Ехххх, март месец си дойде и бебешкият бум ще донесе!

• 12 616
  • 304
  •   1
Отговори
# 270
The light никой не ти казва с точност,защото при всеки е индивидуално,първият път ме боляха около 15 дни,а сега-5дни!

Аз както и с каката,теча цялата,чисто мокра съм,а кърмата не ни стига. Дохранвам с НАН по 30гр и спим като къпани! Мисля,че този път ще кърмя повече от 20 дни ,но спре ли ми кърмата почвам киселото мляко!!! Peace

# 271
                                                              kasparita, честито бебче!
                                                                bouquet  bouquet   bouquet  bouquet  bouquet

Да ти е жива и здрава, и много послушна щерката, а на теб- спокойствие и бързо възстановяване!!!

# 272
 Първо честито на всичко обебили се мами  bouquet
Хайде отчет и от мен. Вчера аз бях на преглед, всичко е нормално, много добре се възстановявам, каза да побързаме с третото Crazy
Днес бяхме на консултация. Яна вече е 3700кг от 2400кг и е 49см от 46см. Много съм доволна дано така да продължава, че и баткото беше така ама на третия месец спря да качва, после почна по малко та сега на почти 5 години е 15 кг с дрехите ( на мама щиглеца) Laughing
 Биха и ваксина, разбрахме се че ще слагаме пентаксим и че за колики ще давам колиеф.
Исках да ви питам а инфакол в София от къде мога да си намеря и колко струва newsm78
По отношение на количките дето толкова го мислих - май реших, ще си взема ето тази http://www.chipolino.com/showpop.php?product=1025 за изпът, а на разходки без кола ще си ползвам Jane, а вече като отидем в Англия живот и здраве Praynig Flowers Four Leaf Clover ще си купя хубава.

# 273
Kasparita, Честито Бебче! Да ти е жива и здрава и много да слушка![/b][/color]

# 274
Вероники и Боян ще е зайче Peace

# 275
И ние с яденето сме същите,заспива и нз колко яде,след това му давам малко изцедено 30-40 гр,иначе пълни памперсите ,много се притеснявам обаче като отидем на преглед да нее наддал  Rolling Eyes днеска какво му стана,едно повръщане едно чудо,много се уплаших,сучи малко и както си стои повръща,не много,но достатъчно да ме притесни  smile3518
Kasparita , честито бебенце , много да ви радва   bouquet

# 276
  • София
Да ви се оплача, Мария не е наддала въобще, дори не си е възвърнала напълно рожденното тегло  Cry Cry Cry
Казаха да й давам след ядене по 30 гр. АМ  Cry Накараха ни да се кърмим в кабинета, ама то беше толкова топло и тя заспа, а заспи ли - нищо не може да я събуди освен глад! А явно не беше гладна...   Казаха че за пет минути трябва да изсуче 80 процента от гърдата, а качи само 20 гр. Сега ще предприемам житно- орехова диета, да видим тая кърма ще се засили ли... А иначе си дриска момата много порядъчно- направо въобще не очаквах да ми кажат такъв резултат  Confused
'Айде Cry, сега ще ходя да го правя смотаното Misc Baby Bottle

Аз също останах изненадана от първата консултация, когато се оказа че едната близначка е наддала на долната граница, а другата малко под нея. Бяха качили за две седмици съответно 200 и 300 грама, а според моята педиатърка минималното наддаване за месеца е 600 грама.
   Искам да споделя на какво може да се дължи подобно измерване понякога. Кантарите в родилното и при педиатъра е възможно да дава доста сериозни разминавания, затова е много важно да се отчете наддаването на един и същи кантар. Ако бебето шавне също е възможно да отчете грешно, а и ти споделяш че памперсите са добре, малката изгежда жизнена.,затова може да става въпрос за погрешно измерване. Много е важно наддаването да се отчете от най-ниското тегло, ако ти е известно то.
   Хубаво ще е ако може да поговориш с педиатърката, че искаш отново да се премерите след седмица, и дотогава дали има възможност да  изчакаш с добавката, като кърмиш по-начесто или добавката я даваш в малко количество и само когато смяташ, че не е достатъчно, като през това време следите памперсите.
   При мен това даде резултат, две седмици след първата стресираща за мен консултация, като през това време давах много рядко АМ и кърмех по-често, бяхме отново на консултация. Оказа се този път че малките са наддали по около още 600 грама за две седмици и за месец наддаването беше вече около 950 грама от което и педиатърката и аз бяхме доволни. На въпроса и дали съм дохранвала едната, както ми беше препоръчала, отговорих че почти, не и тя каза че е много добре. От този момент нататък не сме имали проблеми. Важно при засичане на по-ниско от нормалното наддаване е да се оцени на какво може да се дължи това, да се реорганизира кърменето ако е необходимо на първо място, все пак е важно че бебчето е наддало и след седмица да се направи оценка отново на наддаването. Ако все още има проблем и наистина наддаването е по-малко от необходимото се започва дохранване. В най-добрия случай обаче е хубаво това да се прави с изцедена кърма, а не с АМ.
    За мамите, които дохранват с АМ. Препоръчва се при смесено хранене, всяко едно от храненията да е с част АМ и част кърма, а не едното само АМ, другото само кърма. Това е така защото ензимите в кърмата спомагат за по-лесното и безпроблемно усвояване на АМ. Хубаво е да не се смесват, а първо да се дава кърмата след което АМ, тъй като ако не желаят цялото количество по-добрия вариант е да се изхвърли част от АМ, а не от кърмата. Най-добрия вариант при необходимост от дохранване е на всяко хранене бебчето първо да се слага на гърда, всъщност и двете след което да се дохранва ако има с изцедена кърма и или АМ.

# 277
Вече съм добре, благодарение на Роня77  Hug
Днес бяхме на запис - акушерката, като ме видя и ме попита, да не чакам близнаци  Rolling Eyes Абе верно ми е огромен корема (и бебето вътре), но такива въпроси очаквам по-скоро от някакви познати, а не от медицинско лице  Whistling
А ето го и него http://picasaweb.google.com/achobantonova/Plovdiv150309#5313776262484942386  Crazy Тази снимка е от неделя...

п.с. продължавам да мисля за Маруся, Даниелка, fever и сърцето ми се къса! да не говорим, че ме налегнаха и едни страхове...

# 278
Честити бебешоци на всички,които съм пропуснала!Извинявам се,че не е поименно но не ми остава много време и имам да наваксвам с четенето(кога ли ще стане.. Rolling Eyes).

Маруся каквото и да напиша,в такъв момент думите се губят.. Вярвам че можеш да събереш сили,не само с подкрепата на семейството и близките ти,но и с нашата тук!Трябва!!! Загубата е голяма,но там горе винаги ще свети една звездичка,която ще ти дава сила,надежда и кураж да продължиш напред! Прегръщам те..

Да напиша малко за нас..
Каката е тук за две седмици,но май ще съкратим едната и ще я пратим пак при свеки.Кофти е,че времето е лошо и не могат с татко и да излизат по разходки,та вариантите за забавление драстично намаляха..Имаше малко ревност в началото,но по-скоро се сърдеше на нас с баща и,от постоянните забележки да не пипа бебето с мръсни ръце и да не я целува по лицето.. Сега нещата влизат в релси,но си е стрес за всички да се нагодим според новата ситуация,но мисля че се справяме.Каката съм я включила отговорник по снабдяването с памперса при преобличане,както и някой дребни задачки,и е много щастлива че "помага". Simple Smile

Ади суче добре,чувам я не само как гълта,а как кърмата слиза в стомахчето-толкова е лакома. Laughing И предния път,и сега лявата гърда ми е малко проблемна-имах буци от препълването,но с топли компреси и масажора нещата се оправиха.От една струйка,вече са три и се надявам в следващите дни бебка да отпуши и останалите канали.Дясната гърда е отличник-за 5 мин.вади 60мл.(толкова изцеждам за облекчение).Замразявам в пликчетата на Лансинох-не сбърках в избора и са мо много удобни,пестят и място в камерата. Peace
Пъпчето падна на 6-тия ден, все още слагам спирт и два пъти дневно Топоцин.

Вчера рано-рано се занесох в ТК да ми маха док конците,и малко ми беше притеснено дали Ади ще иска кърмата от шише,но се върнах навреме и беше толкова гладна милата,че изсмука 60мл.за нула време,даже май и дойдоха в повече..  Rolling Eyes
Корема доста бързо ми се прибира,нося ларедутските ластични гащи,дето мислех,че няма да вляза в тях,но съм уцелила размера.Нямам такова изтръпване околко белега,за което говорите.
И аз се присъединявам към мамите с второ секцио,кото се възстановяват супер бързо!Значи още в реанимация го усетих,по-лесно и безболезнено се раздвижих и станах почти без никаква болка!Имаше придърпвания естествено,но това да ми спре дъха от болка както беше  първия път въобще го нямаше,а се бях настроила психически за охкане и ахкане.. Rolling Eyes В болницата оставих 9 кг.,още толкова ме чакат да ги сваля,но има време.

Снимки непременно ще кача,по-късно като заспи и каката.. Crazy

# 279
Момичета на Алек му падна пъпчето newsm44, много съм доволна. Сега като го събличахме за банята стана.
Иначе днес звънях на педиатърката, че нещо се изплаших - от 15.30 като почна да връща и без да е пил вода днес само това изкарваше - 4 пъти повърна. И после като се почна един рев и смукане на устни-глад, яде 2 пъти-едн път в 16.30 и един път в 18.00 и после заспа, та чак за банята сега се събуди. Мислех че режима е разбит, ама той пак сам влезе в него-много хубаво се е научил Simple Smile Докторката каза че повръщането и глада са нормални, пък и нали сме с колики...В четвъртък ще го водим да го мерят, дано да излезе че се храни добре и расте Praynig
Kasparita честита ви принцеска, да е жива и здрава и много да радва мама и тати  bouquet

adi_i_bebe  най-малко сега притеснения ти трябват, наложи си за хубави неща да мислиш. Пожелавам ти съвсем скоро да се оправиш  Hug

Маруся, мила, като прочетох какво ви се е случило сърцето ме заболя. Незнам какво да ти кажа...дано да намериш сили да продължиш напред, защото в бъдеще аз съм сигурна, че те чака нещо хубаво, от сърце ти го пожелавам. Не губи вяра

Лека нощ от нас двамата Hug

# 280
Да се оплача и аз преди лягане.
 Точно го искъпахме намазах го целия бърках му в ушите и какво ли още не, абе такъв тоалет му спретнах че той така се беше размазал от кеф че чак едвам приклепваше.Сети се че е освирепял от глад точно когато му потготвях яденето топло топло от чудесната за татко му опаковка Mr. Green  така си хапна добре към 20 минутки. Накрая взе да се унася и сам си изплю ци...та и тъкмо го сложих в кошарата и се обръщам и като почна да повръща #Crazy на фонтани 3 пъти.За първи път му се случва.Повърна такова голямо количество че чак се възхитих от моето млекопроизводство. Изкарах си акъла. Оставих го да си почине и като ревна от глад,ама яде 10 мин че вече много му се спеше милото.
 Незнам какво му стана ама бая ме уплаши.

ЕЛЯ добре завърнали се с бебка  bouquet

# 281
  • София
 Честити бебоци на kasparita и Ivet82 - да са много здрави и щастливи и късмета да ги следва постоянно. Бързо възстановяване на мамите

Elwing страшно много се радвам, че най-накрая сте си взели Алекс у дома. Представям си колко е интересен и малкия батко - миличкия чак плаче заедно с бебето  Hug

Вероники и Боян ще е зайче Peace
Ето го моето Облякох го и го снимах, ако случайно утре зараждам и не успея да го видя. Даже направих и леко неуспешен опит да го изрисувам, а и той се поразмаза допълнително, но нали си е моето гардже - харесвам си го.

Ама и ние сме едни - някои се молят да устискат още ден-два, други се тормозят защо бебоците не излизат - няма угодия

Elg, поздравления, че вече сте си вкъщи и те чакаме да разказваш и показваш

Аз утре сутрин съм на док (последна косултация  Mr. Green) и ще видим какво ще каже. После ще трябва всеки ден или през ден да ходя на запис на тонове в Шейново, докато не реши да излиза бебко.

Halkidiki, опитах да ти пратя ЛС с обяснение как да качиш снимки, но ти е пълна кутията.

marussia, знам, че в момента няма думи, които да намалят болката ти и да спрат сълзите ти, затова ще ти кажа само - не се предавай и не спирай да преследваш целите и мечтите си. И недей да търсиш вина за случилото се у себе си - с нищо не си предизвикала това нещастие, а още по-малко с приготовленията, които си правила.  

# 282
  • София
Честито бебче на Каспарита! Да ви е живо и здраво!   bouquet
Вероники, Роси, успех!  Hug Praynig Peace
Роси Талева, и аз след първото раждане бях в подобно състояние, дано бързо го продолееш!  Hug Да си мама е най-хубавото, но и най-трудното нещо за една жена.
Като ви чета - моят дребчо не връща след ядене  Rolling Eyes , сигурно не яде по много. Другата седмица педито ни вика да ни премери, дано все пак качва по мъничко  Praynig

# 283
Здравейте и от нас!
Благодаря на всички ви за пожеланията!
Ние от два дни сме в къщи,но нямах нет и време също така! Раждането мина много бързо и лесно,но ще разказвам по нататък,че сега беби спинка ще лягам и аз!

Честито на всички нови мамчета,да са ви живи и здрави рожбичките!

Маруся,съжалявам миличка! Hug Кураж!

Моля някой да ми помогне: как се правят миниатюрните снимчици за линийката и първа страничка?

# 284
  • Стара Загора
Моля някой да ми помогне: как се правят миниатюрните снимчици за линийката и първа страничка?

Качи снимка на бебока в общия албум и някоя от нас, които разбираме ще ти я сложим малка на 1 стр.

Halkidiki, опитах да ти пратя ЛС с обяснение как да качиш снимки, но ти е пълна кутията.

Аз вече й обясних и на нея

Общи условия

Активация на акаунт