Май 2005- Тема 124

• 13 543
  • 273
  •   1
Отговори
# 195
Адри, много се радвам, че й мина на малката русалка  Heart Eyes
Аз съм добре  Grinning Остана само едната най-голяма и упорита тапичка на лявата сливица, всичко друго се изчисти. Още се чувствам леко отпаднала, но до ден-два вярвам, че и това ще премине.
Ако някой някога се интересува, ще споделя опит Hug

# 196
Августа, интересувам се, сподели  Hug радвам се, че се подобряваш! Хубаво пролетно настроение на всички ви желая, почивните дни се очертават приказни....  Heart Eyes

# 197
  • София
Добър вечер  Grinning

Мери, много е сладка Ели.  Heart Eyes

Честито на оздравялите, другите и те да се оправят скоро, че пролетта ей я на  Laughing

Аз продължавам да съм фатално разсеяна, днес пак се издъних с една уговорка, добре, че човека е готин, та се разминах с базик само.

Имам безумно много работа - не знам откъде да я подхвана, уикенда вече съм го запълнила, моя и на част от колегите.

Да се похваля, че най-накрая намерих пижамка от фру-фру за Ема, отдавна търсех. Сега се надявам по-малко да се поти с тази материя. Намерих И и е едно много готино пролетно яке - препоръчвам магазина - до офиса ми е, на Дойран - единствен представител в Б-я на Metoo - някаква датска компания за дрешки за деца от 0 до 8 год. Много са им цветни нещата и са различни от останалото, което в момента се предлага на пазара, материите им са много добри.

# 198
Мартеа, от няколко дни мисля да не пропусна и те пропуснах...
Честита годишнина! Здраве и голяма любов ви желая!   bouquet Как си ти? Отминаха ли болки, синини?

Гуш, спалнята ви точно под прозореца ли ще е или това няма да е спалнята? С малко въображение видях и розовото. Хареса ми. А за бойлера добре си го измислила. Скорошно нанасяне ви пожелавам и всичко да си влезе по размер, да не стане като гардеробите  Laughing

Наси вече е добре, след 10-дневно боледуване. Аз изпадам все по-често в полу-нервни кризи. Лошото е, че на съпружето нещо не му издържат нервите в последно време и ми е много подтиснато. нямам време за почти нищо, забравям разни работи и така...

Сипала съм си чашка винце... Наздраве!

# 199
Гуш, супер е якенцето, със здраве да си го носите Heart Eyes 
За работата-какво да кажа, аз пък нямам толкова, сякаш намалява прогресивно, което не знам дали ме дразни или...ме радва  Mr. Green Малко съм със смесени чувства вече към този ненормален начин на живот, който водим в тази центрофуга, в която се въртим всички на все по-бързи обороти. Почва да не ми пука, честно ви казвам. Имам сума пари заработени и неплатени все още, все работя и всичко се издухва като от вятър...еми майната му пък-намалям разходите до минимум и ако ще да има работа Crossing Arms И без това за какво работя като луда-да плащам по 4000 на година за градина, която ми работи 7 месеца и синът ми е научил едно стихотворение оттам (добре, че сме ние с баща му да вършим и тяхната работа Crazy). Да плащам по 400 лв на месец осигуровки на една държава, която спря мизерните 25 лв(сега станали 35) детски на сина ми, заради това, че миналата година сме имали продажба (покупката никой не я отчита Mr. Green). Няма да внасям Naughty Ще ходя пеша, ще ям по малко, ще спра единия телефон, ще купувам на детето си дрехи и играчки само когато наистина има нужда, а не в прилив на поредната депресия и ще ми стигат парите. Тва е, толкова просто Whistling
За ангината, Малейна, понеже попита. Днес вече съм 6, тапата още седи, ама ще падне, поизсъхнала е, болки нямам. Ами първия ден наблегнах на чайове, Ангин хил, солена гаргара, вечерта компрес с ракия и черен пипер. Резултат: на другата сутрин станах доста по-зле, с още една тапа вдясно. Направихме 2 пъти компрес с белтък (вари се яйцето, още топло се обелва, отстранява се жълтъка, белтъкът се накъсва върху памучна кърпа и се наръсва с пудра захар). Отгоре се слага найлон и вълнен шал за топло. Аз ги държах по 1 час.
Пиех и клеева тинктура, Ангин хила го спрях, смучех Тонзилотрен, пръсках Тантум верде, пиех чай здраво. Но това, което мисля, че най-много ми помогна, бяха "бонбонките", които си правех-резенчета лимон с кората, с мед. Така ми загряваха гърлото, чудесно просто.
Нищо друго не съм пила-Парацетамоли, такива-не. Вечерта си легнах, много ми беше лошо, даже за момент си мислех да ставам да пия Ефералган, ама реших да опитам да заспя така. Заспах, изпотих се вир вода, станах, смених нощницата. След няколко часа пак плувнах в пот и така.
На другата сутрин гърлото ми беше почти чисто, кондицията вече много по-добра. Продължавам с чай, Тантум верде и Тонзилотрен(и бонбонките, разбира се), докато сваля и последните тапи. Това е.
Аз не ги разпознавам ангините толкова добре, но личната (която не изписва АБ лесно) каза, че моят случай бил от тези, които го изисквали. И все пак ми даде насоки какво да правя, макар че аз общо взето това си и правех, де  Grinning
Не знам при дете как би било обаче, голяма част от тези процедури са трудно приложими при тях  Thinking

И малко продължение по темата в стил: "Защо да не ядем боклуци и да не даваме от тях и на децата си". Излишно е да ви казвам, че аз не ям такива неща, нито пък Никола. Но не е само в нас въпроса, ами другите, които ядат  Crossing Arms
Новина:
Откриха отрова в наши вафли
04 април 2009 / News.dir.bg
Отровата убиец на китайски бебета стигна до нас. Опасното вещество меламин беше засечено в популярна марка наши вафли.
Сигналът е подаден в РИОКОЗ в 16.30 ч. в петък, пише “Телеграф“, цитиран от БЛИЦ. Източниците не са назовали марката на сладкиша, но са уточнили, че е на голям производител.
Отровата е в търговската мрежа на цялата страна, затова незабавно започват хайки по магазини и лавки за изземване на вафлите. Допустимата норма на съставката е 2,5 милиграма на килограм, докато в сладкиша тя е в пъти завишена. Марката на опасните вафли предстои официално да бъде съобщена. Със случая е запозната регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Възможно е да се открие меламин и в други сладкарски изделия като бонбони, бисквити и шоколади.
Меламинът е вещество, което ударно натоварва бъбреците, образувайки големи, често над сантиметър камъни, които са смъртоносни за малките деца. Вафлите се продават в цялата страна. Според специалистите количеството меламин се съдържа в сухото мляко.
Линк към източника на инфото: http://dnes.dir.bg/2009/04/04/news4246478.html  Peace
Ей, честно ви казвам, иде ми да зарежа всичко, да си ида на село, да си гледам плодчета и зеленчуци и нищо не ми трябва, това е сбъркан свят-да работиш като луд, за да купуваш на детето си отрова  Stop

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 12:40 от Avgusta

# 200
Цирка е до Мола на Стамболийски.
Ники е при свеки,аз почивам...
Гуш ,якето е супер.

# 201
Ооо, Августа, поредната добре звучаща теория. Имането на много работа не е задължително равносилно на много пари, нали знаеш?! Аз пък не искам да се ограничавам още повече. И искам да купувам когато каквото харесам, не само когато голямата нужда го изисква. За всичките ми любими хора. И за себе си. За някои може да е суета, за други - начин на живот. Истината е, че живота вече е толкова динамичен и уморителен, че са рядко хората, на които им стига това, което получават като възнаграждение (материално и морално) за труда си.

# 202
Привет,

ние днес бяхме на дълъг детски РД, който започна с едночасово висене пред вратата, защото Теа я е страх от балони. Накрая баща й влезе и изпопука всички балони под формата на игра с 20те деца вътре и Теа влезе. После не искаше да си тръгне, разбира се. После бяхме в Борисовата, Теа се надивя возихме се на водно колело. Сега продължава да скача и буйства, как издържа, не знам, аз съм капнала.

