Машина за хляб - 15 част

  • 75 503
  • 897
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 85
козунак
козунак

# 106
  • Мнения: 85
Извинявайт,исках да си пратя снимките ама нещо не стана,ще опитам пак......................

# 107
# 108
  • Мнения: 85
http://i060.radikal.ru/0903/ff/e430a5c87f0f.jpg,голям зор докато направя тоз козунак и докато го кача.

# 109
  • Мнения: 389
Днес правих за първи път хляб на ултра бързата програма, която е 58 минути! Получи се по-малък от този на бързата, но за толкова кратка програма стана много хубав хляб  Grinning. Не съм променяла основната си рецепта, направих го със съставките за обикновен хляб. Имаше някакви рецепти за ултра бърз хляб, но докато ги намеря, трябваше да го пускам. Ето го и него:


и вътре:

http://media.snimka.bg/2421/011098104.jpg

Също повторих и козунака на Ketti. Стана отново нещо невероятно  Grinning Само дето забравих да отделя малко от тестото и отварях 100 пъти машината уж за да спада. От като започна печенето и докосна капака, махнах малко от тестото  ooooh!
Ketti, рецептата ти е супер  Peace:




конците, (дано се виждат):

http://media.snimka.bg/2419/011092515.jpg

http://media.snimka.bg/2419/011092519.jpg

# 110
  • Мнения: 115
Мия,благодаря за линка със сервизите,оказа се че и в нашия град има,но са с доста голяма надценка,затова ще е от варна.   bouquet

 Относно бързата прогарама искам да кажа,че редовно я ползвам.Хляба става винаги ,но ако е много студено в стаята(преместила съм хлебопечката в спалнята)хляба малко спада,или ако е пълнозърнест,грахамов или само типов.Но кокато е при мен в бокса и хляба е обикновен-бял,резултата винаги е супер.

Vivian* страхотен козунак,направо ми потекоха лигите....  chef

vesi_rn ,за смтека на големия зор да качиш снимката козунака ти е невероятен на вид,предполагам и на вкус  Peace

Мама Цоцоланка,кога ще ни покажеш този бриош  Wink

# 111

Cooky-to, ти пробвала ли си оризовият хляб? Веднъж правих по друга рецепта и беше пълен провал ooooh!. Незнам дали бих се навила пак да опитвам Thinking.



Оризът трябва да е от продълговатия ("басмати" и т.н.) , дето не се слепва. Много е важно да бъде добре отцеден. Не става с обикновения ("италиански") ориз, защото той има много нишесте, което влажнее и прави тестото клисаво.

# 112
  • Мнения: 11 607
Мама Цоцоланка,кога ще ни покажеш този бриош  Wink

Бриоша ще почака евентуално за неделя......До тогава съм на тъмна вълна....Днес от ръжен+грахам и бял хляб направих - джобовете на Йоли, кифличките на Наталина и хляб + грис+сухо картофено пюре и един куп семена освен брашното.

Ето хляба - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1040958.jpg


Поздравления за козунаците! Супер са!

# 113
  • София
  • Мнения: 10 858
Ей, браво на всички, гледам страшни вкусотии! Развихрили сте се  Mr. Green Все така!!!  Heart Eyes

Аз вчера купих пълнозърнесто брашно на Панино. Имате ли идея дали става? Добро ли е? Или е някое менте  newsm78

# 114
  • Мнения: 11 607
Аз вчера купих пълнозърнесто брашно на Панино. Имате ли идея дали става? Добро ли е? Или е някое менте  newsm78

От първите партиди бях много доволна...Но след това попадах все на калпаво брашно. Не съм го купувала отдавна...Не знам как е сега качеството...Ще чакам да споделиш, че току виж пак съм го купила.....Не ми хареса тяхното брашно за козунаци. Хвърлих цяло тесто, защото на нищо не приличаше.....

# 115
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз вчера купих пълнозърнесто брашно на Панино. Имате ли идея дали става? Добро ли е? Или е някое менте  newsm78

От първите партиди бях много доволна...Но след това попадах все на калпаво брашно. Не съм го купувала отдавна...Не знам как е сега качеството...Ще чакам да споделиш, че току виж пак съм го купила.....Не ми хареса тяхното брашно за козунаци. Хвърлих цяло тесто, защото на нищо не приличаше.....

Да, разбира се, че ще споделя, даже и снимка на хляба ще пусна.  Laughing В момента е в машината, 1:1 пълнозърнесто и бяло брашно. Ще видим какво ще стане. Много ми се иска да правя само черни хлябове, обаче в нашия супер няма никакво друго брашно освен това на Панино и типовото на Софиямел. По принуда го взех, дано е хубаво.
 Hug

# 116
  • Мнения: 2 724
И аз имах провал с тяхното брашно за козунаци, но май сама си бях виновна.
Не проверих за съдържанието, а се оказа ,че съдържа захар.
Вместо козунак, се получи нeщо като щолен Laughing.

# 117
  • Мнения: 518
Вивиан, ползвах редовно допреди месец брашно на Панино - проблем никакъв Peace Обаче това на Аро е пълен провал ooooh!

# 118
  • Мнения: 2 123
Момичета, можете ли да ми предложите рецепта за хляб със сушени домати /от тези италианските, които се продават в зехтинова марината/? Струва ми се че комбинацията ще е прекрасна, но ме е страх да експериментирам сама със съставките.

Благодаря!   bouquet

# 119
  • Мнения: 769
Хляба с домати и маслини на Умбра
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=306475.0

Страхотен.

Общи условия

Активация на акаунт