Хайде да броим калории

• 182 330
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
   Благодаря за топлото посрещане. Днес (въпреки, че деня все още не е минал) имам около 1300кал. (нямам везна и всичко е на око). Това включва 2 кренвирша, 1 кофичка кисело мляко, 1 краставица с 1 домат, около 50 грама сирене и толкова кашкавал. Калкулатора в здравословно ми отчете необходими 1684 и мисля, че днес се справих добре, а и имам малко упражнения с гирички.

# 151
Здравейте, момичета. Да ви се отлача. Предния път се похвалих,че съм отслабнала и от тогава не съм смъкнала нито грам. Confused А стриктмо спазвам всичко и винаги съм в норма, даже и по надоло.

# 152
   Здравейте момичета. Набързо прочетох темичката и виждам, че имате много добри резултати. Надявам се и при мен да е така.

Днес закуската ми е 200гр. кисело мляко, 3с.л. (30гр.) овесени ядки и 1с.л. (12гр.) кафява захар. Всичко общо около 250ккал.

Нямам никаква идея какво ще хапвам по-късно, но ще се отчета.

very77, колко време задържаш? Сигурно организма ти е свикнал и му трябва малка промяна. Повече движение. По-различна храна. Знам ли? Дано скоро се похвалиш с минус и то голям.

# 153
[quote author=Tincheto 78 link=topic=380274.msg1 Сигурно организма ти е свикнал и му трябва малка промяна. Повече движение. По-различна храна. Знам ли? Дано скоро се похвалиш с минус и то голям.
[/quote]
  Точно! Ако си записваш, поразгледай менюто, ако има много млечни, намали ги или за няколко дни ги изключи. Или пък намали въглехидратите, защото излишъкът им веднага се превръща в мазнина. Спри за известно време хляба, захарта, плодовете ограничи до 1-2. Аз при застой ползвам похватите от ВМ НВХ/много я харесвам тяхната темичка, ама не мога да бъда толкова стриктна пък и месо почти не ям/, Търмънд ми е тежката артилерия като се закучат много нещата/ и е само 6 дни/, след него отслабването е като песен.Ако не хапваш равномерно през деня, също се забавя отслабването. Успех, дано минусите дойдат по-бързичко!

# 154
   Аз имам въпрос. 100гр. задушен ориз е 210ккал., а 100гр. варен е 110ккал. Аз в момента правя пиле с ориз на фурна. Мазнина не съм слагала, само това, което ще си пусне бутчето. Ориза го сложих на сурово с млад кромид директно в тавата за печене със сол и малко подправки. Чудя се на кое се казва задушен ориз? Малко глупав въпрос, но не знам колко калории да си изчисля. Видях в таблицата от здравословно, че 2 пълни супени лъжици варен ориз са 50гр. и така ще ги меря, но не знам дали да броя 110 или 210ккал. Ще съм благодарна, ако ми помогнете.

# 155
  Според мен задушен е точнво в тава на фурна с малко вода в съотношение 1:2.5, тогава нишестето не се изхвърля и калоричността е по-висока. А вареният е в много вода, която после се хвърля. Значи трябва да го смяташ 100гама готов ориз 210ккал.

# 156
   Благодаря за отговора Циана.     bouquet   До тук с обяда съм 830ккал. Днес ми е ден за каланетика, но не знам колко калории се горят, за да ги приспадна. Затова ще си позволя вместо 1300ккал, днес да направя 1400ккал.

# 157
Момичета, благодаря ви за полезните съвети Hug. Мисля, че наистина трябва да увелича движението и да намаля въглехидратите.

# 158
Добро утро!

# 159
добро да е Simple Smile
благодаря за кафенцето   bouquet

# 160
   Здравейте и от мен. Първо искам да ви почерпя, защото днес имам рожден ден.

По случая днес ще хапна пица. Не съм гледала от калкулатура в здравословно колко е парче пица, но си направих сметка, колко калории са всички сложени продукти и като разделих пицата на равни парчета, разделих и калориите. И така ще се ориентирам колко парчета може да хапна. Дано съм се справила със сметките.    Mr. Green

Броенето ми харесва, но нямам кантарче и ми е доста трудно. В момента не мога да си позволя електронен кухненски кантар, но намерих механичен за 6лв. Като за начало мисля, че ще свърши работа и ще си взема него.

Пожелавам на всички и на себе си много свалени килца.

# 161
Добро утро!

Tincheto 78  ,честит рожден ден!Пожелавам ти това от все сърце
заедно с много здраве ,
щастие, късмет и любов.
  Heart Eyes

# 162
   Благодаря ти Ванче.     bouquet

# 163
Здравейте и от мен.  Tincheto 78 Честит рожден ден на патерици  Hug  bouquet
Аз тези дни се позагубих, леко съм болничка, а и утре заминаваме на почика за 4 дена, така че най вероятно няма да мога да ви пиша...  Вие продължавайте да броите... Wink И да се похваля минус 2 кг. съм  Heart Eyes Ще видим след почивката...

# 164
   Браво Вики за свалените килца. Аз днес се позапуснах малко. Ядох мусака и майонеза и не знам в какви количества. Направих си 9-тия час Каланетика и се надявам до утре да устискам само на вода.

Общи условия

Активация на акаунт