Китна пролет идва вече,мама Февруарка нежно гушка своето човече

• 15 363
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Привет майчета,

Гледам всички сме на една вълна. И при нас има колики, особено нощем. Като давам Инфакол всичко е ОК, но пък се запича. Вчера ака само 1 път. Нощта не й дадох Инфакол, и днес вече сме на 4 акита (до 15.00 следобед).

Ще ми кажете ли каква е магията на сешоара, как го ползвате, пускате го да бръмчи ли?
Найеми, кажи моля те за топлия памук и дупето, как помага за акането, връщах се да чета, но не открих къде си го писала.
Фокси, темата е супер, направо си страхотна.  Благодаря ти за усилията които полагаш bowuu, на мен ми се струва титаничен труд твоето!!!
Раде, дано по-бързо си приберете малчко вкъщи, успех Hug.

Днес при нас беше 27 градуса. Бебка вкъщи беше по боди с късо ръкавче и една пеленка. Спа си чудесно.

За бебетата със жълтеница. Тук във форума четох, пък и майка ми ми каза че, когато има жълтеница се приемат много лимони. Понеже на беба няма как да й дадем лимони, съвета беше сок от 1 лимон с мед, 30 минути преди кърмене, да изпие мамата. Аз правих така 3-4 дни преди всяко хранене. Имаше видим резултат. Освен това когато е слънчево, слагате ги до прозореца по памперс да се напекат хубаво, за 5 минутки, ако не е силно слънцето може и повече ( като си затопляте стаята ако е студено). При нас имаше ефект. Като ходихме на 5я ден на консултация и педи ни вкара във болница да пекат Деничка на едни сини лампи, слагат я в нещо като кувьоз, загрят до 29 градуса и вътре бебка по памперс, стоя около 18 часа там. Билирубина падна от 15 на 11. За маминките със жълтеница, идете да ви вземат кръв на бебките, опасно става когато билирубина мине 20, има опасност от мозъчно увреждане. Рядко се случва, но все пак вземете мерки. Ако след лечение (облъчване) не падне се сменя кръвта на бебето. Поне тук такава е практиката, предполагам и в БГ.
Аз преди 3 седмици доста изчетох по въпроса. При жълтеницата е важно бебето да яде много и да ака много, с акитата се изхвърля билирубина. По тази причина даването на вода и глюкоза не е препоръчително, защото залъгва детенце, че не е гладно и вместо то да ака, то пишка повече. Аз нямах достатъчно кърма и дохранвах с АМ. Педи не ми е казвала да спирам кърменето, напротив. Причината която изтъкна за жълтеницата е кръвногрупова несъвместимост: аз съм 0+, Деничка е B+, освен това после четох че бебките на майките с хипофункция на щит. жлеза карат по-тежка жълтеница. След печенето на лампа и на слънце, усилено дрискане, по 6-7 пъти в денонощие и лимоните: жълтеницата мина за 10 дни.

За лохиите, аз си ги имам още, текат и не спират, едно слузесто, не са много кървави. Доки ми каза, като изтекат да отида. Или след 1вия цикъл, а ако не ми дойде на 3я месец.
За килата, почнах 108, свалих 6 първие 3 месеца. Сега съм 102. Но това не ме устройва, надявам се все някога да си стана пак 70...ах мечти, мечти Simple Smile. Важното е  бебка да е здрава.

За ваксините, биха й 3 на 2рия ден: Хепатит Б, БЦЖ и третата не я помня каква беше. За следващите като навърши 2 месеца.

Друго не се сещам, освен че си имаме най-хубавите бебоци на света. Гледам албумите и не мога да се нарадвам!
Целувам ви всички и бебки и бебковци! Честити месечинки на всички Heart Eyes

# 151
foxy,а по колко пъти на ден се маже..или при всяка смяна на памперса

# 152
# 153
  • в сърцето на един мъж...
Йоли, сешоара се пуска да работи, като от време на време подухваш по коремчето на беба или около нея. Шума успокоява и приспива.

# 154
Здравейте и от нас!Ние от сутринта,та досега бяхме навън.Направо не ме държат краката вече.
ioli ,с памуче намокрено с топла вода потърквам ануса на бебка като държа крачетата и нагоре към коремчето.След 3-4 потърквания започваме да акаме.Дано подейства и при теб.При нас става винаги  Wink
За сешоара съм чувала,че струята се насочва към коремчето.Аз лично не съм пробвала.

# 155
Много ви благодаря момичета, тази нощ, ще пробвам със сешоара. Мисля да не давам инафкол и тази нощ. ПО принцип спи спокойно, но на последното хранен снощи, в 4 часа почна едно мрънкане и не спря до сутринта. Взех си я при мен в леглото, ама няма оправия. Тази нощ ще видим. Дано е по-добре. Все пак се ака няколко пъти. И може да няма колики...А някой ще каже ли до кога продължават?

# 156
  • Бургас
Много ви благодаря момичета, тази нощ, ще пробвам със сешоара. Мисля да не давам инафкол и тази нощ. ПО принцип спи спокойно, но на последното хранен снощи, в 4 часа почна едно мрънкане и не спря до сутринта. Взех си я при мен в леглото, ама няма оправия. Тази нощ ще видим. Дано е по-добре. Все пак се ака няколко пъти. И може да няма колики...А някой ще каже ли до кога продължават?

До 3тия месец продължават! Ето ти малко инфо http://www.predainatatak.bg/news/about103.html

# 157
Zabche,да си жива и здрава,че ме "побутна" с този линк.. Laughing Вече се регистрирах и си поръчах слинг!Този поне не ми изглежда толкова сложен.. Laughing

# 158
  • София
Здравейте момичета!

Извинявайте,че нахлувам в темата Ви,но искам да направя следното предложение-една моя приятелка с 4 месечно бебе подарява 1 шкаф от фризер с кърма от София ,ако някой иска да и се обади-0887 21 67 68-Таня.

# 159
  • пак там

Жива да си! Викнах си и аз един. За колко време идва и с какво?

# 160
  • Стара Загора
Поръчах го завчера вечерта,вчера ми се обадиха че го пращат и днес сутринта в 10 беше в къщи.С Еконт експрес ми го пратиха  Peace

# 161
  • София
zabche удобно ли е със слинга?

# 162
  • Стара Загора
zabche удобно ли е със слинга?
На мен лично да  Peace

# 163
Десика, ние сме в Слатина, близо до ПЖИ-то.

Аз също съм в Слатина и също много близо до ПЖИ-то. Живея в единия от високите блокове. Блок 73 дето е детската градина и социалните отдолу.  Grinning
Ако имаш желание като се постопли по тези дни може да направим една взаимна разходка.

Янита ти къде живееш? Къде в Слатина има 100-грама?  newsm78 Аз знам само щанда в Скай ситито, доста често го посещавах преди  Laughing Ще е хубаво и ако ти се включиш в разходките.

Иве преди известно време на бебо му беше влязло нещо в оченцето. Същия ден и вечер беше много неспокоен и ние се притеснихме де не би да е от очето. Тогава звъннах на педито, тя каза, че единственият спешен очен кабинет се намира в ИСУЛ. Така, че може и там да заведеш малкото сладкишче.

Момичета от този слинг не боли ли гърба после?

Ние днес цял ден сме пак неспокойни, спал е 3 пъти по 20 мин и е адски нервен. А аз останах без гръб  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 20:35 от ^desika^

# 164
Мацки черпя ви с една фото-сесия на двете мишки Simple Smile

Цунки на всички бебоци и дано спинкат спокойно довечера  Hug Heart Eyes baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт