Кое е най-странното или откачено нещо, което сте яли

• 9 106
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
  • In my tropical dream
тебешир , суров картоф Rolling Eyes Embarassed

Като ученичка и аз не знам точно за какво. Нещо за бас беше май newsm78

Сигурно е било за да вдигнеш температура и да изклинчиш от даскало  Laughing
По темата нямам с какво да ви впечетля.

# 46
след никифин никой няма с какво повече да впечатли!

като дете съм яла мравки, ей така, да опитаме.

иначе за странно, може би най-странното, което съм яла са вътрешности на антилопа куду. голяма гадост, въпреки че домакините ги представиха като някакъв деликатес. месото, обаче е много добро!

# 47
  • София
Чувал съм, че франсетата ядат заешки приплоди. Това е едно от малкото неща, което ми се струва отвратително.
Какво е приплод? Малко зайче?

# 48
Аз съм вегетарианка и доста голяма природозащитничка та честно да си призная доста ми се повдига след прочетеното... особено това с филето от делфин.. или с месото от елен (кюфтета ли бяха или нещо друго..), но си е факт, че това са скъпи специалитети, които са си деликатеси..   Sick Ще кажа обаче какво е яла една моя бивша колежка докато е била бременна. Тогава си говорихме за изкаранитъ бременности, бяхме започнали такива сладки женски темички. Докато е била бременна с първото си дете е яла вар и мазилката, която е падала докато някакви момчета са санирали апартамента на съседите й.  Shocked Мъжът й и близките й са разбрали какви ги върши и са й забранили, а тя терикатката започнал да си слага сутрин в кафето варта вместо сметана и така никой не разбирал какви продължавала да ги върши. Laughing По принцип при нея може би е имало недостиг на калций, от който бебето се е нуждаело и затова е прибягвала до варта и мазилката, но не знам как не се е натровила горката поне от второто. Родила е и има две прекрасни и живи и здрави деца. Забравих да кажа, че е туркиня, което всъщност не знам дали има някакво значение де.  Simple Smile

# 49
Има едно много интересно предаване с Антъни Бордейн...какви ли не неща съм видяла да се ядат там  Rolling Eyes скакалци, змии, очи, страхотия направо....А иначе аз стигам само до пържен охлюв  Twisted Evil

# 50
Скакалци са яли и в щатите децата, по време на голямата депресия. Трепели са ги с клони, късали им гланите и ги събирали в шише. После палели слънчогледови стъбла, мятали една тенекия отгоре и си ти печели.

# 51
Когато питах моята вуйна ,как нейните кексове са толкова вкусни, тя ми отговаряше така;
"Ами като мина да забърша на едното дете сополите, на другото дупето и ................вкусотия Mr. Green
Сега е момента дамите от Готварския да ме изядат  Whistling

Аз пък се отказах да ям домашни печива у хора с малки деца - след като веднъж гледах как  малките чаровници помагаха при месенето на сладките, като между другото си човъркаха в нослето и слагаха "добавки" в тестото.  Joy

Ааа, сетих се още едно, ама не съм го опитвала, щото е много гадно: в южна азия похапват сурови кокоши яйца, ама със заформеното пиленце вътре. Ядат се малко преди да се излюпят, когато пиленцето си е съвсем оформено вътре, дори има малко перушинка.
 Sick Naughty ooooh! Crazy

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 15:12 от Cooky-to

# 52
  • София
А то и циганина в "музикалния идол" си правеше гаргара за гласа с яйце та отказах вечеря снощи Mr. Green

# 53
Веднъж правихме телефони в едно турско село и накрая една леля ни сложи една тава дебела ароматна баница. Такова нещо не бях ял, обаче единият  от моите хора отказа и яде препечена филийка с олио. Като тръгнахме от там, му викам, Марински, ти защо не яде баница, голям амсалак си. А той вика, щото от улицата на стълбата видях лелята като я извади от фурната, напълни си устата с вода от една гарафа и я напръска. После я покри с един месал.

# 54
Докато е била бременна с първото си дете е яла вар и мазилката, която е падала докато някакви момчета са санирали апартамента на съседите й.  Shocked

О, това е класика -  в"Сто години самота" на Маркес има описана такава случка.  Laughing
При липса на калций бременните ядат вар, пише го и в учебниците.

# 55
                       Скоро опитах да хапна карамбол - това май не се яде? Естествено само опитах  Tired.

# 56
На кравите като наближи да родят им слагат креда в ирмата.
Папагалите също чоплят хоросан.
Обаче ромът така си плюеше вода в джакузито и си забърсваше носа.

Яде се карамболът, има към двадесет сорта. На кисел и тръпчив ли попадна, или на сладък?

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 16:16 от Вълкът с дълъг ник

# 57
Яде се карамболът, има към двадесет сорта. На кисел и тръпчив ли попадна, или на сладък?
                       Тръпчив. Всъщност даже и тръпчив не беше - някакъв никакъв. Но нищо чудно да е бил малко по-зелен и затова да ми се е сторило така. Ще го опитам с пиле някой ден. Иначе за украса на коктейли е перфектен.

# 58
  • Страната на приказките
Това, за което сега си спомням с отврат е посещението на японски ресторант, бях някъсе на 16 г. и после цяла нощ ме боля корем. Всичко беше с толкова потресаващо различен вкус от нашия, включително имаше нещо като горчица с вкус на камфор, дето баба ми си мажеше краката. Не, аз не съм опитвала камфор, но така миришеше. Тогава за пръв път видях соев сос - в някаква черна вода плуваха малки яйчица, които пак виждах за пръв път. То били пъдпъдъчи, ама тогава де да знам, мислех, че са от някакви японски змии.   Sick На всичкото отгоре, ни бяха поканили "истински" японци и въобще не вървеше да почна да плювам под масата, но на няколко пъти ми се насълзиха очите при преглъщането. Всъщност оттогава установих, че бирата си е направо хубаво нещо, с нея преглъщах залците. Преди това не обичах бира. Е, сега си мисля, че едва ли е било чак толкова отвратително, но не бих отишла пак на японски, нямам никакво желание. Имаше и ориз, с някакви черни примеси, мислех си, че го сервират с буболечките, за разкош. Много по-късно разбрах, че това е черен сусам.

# 59
  • София
Нищо чааак толкова фрапиращо не съм яла, няма с какво да се похваля.

Делфинска пастърма съм опитвала, ама ми беше гадно като си помисля, че е делфин, иначе и на вкус не беше добро според мен.

Охлювите хич не са ми гадни, яла съм. Както и жабешките бутчета.

Обичам мозък, ама нещо от истерията с лудата крава изчезна от кръчмите.

Сурово месо направо обичам, докато режа за готвене си опитвам от него. Сурова риба също не ме притеснява.

А, като малка съм яла сурови скариди, хващаш си ги и си ги ядеш, сега може би не бих.

Бизонско не съм яла, ама чух, че В България се прави голяма ферма, та може да имам повод да опитам скоро, но нищо екзотично не виждам в него.

Виж, с буболечките няма да се прежаля, при все че не съм злояда. Предразсъдък си е, ама кво...

Относно мазилката, чувала съм за малки деца, които ближат стените - знаят си какво им трябва!

Общи условия

Активация на акаунт