Машина за хляб - 15 част

• 75 485
  • 897
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, имам въпрос! Днес за пръв път ще правя питка. Смятам да замеся тестото в машинката. Тя е за максимум 1кг., брашното по рецепта също е толкова, дали ще е удачно или ще вземе да прелее от купата? Онзи ден се опитах ада направя питките на Карина, но май не беше втасало хубаво тестото, чудя се дали след като се омеси, да го оставя още да втасва завито и покрито с ел. възглавничка?  newsm78

# 706
  • На планетата Земя
vangobi, и аз съм с Мулинекс 5000. 10 програма е тази за кейкове. Общото време е около 1.25 часа.

Успех! Няма как да не стане.

# 707
В книжката на Мулинекс 5000 има една рецепта за лимонов сладкиш, на същата програма като в книжката ли да го направим?

# 708
  • На планетата Земя
Да, това е 10 програма. Няма дълго втасване.

# 709
  • София
vangobi, и аз съм с Мулинекс 5000. 10 програма е тази за кейкове. Общото време е около 1.25 часа.

Успех! Няма как да не стане.

smile3525 (не съм в къщи и няма как да погледна коя е 10 програма, а пусто любопитство) -още довечера запретвам ръкави . Благодаря ще се отчета довечера и със снимки.

# 710
lubopitko нека и майсторките в темата да те посъветват, но аз мога да ти кажа как постъпвам аз (и моята машина е за 1кг). Разделям продуктите на 2 - по равно - все едно ще правя половин доза. Пускам машинката да меси (при мен месенето е 30 мин). Когато приключи  я спирам. Изваждам тестото, слагам в купа, покривам с кърпа. В машината поставям другата половина от продуктите и стартирам отново програма месене. Когато и това месене приключи, връщам първата половина в машината и ги оставям да си втасват заедно в машинката. Не съм имала проблеми досега и са се получавали питките.
Така правя аз, но ако искаш изчакай да видиш и какво ще те посъветват майсторките.  Peace
Надявам се да съм била полезна  Hug

# 711
lubopitko нека и майсторките в темата да те посъветват, но аз мога да ти кажа как постъпвам аз (и моята машина е за 1кг). Разделям продуктите на 2 - по равно - все едно ще правя половин доза. Пускам машинката да меси (при мен месенето е 30 мин). Когато приключи  я спирам. Изваждам тестото, слагам в купа, покривам с кърпа. В машината поставям другата половина от продуктите и стартирам отново програма месене. Когато и това месене приключи, връщам първата половина в машината и ги оставям да си втасват заедно в машинката. Не съм имала проблеми досега и са се получавали питките.
Така правя аз, но ако искаш изчакай да видиш и какво ще те посъветват майсторките.  Peace
Надявам се да съм била полезна  Hug

Майсторки....всички сме такива тук.......

Аз бих те посъветвала същото......Само не знам за питка какво имаш предвид...

Защото...ако е за самото месене на тесто,че те е страх да не прелее, раздели го на две и работи по принципа на Елди - аз така понякога правя, когато тестото ми е повече. Или ти прелива при втасването. При питка - е добре да има едно не чак толкова дълго втасване от 1ч. А напр. 40 мин., да се отпусне тестото и после да го сплетеш и оформиш в тава. Втасва вече напълно навън, в тавата и се пече.....

# 712
Благодаря за съветите, така ще постъпя- ще го разделя на две, после ще си оформя питката и ще я оставя да си втасва в тава.  Hug Ще ви покажа резултатите утре.

# 713
  • София
Ето и моя първи добре изпечен хляб след 2 неуспешни опита и благодарение на Джемма и Max Mama http://media.snimka.bg/2667/011588505.jpg Нямам търпение да ви го покажа,изглежда изпечен,пухкав и мек.А най вероятно и мнооого вкусен!Целувам ви момичета  Hug Благодаря ви за съветите!Днес ще се пробвам и с един козунак.....

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 11:12 от ronkis

# 714
  • Разград
ronkis ,браво,добре изглежда. Peace
Ще стане работата,няма как да не стане.

# 715
  • Разград
За днес една месеница,вместо хляб

Отчупих,за да видя вътрешността
Даже и опитах,топи се в устата,много вкусна и ароматна.
Рецептата

1 чч прясно мляко+1/4 чч още за маята
20 гр прясна мая
1 чл сол
1 чл захар
1 сл олио
1 сл оцет
2 яйца+още 1 за намазване отгоре
около 3 чч брашно(аз не съм мерила,слагах,докато се образува хубава топка)
Програма-месене+втасване
След това тестото се оформя с намаслени ръце на кора,намазва се обилно с мазнина(маргарин в случая,може мас,зехтин),поръсва се с натрошено сирене и се прегъва на две,след което се оформя,кой както си пожелае.Може да се навие на руло и да се нареже на пънчета.
Парчетата се нареждат в намаслена тава или върху хартия за печене,втасва отново,намазва се с разбито яйце и се пече на 180 градуса.
Рецептата е от Гответе с мен,но на кого е,не съм си записала,за съжаление.

# 716
max-mama направо ти се възхищавам какви неща правиш smile3525

# 717
max-mama направо ти се възхищавам какви неща правиш smile3525
И аз и аз Peace Peace Peace.
Козунаците на половина като твоите да ги направя безкрайно ще съм доволна Rolling Eyes

# 718
  • Разград
Благодаря ви,момичета. Hug
Във форума има майсторки,от които продължавам да се уча,за което съм им много благодарна за съветите и търпението.
Вие също се справяте не по-зле от мен в кухнята.  bouquet

# 719
  • с/у ОколоМръсТното
Мили майсторки, едни спешен въпрос:

Има ли разлика и каква е тя м/у машинка с 1 бъркалка и такава с 2?

Мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт