Бял списък за гр. Пловдив

• 2 792 945
  • 13 508
  •   1
Отговори
# 13 095
  • Пловдив
Родих на 37, нормално раждане. Едноплодна бременност, нямам диабет, високо кръвно, автоимунни заболявания, генетично обременени в рода също нямам. Баща и баба ми са хипертоници. Та, само заради това, че съм близо до 40 години, не смятах бременността си за рискова. Изкарах я на високи дози гинипрал и магнерот и пак не съм твърдяла, че е рискова. Та, как се дефинира рискова бременност извън изброените. Това, че всяка втора бременна се определя като рискова и търси такива гинеколози, ми е непонятно. Всички гинеколози са запознати с това, коя бременност се дефинира като рискова и следва да знаят как да реагират. Та за кой риск точно става въпрос?

# 13 096
Не мисля, че точно всички гинеколози са наясно с рискова бременна. Трябва и пациента да иска да се интересува, да търси мнения от доктори, не само сляпо да ходи на прегледи.

Деси, за твоите близки не е за чудене, на първо място божа работа, после здраве и финанси. Много народ остават сами, защото с парите им става непосилно, в днешно време може и до 100хил евро с новата валута да стигне крайната цел. Има и немалко развели се, като се изпокарат за взетите кредити
Това на първо място бизнес

# 13 097
  • София
Родих на 37, нормално раждане. Едноплодна бременност, нямам диабет, високо кръвно, автоимунни заболявания, генетично обременени в рода също нямам. Баща и баба ми са хипертоници. Та, само заради това, че съм близо до 40 години, не смятах бременността си за рискова. Изкарах я на високи дози гинипрал и магнерот и пак не съм твърдяла, че е рискова. Та, как се дефинира рискова бременност извън изброените. Това, че всяка втора бременна се определя като рискова и търси такива гинеколози, ми е непонятно. Всички гинеколози са запознати с това, коя бременност се дефинира като рискова и следва да знаят как да реагират. Та за кой риск точно става въпрос?
Ми като влезнеш 2-3 пъти за задържане се водил рисков. Съмнявам се някоя жена да и е приятно да се “води” така. Това се определя от лекарите.

# 13 098
Здравейте група,аз имам камъни в жлъчката жлъчката не функционирала, търся добър хирург за Пловдив,аз съм от Кърджали

# 13 099
  • Пловдив
Да не забравяме, че всяка хоспитализация е клинична пътека. Дано всички хоспитализации да са само медицински обосновани. И кървене съм имала, и контракции, и скъсена шийка, и болки. И нито една хоспитализация. А определено лекарят ми имаше изгода да ме хоспитализира.....За нищо сама не съм се интересувала. Но с проблеми, без проблеми и хоспитализации пожелавам всеки да намери своя лекар и да бъде спокоен по време на бременността. Препоръките са субективни. Новата школа са натурално ориентирани, в стил природата си знае работата, старите го карат остаряло, да се намери компромис си е трудна работа.

# 13 100
За сега не знам, но преди 25 г. за изброените симптоми ме хоспитализираха всеки път. А дори нямаше КП тогава. И добре, че беше така, защото въпреки това детето се роди преждевременно. Заради един умник, който реши, че няма смисъл да стоя в отделението и дори ми спря лекарствата за контракции, че нямало да мога да родя после. Ставрев или Стратев, бъркам ги фамилиите, но търгаш стана после, май Стратев.

# 13 101
  • София
Не мисля, че е добре са правим на лекари. Оставете тия работи на хора дето са учили повече от нас и имат повече. Кой за какво са го хоспитализирали не е от значени, защото всеки човек е с различни проблеми.
Дали точат или не от касата - мисля, че и това е ясно.
П.С:Темата се пълни с ненужни коментари и спорове!

# 13 102
Здравейте група имам камъни в жлъчката жлъчката не функционирала, моля препоръчайте ми добър хирург коремен за Пловдив аз съм от Кърджали

# 13 103
  • Пловдив
Защо ти е коремен хирург. Доц. Николай Белев оперира жлъчка лапароскопски. Работи в Еврохоспитал.
П.П. Никой за нищо не спори. Има бременни, които като кихнат тичат към спешното. Естествено, че ще ги опандизят за пътеката. За тях това също е рискова бременност.

# 13 104
Защо ти е коремен хирург. Доц. Николай Белев оперира жлъчка лапароскопски. Работи в Еврохоспитал.
П.П. Никой за нищо не спори. Има бременни, които като кихнат тичат към спешното. Естествено, че ще ги опандизят за пътеката. За тях това също е рискова бременност.

Е като оперира жлъчка лапароскопски значи не е коремен хирург ли??LaughingLaughing Ми какъв да е?

# 13 105
  • Пловдив
Оф, добре. Коремен хирург е. Всички са тръгнали от там и някои там са си останали. Но, гарантирано, който се е научил да оперира лапароскопски, рядко пори кореми. Трябва да е голяма тотал щета, макар Белев да се справи лапароскопски с перфорирана жлъчка и сепсис!

# 13 106
Коремен значи, че оперира коремни органи. Как, няма значение. Дали отворена, или лапароскопска операция. Не е гинеколог. Или ортопедичен хирург.

# 13 107
  • Пловдив
По принцип специалността е хирургия. Всеки лекар в своето CV описва в каква насока са му интересите, както и техниките, които използва. Никой от тези, които познавам не се е описал коремен хирург. Ще имам предвид какво се разбира като се търси коремен хирург. За мен това значи, че оперира на отворен корем......🙄

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 06:39 от dazel

# 13 108
Не, не е на отворен корем само. Коремна хирургия обхваща черва, стомах, черен дроб/жлъчка, панкреас, далак. За другите органи има други хирурзи - уролози, нефролози, гинеколози.

# 13 109
По темата за бременост и раждане - до края на живота си ще благодаря на проф. Учикова и доц. Парахулева.

Общи условия

Активация на акаунт