Аз съм минала тежка артилерия в инвитро стимулации в София, в едно от най-добрите клиники и репродуктивният ендокринолог ми обясни, че по време на стимулация нивата на хормоните на щитовидната жлеза са под влияние на стимулацията и за това не се назначава лечение в този период - нереални са показателите и не се изследват. А референтите на тсх при бременност са различни за различните триместри.
По време на една от бременносттите ми направих токсикоза от медикамент - д-р Нончев каза да продължа да го пия, а д-р Троев каза, че спираме, защото има реален риск - високи асат и алат и сменяме препарата.
Д- р Троев ме консултираше през цялата бременност, а се наложи прием на тиреостатик, много опасно лекарство, откри и изостри вниманието, че започна начална протеинурия и на тази база проф. Паскалева от НКБ хвана повишен риск от прееклампсия и приложи агресивна терапия, а феталните специалисти и аг-то ме следяха стриктно и ме разродиха навреме.Благодарение и на този доктор имам живо и здраво дете.
Той много всеотдайно подходи, прилагаше най-новите и модерни методи при лечение на тиреотоксикоза по време на бременност и като лекар с две специалности обръщаше внимание на всичко - инсулин, хемоглобин, магнезий и т.н.