Моята рана заздравя неподозирано бавно, нали преди 2 седмици ми извадиха зъб - мястото зарастна за 2 дни. А сега - тц, конците ме дразнят, а и това пасиране - не бях пасирала от 2 години. Но мисля да патентовам днешната си вечеря - пасиран таратор, много е освежаващо Mr. Green

Августа, за пореден път ми харесваш Peace Много си права. А за повечето пари - май човек колкото повече получава, толкова повече харчи. И толкова повече не му стигат и полученото му се вижда малко.... В смисъл - пораства и стандартът, иска ти се и това, и онова... и така. Омагьосан кръг.

Лека!

# 203
Августа, браво, че вече си почти здрава Simple Smile  Аз като се разболея от ангина (което се случва много рядко), не взимам нищо - даже и бонбонки за смукане. Налепи-неналепи, слагам само капки за нос, ако имам хрема и толкоз. Винаги оздравявам и то много бързо. Подобен метод обаче не винаги имам смелост да приложа на Миша, защото ме е страх - не толкова от налепите, колкото от подуването на сливиците - последният път бяха толкова подути, че почти затваряха пътя на въздуха.
Иначе като цяло съм съгласна с теб, че не е хубаво да посягаме веднага към всякакви лекарства, аз винаги разчитам на организъм, който да се справи сам. Обаче съм на мнение, че и с това не бива да се прекалява, защото има случаи, когато можеш да си докараш големи проблеми. Ето, например, аз в последните месеци от бременността се разболях много и накрая започнах антибиотик и въпреки това инфекцията беше стигнала до водите. Гинеколожката ми каза, че без АБ е щяло да има големи проблеми. В подобни случаи не мога да си позволя да си правя експерименти. Въобще, залитането във всякакви крайности е опасно Wink.
В тази връзка да ви разкажа за един случай - мой приятел фармацевт ми разказваше за някакъв човек, който дошъл с рецепта с конски дози противогъбични лекарства. Като го разпитал, се оказало, че в продължение на шест месеца този човек всеки ден си взимал по една капсула антибиотик, ей така, профилактично, за здраве Laughing В резултат на това получил зверска гъбична инфекция. Та ентусиасти всякакви Laughing

Мартеа, ако мога да помогна от разстояние със зарастването, сподели какво са ти изписали като противовъзпалителни лекарства и антисептични, ако са изписани. Ако не е, мъжът ми може да ти каже какви неща можеш да приемаш, та да минава по-бързо Hug
И браво на мъжа ти, че се е сетил да изпука балоните  Wink

# 204
Биренка, ласкаеш ме, рожбе Wink Щом тези ми теории са "добре звучащи", значи има надежда. Пък полека-лека към практика Heart Eyes
Пожелавам ти всичко, което искаш, да го имаш. Но помни, че дори и утре да нямаш пари, можеш да зарадваш близките си хора по много други начини, най-вече с присъствието и любовта си. Нацелувай Нас и нека да закрием зимния сезон на боледуването Hug
Мартеа, знам, че ме разбираш напълно Hug Това с балоните е било гениално хрумване, браво на таткото. Днес сте оползотворили добре деня, звучиш много свежо, уморена, но щастлива, както се казва Heart Eyes
А между другото, ако слагаш по малко счукан аспирин в зъба дали няма да зарасне по-бързо? Едно време имаше едно прахче, все ми слагаха по ожулените колена, Сулфатиацол се казваше, като нямахме, го заместваха със счукан аспирин Thinking
Оооо, Феъри, ако ти кажа, че не са ми треперили гащите, жестоко ще излъжа. Аз имам склонност към отити и затова ме беше много страх, особено заради гнойта...Ама реших да пробвам и през цялото време се убеждавах, че трябва да успея, полека-лека и с търпение...и така се получи.Днес не изтърпях вече последните две тапи и ги отстраних по начина, обяснен от Дианка-със сода и ракия (Дидони, цунк за теб Heart Eyes) Не знам обаче дали това упражнение би могло да се приложи така успешно при дете, повечето от тези неща май не са приложими...
Така че и аз като Малейна не си поставям високи цели, всеки път тръгвам с идеята да противодействам на ситуацията докато е възможно, но никога няма да забравя няколкото пъти, в които съм гледала на шишенцето с АБ като на спасение и съм нямала търпение да подейства... Но когато можем пък да го избегнем, трябва да опитаме, това ми е идеята. Факт е, че от година и половина успяваме, никой вкъщи не е пил такова чудо. Нооо, никакви крайности и никакви заричания, аз съм на този принцип. Навремето и цигарите оставих така-ми никога не казвам, че няма да пуша вече, просто си казвам, че ще се опитам пък додето ми стигнат силите Whistling
Айде, лекичка, мили момичета, утре всички навън, такова хубаво време е, да заредим батериите Hug

