И з р а е л 28

• 19 611
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • T"A
Добро утро и честит петък!

Hand, пробвай този линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381203.new;

Днес имам милион неща на главата си... Нали петък е пазарен ден, в суперите е такава блъсканица от хора, че миналата седмица дори нямаше свободни колички  ooooh! Бях свикнала да не оставям пазаруването за петък, но понякога така ми се получава...  Confused
Вече седмица вървят промоциите за Песах... главно на препарати за почистване  Laughing

Исках да ви кажа, че мъжът ми е получил някакви лекарства за тази далекет, но вчера е пропуснал да го спомене в драматичния си разказ за посещението при лекаря... Получил е хапчета Etopan XL, активната им съставка е Etodolac  (иначе са израелски и надали някой ще ги разпознае по търговското име) и гел за мазане, съдържащ Diclofenac Sodium. Ще видим дали ще му помогнат  Peace

Приятен ден на всички! bye

# 226
  • София-България, Израел - където си поискам

Добро утро момичета и Тигър!Кафето е от мен, силно хубаво кафе за разбуждане Peace
Ханд, радвам се ,че времето е хубаво и не ви провали плановете за екскурзията.Весело изкарване Peace
Перах, голяма мекица, голямо чудо Laughing такава за пръв път виждам.

# 227
  • София-България, Израел - където си поискам
Мента, Етопан ХL ми бяха изписали в Израел при силни болки в кръста и ми помагнаха светкавично.Дано и на него му подействат бързо и ефективно Peace В България при деца с такива възпаление изписват Нурофен, което по състав е ,като изралския Адвил.

# 228
  • T"A
Жаки, дано му помогне - ама, как са ги направили тези хапчета толкова големи?  Laughing Сигурно си запомнила размера им, той прави впечатление. А за болкоуспокояващите са му казали да не взима никакви с ибупрофен, защото взаимодействат с тези Етопан... ако го боли глава или нещо - мисля, че само Опталгин му е позволено да взима  Peace Пък за гела, много се смяхме, че пише, че създава зависимост...  Crazy

В учебната тема Анди беше записала:
Ох много ми  е трудно да чета с тези букви .. докато свикна...
Има ли желаещи да си пишем с тази азбука само ,че на български малко да ми свикне окото .

Не знам даали друг е минавал това преживяване, но на мен може би най-големият стрес в началото, когато дойдох в Израел, беше, че всчико е написано на иврит  Laughing Колко продукти купуваме и няма на тях надпис на английски... Табелките, всичко... а аз все търсих някакъв надпис на английски, особено по етикетите на храната, много тежко го изживявах.... - гледаш букви, дори и да си ги научил, се опитваш да разгадаеш каква дума може да е това и нищичко не зацепваш... име на магазин, нищо...

# 229
  • Някъде там...
Цитат
гледаш букви, дори и да си ги научил, се опитваш да разгадаеш каква дума може да е това и нищичко не зацепваш... име на магазин, нищо...

Познато ми е опитвам се да прочета всяка табела на улицата,но пък аз чета на руски в Мигдал аЕмек  Peace
Анди каква ти е точно идеята,че на мен малко ми е трудно да зацепя  newsm78

# 230
Здравейте!

Може ли някой да ми напише името на Ади Родницки на иврит,за да си потърся нейни снимки?
Благодаря предварително!  bouquet

# 231
  • T"A
Може ли някой да ми напише името на Ади Родницки на иврит,за да си потърся нейни снимки?

עדי רודניצקי

Мече,     bouquet

Втази статия има клипче с обявяването и на Мис Израел, трябва да изтърпите рекламата в началото  Wink:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3686399,00.html

(надявам се да се зарежда и от България)

# 232
Ментичка,благодаря! Hug  bouquet

# 233
Здравейте момичета   Wink
Мента    Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed дано лекарството подейства и облекчи мъжът ти !

Мога ли да отменя Мента за следващата тема ?

Бори ,ами имам в предвид , да си пишем на български , само че не с кирилица а с азбуката на иврит . Както примерно понякога пишем на  латиница ,но на български . Не знам това дали помогнало да свикнем малко по -лесно  newsm78   Wink

Мис Израел е много нежна  Wink 

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 13:26 от Анди (Hard)

# 234
Привет!

Ей,вече всичко така ми писна!Криза,ядове,само нерви!И най-лошото е че,мъжа ми има коксартроза,която му откриха днес Sad

Иначе,много Ви е хубава миската,нищо общо с нашата,която изглежда,не на 24г,а на 34г!

Да не Ви отегчавам повече с моите проблеми,лека и спокойна вечер Ви желая,девойки и момък! Laughing

# 235
  • Някъде там...
Наинка  Hug
Ако можем да помогнем с нещо насреща сме  Peace

# 236
  • T"A
 Sad     Наина, с теб сме  Hug Ще стискам палци за бързо оздравяване, а и на теб пожелавам да не губиш дух

Анди, разбира се, че да! Знаеш мнението ми  Wink като стигнем 20-та страница, ще очаквам поста ти с линк към новата тема  Wink

Мерси за пожеланията за куцукащия...

Аз трябва да се подготвя в кухнята, поканени сме на рожден ден в американски стил (potluck), което означава, че всеки носи манджа  Mr. Green Хубава събота на всички

# 237
Здравейте, можете ли да пускате линкчета към разни песнички и музички на иврит, които стават за download?

# 238
  • T"A
Има-е, ще пусна утре някое линкче, а и Тали беше давала в предните теми, сигурна съм, че тя би могла да ти помогне   bouquet

Ти намина ли покрай кулинарната ни темичка?  Wink Ето и линк към нея: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.new;topicseen#new

# 239

Общи условия

Активация на акаунт