Китна пролет идва вече,мама Февруарка нежно гушка своето човече

• 15 367
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от нас с малкия разбойник,

по тези дни успявам само да влязна да попрочета набързо какво сте писали, но време да се включа и аз не остава.
Поради тази причина забравям и какво съм имала да казвам или да коментирам по дадена тема  Rolling Eyes

Гледам, че за въртележки си говорите.
Елфи аз също се чудя дали да си поръчам тази на FisherPrice, която си показала. Днес ще си пускаме поръчката в MyToys за шезлонг и там тази въртележка е 35 евро.
Относно играчките- какви играчки за подходящи за тази възраст?

Болничните боличния след ражждане е 42 дни. Моят вече е внесен в НОИ вчера проверих, а по останали два болнични всичко ми е платено.Последния болничен до 12 февруари, когато ми беше термина го получих преди 3-4 дни.
АЗ УЖ СЕ РЕГИСТРИРАХ В НОИ да ми пращат смс ама не би.

килограмите влезнах да раждам 63, излезнах от болницата 54 и все още съм толкова. Имам да салям 7 килограма още , за да си възвърна предишните килограми.Много са, и дано да успея скоро. Вкъщи имам крос тренажор та се чудя дали му е дошло времето? Или да поизчакам още малко?  newsm78

Нашите колики са предимно сутрин. Отдва дни пак е мор. СВива се, пъшка, проревава на сън, не иска да спи.

Оф, дано скоро се оправя това време, че вече издивявам При тези температури м е страх да го изведа навън.

Момичета няма ли някоя мам  района на Слатина, Гео Милев или Редута да ходим заедно на разходки?

Поредната 15 мин дрямка приключи и сега започнахме да кашляме предупредително и сега чакам едно -ля-ля-ля.

# 121
Здравейте и от мен Hug
Фокси,мила я не си хаби нервите за тези програми..почини си пък ние ще почакаме HugТи как даваш инфакола с био гаята????В каква комбинация??? Laughing
Албенче,кажи как сте с бебко???
Гледам повечето мами са се наспали Laughingе аз не съм..но здраве да е!Сутринта вече се видях в чудо от рев и реших преди да си купя слинг да пробвам в кенгуруто....дано така да се казва..има впредвит това http://www.babyworldonline.com.au/images/ORIGINAL%20CARRIER.jpg..и бебко като се кротна и заспа..но мен ме беше страх да го извадя,да не се събуди и  откарахме така 4 часа.Момичета вчера имахме кекс Laughingе най накрая нещо човешко Laughing
И сега официално да се похваля имам вече немски паспорт..след като три пъти ми правиха заради името....не могат да ми изпишат името правилно Wink
Това е за вас от мен

# 122
Албенче, радвам се да те видя, липсваш ни Hug как сте с малкия?

Момичета да ви попитам: къде спят бебоците ви? Аз вече сериозно се замислям дали да не преместя бебка в друга стая. В момента спи на леглото до мен, но проблемът е, че спи много шумно-приплаква на сън, мрънка, пъшка, ръмжи Crazy и ние с мъжът ми не можем да спим, пък и буди баткото... но пък и ми е кофти да я отделям отсега...

# 123
Рени- и ние спим с каката в една стая, т.е. 4 човека, но след месец, два ще отделяме каката в друга стая.
Вчера бяхме на консултация, та отчета е,ч е Габриела е наддала 1500 за 1 месец, но има още много силна жълтеница и ми казаха да давам 2 дни АМ и да спря да кърмя, от което се втрещих, но после педи обясни....имало някакъв ензим,който не можел да се премахне от черния дроб и трябва да се смени храната( или да преварям кърмата си) . Габи днес е доста по-бяла, очите са избистрени видимо, явно върши работа това със смяната на храната, аз пак и давам кърма от време на време, но явно се изчиства огранизма чрез адаптето. Ако нямаше полза, щях още днес да си я кърмя, но виждам , че има голяма промяна за 1 ден(колкото и да не вярвах, че ще има). И днес така и утре ще си я кърмя- тя е толкова лакома всичко нагъва малката душица- вода, кърма, адапте. Цедя се през 3 часа и така.....Отивам да спя с девойките.
Ето малко снимки от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=341269&pid=11035941

# 124
Гадно звучи, ама се успокоих, че не сме единствените обринати. Rolling EyesПъпчиците на Раличка са алергични, педито каза да спрем всякаква козметика, къпем само с вода и съвсем малко сапунче на дупето, изплакваме с вода със сода и омазняваме само със зехтин. Но така и не каза от какво може да са, само, че вероятно не е хранителна алергия, защото акото е чисто и няма слуз.
Междувременно коликите ни започнаха, носим се до 3 през нощта и заспиваме със сешоарчето. Капки и чайчета избягвам да давам, че още ми е жив спомена каката как я бяхме запекли с тези капки и се чудехме от коликите ли реве или заради запека. Докато гушкането и сешоарчето вършат работа, ще си караме с тях.
Памперси, гледам, май ние сме с най-евтинките. Просто в кварталното магазинче има само Памперс и Еви бейби и когато Памперс свършат, си вземаме от турските. Rolling Eyes Ама добре и понасят, въпреки, че и те като Памперс имат стар и нов модел, единият е по-добър, ама още не можем да ги различаваме. Само че Памперс ни пропускат отзад на гръбчето, когато се наака и акото е повече и по-редичко, а едните Еви- отстрани на крачетата, когато пиша повече (например вечер).
Вчера най-сетне си взех прословутите болнични преди раждане. И почти ги изхарчих. Mr. Green А уж пазарувахме само основните неща и заредихме хладилника отгоре до долу.
Между другото някой знае ли дали да очаквам проблеми, защото болничният ми преди раждане е до 22 февруари, а след раждане започва от 17 февруари. Замятат се някакви дати там, дали ще ми направят проблем?
Фокси, мъжо има един тефтер, където си пише имена на програми, интернет адреси и т.н. Все го бъзикам, че е параноик, а той все ми казва, че се е парил от затрит Уиндоус и зачезнали програми. Явно все пак не е чак такъв параноик. Не се ядосвай, ще ги намериш пак!  bouquet
Рени, малката е в спалнята при нас. Уж в кошарката, но по-често в нашето легло. Wink А каката спи сама в стая от 2-годишна, но често се примъква в нашето легло по тъмни доби. Та понякога сутринта се озоваваме четиримата в едно легло, без спомен кога и как сме станали четирима. Laughing

# 125
  • Пловдив
Qnush, и ние сме с жълтеница още. Преди два дни го гледа педиатърката и каза че за децата които са само на кърма жълтеницата може да продължи до 45 дни. Каза ми да давам по-сладка водичка, но моя не иска да пие много вода. Не ми се иска и да минаваме на АМ, че много бързо се научават на лесното. Ще чакам още малко, дано да мине. А това с преваряването на кърмата как става?

# 126
  • пак там
Десика, ние сме в Слатина, близо до ПЖИ-то.

Ламтурниче, доколкото разбрах, номерът с болничните е следният: първо ти издават болничен за 45-те дни. След това - от раждането нататък още един. Накрая се издава един изравнителен, за дните, които остават, като се извадят първите два, от 135 дни. Не зная дали го обясних правилно, затова ще дам моя пример - първият ми беше от 3 януари до 16 февруари. Вторият - от 24 януари до 7 март, третият - от 7 март до 18 май, за останалите 72 дни.

# 127
Здравейте майчета и бебчета!  Hug Ние с бебко тъкмо се приспахме и сега седнах малко да ви прочета и да се отчета  Wink .
Коте, ние сме с тази въртележка: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2861
Обаче аз да споделя мнението си за тези играчки..... Първо педиатърката когато дойде у нас и видя играчката каза, че трябвало да бъде монтирана на нивото на ръцете, а не над очите, така че детето да може да хваща някоя от играчките, докато се въртят. Това обаче е невъзможно, защото самата играчка е такава, че животните са много нависоко и бебето може само да ги гледа и евентуално да протяга ръчички към тях. Остава варианта да сложим животинчетата да висят на по-дълги връзки.
От друга страна пък един наш приятел ни каза да сме обърнели играчките на обратно, защото той веднъж легнал под една такава играчка и видял, че отдолу се виждат само едни кореми и всъщност бебето не може да разбере какви са тия неща дето му се въртят пред погледа. Не се бях замисляла за тези играчки от тази гледна точка. Излиза, че само ние им се радваме на въртележките пълноценно.  ooooh!  Е бебето поне слуша музиката.  Wink
 За лохиите и при мен бяха намалели, но изведнъж се усилиха и сега си текат силно и то ярко червена кръв. Ама каквото - такова. Все някога трябва да спрат, аз не се шашкам. Ох отивам, че миличкото се събуди и реве с все сила.

