Машина за хляб - 15 част

  • 75 891
  • 897
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 9 785
Бъни, давай рецептата, че имам доста яйца за употребяване Blush. Наистина изглежда мекичък. И хубаво си го нарязала Laughing.

# 676
  • Мнения: 4 358
Бъни, давай рецептата, че имам доста яйца за употребяване Blush. Наистина изглежда мекичък. И хубаво си го нарязала Laughing.
А сега де #Crazy #Crazy #Crazy.
Знаех си аз ,че ще питаш ма що не писах точно пропорциите ooooh!
Ама ще се опитам да ти кажа.
Значи сложих 2 яйца
около 2 ч.ч прясно мляко - абе вода колкото си слагаш ама аз сложих вместо нея прясно мляко
2 ч.л сол
1 с.л захар
2 с.л масло
Олио - не знам колко, но общо взето да се подмажат леко осичките.Аз винаги така правя да ми излизат по лесно после бъркалките Peace
и брашното - на принципа на пробата-Да стане топка добре обрана по стените.Ти знаеш как става това Peace
Това е цялата философия.Това имах - това сложих Rolling Eyes
Ама малко сладък дойде.Може би малко повече сол сложи newsm78

# 677
  • Мнения: 9 785
Бъни, захарта си е нормално, що е станал сладникав newsm78? Ама, душко, за маята не си писала. Да не си го правила без?

# 678
  • София
  • Мнения: 620
Хайде и аз да се впиша тук като притежателка едва от вчера на хлебопекарна Moulinex 3000.Мъжа ми я купи по повод днешния ми имен ден.Видях какви вкуснотии правите в тях и ми се прииска подобна машинка.Така,днес реших да спретна едно хлебче за обяд!Резолтата беше УЖАСЯВАЩ.Написах 1 000 000 съобщения на Джемма,както и тя на мен.Направо пълно разочарование беше  ooooh!.Втория хляб който направих веднага беше доста по сполучлив,но малко като,че ли недоопечен.При първия явно грешката ми беше,че бях сложила 1/4 от жива мая кубче и нито се наду,нито се опече,а не 1/2 както направих при втория опит на 500гр. брашно.Момичета с такъв модел машина моля ви да ми помогнете със съвети за изпичане на хубав хляб-рецепта и подходяща програма ,както и за козунак-по повод предстоящия празник.Първия хляб се меси,втасва и пече общо 4 часа  на 1 програма ooooh!,втория го включих на програмата за експресен хляб и за 1.30мин. стана-е трябваше му малко повече явно да го допека на 10-та програма.Чакам съвети...моооляяяя виииии  Praynig Кажете и какво брашно използвате за хляб и за козунаци,а също така и мая(суха или жива).Ако е жива,как я приготвяте преди да я сложите в съда на машината? Outta Joint

# 679
  • Сливен
  • Мнения: 307
ronkis у дома само един и същи хляб ме карат да правя - обикновен, винаги става сполучлив. Първо наливам около 280-300 мл вода, в единия край слагам 2 малки мерителни лъжички сол, в другия 1 голяма, непълна захар. после слагам 2-3 супени лъжици олио. изсипвам около 500 гр брашно и отгоре натрошавам 1/3 кубче жива мая. Програма за френски хляб и следя първите 10 мин как се замесва, ако е необходимо добавям още брашно - да не замазва под бъркалките. По лесно е да се добавя брашно отколкото вода Wink. Успех в следващия хляб. И после като стане може да поекспериментираш и с други рецепти  bouquet А за препи4ането много зависи от съставките. Ако ти се види че е по бял просто добави 10 мин печене.

# 680
  • Мнения: 273
Хайде и аз да се впиша тук като притежателка едва от вчера на хлебопекарна Moulinex 3000.Мъжа ми я купи по повод днешния ми имен ден.Видях какви вкуснотии правите в тях и ми се прииска подобна машинка.Така,днес реших да спретна едно хлебче за обяд!Резолтата беше УЖАСЯВАЩ.Написах 1 000 000 съобщения на Джемма,както и тя на мен.Направо пълно разочарование беше  ooooh!.Втория хляб който направих веднага беше доста по сполучлив,но малко като,че ли недоопечен.При първия явно грешката ми беше,че бях сложила 1/4 от жива мая кубче и нито се наду,нито се опече,а не 1/2 както направих при втория опит на 500гр. брашно.Момичета с такъв модел машина моля ви да ми помогнете със съвети за изпичане на хубав хляб-рецепта и подходяща програма ,както и за козунак-по повод предстоящия празник.Първия хляб се меси,втасва и пече общо 4 часа  на 1 програма ooooh!,втория го включих на програмата за експресен хляб и за 1.30мин. стана-е трябваше му малко повече явно да го допека на 10-та програма.Чакам съвети...моооляяяя виииии  Praynig Кажете и какво брашно използвате за хляб и за козунаци,а също така и мая(суха или жива).Ако е жива,как я приготвяте преди да я сложите в съда на машината? Outta Joint
Здравей, от вчера и аз имам Мулинекс, но OW 5000 -едва ли има голяма разлика. Моят първи хляб стана страхотен, но спазвах абсолютно педантично пропорциите в книжката. Ползвах суха мая - не колкото пише на опаковката като количество,а в книжката. Според мен, ако следваш точно инструкциите в книжката и в упътването на машината, няма как да не стане. Продуктите вкл. и водата да са на стайна температура и т.н. Още - маята да не докосва солта или водата.

