ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 77 131
  • 1 968
  •   1
Отговори
# 1 245
Ох, времето си тече, а кашата става все по-голяма! Ще има ли изобщо кандидатстване през ТАЗИ календарна година???

# 1 246
  • София
Ох, времето си тече, а кашата става все по-голяма! Ще има ли изобщо кандидатстване през ТАЗИ календарна година???

Споко, до другата седмица всичко ще се разбере.  Peace
Между другото, Дидиа е напълно права, и много хора въобще не знаят, че ще има нов регламент и въобще не са в час какво става. Вече се чувствам като информационна система, научиха се да ми звънят на мен и да питат как се развиват нещата, после ще разчитат и на бързите ми пръсти да кандидатствам от тяхно име. Чудесна идея за нов бизнес.  Laughing

# 1 247
Само дето до другата седмица ще избълваме още хиляди гушери и змии  hahaha .

Колкото повече наближава понеделник толкова по-трудно си намирам място. Имам чувството, че ще полудея вече, ама две години съжителство с бабите, които се сменят на две седмици, за да гледат беба ми дойдоха малко в повече, ако се наложи и още направо ще си търся някой мост ....

Но в крайна сметка, по-добре отколкото да си стоя в къщи без работа само защото няма места в детските градини   #2gunfire .

# 1 248
  • София
Споменаха се вече значителната бройка близнаци по опашките, но всъщност те на коя опашка са?
- В квотата 40%
- На общата опашка 60%, но с най-много точки?
- Или и на двете?

# 1 249
  • София
Споменаха се вече значителната бройка близнаци по опашките, но всъщност те на коя опашка са?
- В квотата 40%
- На общата опашка 60%, но с най-много точки?
- Или и на двете?

Те са в социалните критерии, значи са на опашката за 40%.

# 1 250
Само дето до другата седмица ще избълваме още хиляди гушери и змии  hahaha .

Колкото повече наближава понеделник толкова по-трудно си намирам място. Имам чувството, че ще полудея вече, ама две години съжителство с бабите, които се сменят на две седмици, за да гледат беба ми дойдоха малко в повече, ако се наложи и още направо ще си търся някой мост ....

Ти пак имаш баби на смени, а някои и това нямаме.   Simple Smile  Peace    bouquet

# 1 251

Споко, до другата седмица всичко ще се разбере.  Peace

В началото на седмицата се очаква да се обявят официално допълнителните критерии на ПС на ДГ, както и алтернативния метод на подреждане на децата при равен брой точки, избран от ПС на ДГ..
След това (или едновременно с това) очакваме да се появят официално обявените свободни места за всяка ДГ... по набори и по социални и несоциални критерии...за да могат всички родители да си направят сметката за колко места реално се борят... (не всеки родител може да сметне колко са 60% от някакво число...за съжаление)..
Очакваме да се появят и най-важните дати...КОГА почва кандидатстването, КОГА е датата на първо класиране , КОГА какво, как и доколко...
Та..след като се запознаем с тази информация, до края на следващата седмица очакваме да се появи "ръководство за Родителя" и въпросника по който ще ни точкуват от СОС и ПС на ДГ..
И...след това...започва голямото проучване...на шанса..теория на вероятностите, игри на късмета и...всичко, което сме научили през последните година и няколко месеца, трябва да го приложим на практика..Хич не звучи трудно..според г-н Джонев.. и според мен...ако имаше места за всички...
И..така..остава ни още седмица за умуване какво ли ни чака..
След това..ще е нужна нова тема за взаимопомощ...и тълкуване на регламента..в която се надявам г-н Джонев активно да участва със съвети , понеже той лично най-добре знае какво има впредвид СИСТЕМАТА под всяко от понятията, които са заложени в регламента..

# 1 252
Здрасти щурчо!
Помниш ли ме... аз съм онази драка, дето се шегувахме заедно в началото на годината по повод регламента...
Аз се отказах тогава да пиша, ти обаче - остана като достоен воин  Grinning

Дай да обявим конкурс за най-добър регламент... на директорите
А хубавото ми предложение - да направим риалити формат "Запиши детето" отпадна.... много жалко.

# 1 253
  • sofia
Та..след като се запознаем с тази информация, до края на следващата седмица очакваме да се появи "ръководство за Родителя" и въпросника по който ще ни точкуват от СОС и ПС на ДГ..
И...след това...започва голямото проучване...на шанса..теория на вероятностите, игри на късмета и...всичко, което сме научили през последните година и няколко месеца, трябва да го приложим на практика..Хич не звучи трудно..според г-н Джонев.. и според мен...ако имаше места за всички...
Един колега чете курс "Вземане на решение при риск и неопределеност", друг "Теория на игрите"...........освен те да ми помагат при изчисленията  Joy hahaha
Егати математиката, егати формулите

Всъщност сериозно се замислям да се допитам до тях  Crazy

# 1 254

Трудно ще обявите конкурс на тази тема!  Joy Joy Joy Защото в това творение творчество - нЕмааа! Дадено беше указание - да изберете и листче , от което да избирате!  Mr. Green И гении да сте накрая се получава .... лоша пиеса!

# 1 255
Здрасти щурчо!
....
А хубавото ми предложение - да направим риалити формат "Запиши детето" отпадна.... много жалко.
Помня, те...разбира се..То не пречи пак да направим..Почти съм сигурна,че БТВ може да се заинтересува, ако по това време са приключили с мюзик айдъл.. Peace

# 1 256
  • гр.София
 Ок,  Щурчо    bouquet. Ти си пО-близо до истината. Мислех си,че ОДЗ-то с много близнаци е приело 3-ия критерий да е  "кандидатствал на 4.02"

Един колега чете курс "Вземане на решение при риск и неопределеност", друг "Теория на игрите"
 Joy

# 1 257
  • София
Да обясня и аз какво е имала предвид Дидиа Laughing
 Погледнете опашките. Пълно е с деца от 2006 набор,които още си чакат и които са кандидатствали за 2-ра яслена ( същото важи и за деца от 2007 набор) на 4.02 . Има деца със съвсем предни позиции вече цяла година. Сигурно са им побелели косите на първите чакащи от неведение. Та тези първи ще имат шанс в НЕЙНОТО ОДЗ, ако се стигне до критерий време .

Дидиа,поправи ме,ако греша.
                  newsm10 Не грешиш! Това имах предвид,НООООО сте пропуснали,че писах "ЛИЧНО мое мнение".Не ангажирам никого ,само коментирах ,че фактора "време" не се разбира така както вие го тълкувате с милисекунди.Просто защото никой не се е ангажирал с четенето на темата.Да не казвам,че някои не знаят даже,че съществува такова нещо.За мен е справедливо тези с побелелите коси /особено от 2006/ да имат поне мъъъъничко предимство в крайния етап на класирането.При това съм убедена на 99 % ,че до този фактор в повечето ДЗ няма да се стигне.

искам да споделя че за мен фактора "време" за тези които са кандидатствали миналата година няма да е много коректно.
бързам да обясня защо: защото сред тези с по предни позиции има и такива които са си "разигравали конете" , тоест ту активират някоя кандидатура, ту я деактивират, класират се но не се записват и на следващото класиране пак са си първи. е, кажете ми, според вас те нуждаещи ли са и трябва ли да имат предимство?

# 1 258
  • София
След това..ще е нужна нова тема за взаимопомощ...и тълкуване на регламента..в която се надявам г-н Джонев активно да участва със съвети , понеже той лично най-добре знае какво има впредвид СИСТЕМАТА под всяко от понятията, които са заложени в регламента..

Дано, защото спомена ми за обратната връзка на сайта е Close
Миналата година отговориха на 1 от няколкото ми питания и то грешно #Cussing out Като си промениха правилата естествено не получих нов отговор. Добре, че имаше форум тук Hug

Дано освен сметнатите проценти можем да имаме достъп и до др. информация за кандидатите (в зависимост от критериите на съответната ДГ - брат/сестра или каквото друго са предвидили). Знам, че това е текуща информация, която до датата на класиране ще се променя, но все пак дава ориентир.

# 1 259
Един колега чете курс "Вземане на решение при риск и неопределеност", друг "Теория на игрите"...........

Joy

Общи условия

Активация на акаунт