Всяко МАЙско бебче има зъбче вече (30)

• 12 079
  • 228
  •   1
Отговори
# 45
Ох Онче просто наистина трябва да престанеш да се впечатляваш от тази жена.Въпреки че тя просто е голям дразнител.Ако беше при мен това просто незнам дали щях да я изтрая да ми говори така.Ама пък и вие бързо сте заживели заедно с мъжа ти после Ивето и не е имало много време да се опознаете с нея..Аз моята свеки я обичам като най добра приятелка.Толкова е добродушна и мила че просто нямам думи.Искам и аз един ден да се отнасям със снаха/снахите си по този начин и се надявам да го постигна.Никога не е правила разделение между мен и синовете и,даже мога да кажа че винаги е подкрепяла мен повече отколкото мъжа ми.Просто ми се ще всички свекърви да бяха като нея и да не чувам от вас такива тъжни и груби истории..
Относно спането на спалнята-Криси най редовно спи при нас.От една страна знам че не е хубаво да свиква така,но от друга на нас с баща му ни е толкова мило и приятно..цяла нощ да докосваш нежните му ръчички и личице,да усещаш аромата му,да се сгуши близо до теб..Като не иска да спи в неговото си креватче какво да се прави-ще си го гушим Simple Smile
Криси вече го къпем през ден,едната вечер само го изплаквам дупето и чурката със сапунче и го обливам съвсем малко с вода.Другата вечер е същинския купон в банята-пляскане викане...Тогава му мия и главата със сапун но той има много коса а и напоследък се поти много.
Пресен плод давам или сутрин между попарата и пюрето,или следобяд го стъргам в кашата или гриса.
Детска кухня ще взимаме от 1 април да се пробваме.И ние с майката на наборчето сме се насочили към Ян Бибиян.Онче да кажеш как е!Държавна най рано май месец ще видим.
Да си кажа че Криско от подскоци строши проходилката.Купих друга и едно бънджи.Лудо скачане и люшкане  пада Simple Smile
Замислих се за ДианаЧар къде изчезна??

# 46
  • София
Ние днес трябваше да се чуем с нея. Може да е заета.

# 47
Гугалинка,ние се познаваме с мъжа ми 5 год преди да се омъжиме и тя беше много различна,добра.На следващия ден след сватбата ни направи първия семеен скандал.

Радост,аз питам само за кухнята и какво предлага,а не за режима.По темата за режима на хранене много писахме найстина.
Интересува ме дали застройват супичките с яйце или с кисело мляко и брашно и кремчетата дали са с прясно мляко.

а за частна кухня се навих заради доставката до дома и това,че мога да си поръчвам ден за ден.

Гери,според мен е нормална реакция за едно кърмено дете,да иска нощно врем да спи при мама.
Така са и едни познати,които още се кърмят ,а детето е на 1 г и сега ще направи и 1 м.
Свикнал си е нощно време да си цоцка и така да заспиват и двамата.

А не я насилвай твоята сега да спинка сама.За нея е нещо като стерс ,затова,че няма вече млекце и още си търси близостта ти нощно време,ако я отделиш и се опиташ да я научиш сега да спинка сама,че не е добре за психиката на детето.
Ще мине и този период.Гушкайте си се.

Моята Ивка спеше до мен докато беше с темп и после още дълго си я държах до мен,но тя много се върти,рита ме и аз все я нагласям така ,както на мен ми е удобно.
Когато си я върнах да спи в леглото,така ми беше мъчно ,че не е до мен,но пък тя спа като къпана.
Рита си,обръща се,премята се ,както и е удобно на нея.Не мръдна цяла нощ

Това е от нас
Лека нощ мили дами и бебоци.

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 22:15 от (х)oncheto

# 48
Онче, ние от варненския отбор сме на държавна кухня. Естествено не всеки ден е с месце. Например 2 дена с месце, 2 дена постно. И сме доволни. Десертите са с прясно мляко. А като гледам плод дават в някои дни на втора група. При нас е само кисели, кремчета и мляко с грис. Но и на нас ни искаха скоро бележка от педи за хранителния режим на детето и най вече дали имат проявена алергия към нещо. Частна кухня ползвах 1 седмица. Доволна съм. Много е вкусна храната и там, но в по-малки количества и на Макс изобщо не му стигаше.

А за оставянето на детето - ами аз го оставям на нашите понякога. За цял ден, а няколко пъти и за цяла нощ. Нормално и аз се притеснявам, но предпочитам да свиква и с тях. Защото един ден ще ми се налага а ако той не иска... и не е свикнал - ще е доста трудно.

# 49
  • София - Дианабад
Привет!
Честито на всички бебчета с поводи - месечинки, проходили  и т.н.   bouquet
Ние също проходихме  Grinning, направо е страхотно, спомних си и трепетите покрай каката  Grinning.
За имения ден - ние също тогава мислим да  я кръстим, само не знам дали на Цветница или на Еньовден /че май Биляна има 2 пъти имен ден/  newsm78.
За рождения ден - ще го направим и него като на каката - на самия ден ще се съберем с приятели /пада се в четвъртък/, а в неделята ще го отпразнуваме с роднините. Че иначе няма къде да се съберем, а пък и ще стане...
За кухнята - взимаме от държавната - хапваме всичко без кремчетата, просто предпочитаме или нещо течно, или да се дъвче - нищо, че още сме с 4 зъбчета  Laughing
Гугалинка - разбирам притеснението ти. Нашата баба също идва да ги гледа по 2,5 дни в седмицата и усещам как все повече ми липсват, а и аз им липсвам повече, особено на Биби сега. Успокоявам се, че още малко остана и пак ще сме си заедно.
За спането - и Биби е свикнала като се събуди да цока. Е да, ама сега го изпие и невинаги има още, млекоцентралата вече е за профилактика  Mr. Green. А като я гушна, не признава нито биба, нито вода. Иска си да се закачи за мен. И от няколко дни я водя при тати като се разплаче така, а като се гушне в него - спира. Просто него не го свързва с хранене.
Приятна вечер!

# 50

Добро утро!!!

Onche Застройват ги супичките и кремчетата са със мляко.

# 51
Добро утро,нахраних Бертанчо с АМ,преоблякох го и сега си играе в Кошарката си/леглото/ Simple Smile
пък аз си пия кафето по пижами и ви чета.
Благодаря момичета за подкрепата,не сме ходили в4ера защото педи въпреки работния ден не беше в кабинета си.Другата седмица сме на ДК и тогава ще я питам.
За спането-Бертанчо отдавна спи между нас.На мен ми е по лесно.Педи като чу ми се скара че после няма оттърване и така докато порасне,но нямам сили просто да трамбовам до леглото му всяка че4ер-то е доста дале4е от нашата спалня и няма как да го разположим по близо до нашето-просто мебелите не позволяват.Но на мен изобщо не ми пречи това че спи с нас.Мъжа ми малко мрънка,ама нали не става той,ще търпи.  Heart Eyes
Кухнята-вземам държавна.Незнам в София защо такъв голям проблем да се запишете Rolling EyesУжас е това!Тук в Варна просто отидох и си купих купони,сега ни направиха едни талончета.Другите мами казаха ве4е за храните,аз ще кажа че кремчето не го давам всеки път-а приготвям овсени ядки,елда,каша,грис,кисело мляко с бисквити и така разнообразявам.Супата също не и намирам място в менюто всеки път..Пресен плод давам всеки ден,нсатъргана ябълка,банан,гледам по 2 пъти между храненията-поне така пише в моята книга.
Друго не се сещам Rolling Eyes
после пак.Браво на новите проходили бебе4ета Hug

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 10:58 от sundey

# 52

ДОБРО УТРО
За къпането на бебо се къпем всяка вечер  и и  главичката му мия Peace с шампоан на Джонсан
Мами защо не трябва да се мие често главичката newsm78 newsm78
За спането-Спим си в кошарата ,така си е  свикнал!
За кухнята-Ние нямаме кухня в града и си готвя отделно на бебо  или купувам на Хип
Тея дни не мога да стана от леголото и не смея да излезна вън сама с бебо ooooh! ooooh! имам кръвно 70-40 и всичко ми се върти-давайте съвети какво да правя и да пия Hug
Миналия ден съм търчала като луда по болници за изследвания и го оставих на свекито-ама тя не престана да ми звъни и да ми казва ,че мрънка #2gunfire #Cussing out и не знаела какво да прави с него ,а то жално ooooh!било гладно.Така е...............!?Като не е свикнал с нея и Тя с него- и не му знае навиците #2gunfire и после ми вика.............?
                                 -Вечно реве от мен........... #Cussing out
Ще реве..........Като не  я е виждал,защото горката ми свеки  е вечно на работа а в събота и неделя почива,ама нали е изморена и не може да дойде да го погледа
Ох.................. ooooh!Оплаках ви се набързо Whistling
Честито на проходилите бебоци
Честита месечинка на днешните бебоци

# 53
Валантайн,мерси за кафенцето,изглежда доста примамливо.

Това което разказваш за свеки и как е гледала детето,все едно описваш моята.Нищо не знае за детето,кога яде,какво,памперси,дерхи.Както писах вече оставихме я тъкмо заспала и се бавихме точно колкото знам,че тя спи,И после е гледа заедно с нас,вървя по нея,гушка я и каза,че ако сме я оставили будна сме щяли да я завариме умряла.И моята много работи,не може да идва след работа.В събота готви по 2-3 манджи,че да има за цяла седмица да изхрано мъжете в къщата си-свекъра и девера и неделя почива жената.
Както казах вижда я на месеца по 1 път ,дори и по-рядко.И само влачи с нея фотоапарат,снимая,като че е на някоя фотосесия моята и си изкарва снимките ,влачи ги по приятелки и колежки и само показва детето и разказва какво може,от това което аз съм й разказала.
Но вече сме й забранили да я снима.Мъж ми й каза,че му е обидно тя да се задоволява с лика на детето върху една хартийка.Каза й ,че ще я вижда само на живо,а хартийките да им се нарадва и да престане да ги носи из хората.
Най-редовно ходи при приятелката си в Люлин,а ние сме в съседния квартал.
Не се ядосвай мила,оставяй детето ,да се запознаят и да свикват.

А за кръвното ти-лечението е именно свеки,и повече течности,кафенце,кола,закусвай сутрин,и обяда ти да не е в 21 ч когато заспи малкия.И аз бях така,но не се хранех хубаво,от грижи по детето и слугуване в къщата  #Cussing out

Съндей
,какво ли вече не е трудно в София? И за записване в кухнята и градините и за жилища,и по пътищата........ужас.
Правя си сметка как и кога да тръгна на гости на една приятелка и накрая го измислих,ще тръгна точно когато й се спи на моята и с рейса докато стигнеме тъкмо ще се е наспала.Ще пътувам 40-50-60 мин,зависи от "късмета" ми за деня.
А когато са някакви празници и почивните дни са повечко и всички "софиянци "са отишли на гости на мама и тати по селата си,до приятелката ми стигам за 15 мин.Въобще не преувеличавам,и да чакам рейса около 5 мин,значи 20 мин.
Както и да е.

Съндей
,аз не прочетох и не видях никъде,какво стана с бебето? Води ли го на преглед?нали си поемаше въздух по особен за теб начин.?

Пак ще питам за рожденния ден за децата,че остана въпроса ми в другата тема и май не се видя от всички и така и не писа никой за него.

Когато празнувате с приятели и с роднини,ще имате ли торта и за двете сбирки и децата два пъти ли ще имат свещички на тортата?
   newsm78

Както гугалинка показа снимки на две различни торти.

# 54
Valantayn, не че не трябва да се мие главичката всеки ден. Просто вече стават по-големи и не е необходимо. но аз като се замисля лятото май пак ще си ги мием всеки ден. Цял ден ще сме навън, пък и ще се потят повече, така че.....

oncheto, незнам още със сигурност, но мисля, че ние ще сме с една торта. Тя нали ще е голяма. През деня с другите деца и тогава ще духа свещичката. С наши приятели и роднини вечерта и ще доизядем тортата. Иначе какво ще ги правим тия торти? Някой ден като тръгне на градина, тогава трябва да са две.

На нашата кухня супичките не ги застройват с яйце, а кремчетата са със сухо мляко / мисля, че е Нидо/, а не с прясно.

Днес аз му сготвих  bowuu. За обяд - картоф, морков и броколи. За следобяд - кисел от праскови. Вечерта ще папа каша.

# 55
Цитат
х)oncheto -------А за кръвното ти-лечението е именно свеки
rotfImbo rotfImbo
ам как да стане да ми вдигне кръвното като не я виждам..........? hahahaтрябва да ходя на работното и място rotfImbo
[quote](
Цитат
х)oncheto-------кола,закусвай сутрин,и обяда ти да не е в 21 ч когато заспи малкия
[/color][/quote]-ама как ме оцели Joy ям само вечер :35:-оф за колата не бях се сетила ама и газирано не пия от 17-18г заради язвата но днес ще взема да пийна.Благодаря за подкрепата bowuu
 Hug Hug Hug

# 56
Добро утро.
Рожденните дни на дъщеря ни все ги празнуваме два пъти--през деня децата,вечер роднините,винаги е имало две торти и на двете духа свещички.Сега за рожденния ден на дребния още не съм мислила.
Четох доста теми за детските кухни в София и въпреки високите цени на частните кухни много майки се оплакват,че даже и вкисната храна им носят.Нашият град е малък и има две кухни-държавна и частна.В държавната се готви само с пилешко месо и кремчетата са с прясно мляко,за ден 1во,2ро и 3то струват 0,90 ст.защото общината плаща една част от храта,няма записване за седмицата или месеца,отиваш на деня и си взимаш каквото искаш,даваш си бурканчетата и те ти ги пълнят пред тебе.
В частната готвят с пилешко,телешко и риба,цената ии около 1.80 лв. за трите манджи,взимаш си купонче от единия ден за другия или за цялата седмица си записваш каквото искаш,пак ти сипват храната в твоите бурканчета пред теб,от 11.30 до 13.30 става раздаването,а в държавната от 10.30 до 12.30.  chef

# 57
Онче,аз писах по горе,ама пак да кажа-педи не беше на работа,другата седмица ще ходим.Поуспокоих се че май го прави нарочно някак,ама пак ще питам докторката.Мерси че попита Hug
А за твоятя Ивет все се каня да те питам-със запека каво стана,има ли още проблеми?При нас винаги като се позапече,крушата,тиквата,синята слива оправят проблема Grinning
Валантай,като чета си мисля-тази жена просто изобщо не и се гледа малко дете ConfusedНо като имаш нужда ще и го оставяш-да не се прави на ударена!!!
Онче ние живяхме в София преди да родя,знам за какво говориш. ConfusedБременна в петия месец дойдохме във Варна именно заради детето,а и на мен изобщо не ми понасяше София.Тук в квартала имаме може би най страхотната детска площадка във Варна-с беседки,детски съоражения,езерце с лодки и водни колела лятото,близо има голф4е,лятно кино,игрища,пътеки за велосопедисти,ледена пързалка отскоро-какво пов4е може да искам!!!Обикалям на воля с коли4ката,няма коли,и това съвсем близо до блока ни.Всичко се ползва безплатно Simple Smile
В София до блока нямаше нищо,минаваше един канал ooooh!,и беше отвратително,незнам къде щях да разхождам малкия./не можехме да си позволим наем в по хубав  квартал с по-добра инфраструктура/Това е ,доволна съм от решението ни и не съжалявам въобще.Не е само това разбира се,мъжа ми също е по-добре с работата си във всяко едно отношение,но  конкретно за детето тук ми е много добре Peace

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 14:00 от sundey

# 58
Здравейте!
Днес времето е хубаво май. Алекс сутринта трябваше да заспи към 10, а заспа чак в 12,30. Докъто излезнем ще се скрие слънцето.
И на мен тая мръсна София ми писна. Преди много си я обичах и се радвах, че живея тук, но напоследък стана отвратителна. Много хора, много коли, много боклук, мръсотия и кал  Sick Много искам да живея на по-спокойно място, но тук са всичките ми роднини и приятели и не мога да се разделя с тях. Ако всички се вдигнат и дойдат с мен, бих отишла навсякъде. Но сама не тръгвам!

# 59
Здравейте, записвам се към темата, тъй като моя бебок е роден май месец и много ми стана интересно това което пишете. И аз ще се включвам в разговора ( ако нямате нищо на против  Embarassed ) .

И аз сега съм на вълна първия рожден ден, как да го празнуваме, с кой, къде....  ooooh!

По повод свекървите явно това им гадно държание към снахите си е нормално. И моята е същата, вижда го на месеца един път, я го види, я не ама как говори пред хората ще паднете направо, ще кажат хората че тя го гледа а аз къде ли съм в този момент  Whistling

По повод кухните, аз вземам от държавната и съм много доволна. Даринчо яде всичко, до сега нищо не ми е отказал. Дават супа, манджа някаква ( с месо или без, предимно е картоф с нещо ) и кремчета ( млечно киселче или нишесте ), мляко с грис или мляко с ориз.

Е това което се сещам за сега, ще ви чета и ще се включвам за напред. Лек ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт