Чухте ли за новата простотия?

• 15 257
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив

А после знаеш ли какво прави лекарят? (действието се развива в малък град, но може да е навсякъде из България).

Лекарите взимат процент от продажбите на лекарствата на определени фирми. Информацията е от фармацевт, който се оплакваше, че е задължен да следи и води отчет за бройките, изписани от даден лекар, но самият той няма никаква изгода от "извънредния" труд. Не твърдя, че е вярно - просто това чух.
Не е само чуто, Сийке, имам позната-лекар, която ми е приказвала за тези схеми откога еххеееееей. Че даже и към конкретна аптека ги насочваше, хората. Ясно е пак защо.

Цялата работа е мафия.

# 226
  • София
Уффффффф поредната не простотия,
некадърност и олигофрения на бандата
неадекватни шизофреници в Парламента  ooooh!
"Да спре самолечението"  Shocked Shocked Shocked
Ама на кого му влиза в работата аз как ще се лекувам бе  #Cussing out
По-добре да измислят някакви ефективни мерки за превенция, за
лечение на болни дечица в чужбина, или средства за инвитро.
Цялата тази простотия ще доведе до:
- корупция от страна на Джи Пи-тата
- продажба на лекарства на черно със завишени цени
- залежаване на лекарствата в аптеките - питайте ме кога ще отида
до Джи Пи-то за капки за нос - ще си капя сок от лук и точка  Naughty
- как ще решат проблема с болничните ??? Защото за едно ходене до
Джи Пи-то ти отива целия ден - кой ще ме компенсира ???

Ейййй тези малоумия ще ни затрият  #2gunfire

# 227
  • София
Имах една приятелка, при най-малката хрема ходеше на лекар и й изписваха антибиотици. Понеже съвестно девойчето, а и леко хипохондрично, си ги пиеше...Съсипаха й имунната система- в продължение на три години пи над 10 пъти различни, скъпи и доста силни антибиотици, и то за оплаквания от сорта на зачервено гърло, лека кашлица и запушен нос...Накрая само като паднеше малко температурата, се разболяваше...И аз при тези лекари ли да ходя, когато имам менструални болки, например? Това значи да стана в 5.30, да се редя на безкрайни опашки със сърдити пенсионери, да ме претупат набързо в кабинета и да ме одрусат здраво в аптеката...а в работата какво ще обяснявам, не знам? Разчитам на алчността на собственици на аптеки Rolling Eyes

# 228
ей , верно няма такава мрънкаща нация , няма

# 229
ей , верно няма такава мрънкаща нация , няма
О напротив, даже много си мълчим и траем. А други от най-малкото си търсят правата , организират протести, митинги(говоря като цяло, не за конкретния случай)

# 230
  • Варна

Всички, които живеят в чужбина, си купуват лекарствата с рецепта. Но само ние се възмущаваме от това!
Да така е.... тези които живеем навън  ве4е сме свикнали с тази система...
ве4е бе6е писано за Испания, само да допълня
Рецептата важи само за един месец и е за еднократно използване, тъй като 90% о стойността на лекарството се поема от държавата, половината рецепта остава в Аптеката, за да може те да си изискат останалите 90%, .Пенсионерите ползват безплатни лекарства
Затова не мога да разбера, за6то по голяма 4аст от вас реагират негативно.....
нали искаме да сме като европейците?
Ето заради това.

# 231
  • София
Ако цената се поема от ЗК - добре, да искат еднократна рецепта. Но вече отказват да продават почти всичко без рецепта. Вчера бях свидетел в аптеката.
От 1 страна  личните ще печелят от таксата. А от друга - няма ли да падне оборота на аптеките и скоро да го забравят това решение. Надявам се.
И рецептата май нея вземат, но да си я покажеш.
Ако му покажа 5 лв. на аптекаря дали няма да ми даде лекарството без рецепта?

# 232
  • София
...
"Да спре самолечението"  Shocked Shocked Shocked
Ама на кого му влиза в работата аз как ще се лекувам бе  #Cussing out
...

Ти както искаш се лекувай, ама ще натъпчеш и децата...

# 233
На мен вчера ми дадоха Ацефеин  newsm78  За него трябва ли рецепта по новото решение?

# 234
ana_karenina, сигурно има причина да сме мрънкаща нация.
Нито лекарите ни са лекари, нито здравната система е като свят. Оправиха сериозно болните, нуждаещи се от животоспасяващо лечение, та решиха да обърнат внимание и на тия дето ги боли главата, тече им носът или им е дошъл месечният цикъл.
Нямам си друга работа, ами за най-малкото да им вися буквално по два часа пред кабинетите, да ги чакам да се натуткат /забързано джи-пи някой срещал ли е?/, да давам излишни пари за транспорт и такси, и за какво? За да влезя, след като търпеливо изчакам стройната редица бабета, и най-учтиво да помоля „Бихте ли ми дали рецепта за едикаквоси?”.
А това със спирането на самолечението е повече от нагло! На кой му пука за моето лечение, и от кога? Разбира се, че на политиците, на производителите и на вносителите на лекарства, на аптеките и на лекарите. А от кога – от когато намериха още един начин как да печелят от него.

# 235
Сега....малко прясно инфо от одеве.
Ходих до аптеката за Вомитусхил за малкия и се сетих да заговоря девойчето-фармацевет.
Та тя каза така-лекарства като:антибиотици, лекарства за сърце, за бъбреци и въобще за хронични болести САМО С РЕЦЕПТА. Всичко, що са лекарства от рекламите по ТВ-БЕЗ.
Имало в интернет списък даже с тези, които безрецептурно няма да се отпускат. Остава да го намерим.

# 236
Сега....малко прясно инфо от одеве.
Ходих до аптеката за Вомитусхил за малкия и се сетих да заговоря девойчето-фармацевет.
Та тя каза така-лекарства като:антибиотици, лекарства за сърце, за бъбреци и въобще за хронични болести САМО С РЕЦЕПТА. Всичко, що са лекарства от рекламите по ТВ-БЕЗ.
Имало в интернет списък даже с тези, които безрецептурно няма да се отпускат. Остава да го намерим.

http://4storing.com/o82r2/8b503184db506c6a833349e94329a797.html - В приложение 2 на наредбата има обратното - списък на тези, които могат да се продават без рецепта: аспирин, парацетамол, Витамин Ц, мултивитамини, антисептици, нестероидни противовъзпалителни препарати за локално приложение, медицински въглен.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 21:58 от f(x)

# 237
Самолечебната практика на бълагрина взе да излиза от контрол. И за това се получава така. А безобидно лекарство п шросто няма.

# 238
Самолечебната практика на бълагрина взе да излиза от контрол. И за това се получава така. А безобидно лекарство п шросто няма.

Хайде сега - и най-малко запознатия с медицината знае, че дозата определя действието. А който си прекалява с лекарства, ще намери начин и сега.

# 239
  • София
Да, ама хомеопатите са на друго мнение.  Laughing Wink

Общи условия

Активация на акаунт