Идвай пролет вече,да е здраво ЮЛСКОТО човече!(тема 82)

• 10 519
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Сред всичките хранителни режими, опити за ЕБХ, не смятам, че бебетата ни са малки и за малко физичеса стимулация  Peace

Да, така е. Ама според моите наблюдения в темата повечето действаме на интуитивен принцип и не ни хрумва да описваме нещата, които правим всекидевно Peace Може би е грешка наистина - на други може да не им хрумват "тези уж елементарни" неща. Аз лично с удоволствие чета какво прави физиотерапевтката с Ния, макар че не споделяш винаги Peace

и знам, че Джоли нямаше предвид сравнението ...просто покрай темата се сетих да го напиша, че принципно много често се пише и в нашата тема - Ейй браво на еди-кой си, че се изправя примерно, ние още сме далеч от това и това..

# 226
Евридика, съчувствам ти. Но бъди сигурна че правиш най-доброто за Нико! Напълно заставам зад поста на Пърли.
За Бойко Борисов и изобщо управляващите и управлявалите, мнението ми е такова  #2gunfire А за емиграцията се колебая.  Confused Много ми е спокойно, че имаме близки хора наоколо. Обаче кажете ми - къде ще играят децата ни - в боклука и л...ата. Какво естетическо чувство ще възпита у тях тая среда??? Как ще ги научим на правила, като тук никой не ги спазва? Заплатата ми последно беше около 350лв чисто. Айде кажете ми как да се издържаме, а ако трябва да плащам за гледачка или частна градина, връщането ми на работата, която обичам е на чиста загуба Tired При положение че съм загубила 10 години от живота си за висше образование и научна степен, държавата преценява че трябва да ми плаща по-малко отколкото на един шофьор. #Cussing out
Нип, мерси  Hug
Деска, вече го готвиш Дани за шеф, а  Joy
Джоли, за стимулирането на физическото развитие разбирам че искаш да обсъдим масажите и гимнастиката при бебетата. По препоръка на педито са ненужни (разбира се изключение са рехабилитациите за деца с някакви проблеми). Аз последвах съвета й и интуицията си. Моята приятелка прави масажи и гимнастика на сина си (със Сами са на една възраст). Тя ми е показвала как се правят и съм правила веднъж-два пъти. Нейното момченце започна по-рано да се обръща, сяда и изправя в кошарката. Сами не правеше нищо кой знае какво по това време. За съжаление нямаше как да му правя масажите, че тогава беше много студено. А да не говорим че от тези масажи кръста ме заболяваше ужасно, детето се изнервяше и ревеше и аз се обливах в пот от усилия и притеснение. Confused Каква е равносметката в момента - и двете деца се изравниха. Сами изведнъж започна много бързо да овладява разни неща без никакви масажи и гимнастика. Нищо не съм му показвала. Както нищо не правеше, в момента пълзи активно, сяда сам, седи стабилно, изправя се на колене, както и на ходила от колянна опора. Скоро ще се изправи сам изцяло. Другото детенце още не пълзи, но се изправя в кошарата. Няма никаква разлика просто. Споделям мнението на другите, изказали се преди мен. Ако майката има желание и детето не се противи - ок, но не и когато представлява мъчение и за двете страни.
А Белинда е напълно права че по-важно е как ще ги възпитаме като разбират повече. Ако им създадем спортна култура ще е много по-ценно от масажи и гимнастика в момента. Ако родителите не спортуват и не насърчават детето да се движи достатъчно, няма никакъв начин да му се създаде модел за здравословен живот.

Редактирам, за да ви пусна едно сладко линкче: http://tranz.it/load.php?id=58Tpot7gwBAw3ubn254687

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 12:42 от Aelia

# 227
Аелия, много готин аватар  Wink

Десита, аз още вчера казах, че Дани е уникален. А на твоя тигър, мога да покажа една лъвица.

# 228
А на твоя тигър, мога да покажа една лъвица.
На това му се вика отговор  Joy Страхотна е!  Heart Eyes

# 229
При положение че съм загубила 10 години от живота си за висше образование , държавата преценява че трябва да ми плаща по-малко отколкото на един шофьор. #Cussing out
Точно. Тепърва трудно ще ми е да преглътна и да стана професионална шофьорка. LaughingНа частно не ходя, преди ходех, но само си губех времето. Максималната ми печалба за месец беше към 60 лв и се отказах, само нерви и време ми изяждаше. Даже се шегувам, че от финансова гледна точка, ходенето ми на работа е еквивалент на хоби, със същата доходност, но поне с кеф. Защото и сега сънувам кошмари, че уж съм на отново на работа на село Sick
Юцка, права си за епизода. Не ще и купешко пюре. Отворих записките, които съм водила с баткото. и там го има описан същия, че и по-тежък епизод.. Ще си позволя да щитирам, че е много описателно: Още от първите 1-2 лъжици започва да прави гримаси, мляска отвратено, или другия номер - още първата лъжица като се изсипе в устата, държи долната челюст отпусната и не затваря устата, пищи, като с целия си вид показва, че яденето е толкова противно, че го е гнус дори да си затвори устата. Стои в това положение доста дълго, после я затваря  и с език го плацика нагоре-надолу отвътре на венците  с трайна тенденция да го избутва напред към устните  и накрая да го да го изплюе по брадичката като водопад.След 1-2 лъжици по тоя начин започва да се дави, прави повръщателни напъни  и ако не му отклоня вниманието, повръща на фонтан.
Горе -долу по същото време съм спряла да се цедя на общо 10 мл кърма от двете гърди за 24 часа. Бил е на 2 млечни хранения за деня, едното АМ, другото кисело мляко. Проблемът тогава се е решил с много търпение, никакво насилване, редуциране на храненията на 4 за денонощието и със започването на храната от детската кухня.
Седи горе-долу стабилно седнала, при изправяне се позадържа сама за неподвижна опора, иде й на акъла да си помага с ръце. Сама не може да се изправи, като я държа права за ръцете, все още не се сеща да пристъпва.  С ръцете посяга, взима, разглежда, обръща, накрая всичко е в устата.
Десита, няма излъчването на биг бос, на тая снимка  без очилата гледа толкова миличко! Те босовете имат друго изражение, та затова се въздържах на първо четене по въпроса.

# 230

Десита, това е бебе, не е кукла Laughing Много е сладък, милия послушан.

За това казвам "лудата му майка". Rolling Eyes Имам чувството обаче, че на него му е приятно, защото мърка от удоволствие когато започна да го снимам. Ще го правя манекен bowuu. И без това вече сме с манекенски мерки: 9,300 кг. и 74 см bowuu

Оле, заби ме. "Империята отвръща на удара" /мисля, че така се казваше една от сериите на "Междузвездни войни"/ Красавица  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Joy

# 231
Десита, и аз вчера забелязах снимките на сладкия Дани, че и коментирах Simple Smile.

Оле, "лъвицата" е разкошна Heart Eyes.

На мен ми се плаче Cry. На път сме да променим коренно живота си, уж за добро. Днес направихме първата, много драстична стъпка към промяната. Дадох си сметка, че вече никога нищо няма да е както преди и ми се сви под лъжичката Confused. Много ми е тежко, но се опитвам да си втълпявам, че всичко е за добро и че най-важното е да сме живи и здрави.

# 232
Астарта, стискам палци да е за добро. И така ще е Hug Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 233
  • Варна
Десита,и аз видях снимките на Дани,но забравих да коментирам  Embarassed А сега гледам,че се заформя цял зоопарк  Grinning
Много сладки малките хищници  Heart Eyes

Астарта, и аз стискам палци да е за добро!  Hug
На мен също ми е свито,че и на нас ни предстои промяна,надявам се не толкова драстична. Времето ще покаже...

# 234
Десита,и аз видях снимките на Дани,но забравих да коментирам  Embarassed А сега гледам,че се заформя цял зоопарк  Grinning
Много сладки малките хищници  Heart Eyes

Астарта, и аз стискам палци да е за добро!  Hug
На мен също ми е свито,че и на нас ни предстои промяна,надявам се не толкова драстична. Времето ще покаже...

Какви промени бе хора? Confused newsm78

Споделете Praynig

# 235
Деси, ще споделя след 1-2 седмици Peace. Суеверна съм, затова сега само толкова.
Фам, стискам палци и вашата промяна да е за добро и да я понесете леко Praynig.
Дуци, мерси  bouquet

# 236
  • непостоянно
ох, момичета, не съм ви чела, но влизам да ви се оплача Sad Имам някакво нарушение на вестибуларния апарат (с много силен световъртеж съм, гадене, главоболие, заглъхват ми ушите, и това вече цяла седмица, абе ужас някакъв ooooh!) - та преди малко се връщам от невролог, обаче той като чу, че кърмя и ми вика "Ами сега как ще се лекуваме? Ти не можеш да пиеш лекарства." Пита ме няма ли да спирам вече да я кърмя, щом е на 8мес. - голяма е. Да ама не искам да спирам още викам. И в крайна сметка се разбрахме 1 седмица да карам без лекарства, като огранича ТВ-то и РС-то, избягвам задимени помещения, избягвам силен шум, не пътувам и не шофирам, и тем подобни, за да видим дали няма да намалеят (а дай Боже и да отшумят Praynig) симптомите и оплакванията. В противен случай ще трябва да пия лекарства, защото има вероятност да се влошат нещата, да започна и да повръщам Sick и т.н. Стискайте ми палци да се пооправя и без лекарства, моля ви Praynig Не искам да спирам да си кърмя детенцетоооо Cry
оплаках се...дано ми мине.. а сега се махам от компютъра, че ми е забранен ooooh! до скоро Hug

Астарта,  fingerscrossed Hug

# 237
Ивонче, стискам палци да се оправиш без лекарства  Hug Praynig. Към съветите на невролога бих добавила и много сън. Имах подобни на твоите оплаквания, когато карах един безсънен едномесечен маратон. За 2-3 нощи наспиване се оправих.

# 238
Ивонааа, как се подреди, бе жена?
И какви задимени помещения, като те знам не си се юрнала по кафетата?

# 239
  • София
Малко да ви развеселя.
В кварталното магазинче ще зареждат пюрета на Плазмон. Имали много богат асортимент, предлагат дори пюре с конско месо  #Crazy То кога се въведжда в бебешкото меню, как мислите?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт