Отговори
# 90
кърмих до 6.5м. успешно, после намаля и беба започна да гладува. в момента който просука от биберон , отказа от мен. Свеки: "Трябваше още малко да покърмиш, още съъъъъъъъвсееееееем малко", та да е точно колкото и тя е  кърмела. Сякаш аз не съм искала.

# 91
Брит, ако знаеше колко пие детето щеше да го ограничаваш постепенно, всеки ден с по 10 мл по-малко и щеше да отслабне  Mr. Green

Моята педиатърка като разбра първия месец на консултацията, че кърмя Кирил и, че искам възможно най-дълго да го кърмя и захраня каза: Няма проблеми, само може към 3-4 месец да започнеш да му даваш Малтофер, за да му е ок хемоглобина  Shocked Естествено, направих се, че не чувам. На 6 месеца хемоглобинът му беше 123 - явно заради факта, че кърмя този път доре и рецепта за Малтофер ми даде...  ooooh! Да видим на 1 годинка какво ще го прави, сигурно ще мине на Б12 инжекции и Венофер системи...  ooooh! ooooh! ooooh!

# 92
ей много забавно тук при вас...бабата на мъжа ми като ходихме при нея да види детето ми каза да ходя да си изследвам кърмата дали е хранителна...а пък днес понеже ходихме на консултация и се оказа, че е качила "само" 600гр и свеки ме пита, с какво ще я дохранвам... Shocked е казах и с нищо...а колко е тъжна, че детето и вода не пие...

# 93
  • София

smile3533

Трайте си

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 11:06 от skrech

# 94
  • на плажа
  JoyСкреч, да не обърка темата?

# 95
Много е забавно с вас Laughing

# 96
  JoyСкреч, да не обърка темата?
smile3521 Нищо де, интересно беше  newsm62

# 97
то  простотиите по отношение на децата ни са толкова много, че тук стана като отчетна  Joy hahaha
Скреч, според нашия зъболекар, млечните зъби поддържаш ги - не поддържаш ги все тая. Развалянето им е обослувено генетично. Няма общщо с постоянните. Но се поддържат за изграждане на навика.

# 98
Не по темата , но за Скреч Laughing
Моята зъболекарка е направила кариес на внучката си на две и половина- незнам Митко на колко е, но ако петната са по кътниците става въпрос за кариес и е хубаво да се направят Peace

След десетина дни затишие свеки отново ми напомни да не давам на Мила да суче, че не е хубаво #Cussing out

# 99
моето дете е с анемия,понеже кърмата ми е бедна на желязо  ooooh!, а не защото е родена 2,600

# 100
  • София
И моето се роди 2.600 и най-вероятната причина е това за анемията, а свекървата като разбра диагнозата:"Колко пъти казвах аз, важни са соковете, а ти глътка не му даваше!"

# 101
то свекървата ясно, ама на мен хематоложката ми каза това за млякото Simple Smile)
ти даваш ли малтофер?

# 102
  • София
Давам. А моята хематоложка каза, че кърмата след годинка е безполезна. Сменихме я(хематоложката), а на следващата директно казах да не обсъжда кърменето ми, защото съм смеила вече лекар по тая причина. иначе и втората лекарка не беше в час с кърменето.

# 103
Разговор от днес между едно момиче с малко дете и мен:

Тя:  О, аз изобщо нямах кърма.  Нито капка.
Аз:  Аха.
Тя /с неприкрита гордост/:  Генетично - майка ми, леля ми и баба ми са били така.
Аз кимвам беззвучно.
Тя:  Даже ходих на един.... ъъъъ, как се казваше? Мамолог.  И той ми каза, че каквото и да съм правела, гърдите са ми такива, че изобщо е нямало да мога да кърмя.
Аз:  А, не вярвам.  Такива физиологични причини са изключително редки. 
Тя:  Не бе, честно ти казвам - всички жени в семейството ни са така.  Само по 50-60 мл имах.
Аз:  Аха.  Мо то точно това е нормалното, след раждане.  Явно не си правила каквото трябва.
Тя /доверително, като жена на жена, със закачливо пламъче в очите/:  Абе да ти кажа честно не ми се кърмеше хич.  Не ми се занимаваше и това дюшеш ми дойде.
В отговор казах някакъв банален и политически коректен коментар от типа "Е, това вече е друго.  То е въпрос на желание и всеки сам си решава." Сметам, знаете.

# 104
  • До хладилника, който обичам
Реално погледнато, действително е възможно жлезистата й тъкан да не е била добре развита, което е възможно да се предава фамилно. Това може да се види на преглед при мамолог.
Вярно е, че е рядко срещано, но може в случая да е била права.
Въпреки че и непълната продукция на кърма не е пречка да се кърми, смесено например.

Общи условия

Активация на акаунт