих с мерителната чаша на машинката,колко чаши е 500 гр,записах си го и така си действах,докато си купя везна.
За брашното не е трудно,слагаш някакво количество(без да прекаляваш) и после прибавяш по малко,докато тестото стане на хубава топка,без да маже по бъркалките.

# 277
  • Мнения: 7
Здравейте на всички майки в този сайт.От една седмица и аз се сдобих с хлебопекарна мулинекс 5003 и сега тепърва още се уча.Може ли да ми кажете на коя програма на този модел печете козунаците.  chef

# 278
  • Мнения: 141
Здравейте момичета.Отдавна не съм писала, но редовно, всеки ден ви чета.То няма и какво ново да покажа, но виждам, че вие правите доста неща.
Мама Цоцоланка, браво, че успя с тази новата закваска.
Max-mama, козунаците ти са страхотни.
Аз вчера правих хляба на Дж.Оливър.Стана много пухкав и вкусен.Искам да ви питам, който го е правил, защо тестото ми беше толкова меко?Като втаса и бухна, отгоре беше направо като пяна.Този един пакет мая, да не би да му е малко множко  newsm78.В един момент реших, че е превтасал, но го оставих и той взе, че стана.Благодаря за рецептата.

Здравейте на всички майки в този сайт.От една седмица и аз се сдобих с хлебопекарна мулинекс 5003 и сега тепърва още се уча.Може ли да ми кажете на коя програма на този модел печете козунаците.  chef


Пробвай на основната за хляб.

# 279
  • София
  • Мнения: 2 019
Нали каза, че машината ти е Тефал, пуснала си на Мулинекс  Thinking Ако ти е такава, каквато е на линка, значи е като моята, със същите параметри, само дето твоята е инокс.

Точно това казах, че ме учуди. Снощи цяла вечер сравнявахме с мъжът ми Тефал и Мулинекс и играхме на "открий разликите", ами не открихме такива.

# 280
  • Мнения: 7
  Здравейте отново искам да попитам Джемма виенските хлебчета на каква температура ги пече.И в предваретелно загрята фурна ли ги мяташ.

# 281
  • София
  • Мнения: 10 858
Отново да се похваля с Болярската:
Преди втасване
Втасала
Изпечена

Много лесна и бърза питка, вече хляб не ми се прави  Mr. Green Обаче в тази си форма не ми харесва, предпочитам я на охлювчета

# 282
  • Мнения: 9 785
ketti, добре завърнала се Laughing! Една друга мама беше казала, че хляба и отгоре станал така. Незнам защо, но пък ти казваш, че като се е опекъл, е добре. Значи няма проблем с рецептата. Аз не съм го гледала досега как става накрая преди печенето. Но все ми е ставал супер като краен резултат.

Бъни, специално за теб още един голям хляб, който е с 520г брашно. Моля, ако някой си познае рецептата, да ми пише, за да добавя името:

Френски хляб

200 мл прясно мляко
160 мл вода
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 с.л. олио
520 г брашно
1 п. суха мая

Програма 11 - за сандвичи, 3 часа
Стана страхотно мек, прекрасен е. Добавих само 1 с.л. допълнително брашно.






Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 14:55 от polin_a

# 283
  • Мнения: 411
моми4ета,нямам време да пиШа,но ви 4ета по4ти редовно
ето от мен КОРОНАТА на Котка,изцяло в хлебопекарната,правих я сноЩи за ве4еря и тъй като си е за нас си я пека в маШината
http://nrdd.multiply.com/photos/album/7#16

# 284
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
  Здравейте отново искам да попитам Джемма виенските хлебчета на каква температура ги пече.И в предваретелно загрята фурна ли ги мяташ.

Хляб, питки, козунаци, кифли и хлебчета пека на 180 г  с вентилатор, в загрята фурна. Ако случайно е хладно у дома и не е довтасало докрай изделието, го слагам в судена фурна да си повтаса още докато загрее.

Общи условия

Активация на акаунт