# 681
  • София
  • Мнения: 620
Днес пак ще забъркам един да видиме според  вашите указания и тези на max mara....дано стане  Crazy

# 682
  • Мнения: 4 358
Бъни, захарта си е нормално, що е станал сладникав newsm78? Ама, душко, за маята не си писала. Да не си го правила без?
Маята 2 ч.л от мерителните суха мая.Извинявай за пропуска Embarassed

# 683
  • Мнения: 518
Козунакът по рецептата в книжката при мен се получи страхотен Rolling Eyes - също съм с Мулинекс. Но мисля да пробвам с разкошните рецепти,споделени тук,сега за Великден. Да видим обаче как ще се справя с превеното на плитка и въобще оформянето ooooh!

# 684
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 775
samorasliche, не тревожи. За мен оформянето остава най-приятната част. Притеснено ми е в моментите, когато трябва да внимавам за слагането на продуктите и втасването. Но доколкото разбирам от майсторките тук, и това се научава с опита.

Успех!  Hug

# 685
  • Мнения: 273
Козунакът по рецептата в книжката при мен се получи страхотен Rolling Eyes - също съм с Мулинекс. Но мисля да пробвам с разкошните рецепти,споделени тук,сега за Великден. Да видим обаче как ще се справя с превеното на плитка и въобще оформянето ooooh!
Какво брашно ползва, защото аз съм си купила брашно за козунак?

# 686
  • Мнения: 85
Здравейте ,момичета! Аз ви чета отдавна и тази вечер вече ще си купувам Мулинекс 5000.Моля ви обаче да ми помогнете-искам да си купа и някакво диетично брашно.Каква марка ползвате или на кого?

# 687
  • Мнения: 11 607
Бъни, мила моя...Беше писала за безглутеновия хляб...А и за всички, които се интересуват искам да споделя един сайт - http://glutenfree-bg.blogspot.com/ и по-точно това - http://glutenfree-bg.blogspot.com/2009/01/blog-post.html ( аз изпратих имейл и запитване...та да видим дали ще ми пратят....) - там има дадено беглутеново брашно на фирма Schar. Видях го на живо в един супер в родния град сега като си бях, но ..пусто чудо доста се двоумих...реих,че мога да го анмеря и при нас...но уви...не успях. А и цената бе около 6,50лв. за 1 кг., имах и друг багаж...и тъй като не ми е належащо не го купих...Но..споделям ако има хора, които все пак за тях това е от важно значение......

# 688
  • София
  • Мнения: 17 652
Бъни, захарта си е нормално, що е станал сладникав newsm78? Ама, душко, за маята не си писала. Да не си го правила без?

Млякото го прави сладникав.

# 689
  • София
  • Мнения: 372
Мама Цоцоланка, благодаря, че сподели  Hug
samorasliche    bouquet браво! при мен се получи супер рядко тесто /като за кекс/ и понеже не бях правила в машината и реших, че така трябва да бъде, ама като видях и че не се надува пък и как щях да го сплитам ooooh! явно нещо съм оплЕскала  Joy
сега ще се хваля за пърленката  Flutter
Направих тази на Макс-мама, защото е изпробвана във фурна   bouquet стана чуднаааа! добавих в тестото 2-3 ск чесън, ръснах и босилек! После отгоре рендосах и кашкавалче и така ... Изпекох в две тави да е по-тъничка.

Стигна ни една доза, защото през деня омаахме две тави с козуначени кифлички с локум и орехи

а преди това и багетките  Flutter /забравих да ги снимам приготвени/ ама бяхме на слънчице и въздух и ни се хапваше ...

сега ще разтоварваме  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт