Чухте ли за новата простотия?

• 15 242
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • София
удивлявам се колко много хора тук си пийват "аулинче" при всяка болчица... вземете му прочетете поне листовката.

# 181
  • out of space
Да, а представи си наистина да се разболееш и да чакаш отмаляла и с температура опашка пред кабинета  20 човека дошли за рецепта за гъбички или подобно...

А не е ли по-добре да разбереш от какво е тази температура, отколкото да я тушираш с панадолче.

E, аз винаги като съм болна ходя на лекар.

# 182
мда, много са продуктивни народните избраници тези дни.
Другото умно решение, което са взели вчера е, че вече е забранено да се консумира бира "на открито" - демек в паркове, градинки и прочее заведения на открито. Поне аз така разбрах новината.
Умно! Това било мярка против замърсяването на тези обществени места. Демек - ние не можем да се справим с почистването, вие няма да пиете бира. Елементарно Simple Smile Как не бяха се сетили досега! Поклон пред светлата ви мисъл, господа и дами които ковете законите на таз държава.
какво ли следва? Фантазията ми определено е бедна, не смея да прогнозирам...
Поклон пред глупостта първо на самия  ни овчедушен народ, след това и на неговите избранници. Ха нека хубаво да си помисли как ще гласува!!!

# 183
Говорим си тук с колежката и се чудим... Тя пие противозачатъчни. След два дни трябва да започне нова опаковка, естествено не си е купила предварително. Няма шанс да се дореди до GP-то, че и до гинеколога си преди да дойде "фаталния ден".

Хайде, за след месец - ок. Дотогава и преглед, и рецепта ще са налице. Обаче сега  Thinking ?

# 184
То, хубаво да се сложи край на самолечението, но при условие, че лечението е добро.
Да. В общия случай лекарите претупват. Няма изследвания, няма направления, само една рецепта с антибиотик(широкоспектърен), антипирептик, нещо противоалергично, нещо за нос, нещо за гърло и след седмица - пак на опашката, вече с усложнения след неправилното лечение  Mr. Green
Затова и скоро няма да отида на лекар, нито пък ще си заведа детето  Stop

# 185
удивлявам се колко много хора тук си пийват "аулинче" при всяка болчица... вземете му прочетете поне листовката.
Аз я прочетох, Джем, прочетох я. Но ми го беше изписал лекар??/
Въпрос-защо лекарство, което може да предизвика "лек сърдечен удар", се ИЗПИСВА и ПРОДАВА? До какъв извод съм стигнала, знаеш ли?
Че двете индустрии-лекуващата и фармацевтичната-са ръка под ръка. Виждала ли си как представителните коли на разни фармацевтични компании стоят около болници или как зарибяват лекари с нови лекарства?

А после знаеш ли какво прави лекарят? (действието се развива в малък град, но може да е навсякъде из България). Казва на пациентката следното :"Ей това лекарство е ново, ще ти го изпиша да го пиеш, ако ти помогне, да знам". Демек, ако не ритнеш камбаната, да знам, че и на други мога да го изпиша.

А виждала ли си как се изписва бета=блокер на ВЪЗРАСТНА жена, без да са направени пълни изследвания???

Въобще....тук подвъпросителните към тази промяна са много.

# 186
...Аз съм на мнение, че лекарите изписват по-скъпите препарати, а ние като не знаем, че има друг на по-ниска цена ще плащаме къде ще идем...
Не винаги е така.Вярно е,че има лекари,които тенденциозно те набутват със скъпи лекарства,но това не е масова практика.
                          Точно масова практика е  Peace. Досега са ми изписвани коректни аналози само от познати лекари.

Решил един да се измайтапи в аптеката:
                                            - Червен хайвер имате ли?
                                            - Има.
                                            - А черен?
                                            - Да.
                                            - А сьомга?
                                            - Да!
                                            - Какво, и всичко това мога да си купя?!!
                                            - Разбира се! Дайте си рецептата!

# 187
Не успях да прочета всичките ви мнения и вероятно ще се повторя, но представяте ли си как хубаво ще се нагълта здравната каса от милионните и всекидневни посещения при джипито за една нищо и никаква рецепта за нищо и никакво болкоуспокояващо например... И само едно не мога да разбера. Как ще мога да си позволя да изчаквам бабите сутрин преди работа, за да си взема рецептата за едни капки за нос например или един стрепсилс за гърлото, ако ме заболи леко и не насериозно???  newsm78 Ама си мисля, че тия там дето ги гласуват тия скапани и повече от прости закони се опитват масово да накарат младото население да се изнесе от страната си и след това да вкарва инвестиции в милата си роднина..... майкоооо, къде живеем вече.... ooooh! Няма друга такава държава на абсурдите, не! Naughty smile3511

# 188
Говорим си тук с колежката и се чудим... Тя пие противозачатъчни. След два дни трябва да започне нова опаковка, естествено не си е купила предварително. Няма шанс да се дореди до GP-то, че и до гинеколога си преди да дойде "фаталния ден".

Хайде, за след месец - ок. Дотогава и преглед, и рецепта ще са налице. Обаче сега  Thinking ?

Пие, а? А някой да й го е предписал.  Тя си е решила да го пие. Чудесно, прекрасно. Ама то не са бонбонки.

# 189

По-горе дадох алтернатива - ветеринарните аптеки. Да си купи хапчета против разгонване и е готова!  Joy

# 190
  • Варна

Пие, а? А някой да й го е предписал.  Тя си е решила да го пие. Чудесно, прекрасно. Ама то не са бонбонки.

А ти откъде знаеш, че не и е предписано? Ама едва ли си пази рецептата, с която е предписано. Защото досега не се е изисквала нова рецепта за всяка опаковка.

# 191
  • зад парка
Ами нали все си го мерим със света - навсякъде по света е така.

Със сигурност, не навсякъде по света! И лекарствата са с много % по-евтини от Бг, без никакви субсидии, каси и т.н. Аз лично купувам много от лекарствата, които ползвам редовно от Гърция.

# 192
  • София
...Аз съм на мнение, че лекарите изписват по-скъпите препарати, а ние като не знаем, че има друг на по-ниска цена ще плащаме къде ще идем...
Не винаги е така.Вярно е,че има лекари,които тенденциозно те набутват със скъпи лекарства,но това не е масова практика.
                          Точно масова практика е  Peace. Досега са ми изписвани коректни аналози само от познати лекари.

В тон с предишните ти теми,които не съм чела,а само се забавлявах на имената й "За картата на милото" и "Колко парички харчите",ще ти задам следните въпроси:
Правиш ли разлика между оригинал и генерично лекарство?( за да те улесня влез в темата за произведено в Китай или някоя от сорта)
Колко средно трябва да струва според теб един ..примерно широкоспектърен антибиотик на фарм.фирма доказала се през годините с качество,и аналога примерно на никому известна индийска,турска или "индокитайска" ако искаш фирма

# 193

А после знаеш ли какво прави лекарят? (действието се развива в малък град, но може да е навсякъде из България).

Лекарите взимат процент от продажбите на лекарствата на определени фирми. Информацията е от фармацевт, който се оплакваше, че е задължен да следи и води отчет за бройките, изписани от даден лекар, но самият той няма никаква изгода от "извънредния" труд. Не твърдя, че е вярно - просто това чух.

# 194
Цитат на: Как` Сийка link=topic=379827.msg10503518#msg10503518
По-горе дадох алтернатива - ветеринарните аптеки. Да си купи хапчета против разгонване и е готова!  Joy
[/quote
Аааа, Сийке, не давай такъв съвет, моля. Ще разклоня темата, но конкретно тези хапчета не са много пожелателни.
Наша Миши, която е на 13 години, след вземане на такива хапчета направи някакъв проблем и свекърва ми я заведе на операция. Тотална. Confused

Общи условия

Активация на акаунт