Машина за хляб - 15 част

  • 75 945
  • 897
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 9 785
Ех, че красив ти се е получил козунака, max-mama Simple Smile! Можеш ли да ми кажеш формата ти с какви размери е и с какво количество брашно прави козунака за нея?

# 421
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ех, че красив ти се е получил козунака, max-mama Simple Smile! Можеш ли да ми кажеш формата ти с какви размери е и с какво количество брашно прави козунака за нея?

Благодаря Hug
Дължина-29 см,ширина-12см.За този козунак ми отиде 330 гр брашно,но до 400 гр може да събере формата.

# 422
  • Мнения: 9 785
И аз ти благодаря  bouquet! Трябва да измеря мойта, че е доста голяма.

# 423
  • Разград
  • Мнения: 3 114
И аз ти благодаря  bouquet! Трябва да измеря мойта, че е доста голяма.

Аз съм направила половин доза от рецептата за машина на Лебедуна.Ако направиш цяла доза(650 гр брашно),ще напълниш формата,че и кифлички можеш да направиш с част от тестото.

# 424
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Момичета и аз правих козунак тази вечер. За втори път в машинката.
Първия беше по рецепта от тук, но не беше много сполучлив.Изпълни контеинерчето и аха да прелее  Wink залепи се за стъклото и не успя да се изпече отгоре.
Този обаче стана чудесен.
Използвах рецепта от една готварска книга като понамалих продуктите за да пасне на машинката. От тук пък взех инструкциите за приготвянето и стана перфектен.
Съжалявам, но нямам снимка да покажа.

# 425
# 426
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Мамо Раче бързо сте го изяли явно. Пусни и твоята рецепта.

# 427
  • София
  • Мнения: 372
момичета, избирам си машина.
имам въпрос - колко е мощността на MOULINEX OW-5003
860W или 1650W  newsm78
бъркам нещо, ама не се усещам какво  Rolling Eyes
благодаря ви!

# 428
  • България
  • Мнения: 439
Страхотен козунак max-mama, Поздравления! В машината ли го меси?
За групата на Аляските с една бъркалка да похваля рецептата в книжката за италиански хляб, програма Сандвич. Стана страхотен хляба. Аз малко измених рецептата, намалих бялото брашно и сложих типово.

# 429
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Страхотен козунак max-mama, Поздравления! В машината ли го меси?

Благодаря. Hug
Само в машинката меся.От както я имам не съм месила на ръка.

# 430
  • Мнения: 9 785
max-mama, понеже видях, че си тук, да ти кажа. Моята форма се оказа почти 40 на 12 см ooooh!. Направо огромна ми се струва. Имам въпрос. Каква част от нея трябва да заема тестото за козунак в сурово състояние, т.е. още преди втасването? Ако предположим, че козунака ми, когато реша да го правя де, реши да се надуе много Laughing, сигурно тестото трябва да се мъдри някъде по дъното Thinking...

# 431
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama, понеже видях, че си тук, да ти кажа. Моята форма се оказа почти 40 на 12 см ooooh!. Направо огромна ми се струва. Имам въпрос. Каква част от нея трябва да заема тестото за козунак в сурово състояние, т.е. още преди втасването? Ако предположим, че козунака ми, когато реша да го правя де, реши да се надуе много Laughing, сигурно тестото трябва да се мъдри някъде по дъното Thinking...

Тестото,когато го сложа във формата заема 1/3 от обема.

# 432
  • София
  • Мнения: 367
s_la, и аз имам Клатроник, работи чудесно и е по-икономична на ток, само дето е малка - 900гр.

# 433
  • Мнения: 62
Здравейте всички да ви се похваля от вчера съм мгорд собственик на хлебопекарна Мулинекс ето тази http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027639. Имам едно питане само, като сложих бъркалките на меестата им леко хлопат така ли трябва да е по принцип. Просто не влизат плътно на осите си, а са леко хлабави. Кажете как са вашите. снощи я разопаковахме и я поставихме на мястото й, сложих бъркалките и видях че са хлабави, като се сложат на осите им и като ги бутнеш са хлабави, притеснявам се дали по време на месенето няма да се омотаят в тестото и да се извадят, или като са толкова хлабави след определено време работа да се повредят и те и осите им. моля ви кажете вашите как са???
Честито за новата машинка!
Аз бях тази която се оплакваше от този "проблем", и даже ходих до магазина да разгледам и другите машинки - така са, и модел 5000 и 5003. Предполагам конструктора така е решил, за да излизат после по-лесно от оста, когато вадиш хляба, което обаче не се получава защото в този луфт влиза тесто, което се запича и...пак не излизат лесно. А моят проблем беше, че още при първото месене на тесто за багети, тъй като количеството е много малко за тази голяма форма, тесто се мяткаше от едната на другата бъркалка и в един момент едната излезе от оста и ако не бях надвесена над джама да гледам какво става вътре Simple Smile нямаше да реагирам навреме с изключване от контакта и тефлона щеше да стане на салата...предполагам.
След това за известно време използвах един чалъм , за да съм по-спокойна - пъхах връхчето на клечка за зъби в лувта м/у оста и бъркалката и го отчупвах, така че да остане там и да уплътнява, но вече не го правя, но и не меся толкова малко количество тесто вече.Сега в момента например вътре ми втасва тесто за тройна доза багети Wink
момичета, избирам си машина.
имам въпрос - колко е мощността на MOULINEX OW-5003
860W или 1650W  newsm78
бъркам нещо, ама не се усещам какво  Rolling Eyes
благодаря ви!
1650W е, защото има още един нагревател.По българските сайтове нещо са бързали в описанията...
Първо си мислих, че се изпозва само за багетите, но от наблюдения (през джама) забелязах, че не е само за тях.И предполагам че оказва влияние за по-равномерното изпичане...най-вече отгоре. Иначе често срещам във темата проблеми с недобре изпечен хляб отгоре.

Така, че ако разликата в парите не ти е проблем, моят съвет е 5003...струва си, а и този малчуган на снимката ще се радва повече на багетките Simple Smile
А ако те притеснява, че ще харчи повече ток, не е така, защото допълнителният нагревател работи за сметка на основния(той работи по-малко)...терморегулатора си знае работата Wink

# 434
  • София
  • Мнения: 372
Svilena33   newsm51
и аз заради багетите клонях към тази. а вече и реших категорично  Peace
благодаря ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт