Бял списък за гр. Пловдив

• 2 775 580
  • 13 407
  •   2
Отговори
# 7 710
Защо се назначава терапия при тсх 2,6 преди инвитро?
Аз съм минала тежка артилерия в инвитро стимулации в София, в едно от най-добрите клиники и репродуктивният ендокринолог ми обясни, че по време на стимулация нивата на хормоните на щитовидната жлеза са под влияние на стимулацията и за това не се назначава лечение в този период  - нереални са показателите и не се изследват. А референтите  на тсх при бременност са различни за различните триместри.
По време на една от бременносттите ми направих токсикоза от медикамент - д-р Нончев каза да продължа да го пия, а д-р Троев каза, че спираме, защото има реален риск - високи асат и алат и сменяме препарата.
Д- р Троев ме консултираше през цялата бременност, а се наложи прием на тиреостатик, много опасно лекарство, откри и изостри вниманието, че започна начална протеинурия и на тази база проф. Паскалева от НКБ хвана повишен риск от прееклампсия и приложи агресивна терапия, а феталните специалисти и аг-то ме следяха стриктно и ме разродиха навреме.Благодарение и на този доктор имам живо и здраво дете.
Той много всеотдайно подходи, прилагаше най-новите и модерни методи  при лечение на тиреотоксикоза по време на бременност и като лекар с две специалности обръщаше внимание на всичко - инсулин, хемоглобин, магнезий и т.н.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 20:21 от Анонимен

# 7 711
Gerda 1, на мен ми предстоеше стимулация след 1 месец и той ми каза, че било ОК. Наясно си, че ако не приемах Л-тироксин през този период и не го бях свалила ТСХ под 2, опита щеше да е обречен предварително или щяха да ме отложат. Била съм в три различни клиники в страната и първата работа на АГ беше да попитат колко е ТСХ.
Радвам се, че на теб д-р Троев е помогнал, аз споделих при мен как е било.

# 7 712
ФТ4 влияе на имплантационния потенциал, не тсх.
Аз имам 3 бременности с различни крайности на тсх.Единствено ниско тсх може да доведе до аборт, когато е в остра тиреотоксикоза.Мога много да говоря за тсх инвитро и бременност.

# 7 713
  • Точно където трябва
За преглед на гърди къде да отида? На ехография, на мамография? Конкретно предложение за лекар може ли? Може и на частно, но да е добър специалист - да не пропусне да види нещо или да побърза да ме сплаши и да назначава излишни интервенции.

# 7 714
  • под тепетата
Аз ходя в ДКЦ 2 при д-р Алтай Косев. Нося си стари снимки . Последно бях преди месец на мамография, прегледа  ме обстойно и винаги дава указания.

# 7 715
  • Точно където трябва
А като първи преглед на мамография ли се ходи или на ехография? Или няма значение? Кое е по-точното като преглед? Как приема този лекар - с направление, само частно? Кога работи? Много ли се чака? Може ли повече инфо. Приемам и други препоръки.

# 7 716
Доколкото знам зависи от възрастта на пациентката, но по-добре ехография. Аз ходя при д-р Христов също в ДКЦ 2.

# 7 717
  • Точно където трябва
Доколкото знам зависи от възрастта на пациентката, но по-добре ехография. Аз ходя при д-р Христов също в ДКЦ 2.
Атанас Петров ли? Ще дадете ли повече инфо? Предварително записване? ѝЕвентуално след колко време дава час? Бързо ли се минава? Веднага ли казва има ли нещо притеснително?
Предполагам, че сте доволни от тях като лекари щом ходите там.

# 7 718
Някой може ли да ме насочи къде и лекар съответно да правят ъглометрия на стави? Имаме направление, но не съм се сблъсквала с такъв лекар... доколкото разбрах, трябва да е ортопед, но да имат такава апаратура... ще се радвам на помощ.. Blush

# 7 719
  • Пловдив
Христов и Косев работят на ротационен принцип в ДКЦ 2, както с направления така и без.
Ако информацията на страницата на ДКЦ-то е актуална, това са им графиците.
http://dkc2plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=art … 98&Itemid=587
http://dkc2plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=art … 97&Itemid=586

Чака се много, но има ред, още долу от регистратурата се получава пореден номер. Аз винаги ходя към 7,30 - 8,00.
По-подробна информация се снема чрез мамография.

# 7 720
Ако си на 35г и нагоре- мамография

# 7 721
Косев приема и в Пълмед и не се чака изобщо.

# 7 722
Атанас Петров ли? Ще дадете ли повече инфо? Предварително записване? ѝЕвентуално след колко време дава час? Бързо ли се минава? Веднага ли казва има ли нещо притеснително?
Предполагам, че сте доволни от тях като лекари щом ходите там.
Д-р Румен Христов.  По-нагоре е обяснила  miraluba как се случват нещата.
Аз знам, че мамография за профилактика  и без обремененост, се прави след 40 год. Аз съм над 35, но когато го бях питала д-р Христов кога трябва да започва да правя мамография, ми каза, че е рано.

# 7 723
  • Euskal Herria
Моля да ми препоръчате добър кожен лекар. Касае се за проблемен скалп.

# 7 724
  • Пловдив
И аз съм за Алтай Косев, препоръча ми го АГ-то, на която имам доверие. Само веднъж съм била на такъв преглед в Пълмед, при това доста наплашена и той беше много човечен, успокои ме и ми обясни доста подробно всичко. Доколкото знам, мамография при млади жени, които тепърва ще кърмят, не се препоръчва, освен ако няма сериозни показания за това. Все пак е облъчване, а ехографията е по-щадяща. Ако при ехографията има проблем или съмнение за такъв, тогава назначават мамография. Или както poli_s отбеляза, от 35 нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт