Бял списък за гр. Пловдив

• 2 861 661
  • 13 814
  •   4
Отговори
# 2 220
  • Пловдив
Понеже приятелките ми са раждали преди 14-15 години с много връзки се вреждаха да ги видят не нещо подобно на ехограф. Съпоставено с днешната техника онези транзистори, тип ВЕФ / така ли се пише  Thinking /, трудно можеха да се нарекат ехографи. Но съм съгласна, че опитен специалист би трябвало да разбере дали е един плод или два дори без ехограф. Това за ФМ и на мен ми е много странно. И аз и сестра ми не сме ходили специално на такива прегледи. Лекарят, който ни следеше бременността си гледаше УЗ критерии в съответната седмица и до там. Но от това, което чета не схващам за какво точно ползват ехографа повечето гинеколози, щом трябва допълнително да се ходи на УЗ прегледи.  Thinking

# 2 221
  • Fort Worth, TX
Креми...три дечица ли имаш ? И за близнаци първите две Heart Eyes
Понеже беше раждала сравнително скоро при Бачуров,си мислех,че това ти е първо детенце  Blush
3 момчета си имам.

# 2 222
  • Fort Worth, TX
Понеже приятелките ми са раждали преди 14-15 години с много връзки се вреждаха да ги видят не нещо подобно на ехограф. Съпоставено с днешната техника онези транзистори, тип ВЕФ / така ли се пише  Thinking /, трудно можеха да се нарекат ехографи. Но съм съгласна, че опитен специалист би трябвало да разбере дали е един плод или два дори без ехограф. Това за ФМ и на мен ми е много странно. И аз и сестра ми не сме ходили специално на такива прегледи. Лекарят, който ни следеше бременността си гледаше УЗ критерии в съответната седмица и до там. Но от това, което чета не схващам за какво точно ползват ехографа повечето гинеколози, щом трябва допълнително да се ходи на УЗ прегледи.  Thinking
Всички ФМ ги правят на 2д режим, та в тоя ред на мисли опитен специалист  ще направи ФМ  на по -обикновен ехограф.То като е калпав лекаря и апарат от космоса да му донесат пак няма да види нищо.Вие знаете , ама има жени дето хич не са наясно за 4д.Като кажат гледаха ме на 4д.Ми не ги гледата на 4д.Апаратите имат 3 режима и ФМ задължително се прави на 2д.Аз съм гледана 3-пъти във Фемина и тритеп  ъти супер модерния им апарат работеше на режим 2 д за ФМ.

# 2 223
  • Пловдив
Именно, аз съм писала още преди години, че ФМ се прави на 2Д, останалото е "гъдел" за пациента. В този ред на мисли, когато следящият бременността гинеколог има някакви съмнения и прецени, че не са от неговата компетентност, може да насочи пациента към друг лекар. Лекарят, който посещаваме със сестра ми има режим на 4Д на ехографа в кабинета си, но въобще не ползва тази опция.  Peace

# 2 224
Естествено, че 2д е режимът, в който се прави изследването. Когато е  нов и модерен апаратът е с перфектна разделителна способност и 2д-то изглежда страхотно. Той спомена, че този последния му апарат е най-новото като технология в момента в света.
Мога да направя сравнение, защото ходя по ЗК при друг лекар с обикновен 2д ехограф. Почти нищо не се различава на снимките, които  ми дава, за разлика от тези при Троянчев.

# 2 225
Техника, техника не е маловажна в никакъв случай, но опитността и това кой гледа е най-важно според мен. Още в 14 седмица на ЖК с едно ехографче, с монитор колкото телевизор в такси, докторът беше категоричен, че едното бебе е момче. Даже ми разпечата снимка и се подписа  Mr. Green.
Преди това ме гледаха на високорезолюционни ехографи, но е било рано.
Но въпреки допотопната техника, докторът се оказа прав.

Извинете ме за спама. 

# 2 226
На мен Троянчев ми каза пола още в 12-та седмица като беше абсолютно категоричен  Laughing
Този по ЗК чак в 18-та.

# 2 227
Относно Троянчев.При мен каза пола в 17 седмица.Като връщах листа от изследването при моята докторка я питах какъв е процента вероятност да е сгрешен, тя ме попита "кой те гледа".Като и казах че е Троянчев каза че няма да има грешка и така си беше. Simple Smile

# 2 228
  • Пловдив
Айде стига с тоя Траянчев,де...и кога е познал Whistling Темата се отклонява  Peace

# 2 229
Понеже приятелките ми са раждали преди 14-15 години с много връзки се вреждаха да ги видят не нещо подобно на ехограф. Съпоставено с днешната техника онези транзистори, тип ВЕФ / така ли се пише  Thinking /, трудно можеха да се нарекат ехографи. Но съм съгласна, че опитен специалист би трябвало да разбере дали е един плод или два дори без ехограф.

Едно лирично отклонение и от мен в подкрепа на тезата ми,че не техниката е на първо място а човека ползващ я.
Раждах преди 18г.и почти всеки месец ходех на ехограф на частно разбира се.Доктора всичко което каза,че вижда взе че го позна в това число и пола още в 3 месец.Тогава ходехме и всеки месец на женска консултация и акушерката слушаше с едно дървено нещо,какво става.Та тя самата ми каза по тоновете се познавало,че детето ще е момченце в моя случай.По този начин разбираше и ако има някакъв проблем.Как ги правеше тези неща незнам но е факт,че в онези мизерни времена бях много по-спокойна отколкото преди 6 г.когато бях бременна за втори път.

# 2 230
Къде и на кой тел трябва да се обадя да си запиша час за профилактичен преглед на мамограф във второ ДКЦ или каква е процедурата. Нямам направление и нямам възможност да взема, искам да мина със заплащане, възможно ли е?

# 2 231
Айде стига с тоя Траянчев,де...и кога е познал Whistling Темата се отклонява  Peace

що, бе, аз мога още много да ти разкажа за него, но стига, че чак съвестно ми става

# 2 232
  • Пловдив
Къде и на кой тел трябва да се обадя да си запиша час за профилактичен преглед на мамограф във второ ДКЦ или каква е процедурата. Нямам направление и нямам възможност да взема, искам да мина със заплащане, възможно ли е?

Защо да не е възможно? Плащаш и си правиш прегледа, тел. може би на регистратура. Носи си стари снимки, ако имаш.

# 2 233
Кой е по-добрия специалист? Колко човека преглеждат? Само се обаждам на регистратура ли? какво правя? ако може да обясни някой, минал по този път.
за първи път ще правя такава профилчактика, а мисля, че е полезна информация за всички ни

# 2 234
  • Пловдив
Ерин Брокович , ако питаш за поликлиниката на р-т Стадиона / не знам дали тя е 2-ро ДКЦ  Thinking/

Казаха ми ,че и двамата са добри , но повечето ходят при д-р Христов , при когото и аз бях на преглед  в началото на декември .
 Плаща се на регистратурата . Аз платих само за ехограф 25 лв , ако се прави и мамография мисля,че беше 30 лв. След това се качваш на последния етаж  и там сестрата дава номера / на регистратурата не дават / .  
 Първо сестрата снима  няколко жени , слиза да изкара снимките и след това по ред на номерата влизат на преглед при доктора. Ако той прецени , може да те види и на ехограф.

Въоръжи се с търпение и 2-3 свободни часа. Дали защото беше след отпуска , но  толкова ми отне на мен  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт