Как да се справим с пигментните петна (акне, хиперпигментации и др.) - 2 тема

• 66 010
  • 434
  •   1
Отговори
# 315
Искам да попитам за употребата на копринената ръкавичка за лице.
Първо - търкате ли до видими търкалчета от мъртви клетки?
Второ - колко често го правите?
Трето - появяват ли ви се в деня на ползване подобие на пъпки - по-скоро леки подутинки, които са червени на цвят?

За тяло я ползвам и съм мега доволна. Но с лицето още не мога да двана цаката. Първия път, като я позлвах за лице бях във възторг, но следващия ...

# 316
Каталина и аз от това се страхувам да не стана жълта Mr. Green Чудя се тогава след като използвам защитен крем с висок фактор дали да не се изложа на слънце Mr. Green

Иначе си направих сега вода от лайка и малко лимон вътре и ще се пръскам като теб. Ти какво шишенце използваш за таз вълшебна отвара? Rolling Eyes И за колко време го изпръскваш, защото на моята кутия с лайка пише, че трайността е 12 часа на извлека Thinking

ами този крем е по-лек и не ти прави лицето оранжево.....но пък аз като го мия всеки ден с ексфолиант този тен ефект хич го няма.Пък и тия кремове май не ми понасят добре ,а и миришат странно.
Според мен по-добро от естествения слънчев тен няма,пък и като слагаш слънцезащитен няма тревоги....
А за лайката- вярно ,че по-добре да е прясна.Последния път пръсках от шишето 2-3 дни.....ама друго си е като е прясно и топличко.Много добре ми подейства топла отвара-задържах я на лицето си с напоен памук (или салфетка).Тогава наистина малко ми просветна лицето.А после с шишето ( около 50 мл) пръсках след миене....
Сега като ми напомни,ще почна да си го сменям всеки ден......Аз и без това го пия:)

А я разкажи за копривата.то сега е сезон ,ама пак.....дали ще намеря...Ти суха ли си запарваш или е прясна.И аз от няколко дни си мисля къде да я намеря- добра е и за косата!
по колко чаши на ден изпиваш?на мен не ми се вярва да е толкова зле...все пак съм пила чай от магданоз и то топъл.....ей тва беше велика гадост!!!! Sick

# 317
Хахахахаха  Joy Магданоз само пресен мога.
Аз си купувам на Билка от тези сухите билки в пликче. Имам от лайка и от коприва.Преди и от невен имах, ама го направих целия на крем за лице. Тъ: В литър вода си запарвам 2 супени лъжици коприва и стои така 1 час с капак. После си го прецеждам в тенджерка и чашка по чашка го изпивам. Мисля към 4 -5 чаши се падат така. Пия ги, когато мина през кухнята.

А за лайката: аз вече изпръсках половината шише до 12ч всичко ще изпръскам Mr. Green

Де'ВивА Ако ти излизат пъпчици може би кожата ти е прекалено чувствителна и не трябва да я ползваш за там Thinking

# 318
aха.....значи суха.Щях да тръгвам аз по пазарите да търся коприва.....

аз спрях бирената мая ,защото ми свърши.....До сега съм изпила 2 опаковки.почнах едни витамини,ама нещо ме нападнаха пъпки тези дни,а миналата седмица лицето ми беше толкова чисто,бяло и гладко Sad Май пак ще почвам бирената мая......оффффф.

Искам да кажа ,че бирената мая не ми е повлияла на апетита и не съм напълняла изобщо- за тези ,които се страхуват от подобни слухове!Ревалид също не ми повлия на апетита.

# 319
  • София
Офф, гадно звучи това с копривата... ама ако кажеш, че има ефект ще започна Laughing

Каталина, и на мен не ми влияят на аптетита и теглото бирена мая и всякакви други витамини. Peace

# 320
Аз пия Мерц и не знам защо, но няма ефект Shocked Все пак половин месец ги пия вече и трябваше да забележа нещо, а то Crossing Arms Преди години ги пих пак един месец и бях мега доволна затова пак си купих.

# 321
Аз пия Мерц и не знам защо, но няма ефект Shocked Все пак половин месец ги пия вече и трябваше да забележа нещо, а то Crossing Arms Преди години ги пих пак един месец и бях мега доволна затова пак си купих.

Хм...доколкото знам всички тези витамини се пият по 3 месеца....Ревалид,Мерц,Пантогар.
За половин месец едва ли ще видиш голям ефект освен ако не си мнооого зле.
Даже първия месец вземах двойни дози Ревалид!
Иска се постоянство,както с всичко останало-не се отказвай!

# 322
Ай па ти Shocked двойни дози Shocked Не те ли е страх, че може да се получи хипервитаминоза? Недей така Naughty Не, че си първата де и други мацки съм срещала така, но е опасно. Помнете, че витамините са полезни, когато организма има нужда от тях. Могат да бъдат и много вредни. Naughty

# 323
Момичета, този лосион на първа страница със камфоров спирт, розова и кислородна вода след като се намаже на лицето - после отмива ли се, или се оставя през цялата нощ?
Питам, защото все пак има камфоров спирт и то не малко количество - да не изгори кожата ако остава твърде дълго  newsm78

# 324
  • Бургас
Момичета, този лосион на първа страница със камфоров спирт, розова и кислородна вода след като се намаже на лицето - после отмива ли се, или се оставя през цялата нощ?
Питам, защото все пак има камфоров спирт и то не малко количество - да не изгори кожата ако остава твърде дълго  newsm78
Не се отмива.Поне аз не го отмивам и не съм и мислела,че трябва Crazy.Отдавна го ползвам,не ми е изгоряла кожата

# 325
  • Там....където всичко е възможно ....
Здравеите!
За пръв път пиша в тази тема искам да помоля ако има някоя мама от Стара Загора да си изкаже мнението за “Мед. център Света Анна-2”. -Д-р Бояна Пашовска http://www.euphoria-bg.com/?cid=1 ,че не ми се иска да си правят някъде експерименти с мен Mr. Green А иначе в саита им пише хубави неща за лечението на акне:DСамо да бяха сложили и ценоразпис Rolling Eyes
Ако някои е посещавал центъра ще му бъда благодарна за мнението му Hug

# 326
Рисссе, мерси за бързият отговор  Simple Smile

Аз започвам поредната борба. Винаги съм имала проблемна кожа, и след като родих въобще не ми се промени.  Особено около цикъл става кошмар.  Сега покрай затоплянето кожата ми се влоши отново и явно трябва пак да се занимая усилено..

Засега направих въпросният лосион, утре мисля да си правя маската с маята, благодаря за страхотната темичка момичета   bouquet
Купих си и Neutrogina On the Spot gel  за локалното третиране на пъпчиците, а за слънцезащитен има нов флуид на Eucerin, 50+ e и е подходящ за мазна и предразположена към акне кожа.

Също се чудя дали да не си взема кремчето Кларина, което толкова много хвалите Simple Smile Само не разбрах то дали се маже на цялото лице, или е като Neutrogina On the Spot - само локално в/у пъпката?

# 327
  • София
Nigella, пише за Кларина да се прилага локално. (http://si-plus.com/index.php?p=5)

Аз мажа на почти цялото лице, защото ми харесва как действа. Ще прецениш като му видиш консистенцията как да го ползваш, особен е. Peace

# 328
Да споделя - днес видях в аптеката този серум : http://www.euromed.hit.bg/Unitone4white.htm  и кремчето към него: http://www.valmedica.ro/img/prod/is-unitone-big.jpg  (с и без фактор). Ползвала съм продукти на тази фирма от серията за проблемна кожа и бях много доволна (бих сравнила с качеството на Авен например  Peace ), затова се надявам, че и това е добро. Дано информацията се окаже от полза на някого и се извинявам, ако вече сте го обсъдили  Embarassed

# 329
Ай па ти Shocked двойни дози Shocked Не те ли е страх, че може да се получи хипервитаминоза? Недей така Naughty Не, че си първата де и други мацки съм срещала така, но е опасно. Помнете, че витамините са полезни, когато организма има нужда от тях. Могат да бъдат и много вредни. Naughty

ами.....така е по листовка.Първия месец само и то при сериозен косопад,а на мен косата ми яко се проскуба миналата есен( заради стрес и ниско тегло) и това наистина ме спаси.Другите 2 месеца в нормални дози.Но и не съм ги смесвала с други витамини!
Няма страшно.....просто не трябва да се прави системно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт