за или против ходенето на детска градина?

• 11 954
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Ясно ми е, че това са правилата. Чудното ми е това, че се оправдават с травмирането на децата. Затова и разказах как е тук.
в яслените групи е така, в градината-не е .Например-голямата ми дъщеря страда по приятелката си два месеца, защото пък приятелката и я взимаха така, или пък не идваше дълго време.Просто страда по приятелката си, нищо повече.То бяха сълзи, че никога няма да се разделят, то бе чудо.Отделно-"деленето" едни си тръгват други остават и то далеч над елементарното-защото не им харесва, напротив-на децата в повечето случаи им харесва, просто факта, че едни тръгват а други остават, чисти психологически и примерно-едните имат занимания/учат знаците по-голямо и по-малко в математиката/ а другите ще тичат навън-чисто по детски.

# 196
във връзка с това,че купуваме всичко за градините:познати (една от които е директорка на детска градина) ми разказва,че тук в Бургас, се купува всичко,включително тоалетна хартия,сапун и каквото още се сетите.още по-тъпото е,че май имало крадливи жени от персонала,защото хем родителите все купуват и носят какво ли не,хем нещата все не достигат...вярно е,че понякога децата се заигравали с хартията и затова свършвала,ама пък не вярвам те по цял ден само това да правят.а ако правят само това,тогава логично следва въпросът няма ли кой да ги спре?! Rolling Eyes
даже се събират пари за кабелна телевизия Shockedи най-странното е ,че родителите са съгласни с това.аз не мога да проумея за какво им е на децата кабелна телевизия...то ако затова ходят там,по-добре да си зяпат тъпо в телевизора вкъщи.... Shocked
нямам идея във всички градини ли е така...
ако има такива градини,в които такива неща няма,моля пишете!
в софия тези неща май са по-малко,или поне аз оттам не съм чувала такива идиотщини...
дайте надежда,че има места,където нещата стоят по друг начин,че наистина вече не знам какво да мисля..
и още нещо интересно във връзка с "червилото".момиченцето разказало как докато госпожата ги гримирала моомчета си устроили масов бой и "на Гошето му текна кръв от носа..."няма да казвам коя е градината,защото не искам да запалвам виртуални скандали.а и мисля,че няма нужда от това.няма да си решим така проблемите.
Shocked Мончи, започвам да се чудя дали не си правиш майтап  newsm78? То бива слухове, ама това последното, за мен, са врели некипели  Outta Joint ...

# 197
.. и всичко остава "градски легенди" докато не се излезне с позиция и данни-това е градината, това и това е предприето.
в подкрепа ще кажа, че навремето тук бе пусната мухата за това, как някой пътувал в трамвая и чул до него разговор на "детска учителка" в градина, как казва, че полива децата с вода и разтваря, за да ги разболее.След това същото творение го чух от ужасно много места-поднесено под формата-да знаеш какво чух до мен в трамвая да говорят. Whistling

# 198
За заплащането, сигурни ли сте, че частните са много добре платени newsm78 аз не съм много наясно, но моя близка беше преподавател в частно училище, заплатата привидно е по-висока, но ваканциите не се плащат, директно се прекратява договорът им и на есен се преподписва, така сумарно за годината, получават колкото и в държавното училище или смешно малка сума отгоре. Мислех, че и в градините положението е аналогично, но може и да греша, ако някой е запознат, да пише.

mon4i, ти просто се самонавиваш ...

Искам да знам родителите на децата в изброените от теб случаи какво са направили по въпроса? Оплакват се на теб и очакват нещо да падне от небето? Като има нарушения - има си ред, за да се оправят нещата! Щом не са доволни, да си търсят правата!

А за майка ти - не мислиш ли, че доста субективно гледаш на нещата? Значи тя е единствената добра детска учителка, всички останали са изроди, които се гаврят с децата и им докарват психически проблеми. Не можеш ли да приемеш, че щом тя е такава, не е изключение? Моята майка също е детска учителка (бивша) с над 10 г. стаж, сестра й има 30 г. стаж и още работи като такава, същите неща, които си ги изписала за майка ти, мога да ги кажа и за тях, и за учителките на дъщеря ми. Сигурна съм, че и те не са изключения. А че има хора, които не са за тази работа, има, както във всяка друга професия, тук вече трябва да действа родителите, когати видят/усетят нещо.

П.П. За наказанията, че не ги налагат за добре дошъл, пресен пример от вчера - дъщеря ми е направила беля, много голяма беля, по невнимание, не е била наказана, не са й се карали, не е травмирана, днес отиде на градина със същото желание, както всеки ден.

# 199
Аз съм "за" детската градина, но не на всяка цена.

# 200
  • Бургас
за наприятните случки-това знам от познати и приятели,затова питам мислите ли,че е нормално?!

нямам намерение да обсъждам майка си във форума.просто дадох пример и обясних защо го давам,няма да се повтарям.

а по повод това,че си измислям,шегувам се,самонавивам се и така нататък:просто ще го оставя без коментар.повече от обидно ми е изобщо да го чета...

и всъщност няамам намерение да пиша повече по темата.форумът би трябвало да е едно приятно място,а не да се чувствам зле и несправедливо обвинявана в измислици и шеги.най-малкото не ми отиват на годините ,а и си имам доста работа,за да си губя времето с глупости!!!

# 201
фръц  Laughing

# 202
  • В заешката дупка
Например-голямата ми дъщеря страда по приятелката си два месеца, защото пък приятелката и я взимаха така, или пък не идваше дълго време.Просто страда по приятелката си, нищо повече..

За мен това би било удобен повод да влезна в ролята си на родител и да обясни на детето, че нещата не винаги стават така както искаме, особено като са свързани с друг човек; да се поговори за чувствата, за приятелството и т.н. Аз лично предпочитам да говоря с дето си за тези неща, вместо ДГ да "задължава" приятелчето да идва и да си тръгва по едно и също време с моето дете.

# 203
А защо реши, че аз не съм влезнала в ролята си на родител не разбрах? Никой с  нищо не "задължава", детето ми е будно и разбрано, но това не му пречи да страда по приятелката си.Както аз, като осъзнат голям човек знам Истините От Живота-пак страдам, когато ми е тъжно/мъчно за нещо.Апропо-приятелката и се съдра от рев, че се разделят и би дала всичко, за да е с нея на градина в случая. WinkГрадината е мястото на първите осъзнати приятелства, споделяне на интереси и какво ли не.Извън темата е-но-иначе-Ели го е написала-има вътрешен правилник, под който родителя се подписва и е редно да го спазва.Там е упоменато и работно време, правила, всичко.

# 204
... има вътрешен правилник, под който родителя се подписва и е редно да го спазва.Там е упоменато и работно време, правила, всичко.

Ако се запознаете по-подробно, такова правило - няма.

Ето примерен от една градина, но е аналогичен за всички:

...

Чл.11. /1/. ЦДГ ................. приема деца от 7.00 часа до 8.30 часа и издава деца от 16.00 до 19.00 часа;

/2/. По желание на родители /след предварително договаряне/ децата могат да се водят и вземат от детското заведение в удобен за тях час;

...

mon4i, темата е за градините, но не сме деца в такава, за да си играем на "на си ти куклите, дай си ми парцалките". Може и да не пишеш, но сигурно ще ме прочетеш, така че:

За неприятните случки - разбира се, че има хора, които не са за работа в детско заведение, затова сме и ние, родителите - да сигнализираме и да се вземат мерки, което по никакъв начин не може да създава впечатление за останалите учители.

За майка ти - ок, такава е, приеми, че и повечето от останалите учители са като нея.

Самонавиваш се, защото нямаш личен опит, а приемаш за достоверни само нещата, които ти изнасят на моментното отношение към градините, а то е отрицателно, всички други положителни отзиви остават като глас в пустиня. Прочети тази тема, пък дано успее да промени нагласата ти.

# 205
във връзка с това,че купуваме всичко за градините:познати (една от които е директорка на детска градина) ми разказва,че тук в Бургас, се купува всичко,включително тоалетна хартия,сапун и каквото още се сетите.още по-тъпото е,че май имало крадливи жени от персонала,защото хем родителите все купуват и носят какво ли не,хем нещата все не достигат...вярно е,че понякога децата се заигравали с хартията и затова свършвала,ама пък не вярвам те по цял ден само това да правят.а ако правят само това,тогава логично следва въпросът няма ли кой да ги спре?! Rolling Eyes
даже се събират пари за кабелна телевизия Shockedи най-странното е ,че родителите са съгласни с това.аз не мога да проумея за какво им е на децата кабелна телевизия...то ако затова ходят там,по-добре да си зяпат тъпо в телевизора вкъщи.... Shocked
нямам идея във всички градини ли е така...
ако има такива градини,в които такива неща няма,моля пишете!
в софия тези неща май са по-малко,или поне аз оттам не съм чувала такива идиотщини...
дайте надежда,че има места,където нещата стоят по друг начин,че наистина вече не знам какво да мисля..
и още нещо интересно във връзка с "червилото".момиченцето разказало как докато госпожата ги гримирала моомчета си устроили масов бой и "на Гошето му текна кръв от носа..."няма да казвам коя е градината,защото не искам да запалвам виртуални скандали.а и мисля,че няма нужда от това.няма да си решим така проблемите.
Абе я стига глупости!
Какви са тези умни заключения, че във всички градини в Бургас е така.
На мен не са ми поискали една стотинка за нищо, както и на другите родители в нашата градина.
Плюс това е забранено със заповед на кмета, която повярвай ми се спазва, да се взимат каквито и да е средства от родителите извън таксите за градината!
И се спазват. Стига градски легенди!
Що ми се струва, че много преувеличаваш. Или теб те е хванал някой сериозно "за канрче" или ти нас ни хващаш за такива.
И гледам тази тема си я чела, че си и писала там. Не видя ли, че майките са доволни от градините на децата  си?А? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377277.15

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 17:31 от Марудета

# 206
  • В заешката дупка
Пенелопа, не съм решавала нищо. Идеше реч за "травмирането" на децата като причина за задължителното водене и взимане на децата по едно и също време от ДГ. Това бе изтъкнато по-горе. Следи, моля, откъде тръгна разговора, а не пиши просто, за да има нещо написано.

# 207
mon4i, аз много, ама безкрайно много обичам хора, които не преживели нещо започват да дават примери с техни близки и познати:"Моя близка така...Пък другата иначе...".
Даваш конкретни примери с нарушения и нелицеприятни неща, ставащи в детските градини. До тук добре, но защо не пишеш и номера на ОДЗ-то, защо е тази анонимност? Така писаното от теб буди смях в повечето потребители, на които децата посещават ОДЗ, а в другите направо шок и ужас. Какво целиш? Твоите предпочитания ги разбрахме.
На теб конкретно колко пъти ти поискаха пари, червиха детето ти или го наказваха?! Въпросът ми е риторичен.
Твоето на детска градина не ходи, нали така?

И съм абсолютно съгласна с казаното от Не се сърди, човече .

# 208
Никол, това, че е примерно не е Истина за Всички градини.В нашата правилото е, ако се взима предварително дете, да се предупреждава и то се прави по уважителни или семейни причини.КАкто за сутрешното водене, така и за взимането.Не се взима дете преди 5  в градината.В яслата-може, масово се взимат около 4 ч.Да си водиш детето за 2 часа денем -не става.Това може на клуб да се случва.Нито за 4 часа.На клуб-така.Но ежедневно в градината-не.И съм се подписала под това.Инцидентно е едно-ежедневно е друго.Много ясно, че ще ти дадат детето, ако дойдеш да си го вземеш, но ще имаш 1, второ и трето предупреждение.

# 209
Пенелопа, не съм решавала нищо. Идеше реч за "травмирането" на децата като причина за задължителното водене и взимане на децата по едно и също време от ДГ. Това бе изтъкнато по-горе. Следи, моля, откъде тръгна разговора, а не пиши просто, за да има нещо написано.

Разговора тръгна от там, не може ли да се води за няколко часа детето, както е едикъде си.Еми-не, не може.Поне в нашата градина-не може.А не да се взимат по едно и също време, това е абсурдно и никой не може да го постигне, чак малоумна не съм.Хайде-всичко в 17.00 да се наредим на опашка за взимане на деца-еми-не става.

Общи условия

Активация на акаунт