Машина за хляб - 15 част

• 75 379
  • 897
  •   1
Отговори
# 780
  • с/у ОколоМръсТното
мамаРаче и polin_a, много ви благодаря   bouquet  bouquet
Мисля, че рецептата на мамаРаче ми се струва по-лесна. Но нямам жива мая... Купих си суха на Д-р Йоткер. Ще стане ли?  Rolling Eyes

# 781
Здравейте момичета. Благодаря на Десито и ellia за мненията.  Сега и аз да се похваля с една нова новиничка Мулинекс с 2 бъркалки,с вместимост 1,500кг. без тавички за багети  Hug.   Сега остава да се захвана със хлябоправенето и ако мога да помоля някоя от вас по възможност,която има същата машина да сподели хубавка рецепта за хляб  Praynig.Мнооого ще съм благодарна...има толкова много рецепти,че се обърквам вече...иска ми се да е изпитана на моята машина...на коя програма се пече....

# 782
Само за протокола-козунака ми стана страхотен.Специални благодарности на max-mama и за рецептата, и за допълнителнителните разяснения  bouquet

# 783
Момичета,
да ви кажа как се прецаках - взех някакъв пакет брашно от магазина, ама нали съм блейка, чак след като подкарах машинката, забелязах, че на пакета не пише Тип 500, а само "брашно". Много ме е яд  Close  Обаче ще я оставя да довърши програмата, за да видя какво ще стане  Blush

# 784
  • в полите на Балкана
мамаРаче и polin_a, много ви благодаря   bouquet  bouquet
Мисля, че рецептата на мамаРаче ми се струва по-лесна. Но нямам жива мая... Купих си суха на Д-р Йоткер. Ще стане ли?  Rolling Eyes

Ще стане  Peace незнам обаче колко да сложиш, че не съм месила със суха. Да каже някой по вещ. Аз съм начинаеща още. Wink

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 21:41 от мамаРаче

# 785
  • София

Ще стане  Peace незнам обаче колко да сложиш, че не съм месила със суха. Да каже някой по вещ. Аз съм начинаеща още. Wink
мисля, че казаха момичетата, че е 1:3, т.е. 21 г прясна : 7 г суха  Peace

Честита придобивка със здраве да я ползваш. Wink
Аз преди час извадих един типов хляб. Ето и рецептата

300мл. вода
1/4 кубче прясна мая размито в хладката вода.
550гр. брашно
2ч.л. сол
1ч.л. захар.
Пека на 1 програма , за препичане избирам MEDIUM. Това е рецепта за 900гр или нагласявам на 2,0LB

Също съм с Аляска.

а брашното типово ли е? че аз съм разбрала, че трябва да се смеси с бяло  Thinking ама ако може само с черно, да знам   Hug

argun  , какво значи като не пише тип 500  Embarassed

milisa, бял или черен искаш? аз правих за първи път от тук Пълнозърнестия хляб. Вместо сухо мляко и вода сложих прясно мляко  Peace стана екстра.

и френски - 1 кг - стане супер!

вода 360 мл
сол 2 чл
брашно 620 г
мая 2 чл
захар 1 сл

# 786
  • Варна
milisa,бял хляб основна рецепта програма 1(от книжката).Много от форумските рецепти при мене са били пълен провал и аз не знам защо,не искам и да се сещам за един хляб с лук беше нещо ужасно а на всичко отгоре и цялата къща миришеше много гнусно.Придържам се към рецептите от книжката и всичко е ОК.Честито за придобивките на теб и на Шани със здраве да си ги ползвате.

# 787
  • с/у ОколоМръсТното
 ellia  Hug  bouquet

# 788
  • в полите на Балкана

......................................................................
а брашното типово ли е? че аз съм разбрала, че трябва да се смеси с бяло  Thinking ама ако може само с черно, да знам   Hug

Да типово е .Тип 1150 Не го смесвам с нищо.

# 789
7г суха мая или 1/4 кубче прясна слагам за хляб винаги Peace.
Шани, разбирам те като начинаещ, че ти се е видяла сложна моята рецепта, но това е заради многото обяснения сигурно. Те обаче важат винаги, независимо от рецептата Peace.
Ето го и него: Френски хляб от книжката на Аляска с една бъркалка:

# 790
  • София, родом- Силистра
Здравейте момичета, най накрая и аз мога да се похваля , че след няколко неуспешни опита за козунаци сега имам  два успешни newsm44. Искам да благодаря на всички вас които ми дадохте съвети и благодарение на тях се справих. Дано само за Великден да не се изложа Praynig. Не мога да качвам снимки иначе щях да ви покажа резултатите. Искам в следващият козунак да сложа стафиди и орехи, но се страхувам да не остане глетав заради стафидите. Ако има някакъв пениз бих тели го споделили.

# 791
  • На планетата Земя
milisa, и аз бих ти препоръчала основния хляб на програма 1. Има подробни инструкции в книжката. Следвай ги, така много лесно ще навлезеш в принципа на работа на машинката. Хлябът е много вкусен.

# 792
denizaet, аз ги овалвам в брашно или галета.  Peace
milisa, честита машинка, със здраве и кеф да си я ползваш!

# 793
  • Разград
Шани,честита машинка,със здраве да си я ползваш и много вкусотии да приготвиш с нейна помощ.
denizaet ,стафидите ги слагам при оформянето,не съм имала проблем след това.Не съм ги накисвала предварително,направо ги слагам.
Десито,радвам се,че ти е харесала рецептата.Браво за успеха.

# 794
Честито на milisa и Шани. Със здраве да си ги ползвате Peace
Другите вече са дали съвет да се пробва с класически бял хляб като начало Peace

denizaet, браво за козунаците Hug Аз досега винаги слагам стафиди в козунака и не съм имала проблеми .... след като ми е втасало тестото, разделям на 3 или 4 (според това каква плитка ще правя), всяко парче го разпъвам леко и поръсвам със стафиди, навивам на фитил и после плета и слагам да втасва ... става разкошен. Забравих да кажа, че нищо не ги правя стафидите ... директно слагам ...

Общи условия

Активация на акаунт