# 128
Привет мами, днес ходих на каланетика и направих 150 коремни преси. Сега милото и бебка отидоха при свекито малко да поизчистя и мисля да си направя една вана след това - аз вчера забравих да питам доки дали може , но щом не ми каза изрично (както преди) значи може, нали?
За пъпчиците - ще пробвам с лайка, само че каква е пропорцията? Ние още я къпем като тя седи в една поствка в коритото и поливаме с водичка (макар,че майка ми вече настоява да я слагам в коритото с вода , като под главата да използвам възглавничка, но мен още ме е страх да я къпем така - каква съм вързана с ръцете...не ми се мисли да я изпусна да се нагълта с вода) ?
Лек ден!

# 129
Хайде и ние да се отчетем!

Днес бяхме на консултация - пораснали сме с 1 см и сме наддали 700 гр за 20 дни, т.е. вече сме високи 51 см и тежим 3620 гр, което според лекарката е СУПЕР. Аз доста се притеснявах за теглото и, понеже доста повръща след ядене, при все че сме изцяло на АМ и прави доста големи паузи м/у храненията понякога, но явно си поема колкото и трябва.

Другото хубаво е, че вече цяла седмица спи по цяла нощ непробудно, т.е. докъм 4.30-5.00, но това на мама и е предостатъчно да се наспи на тоя етап. Тя яде и после пак заспива. Да чукна на дърво, много ми е кротичка. Имам база за сравнение, понеже батко и изобщо не си губеше времето в сън на нейната възраст.

И още нещо хубаво ни се случи днес - усмихна ни се съзнателно  smile3521. Сутринта, когато беше наспана, такива усмивки раздаваше. Добре, че татито стана свидетел и той, че иначе нямаше да ми повярва сигурно. Опитваме се и да гукаме, но излиза само "у-у-у-у" за сега.

Днес ни биха първата ваксинка. Поплака си малко, но откак сме се прибрали спи за десетина минути и се събужда. Доста е неспокойна. При вас така ли беше?
Педиатърката ни посъветва и ние да слагаме Пентаксим, но има време да си помисля и да изчета квото намеря за да реша окончателно.

И сега - ето го цялото ми щастие на света. Ето за това си струва да се живее.

Това от мен за сега. Много  Hug

# 130
Ох, Рисе, мерси!  Hug Че съвсем се побърках с тези болнични! Първия, уж нямаше проблем,а го бавиха досега. А втория, ако има- направо не знам...
Червеношийке, нашата въртушка е съвсем обикновенна, играчките са платнени рибки, личицата им са надолу, за да ги вижда бебето, а на нас с мъжо поразително ни напомнят сперматозоидчета. Пу, мръсно подсъзнание! Mr. Green

# 131
  • Варна
момичета Ной дава грешка само с Мозилата,опитайте с Експлорар, на мен с него ми отваря справките.

Peace

# 132
  • София
Мале, момичета, засилих се да пиша добро утро, гледам часовника - станало следобед, как лети това време...

За отчета...вчера бяхме на консултация, качили сме 1350 от най-ниското му тегло за 5 седмици и сега Стаси е 4150 кг, роди се 49 см, а вече е 53, голям мъж, ей Simple Smile За ваксината, аз много се чудих, ама толо ме убеди да избера Пентаксим, не че се е опитвала, ама в поста й за ваксината има много смисъл, та Пентаксим ще е.

Снощи като се прибрахме от прегледа и окото на детето нали беше минало уж, да ама не, като започна да се пълни с гной и да залепва и от оченцето му както си течаха само сълзички и започна да тече обилно жълт секрет от страни, почистих го и след 15 минутки пак беше същото, толкова се уплаших и понеже педито ни даде направление за детски очен в Александровска болница (то май само там има детски очни лекари, а и в някакъв частен кабинет точно срещу Александровска, ама координати никъде няма), та тази сутрин се обадих да запазя час и познайте: исках да ми дадат час за 03.04, аз им казах, че е остро заболяване, че има конюнктивит детето и че е на 5 седмици и те успяха да ми преместят часа за 30.03 (най-ранният възможен  #Cussing out), взех го де, ама добре, че на мама най-добрата й приятелка от училище (вече са на 60 (почти де, ама тази година стават) и все още са си близки, а дори не живеят в един град) е очен лекар, та тя беше казала ако с офталмосептонекса не мине, да му слагам фуциталмик (това е антибиотик, лекува бактерии - няколко вида стафилококи и стрептококи), та му слагам от снощи и има доста голям ефект, дано се излекува с това детето, че другите капки явно нищо не са направили, но съм бясна, че няма спешен кабинет за детски проблеми с очите, ами ако съвсем му се беше слепило окото, а и този секрет може да навреди на клепачите, на роговицата недай боже, да се възпалят и слъзните канали надолу...ама дано всичко ни се размине, стискайте палци  Praynig

За пъпчиците и Станислав има по личицето, мънички и безцветни, не червени, ама доки каза, че е нормално и нищо да не ги правя и с нищо да не ги мажа.

Нослето на Стаси вече е по-добре, пак има вечер сополки, но доста по-малко, дано се оправя скоро.

За въртележката над леглото, ние купихме на Чиполино, много е весела с оромно слънчице с очички, което гледа надолу към детето и 2 пчелички и 2 пеперудки са животинките, свири някаква песен, която бабата на мъжа ми определи като 'Лека нощ' на Бах, ама никой друг от семейството не я беше чувал, тя даже я запя Simple Smile, само че от вчера като я навивам (тя е механична като музикална кутия се навива) и свири фалшиво, мисля че това няма оправяне, та толкова ни беше забавлението, а детето много харесваше музиката, особено като му сменям памперса, така се укротява и гледка ли гледка към нея, ама какво да се прави...

Деси, явно Стаси не е единственият, който набляга на 'ля-ля-ля'  Laughing, всъщност това е като е гладен, а като го боли коремчето е на 'не-не-не', има ясна разлика, въпреки, че той надали прави такава, иначе вече казва и 'а-а-а-а' и въздиша като голям човек, много сладко, усмивки се раздават наляво - надясно, мама се следи неотлъчно с поглед и скоро очакваме първото гу Simple Smile

# 133
Линката- Цедиш кърмата, после я вариш няколко минути и после я даваш от шише. Голяма хамалогия....и като се превари кърмата почти нищо полезно не остава от нея, затова минах на адапте. Има и вариант да даваш половин доза адапте и да кърмиш след това, ако се притесняваш,че бебето може да се отучи от цицката за 1,2 дена. Но не мисля, че толкова бързо може да свикне на шише. Сега чух педи и тя каза, че щом за 1 ден е почнала да изчезва жълтеницата, да спирам адаптето и да продължвам да си я кърмя.

# 134
ЗДРАВЕЙТЕ, МАМЧЕТА!

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА Михаела, Борис, Виктор, Константин и моята бебка Зарина! Да са живи, здрави и много щастливи!

kremucka, много са сладки дечицата ти! Много да те радват и слушат!  Hug

При нас няма нищо ново! Спи по 2,5 ч и суче по един час и пак заспива! Самичка съм в къщи с детето и ми е супеееееер. Вярно, че никои не ми помага, но не ми тежи. Живея със свекърва ми и тя готви, но нищо повече. Тя два дни е на работа и два дни ходи при другото си внуче /на дъщеря й детето- на 1 годинка/. Сутрин влиза в спалнята при нас и казва -"Добро утро, бабо! Много си сладка!" и излиза, вечер се прибира, влиза пак при нас и казва- "Добър вечер, бабо! Много си сладка!" и излиза!  #Crazy Е така гледа тя детето! Вчера и днес ме пита дали искам да ми помогне, но аз не искам! После ще разправя на цялата рода, че тя ми е изгледала детето! НЕ, благодаря! Не се оплаквам, само се включват с темата за свекървите, макар и със закъснение!  Embarassed
Раде, много стиснати палци от мен и Зари скоро мъките ти да приключат и да се прибере Валентинчо у дома! А ти бързо да се възстановиш!  Praynig
Нашата играчка над леглото е съвсем обикновена. Има две пчелички и две звездички, свири и се върти, но не свети!
Болничните ми ги превеждат редовно и толкова колкото трябва, нямам никакъв проблем! Родих на термина си, не планирано секцио, стана случайно /петък 13/.  Mr. Green
Лек и приятен ден! Целувки на всички бебчета!  newsm51  newsm51  newsm51

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 15:59 от dideroncho

Общи условия

Активация на акаунт