Всяко МАЙско бебче има зъбче вече (30)

• 12 079
  • 228
  •   1
Отговори
# 30
Gugalinka, много е гадно, че трябва да оставиш малкия. Напълно те разбирам. Аз за един час като го оставя и ми е некомфортно. Sad Но не се притеснявай! Ще мине бързо времето и после ще се радвате един на друг. Все някога трябва да се разделяме по малко с тях.  Hug
Онче, не й се връзвай толкова на свеки. Как може да се обиждаш толкова от нейните думи. Не разбра ли до сега, че е нетактична и невъзпитана. Не трябва да те интересува нейното мнение по никой въпрос. Интересувай се от мнението на хората които цениш, обичаш и уважаваш, а другите да си мислят каквото си искат.

За протокола - аз съм любимката на тате, а брат ми на мама  Grinning Но това е само на думи. Шегуваме се и никога не е било проблем.  Peace

# 31
Добро утро!
Онче,тия наще свекърви са си лика прилика.При нас също правят разлика и от километри личи че повече обича първата си снаха.Ние живеем със свеки и като дойдох да живея тук милата ми етърва беше дошла и ми извадила и разхвърляла всички дрехи от гардероба пред очите на свеки и тя не и казала нищо.И то защото тя си оставяше децата нонстоп,а ние почнахме да правим забележки.Апартамента ни е от две стаи и децата постоянно идваха при нас и все едно ние си ги гледахме,а остави другото ами бях длъжна да им готва на всички,да чиста.То не че сега картинката не е по-различна.Че то ние нямахме 5мин свободни да се видим насаме.На няколко пъти голямата щеше да ни хване в леглото.Идва милото и вика-чичо аз ще спинкам при вас.Та етърва ми ме мрази защото съм и гонела децата.Но то бива да дойдат за един-два дни,а не да живеят при нас.Тогава всички застанаха на нейна страна защото имала здравословни проблеми и не трябвало да я закачат.Ми то и аз имах здравословни проблеми ма никой не ме пита.И до ден днешен свеки тича постоянно да им помага,а вкъщи неще една паница да измие.Та така при нас положението е .......
Благодаря на всички за отговорите за уокъра
Ох и друго щях да пиша ама се запалих с тия свекърви.Онче,мила знам прекрасно какво ти е  Hug

# 32
Добро утро. Heart Eyes
Моето майско бебче не се вписва в заглавието на темата---няма зъбки още. Wink
Онче и аз ще ти кажа,че не бива да се ядосваш,ама и аз съм такава като тебе по-емоционална и немога да не се ядосвам от такива работи.То твоята свекърва е такъв уникум,че думи нямам за нея.
Искам да ви попитам как си слагате линийките в подписа една до друга,не една под друга,че аз получих съобщение,че подписа ми е голям и трябва да го намаля,но нищо не направих и накрая си изтрих линийките,пък си харесвах тях не искам други,четох в правилата и от там нищо не разбрах,тока,че ако някой знае моля да ми каже.

# 33
Добро утроо.

Бойкинова и аз преди месец някъде получих такова съобщение,че линийките са ми с много пиксели и голяма височина.
Махнах едната и смених тази на детето,а и на мен също си ми харесваха старите.

Питах мацката ,която ми прати съобщението,каво да направя,тя ми заобяснява за пикселите,как се гледа ,колко са.С десен бутон върху линийката и там на пропърти и там се виждат пикселите.Нормата била 400х90 и когато си правиш линийка да проверяваш по този начин,иначе не е разрешено.

за свекърва ми-благодаря ви за подкрепата.

Мушмороче,Аз вече си я знам и не й обръщам внимание,много ,много.Не й се обаждам,да си прави каквото ще.Ама тук една седмица се държи адски мило,ииии накрая се ..........
Знам,че съм чуждото дете и че не е нужно да се обичаме ,а уважаваме.
Тя е майка на мъжа ми,а аз съм жена му от която има внучка.
Така да ми каже по телефонааааа. Цяла нощ съм го мислила
И за предпочитанията на децата.
Всички с по 2 деца от моите познати са с видни предпочитания.
ВСИЧКИ !!!

като почна от бабите ми и дядовците ми-спрямо лелите,чичовците,вуйчовците,
кумовете ни,
та до приятелките ми с по 2 деца.

за предпочитанието към снахите
(етървите)-случайте са различни,познавам предпочитана снаха и тя ..........дупе да й е яко.Постоянно нея я търсят за работа,за гледане на свеки и свекъра,за какво ли не.А тази ,която не я харесват си шляе задника из кафетата.И някак си им е взела страха.Хем е одумвана и нежелана,а все при нея се тича да й гледат децата,а помагащата да го ду... Whistling

АнМари,важното е детето да се оправи,училището ще почака.В 1 кл какво има толкова да изпуска? Ти като разказваш как за Коледа иска енциклопедии,не ми се вярва да й е трудно и да има пропуски,а и то ей сега ще стане май месец и 1 клас го минахте.
Обаче,какво става ст ая темп.и завишени левкоцити???????  newsm78
Пиши когато имаш резултат.

Радост-аз винаги съм си мислела,че ще сме задружни и уважаващи се както с моите родители ,така и със свеки.И защото имах големи очаквания,сега съм много разочарована.Ако си бях с тази нагласа,може да не ми правеше толкова впечатление за неразбирателството.
А ти пък не си очаквала толкова да задружни отговорни ииии ето,доволна си.

Излиза,че човек трябва да е лошо настроен ,към всичко,и когато получи дори една усмивка или най-елементарна добра дума,да му се струва нещо велико.
Забрави човечеството що е да си добър  Naughty Поне аз все на такива попадам.

Дани,за прощапулника знам,че детето трябва да е проходило стабилно само.Не само няколко крачки,амииии да си ходи.
Прави се питка и се търкаля по бяло платно към маса на която са наредени предмети.
Детето трябва да може да ходи по питката и да стигне до масата да си вземе от предметите.И в зависимост ,кои предмет за какво сте го нарекли,такава ще е професията на детето.От това ще си изкарава хляба.А аз много се кефих на едно дете,което вървя по питката и си я хвана първо нея.Аз го тълкувам,че каквото и да работи ще има хляб.
Например,ако хване слушалките от апарат за измерване на кръвно налягане,ще стане доктор(например)

# 34
Елада  bouquet
Много сте изписали, не мога да ви прочета.
Мерси за идеите за закуска. Днес и варих грис, но пак яде малко, около 100гр. Но колкото-толкова.
И моето майче няма зъбки още, последни ще сме май Thinking
Браво на Ради за първите 4 крачки. Бързат децата, а моята не може още. Мъчи се ама не може. Огъва се като кашкавал в краката, иначе опъва да стъпи, ама нещо и тя не се сеща. Но като е в проходилката така тръгва и се чува туп туп от нейните крачета Joy
Аз да ви кажа Тери нещо като лазене прави, но по дупе. Оставям я на земята постлано да не й е студено и има няма и 5 мин и вече е на земята, където няма постлано. А онзи ден за има няма две минути я оставих и влизам и нея я няма на постланото и на земята я няма и се шашнах къде отиде това дете и я викам, все едно ще ми отговори де, а тя нашата под масата се мушнала Grinning
Много интересни истории сте писали Laughing
Онче твоята свеки пак се е проявила гледам. Абе нямат някои хора оправяне ooooh!
И докато пиша Тери успя да падне назад и да си удари главата. И пак не на постланото ooooh!
хич не седи мирна.

# 35
Ончеее, като те слушам все едно мойте свекъри, седнали в кухнята мъжа ми свекъра и свекървата и човека вика излез от тука, че семеен съвет имаме, девера и етървата нали са надалеко те са по мили, като дойде време за работа само мене и мъжа ми вика, пък недай боже не идем, какви приказки чуваме, мале мале.

И Хриси и се огъват краката като върви ама то от стремеж, едни големи крачки прави и задния се огъва седи права иска да тръгне ама не може. Става към 8:00, играе малко, хапва към 10-11 и заспива, спи около два часа и половина, следващото ядене е към 14:00 и към 15:00 пак спи ама за малко, към 17-18:00 пак и се приспива, но зависи колко е спала преди това и пак за около 30 мин спи, след това ние като вечеряме и тя яде. Следва игра, къпане, яде около 200 гр кисело мляко с бисквита и сън, вечер се събужда около 1:00 и в 5:30-6:00 за да суче. Ако е крива през деня и тогава и давам да цокне малко.
Всичко и топля в микровълновата.
Дани, честито ви прохождане   bouquet  bouquet  bouquet

# 36
  • Варна
Привет, Йоана не ходи но е постоянно права, до каквото се докопа се изправя по него.Режимът й е толкова объркан, че направо нямам думи.Спо ит обед до посреднощ след това будуваме двете.
Моето свеки не я е виждала от  август , и двете деца де ама то нали ни няма.Тръгнах да го пиша това защото въпреки, че сме на 2000 километра от нея пак сме лоши и пак се сърди и не си говорим вече месец и нещо, няма скайп няма нищо.От както сестра й беше на гости и мъжо отказа да подписва някакво пълномощно на свекината сестра .(преди да заминем той направи на майка си за фирмата му понеже аз от там си получавам майчинските и не  я  закрихме) и тя постоянно ни мели на главите, че плащала счетоводство 20 лв а нищо не казва, че брат му ползва фирмата (тя не знае, че той ни е казал)значи не плаща моето счетоводство ами на любимото си синче..та така, познато ми е до болка предпочитанието при децата.8 години вече живея с това нещо и ми е писнало до ...незнам до къде.И аз винаги съм се възмущавала от тези неща.Нас със сестра ми никога не са ни делили , въпреки, че родителите ми са далеч от добри дори.С баща ми не съм се виждала 4 години а с майка отношенията ни не са никак добри заради сегашният й мъж...и въпреки това и да сме усещали със сестра ми по- добро отношение към едната или другата е било много моментно усещане и то е било примерно защото едната от нас има по- голяма нужда от подкрепа била тя морална или не.
Та така и моето свеки в отбора на вещиците, ама тя си и знае, че не я понасям а и тя не ми остава длъжна, дори никак.Като изохках, че може да се връщаме (дадохме им доста от нашите неща на безценица защото тя мрази да копува винаги от нас се е обзавеждала) и веднага започна да помага , но беше само за момент- еднократно, та за 8 години веднъж съм видяла нещо от нея и то пак със задни мисли...
И аз се олях май, поне не ми е на главата другото майната му.
Честито на проходилите, порастналите и въобще на всички празнуващи.
Болничките бързо да оздравяват.АнМари чакаме резултатите  Hug

# 37
Аз нямам свекърва, тъй като е починала, но беше голяма душа. А и нищо нямя да казвам за свекървите, защото / живот и здраве/ и аз ще стана някой ден  Wink.

oncheto , за първи път чувам, че първите празници на детето не се празнуват. Даже знам, че годинката е най-важния рожден ден.
Ние правихме кръщене на именния му ден / Тодоровден/ и незнам дали знаеш, че " свещичката" от кръщенето е огромна. Не виждам как ще я бучнеш в тортата. Иначе можеш да си я препалиш за малко на всеки празник или когато е болно детето.

За прохождането знам, че питката се прави, когато детенцето направи около 10-ина крачки, но не чак когато вече е много наперено, а в самото начало като ги направи. А щом прави вече 4 крачки, много скоро ще направи и 10 и т.н. Simple Smile.

# 38
# 39
Здравейте!
И Йоана вече пълзи от около 3 седмици и постоянно е след мен. Някой ден ще я настъпя без да искам, като малко пале е  Heart Eyes
Ние вече ползваме понякога гърнето но най-вече за забава.

Честно казано разчитам на лелите в яслата да я научат.
Опитва се да се храни сама и много се дразни като и взема лъжицата. Човек трябва да има слонски нерви да издържи на мазалото  Twisted Evil
Вие колко често миете косите на бебоците със сапун (шампоан)? Аз всяка вечер откакто се е родила, но не знам дали още така трябва.

# 40
oncheto ,
Ние правихме кръщене на именния му ден / Тодоровден/ и незнам дали знаеш, че " свещичката" от кръщенето е огромна. Не виждам как ще я бучнеш в тортата.

Знам,че е огромна.

Освен да вземеме триетажна торта и да я бучнеме цялата и да се вижда толкова,колкото основната.  hahaha

А сега като се замисля незнам,коя свещ е от кръщането,че имаме и от църковния брак една обикновенна и официалните белите.Тях пък никога не сме ги палили

за миенето на косата-много рядко й мия косата.Тя е с 2 косъма-мъхче само и я мия със сапун,шампоан не съм купувала.
В седмицата по 1 път я мия някъде

днес се записахме за др седмиза в частна кухня Ян Бибиян.

Има ли и други ползащи частна кухня?

А ползващите държавна кухня.

Всеки ден ли имате местно ядене, и кремчетата с прясно мляко ли са ви?

Моята педи,каза,че още сме малки за всеки ден местно ядене и ме посъветва да си поръчвам седмица за седмица.
Да давам един ден зеленчуковото ястие,на другия ден местното,това което ми е в повече да пребирам в камерата и за следващата седмица да не поръчвам кухня,ами да ползвам замръзеното от камерата.
За кис.мляко,каза да е с нисък % масленост заради натоварването на бъбреците,което се получава.(и друга мама писа тази причина)

Каза,че се натоварват бъбреците от кис.мляко,ако се дава минерална вода,всеки ден местно ядене,а и кремчетата като са с мляко.Много щяло да ни дойде,като натоварване.

Водата,каза още да я превърявам,а за прясното мляко е категорична да е след 1 год,дори и в кремчетата.

Но кремчетата от кухнята ще ги разреждам с плодово пюре.

А като се замисля и гледам менюто на кухнята,кога децата ще ядът плодове?

Така поне аз ще й додавам плод,не само кремовете-нишесте,кус-кус,грис.
Незнам със запека как ще сме в комбинация с кухнята.

# 41
Косичката му я мия през вечер. Ползвам помпата на Бюбхен  - гел за коса и тяло и съм много доволна от нея.

И на нашата кухня всеки ден ни дават месо и аз му го давам.
А плод му давам всеки ден. Той пие млякото към 8 - 8:30 сутринта. Към 10 му давам намачкан плод или му цедя сок. Наистина няма кога иначе да му го дам. После обядва към 12 - 12:30, 16:30 - кремчето и вечерта към 20 - супичката. Така се храним ние. Незнам дали е правилно, но .... newsm78

# 42
Косичката я мием през ден.

Да се похвалим - в понеделник направихме две крачки самостоятелно, а снощи три, не мога да повярвам как лети времето .......

Ние си имаме два проблема и се чудя кога ще ги решим  Rolling Eyes ?!?!

Първият е, че малката категорично отказва да спи нощем в леглото си (през деня спи в него). Иска да спи при мен и плаче ако не я взема, като все повтаря: мама, мама, мама .... Къса ми се сърцето и я вземам и цяла нощ се гушкаме (и батко и беше така, но тогава обстоятелствата бяха други).

Вторият е, че от 10-ина дни вече не се кърмим изобщо, защото нямам и капка кърма, а тя все си търси да цока, но като не и пуска нищо се ядосва и хапе и ми причинява болка. Не искам да и дам залъгалка, защото не мисля, че е правилно (до сега не е ползвала). Кога ли ще спре да търси да бозае, много ми е криво като я гледам как отваря устичка и плези езиче, за да суче, а всъщност ми смуче блузата  Cry ! Някой имал ли е такъв проблем?

# 43
Ние сме на държавната кухня и мога да кажа,че съм доволна.Във понеделник и петък е посно.Десертите са кремче,киселче или грис халва.Правят ги със прясно мляко.

Относно режима аз писах и няма да пълня темата със едно и също.

Но пък всеки сам решава как да си храни детенцето.. Аз например питах Педи и така..

Плод му давам два часа след хранене.

Но не след всяко..най- много два пъти.

# 44
Детство сладко и вълшебно......леле как ме върнахте години назад с тези истории за петли, гъски и т.н. Гъските и за мен са най-голямото страшилище  hahaha ама как мме беше страх от тях, много съскат....

И мелодиите по играчките са голямо дразнило, найстина са много силни за мен, пък камо ли за малко дете. Но им намерихме цаката - тиксо върхо дупките, от където излиза звука, и се намалява достатъчно, за да може да си играе детето без да му се спукат тъпанчетата и майка му да полудее.

а пак за обувките съм се сетила - и Борис прохожда бос, сега и Калина. Т.е. без обувки. С чорапки с 'бобчета' от долу на стъпалото, за да не се пързалят, или с нещо подобно на цвички, само от кожа, нищо друго, и хем топлят лекичко, хем не се пързаля детето.

sundey дано не е нещо сериозно
Fradiene  спането ни е подобно, но понякога спи и по 2-2 1/2 часа. но заспива и рано вечерта, най-късно 20.00 за повечко не й издържат силиците. А следобед не иска да дремне даже и за 15 мин.
Gugalinka представям си какво ти е. стискам палци Криско да понесе спокойно раздялата. Обаждай му се всеки ден да си 'говорите', гласът ти също ще го успокоява Simple Smile А и найстина най-добре да е с баща му. Той е другият постоянен човек в ежедневието му.
Онче, свекърва ти е права, че ако се скара с теб, няма да е все едно да се скара със свое дете. Но всичко останало ми сви сърцето. НАй-вече заради внучката й. Но другата баба със сигурност ще я глези и обича, както подобава  Grinning За детегледачките, ами тук повечето момичета на по 15 г. гледат деца, за по час, два след училище, или вечер, когато майката и бащата искат да излезат. НАй-често децата спят. А в нашият случай, ни трябвца някой, който да си играе с Борис за 2 часа, докато аз съм на работа. Яслите затварят в 17.00, а аз започвам работа в 16, или 17. За сега съм на половин раб.ден, и една част от работата ми е от вкъщи. Но ако е за целодневно, или без ние да сме около децата, със сигурност щяхме да тръсим момче или момиче над 18 (но те са на училище) или жена пенсионер или баш си детегледчка.
Честити ходещи крачета на РАди !

АнМари, бързо оздравяване на Диана. И да смиква тепературата!

Bia ние мием само дупето със съпун, когато сменяме памперса. И ръчичките. Не ползваме мокри кърпички. Във коритото е само вода. Съпун/шампоан мноооооого рядко.

Гери, тези дни ще ти разкажа как беше Борис със спането по подробно, и той почти като при вас, спеше основно при нас. Дойде един момент, в който сам пожела на неговото си легло. И сега само сутрин се премества при нас, към 6 да си доспи. Та мисля, че нямаш място за притеснение.

Елада, благорадя за темата  bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт