Бял списък за гр. Пловдив

• 2 788 196
  • 13 479
  •   4
Отговори
# 13 185
Моите са близнаци и от общуване на техния си език чак сега на 3 г и 5 месеца едното започва да повтаря повече и обяснява, другото като го поправям и карам да повтори се притеснява понякога.
Пак си имат кодови наименования на познати хора и животни, правят го нарочно като някой страничен човек почва да им обяснява как се изговаря

Градината и общуването с други деца помага за отпускане речево
Майка на детска площадка ми сподели, че нейното на 5 г тепърва се отпуска, защото не е ходило до момента на градина

# 13 186
  • София
От личен опит карането на да повтарят нещо не е опция. Логопедът знае точно как да накара детето да се поправя в изказа си или да проговори без грешки. Моята дъщеря тръгна на 4г. на логопед. Проговори на 2г. и половина развален бебешки та така до 4г възраст хората почти не и разбираха какво говори. За една година с логопед постигнахме страхотни резултати (разбира се и с домашни давани от логопеда вкъщи).

# 13 187
I.R.,  давам го по принцип инстиктивно по - отгоре, но разбирам ако някой родител има натрапчиви притеснения да потърси специалист

Наблюдавам ги как реагират и се държат,  този, който говори повече е по-разсеян, другия държи вече прочетена дословно приказка да я чета пак, а не да имитирам.

В градината педагога им е с много опит, включително и години в чужбина, доверявам се, което споделя като наблюдения, че са попивателни и е въпрос на още малко време

Майка на деца с аутизъм по-големи половин година от моите, още миналата есен като се застоим заедно на площадка ми отбелязваше, че това, което сочат моите - летящ самолет, птица, муха, бръмбар, камион, кола.... нейните не го забелязват въобще, било част от признаците

Оня ден един щъркел летейки изпусна  плячката си - смок,  ей, всички разбраха за тая змия,  толкова щастливи, че съскала, на всеки се обясняваха, скоро няма да има скрито - покрито от тях

# 13 188
  • София
Не е до натрапчивите мисли, а до даване на аванс кога детето е добре да проговори и изобщо как говори на определена възраст. И аз нямах уж натрапчиви мисли и доста закъснях с логопеда.Определено при дъщеря ми имаше проблем с изговаряне на доста думи и други проблеми. Няма нищо страшно да се посети първо логопед пък от там нататък може да се даде съвет и за други специалисти.
Не ангажирам никой с моето мнение, а споделям опит!

# 13 189
Здравейте! Може ли някой да ми препоръча добър ревматолог в Пловдив, който работи с НЗОК? Ходила съм при д-р Величка Попова, но вече не работи със здравната каса?

# 13 190
Д-р Снежана Терзийска е ревматолог и човек с главни букви. Работи и със Здравна каса. Има я в Супердок. Може направо там да резервирате час.

# 13 191
Д-р Снежана Терзийска е ревматолог и човек с главни букви. Работи и със Здравна каса. Има я в Супердок. Може направо там да резервирате час.

Благодаря!

# 13 192
Здравейте! Може ли за ми препоръчате репродуктивен ендокринолог?
Мнения за д-р Емануела Василева?

# 13 193
Здравейте! Влизам с молба за препоръка за добър дерматолог относно поставянето на правилната диагноза и назначаване на правилната терапия за лечение на проблема. Не става въпрос за акне, гъбички или кожно-венерически болести (пиша това пояснение, защото бях ходила в родния си град при една дерматоложка, която е много добра в лечението на акне, но за съжаление не успя да ми помогне за настоящия проблем). Благодаря! 🍀

# 13 194
Здравейте! Влизам с молба за препоръка за добър дерматолог относно поставянето на правилната диагноза и назначаване на правилната терапия за лечение на проблема. Не става въпрос за акне, гъбички или кожно-венерически болести (пиша това пояснение, защото бях ходила в родния си град при една дерматоложка, която е много добра в лечението на акне, но за съжаление не успя да ми помогне за настоящия проблем). Благодаря! 🍀
Опитайте с д-р Марияна Лукова.

# 13 195
Опитайте с д-р Марияна Лукова.
Благодаря! Точно нея ми препоръча и далечна позната, а имате ли наблюдение къде е по-добре да запиша часа - в кожния диспансер или в другия медицински център, в който дава часове?

# 13 196
В кожния диспансер, там има по-голям набор от реактиви.

# 13 197
Винаги съм ходила в кожния диспансер. Не за друго, а защото ЛЛ не ми дава направление по каса, а от другите, които важат само в диспансера. Та си вземете такова, намалява цената на прегледа с около 20 лв.

# 13 198
15 лв. доплатих с този зелен талон. Моят ЛЛ е щедър, даде ми и направление, да ѝ го дам да си го ползва в ДКЦ-то. Сигурно са приятели, зарадва се като ѝ го дадох. Simple Smile

# 13 199
  • Пловдив
Моля за препоръки за добър ортопед за менискус на коляно. За предпочитане да не работи в Пълмед.
Моят мъж се оперира в Каспела. Но не помня името на лекаря... трябва да видя епикризата.

Общи условия

Активация на акаунт