Идвай пролет вече,да е здраво ЮЛСКОТО човече!(тема 82)

• 10 519
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Момичета,конското преди или след кучешкото се въвежда?Хихихихих.
Олето,страхотна ти е мадамката-лъвка.Лека бременност на Ива-браво-смела жена.Дано им а кой да ти помага,миличка.И дано ви пробие новото зъбче,че да се наспиш.Ето ви Дард Вейдър(по повод Империята отвръща на удара)  Joy                          http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11037973

# 256
Дуци, аз май отпадам за Котки.

На Плазмон пюрета точно днес ги гледах. Допаднаха ми, че има чисти (само броколи примерно) и са на сметка. Могат да се мешат. Но конско не видях  Thinking Заешко имаше (друга марка няма само заешко).

Взех й чаша на Д-р Браун. Супер чесалка за зъби е  Mr. Green и така скърца. Намерих и едни оризови бисквити (90%ориз, 9%царевица, 0,75% сол - не ми е ясно оставащите 0,25% какво са Wink )Та се чудя дали мога да дам на Ния. Майра, Хипските които даваш на Ноеми с какво съдържание са?

Николетиното гърне е ей такова: цък Идва й обаче голямо и гъзето и пропада, а краката й не стигат земята. Може да е хубава идея за по-едричко детенце, ако някоя мам се чуди какво да взима. Отзад има място за тоалетна хартия, но на мен ми се струва излишно.

# 257
Майра, Хипските които даваш на Ноеми с какво съдържание са?

100% ориз Peace

# 258
Гледам сте спрягали физическата активност
Според мен си е до дете
На моето какви масажи и гимнастики да му правя като тича като лудо и постоянно катери някъде и гледа да стои права на всяко нещо, до което се докопа.
Имам приятелка с дете на почти година - не може да се обръща, нищо не прави, почнаха и рехабилитация и и се отразява добре.

# 259
  • Варна
Ивонче, аз само исках да ти кажа, че когато бяхв 6-ти месец лежах в Неврологията със силен световъртеж една седмица, диагнозата ми беше Вестибуларен невронит. Само ме оводняваха със система /глюкозка/ и това беше, пих и малко Ноотропил.  Ужасно гадно нещо е този световъртеж. След като изчетох целия нет по въпроса, видях, че се получава след Варицела, Херпес, а понякога и след грипоподобни вируси. Сети се дали си имала нещо подобно. Пожелавам ти бързо да се оправяш. Аз едвам ходех, целия свят ми се въртеше.
Бързо, бързо Ра да се изкаже по въпроса. По нейната специалност е.

# 260
  • София
Да кажа и аз за физическата активност. Моето дете не стои мирно от малко. Далече е от постиженията на нашите първенци - Яна и Алекс, но пък е и по-малка. За сега умее да седи стабилно, от няколко дни сяда сама, доскоро не знаеше какво да прави с ръчичката, но му хвана цаката. Хваща се за решетката на кошарата и се набира на коленца и така си стои. Ще смъквам кошарата на най-долното ниво вече, това средното никаква работа не върши май. На 4 крака много обича и е овладяла до съвършенство онова смешното движение Wink. Избутва се с ръцете назад, напред още не се усеща как става номера, очаквам скоро да се усети и за това. С проходилката обикаля цялата стая, но най-интересните неща са й забранени и се сърди. Много е смешна. Успя все пак с опъване на телефонния кабел да прекъсне някакви жички и сега нямаме стационарен телефон  Crazy
Похвалих я, стига толкоз.  Mr. Green

# 261
Момичета, благодаря ви за успокоението и съветите, а и за милите думи  Blush Както ревах сутринта от умора и терзания по отношение подхода си на отглеждане на Никола, така сега следобед щях да ревна пред компютъра от хубаво за това, което сте ми написали  Heart Eyes

Аз съм по-добре, доста по-добре, след като си прекарахме целия ден навън. Бяхме на срещата на Естествено за общуването, там видях много мами и бебета със сходни на нашите "неволи", а и си споделихме разни идейки как да занимаваме бебетата и поне от време на време да ни остава въздух и само за нас. А и дори самото излизане и среща с толкова хора ми се отрази добре.
После се прибрахме само за кърмене и преобуване и пак излязохме на разходка из квартала.

А понеже искам да си купувам слинг с халки от Лана, а тя ми е съседка, минахме през тях да си избирам десени. И тя, тъй като е готина, а и аз съм й стар клиент, ми даде 2 модела слингове да ги пробвам за няколко дни и така да реша по-лесно какъв точно искам. Та сега ще нарамвам слинговете, слагам вътре Никола и почваме да правим тигели (тИгел или тЕгел?!?) из къщата  Grinning А Лана е започнала да прави и предлага слингове тип Май-Тай, като този, който има Бухти и на който показа снимки, как е сложила Лили вътре.

Относно захранването и сутрешните ми терзания, ами днес Никола е само на кърма  Crazy След цял ден навън, нищо не успях да сготвя и сега най-много да му отрежа едно парче ябълка, да си смуче и гризе. Ама и аз съм цял ден на един Бейкролс и трябва да хапна нещо, че да имам кърма поне  Whistling

# 262
Бяхме на срещата на Естествено за общуването, там видях много мами и бебета със сходни на нашите "неволи", а и си споделихме разни идейки как да занимаваме бебетата и поне от време на време да ни остава въздух и само за нас. А и дори самото излизане и среща с толкова хора ми се отрази добре.

