Отговори
# 150
  • До хладилника, който обичам
А, не Grinning По тази схема през 6-ти месец все още се кърми детето сутрин и вечер; на 8 - сутрин (или вечер). На 10-12 се отбива.
Скреч, това е класическата стара схема Grinning Сокове и плодови пюрета не се водят захранване изобщо. Захранване се води чак зеленчуковото пюре през 4-ти месец, с което се замества хранене.

# 151
И за мен статията е потресаваща. Написах мнението си, гледах да не бъде грубо и виждам, че са го публикувал. Чудя се , обаче, защо вашите мнения не са? Каква е тази дискриминация?

Толкова вредни работи могат да се прочетат, и толкова трудно е по някога да отсееш истината. А най - страшното при статиите е, когато са "облечени" с някакви "Научни дрешки". Защото тогава винаги може да се каже - ама то това е научно обосновано - Дали?

# 152
Според вас децата на 3 години от лигня ли сучат? Т.е. не се хранят, а се лигавят, защото майките им така са ги свикнали?  Прочетох го току що в една тема във форума.  И такова нещо не бях чувала, ама ей го, на! newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 22:27 от Анонимен

# 153
Лилита, да. Виж тези, може да са интересни Simple Smile (на английски, съжалявам)

Nursing the World Back to Health
Contaminants have been found in human milk. Should I wean my baby?
Breastfeeding Remains Best Choice in a Polluted World

...общо взето изводът е, че всичко е замърсено около нас, но предвид видово специфичната храна и естественото й предназначение, все пак си остава най-добрият избор.
Да, благодаря за линковете.
А изводът е вън от всякакво съмнение Simple Smile

# 154
Според вас децата на 3 години от лигня ли сучат? Т.е. не се хранят, а се лигавят, защото майките им така са ги свикнали?  Прочетох го току що в една тема във форума.  И такова нещо не бях чувала, ама ей го, на! newsm78 newsm78
Това е доста груб и необразован начин да кажеш, че при голямото кърмаче сученето е по - скоро на емоционално ниво отколкото за да се нахрани. Реално то може и без кърма, що се отнася до храненето. Големите кърмачета, разделени от майките, често правят дълги паузи без кърмене и това изобщо не им е драма. Но когато им падне мама, ха да видиш  Mr. Green
Едни го наричат "лигня", други естествена емоционална връзка  Peace

# 155
Е, то кърменето на поискване от раждането също за някои е "лигня," вместо да свикнеш бебето на режим и дисциплина отрано.

Снощи срещнах една съседка, "40 години без 1 месец" била акушерка в една от големите родилни болници, внучка й рдила преди десетина дни.  Разказва ми за раждането и т.н.  (Бабата, нали е голем експерт, разбира се, избрала лекарата в същата болница, имали твърда предварителна уговорка за секцио и пр., а накрая измъчили момичето повече от 12 часа за нормално раждане и все пак я опрерирали. ) Питам я кърми ли, тя вика:  "Ооооо, кърми, ама кърмата й е недостатъчна.  То още от раждането така тръгна - не й дадоха веднага детето и сега няма достатъчно."  Ей така, за експеримент, предложих да не кърми на режим, а да оставя бебето да си иска.  Тя вика:  "Еми на режим кърми.  Ама нали ти казвам - малко й е кърмата.  Около 15 минути преди края на третия час между храненията бебето си прави устичката на човчица и започва да търси." Викам й, нали знаеш, че колкото повече бебето суче, толкова повече кърма се образува, а и е само на 12 дни.  Тя нервно ми вика: "Знам де, знам го това."  Намерила бабата "много добра педиатърка, от години се познавали."  Естествено, педиатърката назначила дохранване заради малкото кърма и давали "Фризолак."  Това "Фризолак" ми го каза така с гордост, все едно е нещо много особено.  Можех изобщо да не повдигам темата, ама не знам защо го направих.  Много ми става тъпо от такива случаи  - вместо майките сами да се поинтересуват и да си вземат решение, приемат без всякакво съмнение такива "авторитети."  Подивявам като чуя довод от типа: "Аз 40 години това правя,"  който при това се приема безпрекословно от млади майки.

# 156
Шаманката, Руки,
те и на 12 дена могат без кърма, а с ФРИЗОЛАК (бога на бебетата)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Така, че "лигня" са си децата от както се родят...  Mr. Green

# 157
Вие се бъзикате, но в нашата отчетна вече има бебета, които и АМ надали приемат, но за зрънчо питат  от кога Rolling Eyes. И това в 21 век. За протокола бебетата са на 7-8 месеца.

# 158
Брит, всичко е капризи, ще се хранят с каквото има  Mr. Green, искали мляко - айдеее не на нас тия. Само сухи пасти и царевични пръчици (които поне да бяха като едновремешните наистина от царевично брашно и без оцветители щеше да е супер  Rolling Eyes )

И сега още един абсурден разказ:
На моя позната майка й на времето спряла да кърми, защото в родилното накърмила едно гладно циганче и кърмата и спряла изведнъж...  Wink Какво ще кажете... фокуси-мокуси Wink

# 159
Пък мойта кърма ,като нахраних едно изгладняло турче, взе че се увеличи. Ама как дърпаше само Shocked ,отвори ми всички канали, не беше яло повече от 24 часа.

# 160
  • София
При мен нямаше разлика, но това се дължи на факта, че изцедих и дадох на детето от шише. Инак беше ли цокнало от мен, кой знае каква аномалия щеше да стане.

# 161
Добре де.... толкова е просто... наистина е абсурдно да има хора, които да подлагат дори на капка съмнение, че кърменето е най-полезното нещо за едно бебче!  природата е дала мляко на жената със най-добрата формула от хранителни в-ва! освен това факт -  човешките бебета не се отбиват сами преди 1г-1,5г .... просто се изумлявам.
между другото, понеже нито една от моите приятелки няма още бебе, си позволявам от сега  да им снасям  полезна информация и да ги убеждавам колко е важно да се кърми. дано поне тези 5 момичета на които постоянно им дудна, с цел да се замислят отсега, един ден да се сетят за мен и за моите: "знаете ли, че..." и поне да се опитат да кърмят   Rolling Eyes Laughing насърчавам ги, един ден, ако имат проблеми, да търсят информация.  за сега всички са на моя страна  Laughing

# 162
Миналата седмица в парка срещнах позната, която роди преди 2 месеца. Естествено питам я дали кърми, а тя- " дааа, но не и стига, защото се роди много голяма 4.400 ". Изобщо не коментирах, дори мъжа ми после ме поздрави, защото е свикнал да проповядвам и явно вече се притеснява да не ме помислят за сектантка. Не знам защо все така се случва, че не им стига на тези бебенца, все им е малко и трябва да пийват кравешкото млекце Rolling Eyes

# 163
Привет момичета!
Поздравления за хубавата тема!  smile3501

Сега да се включа и аз по темата Mr. Green :

Разговор с приятелка:
- Това дете какви бузи е направило!  #Shocked Много интересно, как? Вода не му даваш, а и сок не пие.  Thinking newsm78
- Пие кърма, друго не му трябва!  Crossing Arms
(Бебето беше на 4 месеца.)

Друг разговор:
- Ти вода не му ли даваш?  Shocked
- Не!  Naughty
– Ами, ако е жадно?  newsm78
- Ти как разбра, че е жадно, а не е гладно?   Mr. Green

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 08:47 от Yuliya2008

# 164

- Това дете какви бузи е направило!  #Shocked Много интересно, как? Вода не му даваш, а и сок не пие.  Thinking newsm78

Много интересно наистина.  То всички знаят, че бузи се правят от вода  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт