Отговори
# 135
  • София
Пък моя коментар не беше въобще заядлив. просто обяснявах, че дехидратация може да се получи не заради самия акт на кърмене, а от неправилно организиране на кърменето.

# 136
Статията е безумна наистина.Моето мнение е ,че все по-големият брой кърмещи майки пречи на една огромна индустрия.Затова ще чуваме и все по-апсурдни неща...

# 137
Статията е безумна наистина.Моето мнение е ,че все по-големият брой кърмещи майки пречи на една огромна индустрия.Затова ще чуваме и все по-апсурдни неща...

За себе си съм убедена, че е както казваш.  Аще повече, че в държави, които досега са подкрепяли изключително кърмене и късно захранване, сега обръщат политиките.  Мисля, че по-рано в темата бях давала конкретни примери.

# 138
Точно това си помислих и аз. Остава ни утехата, че кърмените бебета ще са все по-интелигентни, понеже се иска да си доста интелигентен, за да не се поддадеш на подобна кампания, а да си зададеш въпроса как ли е оцеляло човечеството, с това опасно за живота кърмене и защо ли природата е създала такъв риск за живота на бебетата, като кърменето  newsm78 Може би защото няма група учени, които да са разработвали и усъвършенствали този продукт...

# 139
Моля се да са наистина малко тези, които ще повярват, че кърменето би могло да навреди  Praynig Тъжно е, когато заради интереси /продажба на АМ/, се отрича естественият и най-правилният начин на хранене...

# 140
Поредният абсурд в България - това е за мен тази статия...

На гости съм при родителите ми в малкото градче Павликени, "дружелюбна" неграмотна и свръхкомпетентна съседка срещам на улицата, тя е с внучето си, ето и разговора:

Тя: На колко месеца е?
Аз: На 7
Тя: А сокче кога му даде?
Ами... на скоро, опитвал е два-три пъти...
Тя:  Shocked
Аз: Захраних го на 6 месеца, защото искам да си го кърмя!
Тя:  Shocked Shocked Ама ти ОЩЕ го кърмиш? ( 7 месеца  явно и прозвуча като 7 години)  Laughing А нашето внуче кърма (разбирай ОТРОВА Wink ) не е опитвало  Naughty
Дъщерята се намесва: като бях в болницата от българките никоя не кърмеше, те май само циганките имат кърма  Flutter...
... Онемях, просто останах без коментар... Макар че после се сетих какво можеше да й отговоря, но простотията ме уби  ooooh!

Пропуснах и да напиша коментара, че синът ми се е родил 4 кг, тоест твърде дебел и колко е грозно да видиш дебело дете, което не може да носи хубави дрешки и очилца ( слънчеви естествено...)  #Crazy Тук логика изобщо пък не можах да намеря, освен че внучката им се е родила 2,9 кг и качва не по килограм като Кирил, а по 400 грама на месец... Не знам защо се имат те за някакъв критерии и докога ще си мерим децата като мъжете....  Mr. Green Последното важи не само за съседката...  Mr. Green

# 141
Аз досега все се чудех що за неграмотник трябва да си, за да кажеш такива бисери. Е, вече знам - снощи чух сума ти бисери от брат ми  #Crazy Трябвало вече да отбивам, да "спра кранчето", само бабите кърмели като откачени, АМ е по-добро от кърмата, защото подобрено от учени и т.н, и разбира се, класиката, след 6 месеца кърмата става вредна... Та така, първата жена на брат ми и един ден не кърми, защото искаше да пуши - сума ти критики отнесе от брат ми по тоя повод. Сега явно втората няма желание да кърми, защото такива идеи  #2gunfire А е бременна - опитах се да вмъкна малко информация, СЗО, изклЮчително кърмене и други такива "ереси", но ми казаха, че това, че кърмата бил полезна, си било мое мнение и те си имали друго.

# 142
  • До хладилника, който обичам
това, че кърмата бил полезна, си било мое мнение и те си имали друго.
Laughing първата част е весела.
Разбира се, всеки има право да направи информиран избор дали да кърми или не, но все пак е смешно да се каже по този начин точно.

# 143
Хората май ще се окажат прави, като сочат за "предимство" на АМ неговата висока технологичност и научна основа.  Ето - нагледно:  Химикал от ракетно гориво открит в АМ:

CDC: Rocket fuel chemical found in baby formula

Накратко,

Следи от химикал, използван в ракетното гориво - перхлорат, са открити в проби от АМ на прах, които биха могли да надвишават стойностите, считани за безвредни за възрастни, в случай на смесване с вода, замърсена с веществото, установи правителствено изследване на учени от Щатския Център за контрол и предовратяване на болестите. 

Извинете, че пускам тук линка - който иска да го пуска другаде, ако реши.

# 144
Това за ракетното гориво е прелюбопитно, явно наистина кърмата не може да се конкурира с тези високи технологии!  Rolling Eyes

# 145
  • Пловдив
Последното, което чух е от една майка, че нейната педиатърка и казала да спре нощното кърмене, защото бебенцето и щяло да развие гастрит  Joy

# 146

Накратко,

Следи от химикал, използван в ракетното гориво - перхлорат, са открити в проби от АМ на прах, които биха могли да надвишават стойностите, считани за безвредни за възрастни, в случай на смесване с вода, замърсена с веществото, установи правителствено изследване на учени от Щатския Център за контрол и предовратяване на болестите. 

Извинявам се, че не съм в тона на темата, но се чудя дали са правени изследвания за това какви вредни вещества се съдържат в кърмата на жени, живеещи в индустриалното общество. Разбира се, кърмата е най-добра за бебето, но тази замърсена околна среда, в която живеем със сигурност оказва влияние и на човешкото мляко.

# 147
  • До хладилника, който обичам
Лилита, да. Виж тези, може да са интересни Simple Smile (на английски, съжалявам)

Nursing the World Back to Health
Contaminants have been found in human milk. Should I wean my baby?
Breastfeeding Remains Best Choice in a Polluted World

...общо взето изводът е, че всичко е замърсено около нас, но предвид видово специфичната храна и естественото й предназначение, все пак си остава най-добрият избор.

# 148
  • София
Да видите пък вие на какво попаднах. Извадки от учебници по педиатрия. Например за техническите правила и хранителния режим пише както страхотни, така и ужасни неща. Например се препоръчва слагането на гърда до 20 минута след раждането, но не се допуска хранене на поискване, защото хлапетата преяждат и им се увеличават коликите. Обаче в раздел "хранене" пише, че може да се допускат вариации на захранване от 4-8ма седмица на бебето, което "не се отразява на нормалното развитие на детето".

Друго, което ми направи впечатление е, че пише, че захранването е внасяне на немлечна храна в организма и трябва да започне след 4ти месец, обаче по-надолу пише, че в началото на 2ри месец  в храната на кърмачето се внасят сокове, които биват:"домати, ябълки, моркови, череши, вишни, праскови, лимони, портокали и др.".

Информацията е страшно много и няма да прекалявам, но ще цитирам най-интересното:"През 12-ия месец обикновено детето се отбива, като и последното кърмене се замества с 200 - 250 g квасено краве мляко с 5 - 8 % захар." Обаче евала, че препоръчват постепенно отбиване, за да се избегне риска от диарии и психически травми  Grinning .

# 149

Информацията е страшно много и няма да прекалявам, но ще цитирам най-интересното:"През 12-ия месец обикновено детето се отбива, като и последното кърмене се замества с 200 - 250 g квасено краве мляко с 5 - 8 % захар." Обаче евала, че препоръчват постепенно отбиване, за да се избегне риска от диарии и психически травми  Grinning .

Е ми да, постепенно ще е.  Започваш от втория месец  с нещо, дето не е "храна" и до 12-тия отдавна вече си отбил.  Пърдон, до шестия. 

Общи условия

Активация на акаунт