тЕ това имах предвид под "общувай със себеподобни" Simple Smile

Алекс тези дни също е основно на кърма, вчера пи "сок" от круша, който се състоеше от едно бурканче пюре разредено с малко вода. Но не го насилвам, като се оправи ще си навакса с яденето.

# 263
Момичета , имам два въпроса, който иска да помага , моя да ми пише на лични.
Първото е : на някой случвало ли му се еда се дави бебо , докато хапва пюре. Сияна вече втори път ми се дави много неприятно и дали това че отшуми с времето и дали ще свикне да хапваи гълта  нормално.  Много е страшно.  Cry
И второто е : някой може ли да ми препоръча детегледачка за по няколко часа на ден имам нужда от помощ?  Hug

# 264
Индия, и на някои други им се беше давило бебето, моят Алекс също. Май причините са две - или има недостатъчно смляни частици (примерно при домашно пюре), които не може да преглътнат, или прекалено сухото и гъсто пюре примерно като на Хип картоф с тиквичка, което го разреждам.

# 265
Десита, Олето, "тигъра" и "лъвицата" са страхотни!  Heart Eyes Heart Eyes Дани изглежда мнооого голям с риза и вратовръзка! Heart Eyes
Ивончето, дано бързо преодолееш тия неволи! Praynig
Роси, клипчето е страхотно, също и снимките на клетки тялото! Изумителни са! Peace
Астарта, Фем, стискам палци, въпреки, че не знам за каква промяна говорите! Дано е успешно всичко! Praynig
Емо сутринта се изака в гърнето! newsm44
Евридика, разбирам те напълно, защото и Емо е доста обсебващо бебе. Не иска да стои сам, все трябва някой да го занимава. По цял ден се разнасяме из къщи, а татито като се прибере почва той. Понякога доста ми дотежава, дори си мисля,че колкото повече му обръщам внимание толкова по-лигльо става. Tired Но бъди сигурна, че един ден усилията ти ще бъдат възнаградени. Аз искрено ти се възхищавам на волята и начина, по който отглеждаш Нико. Признавам, аз не мога чак така. Полагаш огромни усилия и много труд, опитваш се да бъдеш близо до детето си и мисля, че един ден ще береш прекрасните плодове на своите усилия. Така, че както каза Пърли, общувай със себеподобни и продължавай все така. Peace

# 266
  • София
Случвало ми се е, разбира се, всички бебета се задавят понякога. Ще внимаваш, ще даваш по малко, ще чакаш да глътне, няма да й тъпчеш устата и лека полека ще се научи Peace
По втория въпрос - не ползвам лично, но има подфорум най-долу в падащото меню, виж може нещо да си харесаш Simple Smile

# 267
Индия, Емо се дави вече два дни подред със зеленчуково пюре, не му харесва и не гълта, събира го в устата. Като стане много не може да преглътне и става страшно. #Crazy Днес му дадох на Хип тиквичка и картоф. Е Хип си е Хип и това е! Ами яде го! Thinking Готвено от мен не ще, Семпер не ще, на Хип го яде! Но му давам бавничко, по малко, изчаквам да преглътне и тогава пак. На третата лъжица почна сам да си отваря устата за още. А преди на третата лъжица я стискаше и не искаше повече да я отвори.

# 268
Аз от моите си неща пропуснах тези на останалите  Embarassed
Астарта, имам някакъв спомен, че беше говорила каква промяна планирате в живота си и, ако се сещам за правилното нещо, съм убедена, че ще е за добро!  Hug  Peace
Фам, дано и на вас промяната ви се отрази добре, стискам палци!
Ивонче, мисли позитивно, почивай си и ще продължиш да кърмиш! Вярвам, че ще бъде така!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Интересно наистина от какво ти се е получило това. Дали не може да опиташ с хомеопатия и някакъв по-специален хранителен режим да оправиш нещата, така че да не се налага да спираш да кърмиш?  newsm78
Бухтичка, хареса ми това, което си написала, защото често и аз съм се чувствала така. Изобщо виждам доста сходни неща между нас и, както Дуци беше казвала преди за виртуалните любимци, те усещам много близка, макар че не се познаваме  Blush  Hug
Индия, не мога да кажа нищо повече по отношение на задавянето от това, което са написали момичетата. Аз храня Никола с гладко пасирана храна, а с маааалки парченца, така че той трябва да "дъвче" с почти беззъбите си венци, но не се дави...Та може би наистина по-бавно и внимателно трябва да го храниш...

# 269
Оле, тук съм, но не смогвам с четенето  Whistling Снахичката е страхотна лъвица  Heart Eyes

Аз май няма с какво да се хваля, а само да се оплаквам. На Мартин му проби и седмия зъб  ooooh! и общо взето не мога да си позная детето. Няма нощ, в която да е спал като хората, какво му стана на това дете. Нещо явно го тормози защото все с рев се буди /струва ми се, че е коремчето/. Утре ще ходим на гастроентеролог да видим какво става с тази операция, че се притеснявам да не би от там да го боли. Вкарвам си и аз някакви мисли.
Със захранването сме стигнали до месото - пилешко и пуешко. Мисля от другата седмица да започвам и с глутена, но като посетя магазина ще реша точно с какво ще бъде.

Астарта, стискам палци всичко да се случи така, както сте си го представяли. Само положително мислене трябва  Peace

Честита бременност и на Ива!!! Лека и безпроблемна!!!

Някъде видях и линк за софийска среща. Много ми се идва и дано този път да успея. Я да намеря темата, че там да пиша

Общи условия

Активация на акаунт