Отговори
# 120
Моя близка ми се жалваше, че снаха й изобщо не йскала да кърми.  Още в родилния настояла да й спрат кърмата, дори не пожелала и един път да го сложи на гърда.  Ама понеже не й спряла кърмата отведнъж, тя през цялото време, докато все още е имала, ругала лекаря че "не си бил свършил работата."  И не гушкала изобщо бебето - само му бутала шишето.

Ето ви още нещо "компетентно" за "вредите" от кърменето.   Shocked Подавам линк, който моя приятелка ми изпрати. 

http://mamita-bg.com/2009/04/%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%B … 1%81%D0%BD%D0%BE/

# 121
Лелееее, колко сме опасни за децата си. Да вземем да бутаме и ние шишетата и солидно количество вода newsm78. Как може да публикуват подобна глупост Rolling Eyes

# 122

Ето ви още нещо "компетентно" за "вредите" от кърменето.   Shocked Подавам линк, който моя приятелка ми изпрати. 

http://mamita-bg.com/2009/04/%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%B … 1%81%D0%BD%D0%BE/

Лелеее, как може да публикуват такова нещо? Няма как да има контрол над тези публикации, но дано никой не се откаже от кърменето заради тази статия.

# 123

Лелеее, как може да публикуват такова нещо? Няма как да има контрол над тези публикации, но дано никой не се откаже от кърменето заради тази статия.

О, повярвай ми, доста хора ще се откажат...  А още по-голям брой ще злорадстват по адрес на "упадъчната американска практика" да не се дава вода на кърмачета.  Confused
Аз лично познавам хора, на които подобно четиво ще им дойде много добре - такива, които си търсят оправадние да не се интересуват сериозно за кърменето и да не кърмят както трябва.  Или пък изобщо да не кърмят.

# 124
  • на плажа
 Не правете така  Shocked, ами напишете по един коментар под статията, че да се види и другата истина. Аз го направих.

# 125
Не правете така  Shocked, ами напишете по един коментар под статията, че да се види и другата истина. Аз го направих.
Ми, и аз го направих! Просто не мога да си представя, че се публикува подобна дезинформация без елементарна проверка и чувство за отговорност.

# 126

Същата статия беше публикувана във вестик Живот и Здраве, разпространяван безплатно в тираж около 200 000 (поне така пише във вестника).

# 127
Въпросното материалче се коментира и тук.

# 128
  • София
Ми и аз написах коментар и дори дадох линк към блога на Хедра, но не са го публикували. Сигурно заради линка.

# 129
И моят коментар не са го публикували! Сигурно защото дадох и личен пример със близо 7м единствено и само на кърма, а и все още кърмата като основен източник на течности!  Mr. Green

# 130
Интересно,че и моя коментар не са го публикували-попитах защо няма име под материала-кой е автора и защо така тенденциозно и непълно е цитиран английския материал.Предната недомислица от рубриката "една жена каза" за съжаление кой знае колко хора ще го прочетат,ще го интерпретират,и ще се позовават на него-"пише го във вестника или в нета!"

# 131
  • До хладилника, който обичам
Периодично излизат подобни материали за дехидратираните кърмени бебета.
И действително, възможно е да се дехидратира бебе на кърма - ако майката тотално не следи какво се случва с него, колко пишкани памперса има, тургор на кожата, нормален здрав вид ли има, наддава ли - все неща, които се виждат с просто око, обичайно, не изискват някакви специални прибори Rolling Eyes - то да, възможно е бебе да бъде дотам изтървано, че да се дехидратира.
В този случай, обаче, по-скоро е виновно не кърменето като такова, а недостатъчното внимание на бебето.
Далеч по-правилно би било да се насърчи майката да кърми, но и да знае за какво да следи и кое би могло да я притесни, а кое е "нормалният ход на кърменето", отколкото подобни псевдо-сензации.

Identifying Infant Dehydration in Breastfed Babies
Media Release: La Leche League International Offers Support for  … qaute Milk Supply

# 132
Моят коментар също не са го публикували Sick Аз си позволих да съм доста крайна и също попитах кой е автора на статията, подозирайки, че е някой неграмотен мъж, който поназнайва английски и е направил опит за превод- е сметнали са за неподходящо явно, а такава глупост са я публикували Rolling Eyes

# 133
Ами и аз цели два коментара написах, но ги няма. При това доста сдържано звучаха. Интересно кой решава кое да се публикува и кое не?

Ясно е, че въпросният материал е някакво недоразумение, неточен и некомпетентен превод на оригиналната информация. И че в действителност става въпрос не за вреда от кърменето, а за евентуални неприятности, които би имало при неправилно организирано кърмене. Проблемът не е самото кърмене, а в това, че не се следват нуждите и желанията на бебето т.е. не се кърми на поискване, а се спазват ограничения и режими.

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 22:20 от kaia_ani

# 134
Вероятно наистина се касае за неглижирани деца, но както бях писала - материала е изсмукан от пръстите и изваден от контекст! Няма да се учудя и ако в оригинал е такъв. Сигурна съм, че простотията не е типична само за БГ!

Общи условия

Активация на акаунт