Отговори
# 105
Това може да се види на преглед при мамолог.

Явно е така наистина.Половин година преди да забременея с третото, мамолог ми каза,че имам "хубави" канали и мога още едно бебе да кърмя.

# 106
Реално погледнато, действително е възможно жлезистата й тъкан да не е била добре развита, което е възможно да се предава фамилно. Това може да се види на преглед при мамолог.
Вярно е, че е рядко срещано, но може в случая да е била права.
Въпреки че и непълната продукция на кърма не е пречка да се кърми, смесено например.

Да, разбира се, може да е била права и аз да съм се усъмнила без основания.   

# 107
Явно е така наистина.Половин година преди да забременея с третото, мамолог ми каза,че имам "хубави" канали и мога още едно бебе да кърмя.

Още едно поредно или още едно успоредно с това?  Laughing
Това значи ли, че за всяко следващо има по-малко кърма?

# 108
Още едно поредно или още едно успоредно с това?  Laughing
Това значи ли, че за всяко следващо има по-малко кърма?

Смей се ти, смей се.Да ти кажа само с първото имах много кърма.С второто и третото бая зор беше да тръгне кърмата, но нали съм си инат Mr. Green

# 109
Хайде и аз отново да попрочета някой бисер!   Party

# 110
Като прочетох поста на Rookie се сетих. Преди няколко дни имах дълбокомислен разговор с едно майче пред блока:

Аз: Здрасти, но бързам да се прибера, че малкия ме чака горе гладен.
Тя: Ти кърмиш ли го?
Аз: Да.
Тя: Браво. Много хубаво правиш... Аз пък нямах кърма. Родих с операция и то е ясно, че нямах.
Аз: Мхм...
Тя: А и като ми дойде млякото (нали уж го нямаше  newsm78 ) вече пиех хапчета за спиране (що ли пие хапчета да спре нещо, което няма  newsm78 ) и доктора каза, че по-добре изобщо да не се занимавам и да не почвам с кърменето (пак хубави съвети от доФтори).
Аз: Ъъъ... Аха... Ами хайде чао.

# 111
На мен една позната ми разви следната теория за кърмените и некърмените бебета: ако бебето суче, то изразходва много енергия за да изсмуче млякото, понеже то нали тече бавно и трудно и затова то става неспокойно и не наддава добре, а пък бебето на АМ не полага усилия да суче и набавя необходимите му калории по - лесно и не се ядосва т.е. по - спокойно било, затова по - добре спяло и наддавало  Joy Аз й казвам: "Ами кърмата е много по - полезна", тя: "И откъде си сигурна ? Нали знаеш колко много учени работят върху откриването на адаптираното мляко /точно тъй каза "откриването"/ и колко е усъвършенствано с витамини със всичко, пък кърмата все същата от векове насам"  newsm78

# 112
"Ама то на 8 месеца ще стане, отбивай го вече! Нали я знаеш сестра ми, почти четири години кърми, душицата и изяде!"  #Crazy
-- тая велика глупост я изръси баба  ми,  предвид факта, че утре прави 80 и се размина леко Simple Smile

# 113
"И откъде си сигурна ? Нали знаеш колко много учени работят върху откриването на адаптираното мляко /точно тъй каза "откриването"/ и колко е усъвършенствано с витамини със всичко, пък кърмата все същата от векове насам"  newsm78

Какви сме прости и назадничави ние, тю! Нищо ново и модерно няма в кърмата ни, нито никакви учени, които да я усъвършенстват! Да живеят храните в лъскави опаковки - там е истината!

# 114
На мен една позната ми разви следната теория за кърмените и некърмените бебета: ако бебето суче, то изразходва много енергия за да изсмуче млякото, понеже то нали тече бавно и трудно и затова то става неспокойно и не наддава добре, а пък бебето на АМ не полага усилия да суче и набавя необходимите му калории по - лесно и не се ядосва т.е. по - спокойно било, затова по - добре спяло и наддавало
Аз затова, щото кърмя, гледам да си връзвам детето да не мърда много, да не хаби енергия, че завалията с тая гола кърма няма да наддава иначе  Wink

# 115
  • София
eeе дойде време и ние да се включим :
Отиваме на контрола на навършени пет месеца, аз все още се мотам със захранването и съм дала само тиква и морков /без да съм заместила хранене/.Реакцията на лекарката естествено е укорителна, че много се бавя, нисък ще бъде хемолобина и т.н.Тогава аз невинно питам -еми нали до шести месец бебето няма нужда от нищо друго освен кърма, нали си набавя всичко от нея?
Лекарката : Е аз такава кърма дето да дава всичко не съм виждала!!!!

# 116
  • Къде ли не
Евала! Ей с такива педиатри ще станем по - здрава нация след 50 години. А мойта кърма е от невижданите 6 месеца и кусур всичко даваше и сега дава като е болен!

# 117
На мен една позната ми разви следната теория за кърмените и некърмените бебета: ако бебето суче, то изразходва много енергия за да изсмуче млякото, понеже то нали тече бавно и трудно и затова то става неспокойно и не наддава добре, а пък бебето на АМ не полага усилия да суче и набавя необходимите му калории по - лесно и не се ядосва т.е. по - спокойно било, затова по - добре спяло и наддавало  Joy Аз й казвам: "Ами кърмата е много по - полезна", тя: "И откъде си сигурна ? Нали знаеш колко много учени работят върху откриването на адаптираното мляко /точно тъй каза "откриването"/ и колко е усъвършенствано с витамини със всичко, пък кърмата все същата от векове насам"  newsm78

Нямам думи колко е Ентелегентна тази жена!  Shocked Що не я пратиш до Менса, може да ги шашне?  Mr. Green

# 118
  • София
Кърмените деца можело лесно да бъдат оставени недохранени, защото децата сучели така, че създавали впечатление, че има мляко, а то всъщност няма.  Та от там следва и задължителното цедене след всяко хранене, за да се знае, че млякото не е спряло(или свършило, както обичат да казват белите престилки  Mr. Green ).

# 119
  • Карлово
: ако бебето суче, то изразходва много енергия за да изсмуче млякото, понеже то нали тече бавно и трудно и затова то става неспокойно и не наддава добре,
Мда, от такова бавно и трудно течащо мляко, всичките мебели вкъщи са ми изпръскани постоянно с кърма. А бебето ми беше едно такова недохраненко, само 9 кила на 5 месеца. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт