Китна пролет идва вече,мама Февруарка нежно гушка своето човече

• 15 379
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
  • пак там
Ламтурниче, ние се приспиваме с Nothing Else Matters на Metallica  Mr. Green Мъжо ни се смее, че я редувам с Назад, назад моме Калино и с песните на Любэ. Вика, туй дете полиглот ще става още от пеленаче Simple Smile Ама пък той си ги харесва и си гледка с интерес, като пея... Макар че по принцип целта уж е да заспи, де...  newsm78

А пъпчето с таткото решихме на Солунската митница да го метнем  Mr. Green

# 196
Здравейте и от нас!
Вчера за първи път излизах навън - ходих да ми махат конците, мислех че много ще боли, но не беше болезнено! Съответно големият Гошко гледа малкия Гошко и се справи доста добре. Утре свекито предложи да не ходи на работа и да ме отмени за 2 ч, а ние да отидем на кафенце, да се поразходим малко  newsm68
Да ви се оплача - детенцето има силни колики и сме постоянно на ръце, а с нашите размери цял ден друскане и спане в скута  #Crazy а и отделно нищо не мога да свърша вкъщи, ама нищо  Sad
Относно пъпчето - ние мислим да го хвърлим в Германия, че тази страна е голяма мечта на моя съпруг, а все още не сме ходили там, но се надявам и това да стане скоро.

# 197
  • София
Раде, Гея, Честито и на двете   bouquet Бебовците да са здрави и щастиви!!! И вие покрай тях Simple Smile

Рися, благодаря за отговора Hug   bouquet
И аз така си мислех да им кажа, ама се чудех още...

За пъпчето, на Белослава го прибра майка ми /че да не стои биологичния отпадък у нас/ Не знам хвърлила ли го е на специално място или е в кофата.... Мойто едно време е останало в болницата и хич не се оплаквам Simple Smile

толо, чакам впечатления за  слинга Simple Smile

а нашата песен е "Your song"  на Елтън Джон Simple Smile или ако на мен не ми се слуша - която пуснат по радиото  Peace

# 198
Рисе, тогава поздрав за теб с любимата ми песен на Любэ:
http://www.youtube.com/watch?v=-2nH-Nqfmpw
А Металика мъжо ми е забранил да пея. Това е любимата му група и не иска да "замърсявам" слуха на малката. Като пораснела достатъчно сам щял да и пусне. Laughing
Толо, може и на летището. Laughing То моя като е хвърлен във ВИНС-а уж да стана счетоводител, съм една математичка, да не ти е работа...

# 199
Раде, честит рожден ден  bouquet Пожелавам ти да си здрава и скоро да си гушнеш детенце Heart Eyes
Много ми  е мъчно за това, което се случва с теб, стискам палци да свърши всичко скоро Praynig Напълно те разбирам как се чувстваш, и аз съм преминала през тая гадост първия път като раждах, стискай зъби още малко и всичко ще се нареди Peace А бебко е страхотен сладур, пу-пу, да ви е жив  и здрав Heart Eyes
Гея, честито и на теб, душка, да не се отърве от здраве и късмет малката бонбонка, а пък и цялото ти семейство  bouquet
Нашето пъпче още не съм решила какво да га правя, аз и на каката още не съм го хвърлила Embarassed Ние от вчера сме в отбора на леко запечените, вчера е акал само веднъж, а днес все още не е Sad, ще видим какви ще ги свършим, пробвах номера на наиема с памучето, ама или не действа при нас, или аз нещо не го правя като хората Rolling Eyes С термометъра също нямах успех, може би пък просто не му се ака, знам ли, ама ми се струва, че не е възможно, щото до вчера си акаше по 4-5 пъти на ден, а сега изведнъж по един път подозрително ми се струва newsm78 Иначе  и нас ни боцнаха вчера ( не ми се вярва да е реакция от ваксината, доктора каза, че няма реакции), премерихме се - 1кг. е качил и 5 см пораснал, явно баскетболист е решил да става, само че се чудя аз като съм стройна като табуретка как ще стане, ама поживем увидим Mr. Green Между другото доктора вчера ме втрещи като каза, че коликите може да са му от АМ ( ние сме вече изцяло на такова) и ме посъветва да пробвам с друга марка- например на Нестле имало някакво специално NH не знам си какво, забравих, голяма съм шматка Embarassed или другото на Милупа да взема- Милумил newsm78 Каза и да махна едното ядене, трябвало да бъдат 6 вече, а пък ние си хапваме все още 7, че и 8 пъти понякога Embarassed Не знам как става това с махането на яденетата, с Рая не съм имала такива проблеми, тя сама си направи режим и на ядене и на спане, докато тоя хубостник е толкова хаотичен и в двете неща, че не знам кво да го правя  и как да му направя някакъв свестен режим. Той като е гладен ела да видиш за какъв рев става въпрос, до посиняване #Crazy, няма биба, няма вода, докато не му дам да яде може да се пръсне от рев Shocked
Много готини тези слингове, но аз имам кенгуру и се чудя струва ли си да дам още 90 лв. и за слинг newsm78
Хубав ден на всички, жалко, че духа толкова силно, така ме блазни слънчицето да изляза навън Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 14:58 от emym

# 200
  • Стара Загора
Хе хе,а пък аз пускам тази http://www.youtube.com/watch?v=oIFmhye6fqw песен на Таня  Mr. Green
Гея,честита ви месечинка   bouquet
Emym,вземи си АМ с пробиотици -Лактана Био или Розов Хип  PeaceТе помагат при запек  Peace НИе сме на Лактана -страхотно е  Peace

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 15:23 от zabche

# 201
Момичета, вие ме убихте, не вярвах, че има фенове на руската музика, аз като чуя руска реч и ми става едно такова мило, така ме е яд, че навремето не си завърших руската филология, патката му с патка Rolling Eyes

# 202
Раде честит рожден ден! Дано скоро се гушкате с Бебочко вкъщи! Знам какво е да не можеш да си гушнеш бебчо толкова дълги и стискам палци скоро да сте заедно!
Честита месечинка на Радмила, да е жива и здрава и много щастлива!
Аз да почерпя сега за мой мъж, че е рожденник днес

За пъпчиците и ние ги имаме по личицето, но педи каза че са алергична реакция, и нямало проблем. newsm78 Засега не ги мажеме с нищо.
От 2-3  дни Крисито сам започна да си увеличава паузите м/у храненията и сега папка на 3,5-4 часа, т.е по 6 пъти на ден и изяжда по 120мл. Е храниме се и през нощта, но си прави една пауза от 5 часа та си се наспивам Heart Eyes Иначе през деня изоообщо не спи, ама хич Rolling Eyes
Ох исках още нещо да напиша ама забравих ooooh! Сега отивам да пооправя, че ще имаме гости днес Crazy
Ох забравих за Горна баня да ви кажа. Ходихме, гледаха го и казаха че за възрастта ставите са нормално развити, но след 2-3 месеца трябва пак да отидеме заради по-ранното раждане и защото бебчо е бил седалищно разположен. Взеха му и кръв за хемоглобина и ни е 124, което е супер и много ме радва, та от април месец спираме малтофер-а Grinning
Хубав и усмихнат ден от нас Hug

# 203
  • Стара Загора
Emym,много харесвам руската музика ,особенно старите песни  Peace
Раде,честит рожден ден   bouquet
Тони и на теб честит ти рожденник   bouquet

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 15:37 от zabche

# 204
Намерих страхотна книжка за развитието на бебето по месеци, дано да имам време да кача информацията за първия месец, има доста интересни неща Grinning

# 205
Карбо,понагласих слинга,четох,четох упътването за това просто парче плат,поналегна ме параноичната мисъл да не изпадне внезапно бебето както си ходя по улицата...та така.Сложих бебката вътре и тя се разрева,та набързо я извадих да не събудим спящия ни батко.. Laughing Е,ще има и втори опит,надявам се сполучлив!
 А така благородно ти завиждам за Лондон!!!Нямаш си и на представа!Не само,че не бих те замерила с камъни,ами направо си се представих в самолета вече!  Party

Преди малко,кърмейки,реших да си припомня емоциите и атмосферата отпреди месец-два и влязох при мартенките.Там голяма драма и мъка от вчерашния петък 13-и...На едно момиче от Бургас бебчето е починало след спешно секцио заради отлепена плацента.Изпаднало е в кома..Направо изстинах..колко мъка има по тоя свят..Незнам защо ви го казвам.Не за да ви натоваря,просто споделям..

# 206
  • пак там
 smile3511 smile3511 smile3511 Помощ!!!! Как, по дяволите, да завра гламчо в слинга??? От половин час се опитвам и не става! Тази нарисуваната в инструкцията е с малко бебе и голяма ръка, а моят дългуч е 6 кг и ръцете ми са къси!!! Оревахме орталъка, и аз, и той...

Ламтурниче, благодаря за поздрава Simple Smile Кажи на мъжа си, че за Металица и Любэ никога не е рано Simple Smile

Емим, ние минахме на розов Хип, като че ли стана мааалко по-добре, но да видим... А за руската филология не се коси - просто си чети и слушай на руски, пък че нямаш тапия... досега никъде не са ми я искали, само проверяват доколко знам езика Simple Smile

zabche, а нови руски групи слушала ли си? Има много добри съвременни групи (почвам кампания по зарибяване  Mr. Green )

# 207
  • Стара Загора
Рися,какви групи имаш в предвид,пусни нещо насам да послушам  Peace
Да ти кажа,и аз видях малко зор в началото със слинга ,но после като му хванах цаката и беше всичко ОК  Peace

# 208
Умения на бебето
-повдига главата си за кратко
-движи главата си от ляво на дясно
-прави резки движения с ръце
-държи ръцете си свити в юмручета
Възприятия
-стряска се от силен шум
-реагира на светлина
-показва първични рефлекси- сукане, стряскане, хващане
Социални контакти
Усмихва се, но това е още неосъзнато
-успокоява се,когато го вземете на ръце и му говорите нежно
-може да се обръща по посока на познати гласове и звуци
-издава неопределени звуци
Умствено развитие
- може да фокусира предмет на разстояние 15-25см.
- може да проследи за кратко движение на предмет
През първия месец новороденото постепенно се адаптира към живота извън утробата. Заобикалящия го свят е безкрайно интересен, но и много плашещеш. Трябва да се примирите, че през първия месец нещата, които вашето бебе не може да прави са много повече от тези, които то може.
Едномесечното бебе може да проследи с поглед движещ се предмет. Стимулирайте мъничето, като движите хоризонтално пъстра дрънкалка или друг предмет пред погледа му. Сега е моментът да поставите музикална играчка на бебешкото креватче. Плачът е основното средство за комуникация на бебето. Скоро ще се научите да различавате " различните" видове плач и тяхното значение- глад, умора, болка или просто призив за внимание.
Едномесечното бебе издава най-различни ( понякога странни) звуци- сумтене, напъване, хриптене, когато спи или се храни и дори когато изпразва червата си. Не се тревожете, това е съвсем нормално- посредством звуците пеленачето изразява своите чувства. Възможно е, дори и на тази крехка възраст, някои бебета се смеят (снощи Борко се смя на глас, но докато спеше, ние се опулихме с баща му #Crazy) Покажате своята съпричастност и отговорете  на мъничето, то ще се радва да слуша гласа ви.
Въпреки че бебето може да разпознае майка си още от самото начало, към края на първия месец то вече го показва. Почти половината бебета на тази възраст могат да разпознаят родителите си ( те реагират по различен начин, когато ги дъпжи мама и  тати и когато някой непознат). Новороденото спи около 16-18часа на денонощие, като се буди да се храни на всеки 2-3 часа и обикновено има един дълъг сън от около 6 часа.
Мускулите на врата на бебето стават все по-здрави, което му позволява да задържа главичката си изправена за кратко. Например някои пеленачета вече изправят главичката си докато лежат по корем. Насърчавайте мъничето в тези опити- по този начин ще подпомогнете неговото двигателно развитие.
Бебетата обичат да сучат, те трябва да сучат, за да се успокояват. Сигурно вече сте открили, че залъгалката върши чудеса. Някои мъничета са още по-изобретателни  и рибягват към палеца си, за да получат нужното спокойствие.
Упражнения
- След 7-ия-10-ия ден слагайте бебето по корем за няколко минути. За да има стимул да повдига главичката си поставете пред него ( на разстояние около 30см) шарена играчка. Ако детето протестира и не се чувства комфортно не го насилвайте, изчакайте да се успокои и опитайте отново.
- Подайте показалците си на бебето и след като ги хване здраво го повдигнете внимателно на няколко сантиметра от повърхността.
Ако усетите, че захватът отслабва, върнете бебето в легнало положение.
Игри
- Добре е още от съвсем ранна възраст да общувате с бебето- говорете му, разказвайте му приказки, пейте му песнички ( нашата чета изобилства от пеещи мами Wink)
- Позходящи играчки за новороденото са: музикална въртележка на креватчето, различни музикални кутии, меки играчки за хващане. Бебето предпочита ярки или черно-бели цветове.
Ежедневен тоалет на бебето
Лицето
Внимателно почистете бузките му, всички сгъвки и вратлето с памучни тампони, напоени с преварена вода.
Очичките
Отново с памучни тампони с преварена вода или физ.разтвор. Намокрете тампона, много внимателно изтрийте оченцето от края на клепача към центъра на окото или от слепоочието към нослето. После задължително вземете нов тампон за другото око.
Нослето
Ако бебето има засъхнали корички заради сухия въздух промийте нослето с физ.разтвор. Обърнете главичката на детето настрани, противоположно на ноздричката, която ще чистите, капнете 1-2 капки и изчакайте, докато не изтече от съседната ноздра. Не използвайте навити памучни фитили, т.к. има опасност от попадане на власинки в носните ходове, което от своя страна може да причини хроничен ринит. За да се справите с хремата ви трябва аспиратор.
Ушите
Можете да почистите ушенцата на бебето с клечки или с направени от вас памучни фитилчета. Навлажнете памука с вода, физ.разтвор или олио. Внимателно почистете всички извивки на ушната мица, както и местата зад ушенцето. Не се опитвайте да прониквате вътре в ухото. Прокарвайте внимателно по края на ушния канал- без да искате може  да бутнете тампона навътре или да причините болка на бебето.
 Надявам се да ви е полезна информацията, така ще ви качвам за всеки месец подобно инфо, само трябва някой да ме подсеща, или ако имам време ще кача за всички месеци и ще го пратя на атмосферчето да го сложи на нашата страничка с имената Grinning

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 16:54 от emym

# 209
  • пак там
Рися,какви групи имаш в предвид,пусни нещо насам да послушам  Peace
Да ти кажа,и аз видях малко зор в началото със слинга ,но после като му хванах цаката и беше всичко ОК  Peace

Ти кажи как му хвана цаката!  #Cussing out

Ами започни от Любэ например, те са ми любими Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт