Китна пролет идва вече,мама Февруарка нежно гушка своето човече

• 15 344
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
най накрая и аз да кажа добър ден днес!ни еднес направихме 1 излизане и сега сме на гости на сестра ми,и малкия ми племеник показва на бебана играчките си smile3521той е на 4години,гали я и и разказва приказки Grinning.аз имам въпросче ни е сме на 15дни днес и купих слинг сложих я тя не се разрева но ми се вижда много свита в него,дали не трябва да изчакам още малко?между другото купих слинга от пакостник и има няква промоция та е с 20 лева по евтин.също и купих много готин комплект за погачата с една рокличка бяла с дантела на" бебето"толкова е сладурска че незнам как ще издържа до тогава да не я облека Whistling
Игликалика  welcome
Виви мм и ние сме така през деня  Sobно пък нощем ни оставя да спим и се буди само за цица Wink
целувки на всички мами и бебоци  Two Hearts

# 271
Някой питаше зас кризите на растежа-обиновено са около 7-10 ден, 3 и 6-та седмица и 3 и 6-ти месец. Но това е ориентировъчно, може да са няколко дни по-рано или по-късно, някое бебе може да мине през някой от периодите без да се усети....

За захранването-аз също няма да давам на малкия нищо, освен кърма до към 6-тия месец. И Алекс го захраних късно, малко по-рано отколкото аз планирах, но той вече си просеше храна от масата и не можехме да го залъжем с играчки или отвличане на вниманието. Захранихме го седмица и нещо преди да навърши 6 месеца.

iglikalika, добре дошла, и разкажи защо мислиш че бебето има разстройство? Нормалната консистенция на акото на кърмено бебе е доста рядка-нещо като боза, но с ядки, като от жълта горчица. Би трябвало повече от половината ако да попива в памперса, а отгоре да остават жълтите ядчици. Нормално е също така понякога акото да става по-зеленикаво и воднисто.

А кихането и хълцането също са нормални за бебоците-те с кихане си почистват нослетата, а хълцането не знам с каква цел е Simple Smile, но почти всички бебета
 хълцат по няколко пъти на ден.

Алхимика, щом бебето не плаче значи му е удобно. Все пак икато ги гушкаме бебоците са свити, а това си е най-удобното и нормално за тях положение-сгушени в ръцете на мама Simple Smile Аз малчо го нося в слинг още от родилния дом, но повече ползвам този, който е тип шал, защото по-равномерно разпределя тежестта на бебето-пада и на двете рамена.

# 272
Привет от нас!
Днес временцето е наистина страхотно,а малката спи навън вече 4-час!Но хия нямам намерение да я будя Wink
Гея,страхотни снимки сте направили,просто великолепни!Даваш ни идея и на нас...
Раде,честит рожден със закъснение!Пожелаваме ти много здраве,защотото без него сме за никъде,късмет,любов и разбира се прекрасни мигове с децата!
Момичета аз съм толкова скапана,че едвам стигам до компа.Може би всичко е заради гадните колики и бебката е толкова неспокойна,но направо ми разкавза играта.Аз съм пълно зомби и на ръба на нервна криза.Не мога да се наспя...не мога да мисля и нищо да върша.Как се справяте със съня?Как наваксвате?Ника се буди понякога на всеки час ,заради коликите,а през ноща като се събуди за ядене и може да заспи след 2 часа.
Толкова ми се иска понякога майка ми да беше по наблизо и ей така да ме смени поне за 2-3 часа.. SadТя ще дойде чак април месец за 3 дена...И свекито тогава за толкова и това е.Мъжът ми много помага,не мога да се оплача,но сякап не се спрая толкова добре с бебката ,а и тя напълно се успокоява само в моите ръце Simple Smile.Толкова се моля по-скоро да започне да пропуска нощното хранене и да можем всички да се наспиваме.
Яна,мерси за отговорите!Имам още едно въпросче ...нормално ли е да имам бодежи понякога в гърдите или около зърната и сърбежи?Видимо няма нищо,но понякога гърдата,където има най-много кърма сърби-кожата или ореола или зърното има и леки бодежи.
Хубавата новина е,че утре излизаме за пръв път на разходка извън двора!Утре правим и първата ни месечинка!А вдругиден сме на педиатър и ще видим колко сме пораснали  и какво да го правим това червено дупе Laughing
Хайде,оплаках ви се ,а сега отивам да наглеждам снежинката на терасата!
Лека вечер и спокойна!

# 273
Момичета, мерси за топлия прием.

Yanast,
Точно такава е консистенцията на акото, но прекалено много ако има от два дена върху памперса, само сменявам, може и да го прехранвам. Абе малко си е на вода, не точно на боза.
Той ми е малко нахалничък и понякога иска да цока на всеки кръгъл час, а после връща. Нещо хич не спи денем.
А за захранването, аз се притеснявам от намаляване на кърмата с растежа на бебенцето. Отсега гледам да се цедя, но някак не ми остава време, ако бебето не заспи. Хубаво е поне до 5-6 месеца само кърма да се дава,наистина.

Забче, знам те аз много добре. Нали сме си съфорумки. Само се учудвам, че и ти роди февруари, мислех, че е по-рано твоето.

На всички, които  са се насладили на хубавия ден благородно завиждам. аз все още съм под домашен арест, защото нещо ми е паникьорка доФторката. Но като купим количка трябва да почнем да го извеждаме.

# 274
Дарима, за мен единственият начин да се наспя е да кърмя легнала-слагам бебето да суче и отнасям плувката. Ако усетя че е пуснал просто лекичко се дръпвам по-надалеч и продължавам да спя. Ако нададе вой-претъркулвам го и го закачам на другата гърда и пак откъртвам. Това го практикувам винаги, когато ми се доспи-денем и нощем Simple Smile
За сърбежите-нормално е да имаш, но все пак е хубаво да се провери дали не се дължат на млечница, за всеки случай...

Иглика-не може да прехраниш кърмено бебе, природата е създала чудесен механизъм бебето само да си преценява точно колко да яде. Когато храниш на поискване, както ти правиш няма причина да се притесняваш от намаляване на кърмата, винаги ще имаш точно толкова, колкото е нужно! Няма нужда да цедиш! Просто от това, което пишеш се вижда че всичко при вас е наред, остава ти самата да добиеш повече увереност в себе си, да се успокоиш! Вслушвай се в сигналите, които бебето ти дава Hug

# 275
Яна гледам че подробно си описала акото ... и при нас е така, аз си мислех че е разстройство  Embarassed Обаче преди малко като я сменях забелазах освен тези "ядки" за които говориш и едно такова малко нещичко като сополче и се панирах много... мерих и температурата, гледах гърлото ама пу пу нищо няма... та да се панирам ли  Rolling Eyes

# 276
Виви, не бързай да се панираш Simple Smile, но следи за слуз-ако има на всяко изхождане, ако продължи по-дълго от 2-3 дни, ако се увеличава, ако бебето е неспокойно-тогава е нужно да се търси причина. Но в повечето случаи, когато се появява инцидентно не е проблем. Просто бебоците не са машини, случва се стомахчето да реагира на претопляне, изстудяване, нещо в нашата храна и т.н.

# 277
Яна,златна си!Мерси за бързите отговори.А за легналото положение и кърменето..много ми е неудобно,може би и заради размера на гърдите ми,те са малки и трябва едва ли не да се надвесвам над бебето,но да заспя така-абсурд! ooooh!
И аз си мислех това за млечницата..но как се разбира?

# 278
Привет и от нас!
Мина ни погачата.Малката се държа доста прилично.Беше се запекла от вчера и точно като ни разчупваха погачата над главите и..събитието,което мама очакваше,се случи доста звучно,а Ралица се усмихна блажено.. Laughing Та така.
Дарима,и моите гърди не са от най-големите,но подобно на Яна и аз само така се наспивам!Иначе вече нямаше да знам на кой свят съм ...

# 279
Игликалика,добре дошла.Много се зарадвах на темичката ти в проблемното.И аз съм от там.

Днес 3 часа бяхме навън.Виктор спа блаженно,но щом се прибрахме и ококори очи.Сега вече два часа неще да заспи.
Тази вечер за втори път ще се боря сама с къпането.Тати е на работа,а на нас коритото ни се струва твърде голямо и аз с едната ръка го придържам,а с другата се къпем,колкото можем.
От сега ви пожелавам спокойна нощ.

# 280
Дибър вечер чак сега и от нас, гледам нова мама си имаме Simple Smile Иглика добре си ни дошла в нашата секта е весело  Hug
 Аз да питам за тази млечница, по какво да позная че я имам аз примерно не детето. неговите устенца ги гледам често че нали напоследък си ревем доста и мога да ги поразгледам  Mr. Green но там няма нищо освен по езика и то след хранене, но мойте зърна са розови , но пък аз кърмя все още предимно със силиконовите зърна и не знам дали не е от тях. Иначе имам много рядко такива сърбежи и бодежи.
 И друго да питам. Нормално ли е при пръцкането на детето да мирише много....уффф как призвуча то на парафюм няма как да мирише но от 2-3 дни ака по 1 път на ден ( днес все още не е) но като пръцне мирише доста по-различно от преди и е много миризливо. Не сещам да сме променили нещо кой знае какво в храненето. Дали не е нещо безобидно или пък има вариант да е нещо нередно  newsm78
 А ние и вчера и днес направихме мноооого дълги разходки, и ние с таткото се чувстваме доста по-изморени от бебчо. Той и спи и реве през време на разходките и яде ...те са повече от 3-4 4аса но пада ни се до сега само на разходки от по максимум час сме излизали Simple Smile
 Днес излязохме преди 14 часа и се прибрахме преди малко и малкия още спи Simple Smile ха така че както се  Shocked по цял ден малко ни мирна главата. Иначе калпазнина няма още 2 месеца ама вече капризничи. Научи се че на ръце е по-добре отколкото в количката или леглото и даже има претенции да го носим прав та да разглежда. Мъжа ми само мрънка че с бабите сме го разглезили преди и сега ние си влачим последиците. Ама аз където и да четох навсякъде пише че до 3 месеца бебето трябва да се гушка и да не се оставя да реве иначе ставало неуверено и подтиснато по-късно. Но моя малък манипулатор май рано рано е хванал цаката и не знам дали не му е време вече за възпитание.  newsm78
 Иначе както писа Миа се хилим усилено даже с глас, ,гукаме ревем по различен начин когато искаме различни неща, сега на мода е га га га га , когато не е на кеф че не го носим прав  ooooh! за манджа все още само мранка рядко реве за памперс не реве ....странно. Заиграва се с играчките дето му висят на леглото и на количката и на въртележката, хваща ги все още случайино но се кефи като ги нацели,  но активната гимнастика е все още персона нон грата  Thinking що ли му я взехме.
 А ние погача май ще правим като стане на 4-5 месеца не знам ще има ли смисал ама така се налага сега съм сама и бабите не могат да помагат , та едва ли ще има по-закъснели от нас  hahaha
 А и за кърменето легнал , е мойте гърди са от доста големите ама и аз някак си не мога да се сравя с тая легнала поза няколко пъти опитвах но заемам такава неестесвена поза че за сън и дума не може да става, а и тои някак си така захапва че нослето му се притиска в гърдата и не може да диша и аз я натискам за да има въздух а така притискам каналите и е ......мани мани картинка та ако може да ни светне някои как да легнем точно къде да е бебето коя гърда да му подадем горната или долната щото моя змеи вече предполагам гони 6 кила и малко ми идва едричак и май му е по-удобно горната гърда да захапе ама някак си пак не става ..... ooooh!

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 19:12 от PIS74f

# 281
  • София
Здравейте и от нас!
Първо искам много да благодаря на Яна за това, че сподели за хумата и дупето. Толкова бяхме червени и подсечени и нищо не помагаше и купихме хума и с нея пудря дупето в момента няма и следа от червено. newsm51 Днес бяхме на дълга разходка и Моника спа през цялото време. Искам да попитам как излежда тази млечница? На нас педиатърката ни каза, че имаме ама някак не ми се вярва да има. Езичето непрекъснато ли е бяло? Мисля си, че е от кърмата е така. Аз също съм си харесала този слинг на premaxx дано да е удобен.Това е от нас хубава вечер и целувки на всички!

# 282
Tesori,а имаш ли нещо по зърната?Или някакви некомфортни усещания по гърдите ,ареолите или зърната?
Във вторник като отидем на преглед ще разпитам за тази млечница...

# 283
  • София
Darima   Когато съм със сутиен за кърмачки(в повечето случаи съм без) усещам сърбеж иначе нищо др.притеснително.

# 284
За кърменето легнала-аз съм с малки гърди, та не знам как е с големи Simple Smile
Опитайте това-легнете настрани, сложете си възглавница плътно зад гърба. Вземете бебето, сложете го много близо до вас, с глава на нивото на гърдите. По принцип по правило бебето трябва да е легнало настрани, но моят юнак лежи по гръб и само главата му е обърната към гърдата. Придърпайте крачетата близо към корема си. Като засуче гърдата си мушнете долната ръка под възглавницата, свийте си коленете, така че краката ви да отидат чак до крачето или дупето на бебето, горната ръка може да гушне бебето. Понякога е удобно долния крак да е изпънат, а горния да е свит. Така тялото ми е почти надвесено над бебето.
Ето и малко полезни четива със снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.msg1913805
http://missby.wordpress.com/2007/12/04/position/

Общи условия

Активация на акаунт