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 23:19 от Avgusta

# 205
Добро утро!
Чета ви редовно,но нямам нищо за писане.Възхищавам се на смелостта ви да борите болестите без лекарства! Hug
В хубавите дни сме постоянно навън,вчера ходихме на мотописта с едни приятели и Дакатан е слезе от моторите,два часа някой го е возил-това дете вместо кръв има гориво във вените си.И резултата е тази сутрин кашлица и запушен нос-носа ще го третирам със стеримар,но си мисля за кашличката да му взема клеева тинктура.Умкалор ползвахме цяла зима,да сменя малко като че ли.
Желая ви хубав неделен ден!

# 206
  • София
Мартеа, странен страх от балони - Ема обожава балони....е, малко се стряска ако някой се пукне, ама много обича да си играе с балони.
Сега нещо май развива страх от тъмното  Crazy
и започна да прави уговорки в новия апартамент да сме спяли с баща и в нейната стая.
Друг път.  Mr. Green

Днес ходих да оглеждам апартамента за кусури по боядисването - имам 4-5 забележки,
въпреки че като цяло съм много доволна от фирмата.

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 17:41 от Гуш

# 207
Ники е добре,беше при свеки.Аз днес ходих до Пончарево,много хубаво  изкарахме!

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 08:55 от Kamij

# 208
  • София
Вчера ви четох и днес се гласих да напиша хубав дълъг постинг, ама нъцки. Хич не ми се пише. Само в кратце да ви кажа, че вчера следобед Любомир се събуди, каза, че го болят ушите и вдигна темп. Малко след това купих Отипакс за обезболяване и някакъв инстинкт ме спря да му капна...малко след това се перфорираха и двете тъпанчета. Изтекоха ужасни неща...Вечерта в Исул му чистиха ушите. Сега пак е на АБ, силен, през 8 часа и 1 тон капки. Пиша и ми се плаче....това детенце направо се измъчи с тези уши  Sad И така около нас. После може да се включа по-адекватно.

# 209
оф, Дианче, много съжалявам за Любачето! Все си мисля, че му е нужен някакъв имуностимулатор/модулатор за подсилване - водорасли или саменто или знам ли? Пожелавам ви бързо оздравяване, за да се радвате на пролетта!
Августа, браво, мила! Сигурна бях, че ще успееш! Страхотен дух имаш, искам и аз  Wink Мен сега ме понаболява кръстът от няколко дена, опитвам се по метода на самовнушението да ми мине, да видим  Joy Пак по повод твоите писания, ние в момента се налагa да свием разходите яко, докато, дай боже, това минико си намери мястото на пазара. Така че добре рaзбирам думите ти, особено как можеш да зарадваш близките си с малко. И пак сме щастливи, не бих разменила сегaшната ситуация с онaзи, в която любимия пътуваше като луд, все го нямаше (и аз, и Марти го усещахме като липса), когато беше с нас, все за работа мислеше, че му тегнеха нерешените проблеми, е, да, взимаше доста добра заплата, но беше нервен до небето. Не беше много весело.  Sad
Гуш, якенцето е супер, със здраве да го носи Ема! А за натоварването в работата - делегиране му е майката, ако има на кого, де  ooooh!
Мартеа, дано бързо мине раната!  Hug аз много обичам бебешки каши, Слънчо примерно, може и на теб да ти харесат, а са хранителни  Wink

и сега на пaтерица, да ви почерпя, щото стaнах на 30 вчера:

беше малка лудница, посрeщах гости у дома, с деца доста, обърнаха къщата наопаки, но все пак, увaжиха ме хората!  Grinning Любимият ми направи стрaхотен подарък - роман на шведски от шведски автор, май не съм споменавала, но съм учила шведски, легнал ми е на сърцето този език Направо уцели десетката! Само да ми остане малко време да си го прочета с кеффф.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт