Машина за хляб - 15 част

• 75 409
  • 897
  •   1
Отговори
# 480
еее, супер си  bowuu

# 481
  • Разград
Много интересни анимирани картинки с тестото в машинката.Мисля,че ще е много добре ако се сложат в началото на темата,да се виждат,че човек много лесно би се ориентирал по тях.
Ердинч,благодаря и за линковете,ще ги разгледам в някой от следващите дни.

# 482
  • София
второто ми творение   chef

тук импровизирах в рецептата. и малко се уплаших по едно време. хлябът /1 кг/  запълни почти цалата тавичка /за 1,5 кг/  newsm78
и двата пъти пека на една и саща програма - пълнозърнест. първия път сложих мляко, а сега вода, а също и друг вид черно брашно. съответно първото хлебче стана по-плътно и по-малко обемно, а този по пухкав и по-голям.
от брашното ли зависи?
и друго да ви попитам - като пекох за средна коричка /OW-5003/, направо ме беше страх, че ще счупя зъб  Confused а сега на най-слабата - от горе беше съвсем мек хлябът, а от страни нормално твърдичък. вие на каква коричка печете?
още колко има да се учаааа  ooooh! ама е ГОЛЯМ кеф  Party

# 483
Аз пека на най-слабо опечена коричка. Не обичам много изпечено.

# 484
  • На планетата Земя
Да се запише още един новобранец във вашите редици.

Благодаря специално на Джемма за безценните съвети и насоки, които много ми помогнаха и от петък вечерта и аз съм горд собственик на Мулинекс 5000. Досега имам произведени: един основен хляб, един пълнозърнест и един козунак. Машинката е страхотна.

addicted, и аз установих, че третата степен на коричка не е за мен. Вчера и козунака го сложих на най-слабото и стана идеален.

# 485
  • Балчик
Mileto, честито и добре дошла в нашите редици. Да си я ползвате със здраве.  Hug

# 486
  • На планетата Земя
Джемма  bouquet

Хайде започвам и аз с лаишките си въпроси: Може ли като съставка в съставките да се слага сода бикарбонат, или е противопоказно за машината? Не знам защо, но имам някакво тревожно чувство по въпроса  Thinking

# 487
  • София
Джемма  bouquet

Хайде започвам и аз с лаишките си въпроси: Може ли като съставка в съставките да се слага сода бикарбонат, или е противопоказно за машината? Не знам защо, но имам някакво тревожно чувство по въпроса  Thinking

Не знам дали има ефект върху незалепващото покритие содата. По-скоро проблем ще е времето за втасване - содените неща не втасват, но пък силно се влиаят от повишената температура.

# 488
  • Разград
Джемма  bouquet

Само със сода-незнам дали ще стане.Аз съм слагала в тесто за питка(имаше в рецептата),в тесто за хляб-не съм.

# 489
в тесто за хляб не съм слагала сода,но пък като меся тесто за питки,кифли и др.подобни даже и да няма в рецептата слагам две лъж.кисело мляко с 1 чаена лаж. сода. Тестото винаги е много по хубаво

# 490
  • София, родом- Силистра
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ, ДНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВАМ ДА НАПРАВЯ КОЗУНАК, НО НЕЩО НЕ СТАВА КАКТО ТРЯБВА.  НЕЩО НЕ ИСКА ДА МИ СЕ НАДИГА ТЕСТОТО, ПРОБВАЛА СЪМ СЪС СУХА И С ПРЯСНА МАЯ, НА ПЪРВА ПРОГРАМА И ПРОГРАМА ЗА СЛАДЪК ХЛЯБ И НЕ ЩЕ И НЕЩЕ, СЕГА ПАК ПРАВЯ ОПИТ,ОСТАВАТ ДОКРАЯ НА ПРОГАРАМАТА 40 МИНУТИ  А ТЕСТОТО НЕ СЕ Е НАДИГНАЛО.  Cry  А ТУК ЧЕТА ЧЕ НА НЯКОИ ЧАК ИМ  ИЗЛИЗА ОТ КОНТЕЙНЕРИТЕ. ДАЙТЕ СЪВЕТ.

# 491
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ, ДНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВАМ ДА НАПРАВЯ КОЗУНАК, НО НЕЩО НЕ СТАВА КАКТО ТРЯБВА.  НЕЩО НЕ ИСКА ДА МИ СЕ НАДИГА ТЕСТОТО, ПРОБВАЛА СЪМ СЪС СУХА И С ПРЯСНА МАЯ, НА ПЪРВА ПРОГРАМА И ПРОГРАМА ЗА СЛАДЪК ХЛЯБ И НЕ ЩЕ И НЕЩЕ, СЕГА ПАК ПРАВЯ ОПИТ,ОСТАВАТ ДОКРАЯ НА ПРОГАРАМАТА 40 МИНУТИ  А ТЕСТОТО НЕ СЕ Е НАДИГНАЛО.  Cry  А ТУК ЧЕТА ЧЕ НА НЯКОИ ЧАК ИМ  ИЗЛИЗА ОТ КОНТЕЙНЕРИТЕ. ДАЙТЕ СЪВЕТ.

Кажи по-подробно кка го правиш, за да видим къде ти е грешката! На първа страница има съвети за козунаците и подробно описание на Кети. Ти по коя рецепта работиш?

# 492
  • София, родом- Силистра
Предния път правих козунак по рецепта и инструкциите на Кети. Днес реших да направя този:

В 100мил.топло мляко разтворих половин прясна мая с 2 с.л. брашно и 1 ц.л. захар и оставих да  шупне.
През това време в контейнера сложих
300гр. захар,
3 яйца,
2 ванилии,
 0.75мл. прясно затоплено мляко,
 100мл. олио,
 настърган лимон
500гр. брашно и отгоре изсипах сместа с маята.
Включих машината и добавях по малко общо още 300гр брашно защото мажеше под бъркалките . След 5-те  минути почивка добавях  по-молко 125мл. разтопено масло. докато се по оформи тестото. След това оставих всичко да прави машината.

# 493
  • София
denizaet, в козуначената тема  на Мама Цоцоланка има много рецепти, а и такива за машинка за хляб , аз лично правих този на Лебедуна и стана превъзходен.
ето ти и линка към темата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.0

# 494
  • София, родом- Силистра
Мерси много vangobi, те по принцип и моите са вкусни , но се надигат много малко и то чак като започне да пече машината, през този процес каквото се надигне товае.  smile3511  Това ми е на мен проблема а не че не е вкусно или че няма конци / а това е нещо за което мога само да си мечтая,защото аз не мога да го накарам да бухне а камо ли да стане на конци/ .
Но тези дни ще пробвам и този който ми препоръча и ако и тогава не се надигне не знам.

Общи условия

Активация на акаунт