Черен списък на храни и хранителни продукти - 3

  • 103 515
  • 807
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 803
А то истинското мляко не трябва ли да накиселява по принцип  Rolling Eyes?
Точно булгарикус бактерията придава киселата нишка, ако не се лъжа. За това такива, които са като кремчета са доста съмнителни.
Неправилно се изразих. Естествено, че млякото трябва да накиселява. Но цеденото на Роса направо си беше вкиснато. Вече няколко пъти изхвърлям.

# 571
  • Варна
  • Мнения: 777
И аз изгорях с цеденото мляко на Роса. Само че моето нямаше много общо с мляко, по-скоро беше недоразбита извара, зърнесто и пълно с парчета.   Sick

# 572
  • София
  • Мнения: 3 918
Патешки бутчета "Патеса", доста скубах докато ги докарам във вид удобен за готвене.
Пилета вече не купувам, ама и патки ще спра.

# 573
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
И аз изгорях с цеденото мляко на Роса. Само че моето нямаше много общо с мляко, по-скоро беше недоразбита извара, зърнесто и пълно с парчета.   Sick
Аз пък вече два пъти купувам  и съм много доволна. Понякога е до партида явно, или времето на престой в магазина...

# 574
  • Мнения: 488
Цедено кисело мляко Стойка - води се някакъв "продукт за салати" - стана ми лигава салатата и я изхвърлих Sick

# 575
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
сурова наденица за скара на "еленските майстори".Няма така гнусотия.
130 мл.олио изтече от 400гр.наденица newsm11 newsm11 newsm11

# 576
  • Мнения: 1 192
Последният кашкавал, който купих беше Забърдо. По-скоро приличаше на топено сирене, отколкото на кашкавал- киселеещ и мек.
По принцип харесвам и кашкавала, и сиренето Забърдо, но за цена около 15 лева кг. качеството беше   Sick

# 577
  • Мнения: 165
Последния кашкавал, който купих аз беше Домлян (по принцип ги харесвам) - почти бял на цвят и след като се запече във фурната става като гума  Rolling Eyes

# 578
  • Мнения: 176
Лионска наденица на КЕН.Ужасно солена, направо горчива. Close

# 579
  • София
  • Мнения: 3 918
А да сте забелязали кашкавала на Маджаров какъв цвят е придобил? Преди беше твърд и жълт.
Много им уважавам сиренето в кутии, но май само то става от продукцията.

# 580
  • Мнения: 2 132
А всъщност като се избира кашкавал, какъв трябва да е?

# 581
  • София
  • Мнения: 15 342
А да сте забелязали кашкавала на Маджаров какъв цвят е придобил? Преди беше твърд и жълт.
Много им уважавам сиренето в кутии, но май само то става от продукцията.

Ами въвели са някое изискване на ЕС и са спряли боята  Grinning. Жълтият кашкавал в наше време означава в 99% от случаите - боя. Знам го от човек, който години се занимава с продажби на бои и есенции за хранителни стоки.

# 582
  • София
  • Мнения: 3 918
Значи и Маджаров е боядисвал до скоро, явно не ползва втвърдител за кашкавал, защото му е доста мек.
И на мен ми казаха че по време на пости може да се ядат съвременните млечни продукти,ама не ми се иска да вярвам.

А яйцата от свободни кокошки май не ги лови забрана за боите, баницата ми още се боядисва в оранжево от тях.
Слагам ги в черния списък с Маджаров, хем скъпи, хем лъжат.

# 583
  • София
  • Мнения: 5 349
Вижте какъв доклад  бил съществувал на РИОКОЗ ! Но никой не си е мръднал пръста за санкции... Мои приятели досега си купували от посочените вафли редовно..... и редовно  производителят не си е етикетирал гадната стока! Безобразие от негова страна, но още по-голяма от страна на РИОКОЗ!

Докато нещо e гадно - на вкус и вид, вкиснато, мухлясало, безвкусно.... - можем да разберем, че не става за консумация. Но как ще разберем, че шпек Народен и вафли Family  имат генетично модифицирани съставки над 0.9 % ??? С просто око не става! На етикета не пише!
Аз ли да си нося всяка  "храна" за изследване?


То трябва отделна тема за ГМО в храните, но като гледам ,че освен на пресните майки, на друг не му пука  с каква соя и царевица са тъпкани саламите и  вафлите, няма защо да се хабя....

Ето извадка от файла,  прочетете си го целия!

http://www.sriokoz.com/documents/temi/hrani/Internet%20GMO%20food_sept_09.htm

"Нестандартни проби, които би следвало да бъдат етикетирани са:

-         ВАРЕНА НАДЕНИЦА „НАРОДНА”.

-         КОЛБАС „КАМЧИЯ”.

-         САЛАМ „НАРОДЕН ШПЕК”.

-         КОЛБАС „ХАМБУРСКИ”. .

-         2 бр.ЦАРЕВИЧЕН СНАКС.

-         ЦАРЕВИЧЕН ГРИС.

-         ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ.

-         СОЕВ ГРАНУЛАТ.

-         ВАФЛИ „ЛАЧИТА”.

-         6 бр. МИНИ ВАФЛИ „FAMILY”. -         ХРУПКАВА ВАФЛА „КРЕДО”. Пробата е постъпила за изследване от Столична РИОКОЗ, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

-         3 бр. ЛЕЦИТИН ТЕЧЕН.

-         ТЕЛЕШКИ КОЛБАС.

-         ТРАЕН ВАРЕНОПУШЕН САЛАМ „ДОБРИЧ”.

-         ПРАЖКИ КРЕНВИРШИ. -         САЛАМ „ПЛОВДИВ”. Пробата е постъпила за изследване от РИОКОЗ Пловдив, с резултат над 2,0% ГМО, българско производство.

-         КАРЛОВСКИ ЛУКАНКОВИ ПРЪЧИЦИ.

-         ВАРЕНА НАДЕНИЦА.  "


моля, вижте в подписа ми петициите! подпишете ги!
ето и темата в бг-мамма, от която тръгна петицията и протеста http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459127.msg13872665#msg13872665

и наличието на тези гмо-продукти е само върха на пирамидата от опасности... най-гадното е, че новия закон иска да освободи в природата за свободно отглеждане ГМО.... а оттам връщане назад няма!....

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 09:07 от ОП

# 584
  • Мнения: 2 803
Докато нещо e гадно - на вкус и вид, вкиснато, мухлясало, безвкусно.... - можем да разберем, че не става за консумация. Но как ще разберем, че шпек Народен и вафли Family  имат генетично модифицирани съставки над 0.9 % ??? С просто око не става! На етикета не пише!
Аз ли да си нося всяка  "храна" за изследване?
То трябва отделна тема за ГМО в храните, но като гледам ,че освен на пресните майки, на друг не му пука  с каква соя и царевица са тъпкани саламите и  вафлите, няма защо да се хабя....

Защо не направиш такава тема за храните съдържащи ГМО. Смятам че ще е много полезна.

Общи условия

Активация на акаунт