Хайде да броим калории

• 182 250
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • в колонките
              Добро утро,хубавици, Hug

Мит или не, на мен ми хареса идеята за тия отрицателни калории и мисля да я приложа на практика,
             Joy Елл, Hug,мила,по твоята логика аз би трябвало вчера само отриц.калории да съм яла,щото вирусът наистина яко ме е хванал и бях на мандарини и броколи. Laughing.И днес явно ще се търкалям на дивана,кашлицата не ще да си ходи. Sad
      Отчет за вчера: 1.около кг.мандарини-340кал. 2.броколи-около 150кал.3.яйчен белтък и 1 яйце + малко обезмасл.извара-около 150кал.Бях пекла филе пуешко,но не го ядох-зле ми беше.Та всичките ми калории за вчера бяха около  650 .Ако по вашата логика не броя калориите от броколи и мандарини /щото са отрицат./,то май нищо не съм яла вчера. hahaha.Не съм минала през кантара още,ще споделя по-късно.На пътеката и днес няма да се качвам,главоцепът е причината. ooooh!
         Успешен и спорен ден милички.  bouquet

# 676
  • 1st floor
Аз днес сутринта се престраших и се премерих - само половин килограм ме дели от мечтаните... Simple Smile Доволна съм  , защото очаквах повече след това плюскане по празниците . Обаче въпросът е не това как ще го сваля, а как да ги запазя тези килограми...Много лесно свалям , но и съм голяма лакомия и лесно качвам , ако се отпусна...Лятото за десет дена отпуска качих 4 килограма, без да съм яла чак така, както само аз си мога... Mr. Green Затова се опитвам да броя... Laughing

# 677
  • Горна Оряховица
 Hug Момичета , завръщам се при вас силно решена да сваля излишните килограми (отново). Преди доста време аз пуснах атзи тема и открих своя лесен начин за отслабване. Много вода изтече от тогава, помня ,че отслабнах безпроблемно е 10 кг. за няколко месеца, но после забременях и се отдадох на свещенна лакомия- до вчера  Mr. Green. Та сега имам  доста повече кг. за сваляне  Embarassedи отново съм на линия.
Много се чудя и аз за тези отрицателни калории особенно на плодовете, на зеленчуците как да е. Все пак си имат захар... newsm78. Аз лично не броя и калориите от алкохола, не мисля че от тях се пълнее. ..Вие какво мислите по въпроса?

# 678
  • в колонките
         Хей, mimoza, Hug,добре си се завърнала в темичката си.Аз даже си мислех да ти пиша на ЛС към края,че да пуснеш нова тема.Разбира се,че калориите са причината за нашето тегло. Heart Eyes.В една друга тема сутринта една неосведомена добре съфорумка ми пишеше,че съм била смешна,дето съм писала,че без отрицателен калориен баланс не се отслабва. Joy.Също така пише просветената девойка,че при Дюкан девойките яли по 3000кал/дневно и отслабвали. hahaha.Какво да кажа и пиша повече,освен да се смея на непросветеността на някои. Joy
  Колкото за алкохола,миличка аз,пък и съпругът ми не пием.Аз пия шампанско само на Нова год.и това ми е. Heart EyesНо мога да ти помогна с това:   http://www.puls.bg/health/food/news_1729.html
    Ти си решаваш дали да броиш,или не. Hug
        Приятен следобед.  bouquet

# 679
  • 1st floor
Мисля, че не трябва да се пренебрегва алкохола  Naughty. Даже съм виждала жив пример - моя колежка. По цял ден нищо не хапваше, само цигари и кафета...Чак се чудехме как не й става лошо по 12 часа нищо да не сложи в устата...Но пък в свободното си време пиеше за четирима  Crazy. Беше добре заформена на дупе, паласки и коремче...а, не е ген, щото съм виждала нейни снимки около 25-годишна . Слаба, та грозно слаба чак...Нямам предвид , че пиеш колкото нея, даже не знам дали някой може да я конкурира  Mr. Green. Но не бих пренебрегнала калориите от алкохола...
Аз днес си дояждам киселото зеле , пак същото количество за обяд, а за закуска две препечени филии с малко маслини...Но преди малко се изложих със една чаша сладолед с някакви стафиди и ром  Embarassed/сигурно е доста калоричен/ и шепа ядки...Просто не се усетих как ги изгълтах , докато гледах филм , излегнала се на дивана...Ето , за това не трябва да си стоя в къщи... Tired
ПП: Сега погледнах кутията на  сладоледа - 184 Ккал. за 100 гр. , май не е толкова много или от Нестле лъжат hahaha щото ми се видя доста сладък.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 16:09 от НеПоКоРнА

# 680
  • София
Пробвайте стевия вместо захар - 0 калории, а на вкус е доста добра Simple Smile
За алкохола, аз избягвам бира, обаче вечер пия бяло или червено вино. Почти всяка вечер. Не го броя с другите калории.

# 681
  • Горна Оряховица
Хей, сега да не решите ,че съм пианде hahaha. Пийвам си по половин чашка червено винце на вечер. Решила съм,че това е изключително полезно , а и от опит казвам ,че апетита ми е по- малък...http://ecomedia.bg/be-eco/health-and-food/article/4000  -това е първото, което ми излезе, а има и доста инфо окло ползите от точно тази напитка, ако някой го интересува да прочета  Laughing
Държа да кажа ,че НЕ подстрекавам никой към употреба на вино това си е личен избор  #Silly
Еллписали сме заедно Mr. Green

# 682
  • в колонките
    Пий си,щом ти харесва, мойта слабост са шоколад и сладолед. Mr. Green.А стевия имам у дома екстрат от 2-3 год,но никой не я тачи,така си стои в шкаф на кухнята.Предпочитам мед,но кафе и чай пия чисти не заради диабета ми,а че така съм свикнала. Heart Eyes.В сладоледа по принцип слагат подсладител,може за това да ти се е видял по-сладък.Може и да не пише на опаковката,но е така.Какъв е състава на сладоледа? Колко мазнини има? Ако не мож да изчислиш свиркай да го сметна бързо.  love001

# 683
  • 1st floor
Всичко пише на кутията, но само калориите гледах...и бях много приятно изненадана, щото очаквах поне 500 да съм изгълтала... Mr. Green...и аз залитам по шоколада и сладоледа...и към мазничките месца и манджички с разни сметанови сосчета...Позволявам си в дните без броене... Laughing...или пък се лишавам от едно ядене, в името на нещо сладко...Знам, че не е правилно, но понякога не устоявам на прегрешението... Laughing

# 684
  • в колонките
Всичко пише на кутията, но само калориите гледах...и бях много приятно изненадана, щото очаквах поне 500 да съм изгълтала... Mr. Green...и аз залитам по шоколада и сладоледа...и към мазничките месца и манджички с разни сметанови сосчета...Позволявам си в дните без броене... Laughing...или пък се лишавам от едно ядене, в името на нещо сладко...Знам, че не е правилно, но понякога не устоявам на прегрешението... Laughing
      Моят ендокринолог на времето ми казваше,ако ми се прияде нещо сладко да е шоколад или сладолед,щото бързо изгаряли и не се лепяли калориите.Колко е вярно не знам,но това са негови думи.Аз пък точно тези 2 неща обичам най-много. Mr. Green

# 685
  • Горна Оряховица
И аз като броя калории единственото сладко което си позволявам е шоколад, най-ми е концентриран вкуса му, а другата ми слабост е синьото сирене. И  то е доста калорично но с наситен вкус и не можеш да прекалиш. Това са ми наркотиците Mr. Green.

# 686
  • в колонките
                Добра вечер и Честито Богоявление, Hug
        Ееее,май всички сте запразнили  Joy,никоя не е писала днес. Heart Eyes.Не е лошо,празнувайте си и уважете вашите близки и познати.Ние у дома нямаме скоро именници,следователно няма да празнуваме. Laughing
     Още не ме оставя вируса,много съм зле с апетита,надявам се да мине до края на седмицата,че вече не се издържа.Аз ще се отчета за вчера,почти нищо не хапнах,щото хем повръщане,хем разтройство ме хваща. ooooh!
    И така:1.мандарини и киви-около 200кал
                2.прясно мляко една купа от 300мл -около 150 кал.
  Ами това е, ще си забавя метаболизма,днес от след обяд съм мааалко по-добре,ще се помъча да хапна нещо довечера.
        Целувки на всички.  love001

# 687
  • 1st floor
Три  големи чушки с ориз и кайма  Embarassed /две  за обяд и една за вечеря/  newsm78
 около 150 гр. кисело мляко - 97 Ккал
 150 гр. хляб - 426 Ккал
 една малка мандарина -30 Ккал
Чушките не мога да си ги сметна  Tired, търсех в калкулатора за калории - нищо не можах да намарея. Грамажа според мен , така на око, е общо 450-500 гр .  Embarassed Ама много обичам и просто не устоях. Останалото е 553 Ккал...
Ако може, помагайте с чушките... Praynig
sivila, ако имаш разстройство , по-добре избагвай това , което си яла днес. И кивито, и мандарината и пр. мляко са разхлабващи...Моите деца преди Коледа караха такъв вирус , с разстройство и повръщане, много е гаден, но минава бързо  - за ден -два. Бързо оздравяване ти желая!!!

# 688
  • в колонките
     Хееей,НеПоКоРнА-та, Hug,чушките при мен са сурови,няма сушени в Гъция. Heart Eyes.Значи зел.чушки-181кал/кг,ориза го смяташ 350кал/за 100гр.суров,а за каймата май пак не мога да ти помогна,щото тук отиваш на супера,избираш си парче месо и ти го мелят.И в зависимост какво е месото,от коя част на животното е и % мазнини се изчисляват калориите.  Joy.А,бе я мила си сметни нещо средно -например за телеш.постно по 1400кал/кг.За свинско постничко около 2000кал/кг.Аз купувам и телешко с 20% мазнини по някога и ми пише,че е 1900кал/кг.Абе вземи нещо средно аритметично с каймата и си го изчисли.В Бг-то нашето семейство не купува готова кайма,щото е боклук.Хайде изчислявай и успех ти.  bouquet
     П.С Май много не ти помогнах,но до като и в Бг.се оправят нещата и ще мине столетие. hahaha

# 689
  • 1st floor
 hahaha Съвсем ме хвърли в тъча!!!
Иначе и моите чушки са сурови /от фризера, де.../, а не сушени...Мерси за инфото !!! Само се кръстя да са под 800 Praynig. Отивам да смятам!!!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт