Машина за хляб - 15 част

  • 75 409
  • 897
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 471
еее, супер си  bowuu

# 481
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Много интересни анимирани картинки с тестото в машинката.Мисля,че ще е много добре ако се сложат в началото на темата,да се виждат,че човек много лесно би се ориентирал по тях.
Ердинч,благодаря и за линковете,ще ги разгледам в някой от следващите дни.

# 482
  • София
  • Мнения: 372
второто ми творение   chef



тук импровизирах в рецептата. и малко се уплаших по едно време. хлябът /1 кг/  запълни почти цалата тавичка /за 1,5 кг/  newsm78
и двата пъти пека на една и саща програма - пълнозърнест. първия път сложих мляко, а сега вода, а също и друг вид черно брашно. съответно първото хлебче стана по-плътно и по-малко обемно, а този по пухкав и по-голям.
от брашното ли зависи?
и друго да ви попитам - като пекох за средна коричка /OW-5003/, направо ме беше страх, че ще счупя зъб  Confused а сега на най-слабата - от горе беше съвсем мек хлябът, а от страни нормално твърдичък. вие на каква коричка печете?
още колко има да се учаааа  ooooh! ама е ГОЛЯМ кеф  Party

# 483
  • Мнения: 9 785
Аз пека на най-слабо опечена коричка. Не обичам много изпечено.

# 484
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 765
Да се запише още един новобранец във вашите редици.

Благодаря специално на Джемма за безценните съвети и насоки, които много ми помогнаха и от петък вечерта и аз съм горд собственик на Мулинекс 5000. Досега имам произведени: един основен хляб, един пълнозърнест и един козунак. Машинката е страхотна.

addicted, и аз установих, че третата степен на коричка не е за мен. Вчера и козунака го сложих на най-слабото и стана идеален.

# 485
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Mileto, честито и добре дошла в нашите редици. Да си я ползвате със здраве.  Hug

# 486
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 765
Джемма  bouquet

Хайде започвам и аз с лаишките си въпроси: Може ли като съставка в съставките да се слага сода бикарбонат, или е противопоказно за машината? Не знам защо, но имам някакво тревожно чувство по въпроса  Thinking

# 487
  • София
  • Мнения: 4 513
Джемма  bouquet

Хайде започвам и аз с лаишките си въпроси: Може ли като съставка в съставките да се слага сода бикарбонат, или е противопоказно за машината? Не знам защо, но имам някакво тревожно чувство по въпроса  Thinking

Не знам дали има ефект върху незалепващото покритие содата. По-скоро проблем ще е времето за втасване - содените неща не втасват, но пък силно се влиаят от повишената температура.

# 488
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Джемма  bouquet

Хайде започвам и аз с лаишките си въпроси: Може ли като съставка в съставките да се слага сода бикарбонат, или е противопоказно за машината? Не знам защо, но имам някакво тревожно чувство по въпроса  Thinking

Само със сода-незнам дали ще стане.Аз съм слагала в тесто за питка(имаше в рецептата),в тесто за хляб-не съм.

# 489
  • Мнения: 220
в тесто за хляб не съм слагала сода,но пък като меся тесто за питки,кифли и др.подобни даже и да няма в рецептата слагам две лъж.кисело мляко с 1 чаена лаж. сода. Тестото винаги е много по хубаво

# 490
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ, ДНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВАМ ДА НАПРАВЯ КОЗУНАК, НО НЕЩО НЕ СТАВА КАКТО ТРЯБВА.  НЕЩО НЕ ИСКА ДА МИ СЕ НАДИГА ТЕСТОТО, ПРОБВАЛА СЪМ СЪС СУХА И С ПРЯСНА МАЯ, НА ПЪРВА ПРОГРАМА И ПРОГРАМА ЗА СЛАДЪК ХЛЯБ И НЕ ЩЕ И НЕЩЕ, СЕГА ПАК ПРАВЯ ОПИТ,ОСТАВАТ ДОКРАЯ НА ПРОГАРАМАТА 40 МИНУТИ  А ТЕСТОТО НЕ СЕ Е НАДИГНАЛО.  Cry  А ТУК ЧЕТА ЧЕ НА НЯКОИ ЧАК ИМ  ИЗЛИЗА ОТ КОНТЕЙНЕРИТЕ. ДАЙТЕ СЪВЕТ.

# 491
  • Мнения: X
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ, ДНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВАМ ДА НАПРАВЯ КОЗУНАК, НО НЕЩО НЕ СТАВА КАКТО ТРЯБВА.  НЕЩО НЕ ИСКА ДА МИ СЕ НАДИГА ТЕСТОТО, ПРОБВАЛА СЪМ СЪС СУХА И С ПРЯСНА МАЯ, НА ПЪРВА ПРОГРАМА И ПРОГРАМА ЗА СЛАДЪК ХЛЯБ И НЕ ЩЕ И НЕЩЕ, СЕГА ПАК ПРАВЯ ОПИТ,ОСТАВАТ ДОКРАЯ НА ПРОГАРАМАТА 40 МИНУТИ  А ТЕСТОТО НЕ СЕ Е НАДИГНАЛО.  Cry  А ТУК ЧЕТА ЧЕ НА НЯКОИ ЧАК ИМ  ИЗЛИЗА ОТ КОНТЕЙНЕРИТЕ. ДАЙТЕ СЪВЕТ.

Кажи по-подробно кка го правиш, за да видим къде ти е грешката! На първа страница има съвети за козунаците и подробно описание на Кети. Ти по коя рецепта работиш?

# 492
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
Предния път правих козунак по рецепта и инструкциите на Кети. Днес реших да направя този:

В 100мил.топло мляко разтворих половин прясна мая с 2 с.л. брашно и 1 ц.л. захар и оставих да  шупне.
През това време в контейнера сложих
300гр. захар,
3 яйца,
2 ванилии,
 0.75мл. прясно затоплено мляко,
 100мл. олио,
 настърган лимон
500гр. брашно и отгоре изсипах сместа с маята.
Включих машината и добавях по малко общо още 300гр брашно защото мажеше под бъркалките . След 5-те  минути почивка добавях  по-молко 125мл. разтопено масло. докато се по оформи тестото. След това оставих всичко да прави машината.

# 493
  • София
  • Мнения: 4 180
denizaet, в козуначената тема  на Мама Цоцоланка има много рецепти, а и такива за машинка за хляб , аз лично правих този на Лебедуна и стана превъзходен.
ето ти и линка към темата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.0

# 494
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
Мерси много vangobi, те по принцип и моите са вкусни , но се надигат много малко и то чак като започне да пече машината, през този процес каквото се надигне товае.  smile3511  Това ми е на мен проблема а не че не е вкусно или че няма конци / а това е нещо за което мога само да си мечтая,защото аз не мога да го накарам да бухне а камо ли да стане на конци/ .
Но тези дни ще пробвам и този който ми препоръча и ако и тогава не се надигне не знам.

Общи условия

Активация на акаунт