Отговори
# 300
 smile3532, да как можах да забравя, но имаше и още една, която беше достигнала до същото откритие. Обаче това на Кати е по-добро  smile3502

# 301
Учудваш ме! Как така ще го забравиш !?  Mr. Green  Уникална е!  Laughing Винаги и във всичко.

# 302
А,де Simple Smile И тези дето раждали секцио били против кърменето. Авторът на тази мисъл май също ми се губи.  newsm78

# 303
Катито е една вселена на логиката и толерантността без която форумът нямаше да бъде същият  Mr. Green
Смешното е, че дългото кърмене действа като превенция на остеопорозата, ама те кравите първо да пробват, после ние.

# 304
Катито е една вселена на логиката и толерантността без която форумът нямаше да бъде същият  Mr. Green

Joy
Откъде толкова енергия у тази жена... Сигурно щот' не кърми.  newsm78

# 305
  • София
На бебе, което повече от ден не е пило кърма не се давало повече - ХВАЩАЛО ЛОШИ ОЧИ!!!

Това от жена с висше образование и на 30 и нещо години... Чудя се на моменти в кой век живеем...

# 306
На бебе, което повече от ден не е пило кърма не се давало повече - ХВАЩАЛО ЛОШИ ОЧИ!!!

Това от жена с висше образование и на 30 и нещо години... Чудя се на моменти в кой век живеем...

Mr. Green Как ги хваща  Flutter

# 307
  • София
Нямам идея - предполагам че е нещо като урочасването... Мъкааа... Мъка...

# 308
На курс за бъдещи майки в Шейново воден от акушерка-психолог, която по собствените и думи е кърмила 2 месеца защото кърмата и спряла:
1.   Ако кърмата ви спре,то значи вие подсъзнателно не сте искали да кърмите, и организма ви не е произвел нужните хормони
2.   Всяка гърда се нуждае най-малко от 6 часа почивка, за да се събере нужното мляко
3.   Преди и след всяко кърмене детето се тегли и ако не е изяло деня*10 мл мляко задължително се дохранва с АМ
4.   Преди и след всяко кърмене гърдите се мият със сапун, защото се развиват бактерии изключително бързо по зърното от няколкото капки останало мляко

# 309
На курс за бъдещи майки в Шейново воден от акушерка-психолог, която по собствените и думи е кърмила 2 месеца защото кърмата и спряла:
1.   Ако кърмата ви спре,то значи вие подсъзнателно не сте искали да кърмите, и организма ви не е произвел нужните хормони
2.   Всяка гърда се нуждае най-малко от 6 часа почивка, за да се събере нужното мляко
3.   Преди и след всяко кърмене детето се тегли и ако не е изяло деня*10 мл мляко задължително се дохранва с АМ
4.   Преди и след всяко кърмене гърдите се мият със сапун, защото се развиват бактерии изключително бързо по зърното от няколкото капки останало мляко

ooooh!

# 310
Как изобщо може да позволяват на жени, кърмили толкова малко време да раздават съвети .. и то толкова абсурдни  ooooh!

# 311
Не искам да си помислям, колко от момичетата на курса са успели да кърмят, все пак не всички имат достъп до интернет и човешката нагласа е, че щом медицинско лице казва нещо толкова убедено и с менторски тон, то е самата истина ooooh!. Добре, че го има този форум, иначе и моят кърмачески стаж, щеше да е приключил някъде около 40 тия ден Hug

# 312
А,де Simple Smile И тези дето раждали секцио били против кърменето. Авторът на тази мисъл май също ми се губи.  newsm78

Да, бе, да...  Crossing Arms Аз и два пъти със секцио родих, и циганка не съм, ама нА кърмя си още Crazy

С тези акушерски съвети...  ooooh! Аз като се замисля, без форума и с подобни бисери как съм кърмила преди 5 години цели 6 месеца не знам...  ooooh! Лошото е, че можех и още, но виждаш ли детето гладно, пий хапчета за спиране на кърмата, защото нямаш достатъчно ( сега  Shocked, тогава  Confused), давай мляко, не се харчи за адаптирано кравето е по-добро...  ooooh! А то детенцето ми е започнало да се буди нощем, защото зъбче му изби след по-малко от месец, ама ...  ooooh!

Сега никой не слушам, и съм си по-добре, и детето ми е по-спокойно...  Grinning

# 313
Мдаааа, като тръгнах да отбивам всеки ден ми се напомняше по няколко пъти това за повтарянето с кърмата и лошите очи. Но в крайна сметка не е нещо лошо за самото дете- нали то ще уручасва другите Joy

# 314
Мдаааа, като тръгнах да отбивам всеки ден ми се напомняше по няколко пъти това за повтарянето с кърмата и лошите очи. Но в крайна сметка не е нещо лошо за самото дете- нали то ще уручасва другите Joy

Най-накрая един грамотен човек, да разясни това за лошите очи на невежите.  Ми да, как може да не го знаете?!  Не детето хваща очи, а то става с "лош поглед."  И мен с баткото ме предупреждаваха.  Но не мойте баби пред блока, колкото и да е странно.  А точно млади майки, ентелегентни.

По повод акушерката и съвет Номер едно, пуснат от Espa

Няма как да не се съглася до голяма степен с тази жена за подсъзнателното желание да не се кърми и бързото спиране на кърмата.  Колкото и политически некоректно да звучи. 

Общи условия

Активация на акаунт