Машина за хляб - 15 част

  • 75 510
  • 897
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 200
Момичета,много ви благодаря за топлото разбиране и съветите. Утре се захващам...междувременно ще прочевта още веднъж първата страница,че всчико ми е мъгла. Междодругото тя и мацката в магазина днес каза че от книжката ставали хубави хлябове. Ще пробвам и ще докладвам.   Още веднъж благодаря. Хубаво е когато има кой да те подкрепи в тая непозната сфера,защото освен от магазина...хляб от никъде другъде не сме яли и сега с мъжо сме във възторг от покупката,която направих благодарение на вас  Hug.

# 796
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
Ох, много съм ви благодарна за отговорите. Още утре ще се пробвам с пълнежа, стискайте палци. И ще докладвам веднага.

# 797
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ох, много съм ви благодарна за отговорите. Още утре ще се пробвам с пълнежа, стискайте палци. И ще докладвам веднага.

Ще се справиш.Както по-горе обясниха,с пръсти леко разтягаш тестото и ръсиш стафиди,повечко да са,че след като втаса тестото и се изгубват,когато са по-малко,като количество.После затваряш и плетеш.

# 798
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
milisa аз имам такава машинка само че и за багети, но грамажа е еднакъв. Аз правя един хляб с който до сега не съм имала провали.

Доматен хляб  -  на програма 1

150мл. вода
200мл. доматен сок( може доматено пюре или млени домати)
3с.л. олио
1ч.л сол
1ч.л. захар
1ч.л. чубрица(понякога смесвам няколко вида подправки като мащерка, босилек и др.)
1ч.л.маково семе (може и без него)
1чл. сусам (може и без него)
1 белтък - ( с жълтъка намазвам хляба отгоре, че моите в къщи така повече харесват хлябовете)
500 гр.брашно (много често  ми се налага да добавям още около 100гр.)
1/2 ч.л. суха мая

Напоследък правя хляба със смес от брашна: 200гр. типово и 300 - 400 гр. бяло , а последния път:  200гр. типово и 300  гр. бяло и  100 царевично.

# 799
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
max-mama благодаря за подкрепата. Трябва да се справя защото този козунак ще е за мама,  тя иска да слагам пълнежа, аз и викам страх ме е , че няма да стане, а тя "какъвто стане такъв, пак ще го изям, щом е от теб"

 Искам да те попитам още нещо:
- понеже го правя в машината и ми се надига до капака чак опира, според теб какво количество да откъсна от тестото за да може отгоре хубаво да ми се опече. Ако го разделя на две дали ще продължи още да се надига? Или ако го сплета ще спадне малко и няма да има нужда да го деля?
- Доколкото помня ти изключваш машината изчакваш го и после я включваш на печене. На колко минути я нагласяш?

# 800
  • София
  • Мнения: 372
аз като сплетох козунака, гледах да не ми заема повече от 1/3 от тавичката, че до колкото разбрах при втасването трябва да си увеличи два пъти обема. почти се напълни при печенето.
днес - бирен хляб





получава се МНОГО мек и пухкав хляб. Ухае прекрасно!

Ердинч    bouquet

# 801
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
, за да видя какво ще стане  Blush

какво стана?
Аз още не съм се престрашила... Но днес е денят  Flutter

# 802
  • Мнения: 9 785
Шани, давай смело, че има да те чакаме поне три часа Laughing.

# 803
  • Разград
  • Мнения: 3 114
max-mama благодаря за подкрепата. Трябва да се справя защото този козунак ще е за мама,  тя иска да слагам пълнежа, аз и викам страх ме е , че няма да стане, а тя "какъвто стане такъв, пак ще го изям, щом е от теб"

 Искам да те попитам още нещо:
- понеже го правя в машината и ми се надига до капака чак опира, според теб какво количество да откъсна от тестото за да може отгоре хубаво да ми се опече. Ако го разделя на две дали ще продължи още да се надига? Или ако го сплета ще спадне малко и няма да има нужда да го деля?
- Доколкото помня ти изключваш машината изчакваш го и после я включваш на печене. На колко минути я нагласяш?


Ако ще правиш по моята рецепта козунак,тестото,след като го извадиш от машината,разделяш на две,едната половина е за машината.След като втаса е изпълнило контейнерчето малко над средата,а след изпичането козунакът изпълва контейнерчето на моята машина-до 1 кг.

Изключвам машината,за малко,за да си довтаса тестото,но когато я включа отново в контакта,програмата е все още запаметена и си продължава.Иначе ми се наложи да спра машината 10 минути преди края,че щеше да изгори козунака,беше вече изпечен.Печенето на френската програма при мен и 52 минути,значи съм пекла 42 минути.Но ако не беше запаметена програмата,щях да пусна само печене.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 08:53 от max-mama

# 804
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
....................
Аз още не съм се престрашила... Но днес е денят  Flutter

Хайде Шани зареждай машинката Wink  и като се приберем от училище с младежа мой да си написала резултата  Stop

Аз имах голям мерак и като я купих още по път получих кратки разяснения и направих първия хляб веднага щом се прибрах. Беше пълен провал, щото го сложих на бърза програма да стане бързо, че нямах търпение  Laughing После седнах и прочетох всички теми и вече нямам провали. Направих и няколко козунака и станаха перфектни с изключение на първия. Joy. Най- сполучлив ми стана по рецептата  на max-mama  bouquet и един по рецепа то готварска книжка,но намалих продуктите за машинката. Не мога да пусна точната рецепта тук, защото не записах точно от кое колко сложих. Мога да пусна рецептата така както си е ако някои иска.

# 805
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
max-mama ,ако е това рецептата без да си правила промени:
3 яйца(единият жълтък се отделя за намазване накрая)
200 гр захар
75 мл мазнина(аз смесих олио и св.мас)
250 мл прясно мляко
20 гр прясна мая
настъргана кора на един лимон
660 гр брашно(толкова точно ми отиде,но това е относително,затова се наблюдава тестото)

моята се различава:
 3 яйца и 1 за мазане
75мл.мляко( + още 50мл. смесено с 1/2мая, 1ч.л.захар,1с.л.брашно)
150мл.масло
2 ванилии
150гр.захар(+18хапченца захарин,защото го обичаме много сладък , а кота слагах по 300гр.захар не втасваше и една съфорумка ми даде този съвет)
150мл.масло
от500-600 брашно ми отива
настъргана кора на лимон

Моята машина като я изключа от контакта не помни дълго и когато я включа започва отначало програмата.

# 806
  • Мнения: 672
Здравейте момичета!
Да знаете доктора пак ще ми се кара за килограмите, които съм качила  ooooh!, такива вкусотии сте спретнали пак Hug. Аз снощи направих месеценицата на max mama, по вкусно нещо отдавна не бяхме яли, не смогнах да ги снимам цяла тава #Crazy, навих ги на охлювчета, че по лесно да се хапват, сложих вътре и сиренце:

# 807
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Честито за новите придобивки Simple Smile
Със здраве да си ги ползвате!

Аз пак да си задам въпроса за трудното изкарване на хляба - към собственичките на машинки, различни от фиф и мулинекс - как се справяте? (За мулинекс вече получих отговор, за което благодаря, и на фифката вече ми се изясниха магариите Simple Smile)

# 808
  • България
  • Мнения: 439
Шани честито! Добре дошла в групата на Аляските!

# 809
  • Разград
  • Мнения: 3 114
denizaet ,тестото ще бъде малко по-малко от моето.Според мен,пак на две го раздели,то нали ще има и пълнеж някакъв.
Netty,страхотни охлювчета Peace.

Общи условия

Активация на акаунт